Bu sizde de olmuyor mu?

Onu dememek için herturlu iyiliğe mutevazilige, tevazuya hatta sırf öyle denmesin diye haketmeyen insanlara değer vermeye kadar giden bir iyilik var ortada öyle diyeyim.
Bu arkadaşınız güzel olduğunu düşündüğü için girdiği ortamlarda kendisine surat asıldığını düşünüyor ve sırf bunu dedirtmemek için kendinden ödün veriyorsa bence derhal bir psikologa gidip görüntüsüyle yani kendisiyle barışsın , güzel ya da çirkin olması fark etmez.Burda sorun insanların düşüncelerini bu kadar çok önemsiyor olmak.

Bazı kadınlar güzelleri kıskanıyor evet. Hatta sevgilisi , eşi varsa uzak tutuyor. Iceriye giren güzel varsa hemen gözler yanındaki beye kayıyor. :)

Bunun yanında " güzelim herkes bana bakıyor, güzelim diye kiskaniliyorum " egosuda fazla belli oluyor bazı kadınlarda. Itici . Böyleleri sadece Allah vergisi güzelliği üzerinde duruyor, beyin boş.

Ortama girdiğimde insanlar soğuk ve tavırlı ise bunu güzelliğime bağlamak pek aklımdan geçmedi açıkçası. Kendimin farkındayım, herkes farkında. Ve evet bu konuda ukalayım.

Ama neden güzellik? Başka bir sorun olamaz mı? Belki itici, boş biridir. İlaveten, kadın kadını kıskanır. Elbisesini, saçını vs. Ama bu kadın çok güzel ya deyip onu her gördüğünde triplere giren birini görmedim. (Yanında sevgilileri, eşleri olanlar hariç). Böyle biri karşıma çıkarsa amannn zırt, niye alttan alayım ki? Bana ne yav. Ama yanında eşi, sevgilisi varsa o zaman durum başka. Elimden geldiğince görünmez olmaya çalışırım. Bir kadının bu konuda kalbini kırmayı istemem doğrusu.

Bazi tipleri ilk 5-10dk gorur gormez hakkinda karar veririm. Soguk davranmamin veya ters olmamin guzelligiyle zerre ilgisi olmaz. Hareketleri, konusma tarzi filan resmen enseden okkali bir tane oturtasim geliyor :KK70:bazilarina.

Guzel bir insanim ama sicak kanli, girisken degilim. Buyuzden millet kibirliyim sanip ters davranmaya calisiyor.
Lisede de cok guzel bir arkadasimiz vardi. Hepimizden guzeldi kiz ama hic ters davranan olmadi aksine bende dahil bastan beri cok sevdik.
Yani hersey guzellik degil yaninda olan hareket ve konusmalar da onemli.

Sirf guzel diye surat asan cok nadir cikar yani sandiginiz kadar cok degil. Ben birini kiskansam dahi salak gibi karsisinda surat asip "bak kiskandi" dedirtip egosunu goklere cikartmazdim. :)))

Neden surat düşsün ki ben ne güzeller gördüm konuşunca içinin cirkinligiyle ortamı geren mahveden, benden uzak olsun dedirten. Her şey güzellik değil ki sempatik olan kızlar nice güzel kızlara taş çıkartır. Ayrıca ortama güzel kız girdi mi ben dönüp dönüp birdaha bakıyorum yani maşallah diye diye kendimi sevdikten sonra başkası umrunda olmuyor ki. Hatta geçen hafta sonu sınavda görevliyim bir kız geldi sırasına oturana kadar herkes o kızı süzdü ama afetti yaa:D

Hicbir ortamda guzel biri geldiginde surat asildigini gormedim tam tersi ilgi ceker
Bende oldukca seksiyim , goren kimsenin surati asilmiyor tam tersi fazlasiyla ilgileniyorlar

Evet yaşıyorum.Bariz hemde! Ters ters bakan kadınlardan sıkılıyorum hatta.Ve fırsatını bulduklarında mutlaka beni demoralize etmeye çalıştıklarını da biliyorum.Çok şahit oldum

Kişiye bağlı canım. 32 yaşındayım. Ben güzel çirkin bakış açısıyla bakmıyorum hayata. Mesela görümcem ve kayınvalidem güzelliğe çok önem veriyorlar. Bir insandan ilk bahsederken güzel mi değil mi yorumu yaparlar. Ben böyle bakış açısı da mı varmış diye şaşırmıştım ama artık alıştım. Çevrem çok güzel olduğumu söyler (övünmek gibi oldu ama konu gereği yaZdım) Girdiğim ortamlarda bazı kadınların rahatsız olduğunu bazılarının da aksine mutlu olduğunu fark ediyorum. Tamamen kişinin öz güveniyle alakalı. Mesela görümcem beni kıskanıyor, hissederim hep. Çünkü onun bu konuda takıntısı var.

Hemen baştan belirteyim konuyu kendim için açmadım. 3 kişilik bir arkadaş gurubuyla yorumlarınızı merak ediyoruz...
Şöyle ki; içinizde ya da cevrenizde tanıdığınız, seksapelliği yüksek, bakımlı güzel olan hanımlar hemcinsleriyle sorun yaşıyorlar mı? ( lütfen güzellik konusunda objektif olmaya çalışalım) mesela bir ortama girildiğinde diğer yüzler asılıyor mu? Ne kadar iyi davranırsanız davranın, pozitif olursanız olun hep soğuk tepkiler alıyor musunuz?
Edit: soru ortama giren güzeli kıskanır mısınız? Değil. Dikkat.
ortamda erkek varsa diğer kadınlar eğerki kendilerine yada partnerlerine güvenleri yoksa güzel bakımlı seksapelliği yüksek başka bir kadının ortamda bulunmasından hoşnut olmaz, kıskançlık girer işin içine, birde hafif meşrep gözüyle bakarlar genelde seksapelliği olan kadınlara o nednele bu dedikleriniz olur .. ama çok takılmamak lazım bence..

Ay yok hiç öyle bi takıntım yok. Şu aralar kendimi saldım zaten çok bakımlı da Değilim takmıyorum o Yüzden kimseyi .
Ortamda daha guzel görünce bozulan Kadınlara da hayret ediyorum ne gerek var bu kadar kompleks sahibi ve özgüvensiz olmaya .

Etrafim hep güzel kadınlarla dolu. Ben o kadar güzel değilim. Seviyorum güzel hatunlari. Elime düştükçe de süslüyorum. Hay masaallah diyorum karsisina geçip. Genelde herkes kendini begeneceğinden sorun ya da sıkıntı olmaz. En azından ben cevremde kimsenin güzeli kıskandığını görmedim.

Dün işten çıktım. Arkadaşımı bekliyorum. Karşıdan da bir kız geliyor. Baştan aşağı beni süzdü. Yüzüme de suratını buruşturarak bakıp geçti:KK53: Üzerim de diz üzeri elbise vardı. Ayaklarımda topuklu sandalet. Saçlarım fönlü gayette hoş görünüyordum. :KK49:Genel anlamda bakımlı, hoş biriyimdir. Giydiğim kıyafetleri güzel taşırım. Ama ne zaman bir ortama girsem bakışları üzerim de topluyorum. Bazılarının suratları düşüyor. Öyle dikkatli süzüyorlar ki benim de ister istemez dikkatimi çekiyor. Açıkçası rahatsız oluyorum. Hatta geçtiğimiz aylarda personellerden biri yanından geçerken öyle dikkatli süzdü ki, niye baktığını sorma gereği duydum. O da tepki vereceğimi düşünmedi sanırım. Panikledi kötü niyetle bakmadığını kıyafetimi çok beğendiğini söyledi. Madem beğendin söylersin, rahatsızlık derecesinde bakmazsın.Açıkçası ben, kim ne giyinmiş, güzel mi? çirkin mi? diye ne kimseye öyle bakarım. Ne de umursarım. Ama maalesef ki bunu yapan kompleksli insanlara çok denk geliyorum.

Bi yerde yururken kadinin biri bastan asagi suzmustu.. suzmesiyle kolumdaki saatin yere yigilip kirilmasi bir oldu:)) nazara inaniyomusun bilmem ama o an cok baskaydi benim icin. Ha cok guzel oldugum icin bole olduda demiyorum, o gun guzel giyinmissindir.. ya da guzel bi makyaj yapmissinsir vs vs. Insanin dikkatini cekmiste olabilir.

Bi ortamda guzel birini goruncede siradan birseydir bu niye sorun olcakmis? Ha guzel olan belki 1-0 onde baslar insanlara gore ama.. tanidikca onunda bi onemi kalmaz bana gore..

Sordugun soruya alakasiz cevap vermis olabilirim ana soruyu tam anlamadigim icindir :))

Şimdi çok bakımlı olduğumu düşünmüyorum ama auramın yüksek ve seksapel olarak şey olduğumu söylerler ki bunu bende hissediyorum mütevazi olamayacağım :)) ha bu bir bakış anlık bir dokunuş gibi.
Öyle fıkır fıkır ay aman bol kahkahalı biri değilim.
Neticede ortamda benden daha baskın bir kadın arkadaş var ise ona çok pis gıcık olurum. :D

Back
X