Bu sonuçlarla doktora gitmeye korkuyorum

Denisebhr

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2015
16
3
286
Selam kızlar. Geçmeyen kistik sivilcelerim nedeniyle jinekologa gittim ama sanırım yarın kısır olduğunu öğrenicem. :(( Sonuçlar çok karmaşık anlayamıyorum, google bana kist teşhisi koydu bile :/ Adetimin ilk günlerinde kan vermiştim. Yarın da alttan muayeneye gidicem nolur yorumlayın çok stres yaptım.

Tsh 3.33 (sınırda)

Lh 10.5 (sınırda)

Fsh 5.1

Estradiol e2: 13 (düşük)

Prolaktin 31.3 (yüksek)

Serbest testosterone: 1.45 (sınırda)

Dhea-S: 81 (düşük)

Amh :7.79 (yüksek)

Endokrinolojiye de gitsem mi detaylı bilgi için acaba

Klasik pcos sonuçları canım kilo ver yemene içmebe dikkat et yürüyüş yao dicek birkaç takviye vericek prolaktın için ilaçta verebilir korkmana gerek yok yanı pcos olup hamile kalan bir sürü insan var bende herseyım normalde ama pcos gorunumundeydı yumurtalarım 1.5 sene sonunda hamile kaldım

Klasik pcos sonuçları canım kilo ver yemene içmebe dikkat et yürüyüş yao dicek birkaç takviye vericek prolaktın için ilaçta verebilir korkmana gerek yok yanı pcos olup hamile kalan bir sürü insan var bende herseyım normalde ama pcos gorunumundeydı yumurtalarım 1.5 sene sonunda hamile kaldım
Evet bugün görüntüleme ve smear testi yaptık kesin pcos dedi. Ben hali hazırda 29 yaş 55 kiloyum pilates yürüyüş yapıyorum. Demek ki zayıflamakla alakası yok bu pcosun. Sadece doğum kontrol hapıyla semptom azaltabilirsin dedi. Başka bir şey önermedi. İnostol folik asit d vit gibi takviyeler kullanabilirsin istersen dedi.
Hamilelik düşünürsem, öncesinde doğum kontrol hapı kullanmış olmamın daha kolay tedavi sonucu vereceğini söyledi. Yasmin yazdı. bebek düşünmüyorduk ama bu sonuçlardan sonra hiç olmama ihtimali bi üzdü. 1 senede olmayabilir 5 sene de olmayabilir çocuğun dedi.

tsh için de endokrine yönlendirdi. ultrasonla bakıldı bu sabah ufak bi nodül çıktı kesin sonuç için kan verdim.

Yani anlamiyorum kilo sorunum da yoksa ben nasil basa cikicam bu kadar pcosla anlamadım.
Sivilceler için de cildiyeye gidip durmama gerek yokmuş Lh yüksekliği yapıyor olabilirmiş. Benim durumumda olanlar var mi ? Literatürde “lean pcos” olarak geçiyor.

Benim hafif pcosum var ama pcos belirtileri aşırı fazla. Adet düzenim diğer pcoslulara göre iyiydi. Ornegjn 28 36 günde bir olurdum. Kıllanma artışı kilo artışı hep bunlar var. Ama yıllardı geçmeyen kistik sivilcelerim başı çekiyor. Bir ara roacuttane tedavisi bile gördüm. 2 yıl çıkmadı. Sonra yine çıkmaya başladı. Yaş 30 oldu hamileyim hala çıkıyor. Gebelik zor oluyor ama oluyor. Kendini şimdiden strese sokma. İkizlerim 4 yaşında. Aralıkta boş gebelik oldu. Şimdi yine 15 haftalık hamileyim. Diyetine dikkat et. Sıvı alımını arttır. Ve egzersiz yap. Ben 2024 te 20 kilo verdim. O sıra adetim duzensizlesmisti ama sonra hayatımda ilk defa 5 ay düzenli adet gördüm. 28 günde bir. Gebelik oldu.
Bu gebeliğimde bir ay öncesinde inositol içerikli vitamin kullandım. Gebe kaldığım ay da nane çayı içtim. ( Pcos belirtilerini azaltıyor diye)

Benim hafif pcosum var ama pcos belirtileri aşırı fazla. Adet düzenim diğer pcoslulara göre iyiydi. Ornegjn 28 36 günde bir olurdum. Kıllanma artışı kilo artışı hep bunlar var. Ama yıllardı geçmeyen kistik sivilcelerim başı çekiyor. Bir ara roacuttane tedavisi bile gördüm. 2 yıl çıkmadı. Sonra yine çıkmaya başladı. Yaş 30 oldu hamileyim hala çıkıyor. Gebelik zor oluyor ama oluyor. Kendini şimdiden strese sokma. İkizlerim 4 yaşında. Aralıkta boş gebelik oldu. Şimdi yine 15 haftalık hamileyim. Diyetine dikkat et. Sıvı alımını arttır. Ve egzersiz yap. Ben 2024 te 20 kilo verdim. O sıra adetim duzensizlesmisti ama sonra hayatımda ilk defa 5 ay düzenli adet gördüm. 28 günde bir. Gebelik oldu.
Bu gebeliğimde bir ay öncesinde inositol içerikli vitamin kullandım. Gebe kaldığım ay da nane çayı içtim. ( Pcos belirtilerini azaltıyor diye)
aynen doktor da bana dedi ki hormonlar düzene girmeden belirtiler geçmez diye o yüzden roaccutane a mesafeliyim şimdilik. Benim de tıpkı sizin eskisi gibi 30-35 günde bir reglim oluyor. Sizin maşallah ikizler de olmuş üçüncü de yolda:) :nazar: erken yaşta karar verebilmişsiniz ne güzel. Ben bebek düşünmüyorum ama yaş da ilerliyor. Dediğiniz gibi ha deyince olmayabilir... ama eşim de zaten pek gönüllü değil. Neyse bakalım kıvırcık nane çayı aldım ben de içmeye başlayacağım. Bir de dediğiniz inostol Combinol diye bir takviye önerdi semptomlar inşallah biraz azalır

aynen doktor da bana dedi ki hormonlar düzene girmeden belirtiler geçmez diye o yüzden roaccutane a mesafeliyim şimdilik. Benim de tıpkı sizin eskisi gibi 30-35 günde bir reglim oluyor. Sizin maşallah ikizler de olmuş üçüncü de yolda:) :nazar: erken yaşta karar verebilmişsiniz ne güzel. Ben bebek düşünmüyorum ama yaş da ilerliyor. Dediğiniz gibi ha deyince olmayabilir... ama eşim de zaten pek gönüllü değil. Neyse bakalım kıvırcık nane çayı aldım ben de içmeye başlayacağım. Bir de dediğiniz inostol Combinol diye bir takviye önerdi semptomlar inşallah biraz azalır
Rabbim gönlünüze göre aratmadan versin 🤗 şifa olsun

Selam. Bende adetlerim düzenli olmasına rağmen pcos görünümü var. Her kontrolde polikistik bir görünüm ise yok. Kilo var, sivilce var, kıllanma var. Doktorum da tam teşhis koymaya çekiniyor. Ama o kısım önemli değil. Örnek vermek için anlatmaya çalıştım durumumu.
Benim arkadaşım pcoslu 6 ayda hamile kaldı. Ben bir yılda hamile kalamadım tüp bebek tedavisi gördüm. Bir sürü sağlıklı yumurta elde ettik ve ilk transferde de hamile kaldım. Demeye çalıştığım şey pcos yolun sonu değil. Doğal yollarla hamile kalamıyorsan pcos tüp bebek tedavisinde avantaj bile olabiliyor 😅

Back
X