• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu takıntı yüzünden hicbirseyden zevk alamıyorum

eylem aydemir

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2023
37
19
3
25
Ya evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam

Bende aynıyım 2 çoçukla çok yorucu sabahlari dayak yemiş gibiyim kalkamiyorum çok yazik ediyoruz ömür geçiyor

Kendinize eziyet etmeyin.Biraz salmaya çalışın temizlik sürelerinizi uzatın zamanla azalsın

İnşallah sizin ki geçer benim geçmiyor terapi de aldim olmuyor hele takıntilarim beynim benimle oynuyor açmicam şimdi okuyanlar etkilenmesin ama çok zor
Neden böyle bişey yapıyoruz peki neden yani bazen düşünüyorum hani yapmasam ne olucak kim ne dicek gelen yok giden yok yeni tayin çıktı kimseyi tanımıyorum etmiyorum eşim desen hiç eve bakmaz bile temiz mi değil mi diye hatta bana kızıyor yapma artık yazık günah diye bazen yapmıyorum yapmadigim zaman da beynim beni itiyor kalk kalk diye

Neden böyle bişey yapıyoruz peki neden yani bazen düşünüyorum hani yapmasam ne olucak kim ne dicek gelen yok giden yok yeni tayin çıktı kimseyi tanımıyorum etmiyorum eşim desen hiç eve bakmaz bile temiz mi değil mi diye hatta bana kızıyor yapma artık yazık günah diye bazen yapmıyorum yapmadigim zaman da beynim beni itiyor kalk kalk diye
Bence tamamen takınti çoçukluk tan gelen travmalar sanirim yani ben bilmiyormuyum evimin tertemiz oldugunu. Mesala iş bitiyor oturup düşünüyorum nereyi kaldirip indirsem
Asla engel olamadim
Bide bişey farkettim 4 yaşinda kizimda yaşitlarina göre çok düzenli o beni çok üzüyor

Yahu gün ömürden gidiyor yazık etmeyin kendinize herşey mükemmel olamaz misal bende temizimdir tuvalet mutfak banyo da ama diğer yerler oyuncaklar legolar İslak mendiller kol.gezer yeri gelir hiç toplamam çocuklu ev yani müze değil ki

Benim de bulaşıcı hastalıklarla ilgili vardı bu takıntım. Hala ara ara tetikleniyor ama psikolojik destek almaya başladım artık günlük hayatımı etkilemeye başlayınca. Altında yatan sebep üstünde durduk biz uzun bir süre çünkü bir şey tetikliyor bu durumu. En azından benim öyleydi çünkü belli bir dönem içinde oldu hayatım boyunca böyle değildim ve beni çok yoruyordu. Psikoloğum bir kitap önerdi onunla ve bana önerdi başka uygulamalarla kontrol altına almaya çalışıyorum. Özellikle dikkatimi ve odak noktamı dağıtmak değiştirmek çok işime yarıyor. Kesinlikle destek alın. Altta yatan sebep önemli.

Yahu gün ömürden gidiyor yazık etmeyin kendinize herşey mükemmel olamaz misal bende temizimdir tuvalet mutfak banyo da ama diğer yerler oyuncaklar legolar İslak mendiller kol.gezer yeri gelir hiç toplamam çocuklu ev yani müze değil ki
Haklısınız ama elimde değil bende sizin gibi olmak istiyorum

Ya evi temizliyorum ama yine heryeri kontrol ediyorum acaba yerde bişey varmı acaba halıların altıni görmediğim yer var mı gibi saçma sapan takıntılarim var her dakikami evin içini kontrol ederek geçiriyorum temiz olduğunu bile bile halıların altına kadar bakıyorum yerde nokta kadar bişey var mı diye eşim odadan bişey almaya gitse direk o çıkınca arkasından bakıyorum düzenli bıkarti mi diye ben bu durumu yenmek istiyorum ilaç kullanmadan bebek emziriyorum 2 bebeğim var biri 2 yaşında diğeri 4 aylık çok yoruldum artık nolur bana mantıklı bişey söyleyin de belki beynim söylediğiniz şeyleri mantıklı bulur da yapmam

Eşini bu kadar darlarsan evinde rahat huzur bulamaz kaçar. Ben olsam kaçarım yani.
Çocukların da biraz daha büyüyünce döküp saçacaklar dağıtacaklar, izin vermeyecek misin

Back
X