• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu size ders olsun kızlar benim durumuma düşmeyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi buse__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kredi kartı insanların hayat standartını yükseltti,
hesapsızca yapılan alış verişlerin sonucu facia tabi...
Düzenli ödemeler yapıldığı takdirde,
bence gerçekten güzel bir sistem...
ama dediğim gibi kendinize koyduğunuz limiti aşmayacak ve
güncel dönem borcunuzun tamamını yatıracaksınız...
çevremizde o kadar çok duyuyor ve görüyoruz ki,
resmen kredi kartı borcu için,insanlar evlerini satışa çıkarıyor..
eğer ödemeler düzenli yapılamıyorsa kesinlikle kullanılmamalı,hele hele
borcu borçla ödemek gerçekten çok kötü...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

Hemen hemen her bankanın artı yurt dışında bulunduğum bankalarda dahil. bir sürü kartım var.
Kullanmasını bildikten sonra bence kesinlikle sorun olmaz. Planlı programli bütçe yapmak lazım.
Gideriniz gelirinizden çoksa elbetteki bu durumlara düşersiniz.

Ben yargılamıyorum açıkcası kredi kartı yüzünden zor duruma düşenleri. Elbette herkes ayağını yorganına göre uzatmalı ama bazen o yorgan o kadar kısa oluyor ki hiçbir yerini örtmüyor insanın. Cazip geliyor, aç kalacağıma sonra öderim fikri çekici geliyor. Emeklilerin neredeyse tümü kredi kartıyla ay sonunu getiriyor. Ayrıca ödenemeyecek boyutlara ulaşıyor faizler çok yüksek. Bankalar da sütten çıkmış ak kaşık değil. O kadar baskı yapıyorlar ki. Konu sahibi arkadaşı bilemem ama asgari ücretin bir ev kirasından düşük olduğu bir ülkede cıksss ayıp niye kullandın diye yargılayamam insanları

ben de bi bankada 3 ay calıstım kredi kartları bölümdeydim insanlara kredi kartı veriyordum ve ben bundan nefret ettiğim için tomarla para kazandıgım halde işi bıraktım gerçekten cok güzel para kazanıyordum ve sigortam + yol param + (180 tl ) ticketim vardı ama insanları kandırarak onların üstünde para kazanmak cok adice ilk zamanlar eşime dostuma derken cevremle 2 ayım geçti ve sonra hiç tanımadıgım insanlara 1 ay yapmaya calıstım ama yalan konusamadım iş yerinde adım dogrucu basına cıktı ama napim adam soruyo nakit cekince faizi ne diyorum ki budur yıllık kart ücreti nedir paşa paşa dogruyu diyorum bi ögrendim ki millet sallaya sallaya parayı götürüomus igrendim resmen ve işten cıktım şimdi o insanlardanda o işi yapanlardanda nefret ediyorum insanlar bize güvenerek harcama yapıyor ben gidecekmişim satana kadar adamın kapısında yatacakmısım ikna kabiiliyetimi gösterecekmişim sülük muamelesi bunun adı ne iknası ayyyy ben almimmmm valla arkadaslar kredi kartını aklını kullanan harcamayı bilen kullansın evet o zaman faydalı ama borcla borc kapanmıyor yapılan alışverişlerde kart ödemiyor senden istiyolar o parayı herkes bencce bu konuda artık bilnçlensin...

sevgılımın de toplamda 1000 lıra bıle olmayan kredı kartı borcu 2500 lıra oldu. bu ay ödemeye başlayacak ayda 500 olarak :( çok zor ya.. bankalara çalışacak resmen. ortada 1000 lıraya alınan bışey de yok :( şımdı kara lıstede halıyle...
Allah borcu olan herkese yardım etsın, bır daha bu durumlara düşürmesın...
.

ben kredi karti kullanmiyorum cünkü sonu kötü bitiyor...

Tüm harcamalarımı kredi kartımla yapıyorum, nerdeyse bir ekmeği dahi kredi kartıyla alıcam. yaklaşık 7-8 senedir kullanıyorum ve hiç ne kara listeye girdim ne faiz yedim. Gider gelirden çok olmadıktan sonra kendimizi frenledikten sonra kredi kartı bence bir ihtiyaç. Düşünsenize bir hastalık durumunda yada yolda kaldığınızda vs vs. para olmasa bile kredi kartı var kimseye boyun eğmeden harcamayı yaparım günü geldiğinde de takır takır öderim. Ödeyemeyeceksem zaten bankaya borçlanmam.

cebindeki para kadar kredi kartı kullandığnda kredi kartı çok güzel birşey bu hale düşenler malesef bilinçsiz kendiliksiz insanlar oluyor..kredi kartını da kendisinin ödeyeceğini unutup verilen limiti doldurana kadar gönülleri ne istiyorsa alırlarsa olacağı bu...geçmiş olsun umarım akıllanırsınız.

çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bütün borçlarınızdan kurtulursunuz
Allah yardımcınız olsun

haarcamazsan olmaz dıyor çoğu kımse ama bazen de terslıkler üstüste gelıyor :( mesela üsttekı mesjımda bahsettığım durum. borç çok çok az bır mıktarla başladı. ödenıyordu da sevgılım tarafından. ama ışten çıkarıldı o sırada sıkıntıları ve ıhtıyacları oldu, mecburen kullandı ve ödeyemedı :(
belkı kartı hıç olmasa o sıkıntıların üstesinden gelebılırdı ama kartları dayanak olarak görmüş olabılır..
en ıyısı çok çok dıkkatlı kullanmak...

bır de teyzemler ızmırdekı evlerını satmak zorunda kaldılar bu kredı kartı ılletı yüzünden :/
aman sız sız olun dıkkat edın :) kartlara güvenmeyın. paranız olmayıverir 1 ay bıle sektırsenız dağ gıbı büyüyor...

hastalık olur karta yüklenmekten başka bir seçeneğin olmaz ama kimse kusura bakmasın gezip tozmak için süse püse bilinçsizce kart kullanılırsa suç kartta değildir..üstelik arkadaş işinden de olmamış ev de geçindirmiyor yani bilinçsizce kullanmanın sonucunda olmuş bunlar..
dünyanın her türlü hali var ama çalışan bir insan bilinçli olup 3-5 kenara atarsa işsiz kaldığında dımdızlak ortada kalmaz.hele hele ev geçindirmeyen aileleriyle yaşayan bekar insanların kenara para atmaları gerekir ve lüzumsuz borçlardan kaçınmaları gerekir.
eşim de bende borçtan çok korkarız kartı kullanma sebebimiz o ay elinden birden 200 çıkması farklı bişi o 200 ü her ay elinden 50 50 çıkarman ayır bişi o yüzden zor zamanlar için hem kenarda biraz para olmalı hem de cebindekinden fazlasını harcamaman gerek kartla...

bizler herşey gibi bunun da cılkını çıkardıkyerinde,düzgün kullanıldıktan sonra kredi kartının bir zararı yok.düşünün acil bir ihtiyacınız var ve paranız yok,şu devirde kimden isteyebilirsiniz.önemli olan düzgün kullanıp ,borcunu gününde ödemek.

Almanya'da kredi karti kullanan insan o kadar az ki.Sadece is adamlari falan yani.Türkiye'de niye böyle.?

Borçtan nefret ederim. Tek kredi kartım var çok az kullanırım.
Sonra derdini ben çekeceğim, ödeyemeyeceğim borca asla giremem.:olmaz:

bi ara kullandım bıraktım şimdi daha rahatım. bence hepsi para tuzağı

Bankalar ne yapsın yaa adamları zengin eden bizleriz sanki bedava yaa sanki fatura gelmeyecek elimize. Bir laf varya ayağını yorganına göre uzat diye bunu bazen düşünmek ve uygulamakda fayda var. Kesinlikle büyük bir borca kartla girilmesi tarafdarı değilim. Size büyük geçmiş olsun...a.s.

bundan sora cok dıkkatlı davranacagızdan hıc süphem yok.
bu sıze güzel bır ders olmus...

al işte sözlümde sızın durumunuzda.odemeye calışıyo ve evlenmeden hepsi bitecek diyoo.ama ıc ınancım yok.çok zor bı durum.bızım aramızda kavga konusudur hatta onun bu borçları.sizinde umarım çabalarınız boşa gitmez.insanda huzur kalmıyoo borç yuzunden çünkü.

kredi kartları çok dikkatli kullanılması gereken bir uygulama. Benim ailemde yıllardır bu dertle boğuşuyor. eskiden insanlar parası yoksa veresiye alışveriş yapardı ancak şimdi kredi kartları sayesinde veresiye olmadığı gibi bide faiz ödüyorlar. Allah yardımcınız olsun . umarım en kısa zamanda borçlarınızı bitirirsiniz.

zor evet ödenme olmazsa elimde 1 kredi kart var eğer diğer kartları red etmeseydim benimde olacaktı ama itiraf etmem gerek beni çok zor durumlardan yinede

kredi kart kurtardı fazla fuzuli harcayan tiplerden değilim

yani bir kıyafeti 5 yıl giyinebiliyorum tabi seçerkende modası geçici olmamasına dikkat

ediyorum,
umarın yakın vakitte borçlarınız ödersiniz

Back
X