Bu Tarz Benim Show TV

Favorim ....

• Buse Doğanay

OY: 0 0,0%
  • Esra Özüver

• Melek Balkan

• Meltem Keklik

• Sara Ayşem Koçoğlu

• Ankete Katılan
    264
Buyuk tepki ceken Final gecesi ile ilgili TV eleştirmeni Murat Tolga Şen in yorumu
www.youtube.com/watch?v=IJQSQQECaCo
Tarih tekerruden ibarettir bu tip sansasyonel cikis yapan programlar. Iyi baslar araya birileri girer kotu biter.
Anlasilan bir program daha tarihe karisiyor yapimcilarin acgozlulugu yuzunden. Aynen tahmin ettigimiz gibi birkac hafta once "cok erken tuketecek ömrünü bu yarisma."

Son düzenleme:
Buyuk tepki ceken Final gecesi ile ilgili TV eleştirmeni Murat Tolga Şen in yorumu
www.youtube.com/watch?v=IJQSQQECaCo
Tarih tekerruden ibarettir bu tip sansasyonel cikis yapan programlar. Iyi baslar araya birileri girer kotu biter.
Anlasilan bir program daha tarihe karisiyor yapimcilarin acgozlulugu yuzunden. Aynen tahmin ettigimiz gibi birkac hafta once "cok erken tuketecek ömrünü bu yarisma."
Noldu vernas jüri çok iyiydi hani herkese adaletli davranıyordu sürekli savunuyordun ya noldu şimdi kötümü oldular birden bire video paylaşmışsın? Biz söyleyince itiraz ediyordun ya?

Son düzenleme:
kolaj mı yapmış bunlar napmış:KK62: Rezilliklerini unutturmaya çalışıyorlar sanırım:KK62:

Kontrat feshedilmis tek tarafli, yarismanin su an kanali yok. Yapimcilar tazminat odeyecek show tv ye.
Ayrica isim hakki ShowTV de kaliyor. Yeni program yeni bir kanalda yeni adla ayni ekip ile devam edecek resmi sozlesme yapildiktan sonra. Show tv de yeni bir ekip kurup Bu Tarz Benim e devam edebilir.
Hic sasirmadim, aylardir program gidecek gidecek cok cazip teklif var dendi durdu. Sektor buna musayit, mutlaka kotu ayrilacaklardi.
Ilk Popstar yarismasini dada benzer sey oldu 10 yil once. Ilk sezon sonu yapimci baska kanaldan teklif alinca tum ekibi birakip gitmisti isim hakkini yaninda goturmustu. Eski kanal yeni isimle devam etmisti. 2 Ayri popstar ayni anda ayri kanalda olmustu sonra asla ilk sezonu yakayamadilar 3. sezon olmadi.
Adaletli derken juri kalan yarismacilara adil davrandi dedim hacta ici eleme geceleri, arka planda yapimcilar kanal yarismacilar arasindakileri kastetmedim.
Final gecesinin planlamasini ve kararini yapimci ekip yapmis. ShowTV, yapimci ekibi mahkemeye veriyor. Juri yapimci ekibin elemani oldugu icin onlarin talimati ile hareket ediyor. 9 aralik final cekildikten sonra isleri bitmis kanal ile. Ancak bu tepkilerden gereken payi onlarda aliyor, cunku hicbir aciklama yapmadan ortadan kayboldular.

Son düzenleme:
Kontrat feshedilmis tek tarafli, yarismanin su an kanali yok. Yapimcilar tazminat odeyecek show tv ye.
Ayrica isim hakki ShowTV de kaliyor. Yeni program yeni bir kanalda yeni adla devam edecekler. Show tv de yeni bir ekip kurup Bu Tarz Benim e devam edebilir.
Hic sasirmadim, aylardir program gidecek gidecek cok cazip teklif var dendi durdu. Sektor buna musayit, mutlaka kotu ayrilacaklardi.
Ilk Popstar yarismasini dada benzer sey oldu 10 yil once. Ilk sezon sonu yapimci baska kanaldan teklif alinca tum ekibi birakip gitmisti isim hakkini yaninda goturmustu. Eski kanal yeni isimle devam etmisti. 2 Ayri popstar ayni anda ayri kanalda olmustu sonra asla ilk sezonu yakayamadilar 3. sezon olmadi.
Adaletli derken juri kalan yarismacilara adil davrandi dedim hacta ici eleme geceleri, arka planda yapimcilar kanal yarismacilar arasindakileri kastetmedim.
Final gecesinin planlamasini ve kararini yapimci ekip yapmis. ShowTV, yapimci ekibi mahkemeye veriyor.
Ama linkini gonderdigin videoda oyle demiyorlar vernas.. Juri, ozellikle cok begendigin kemal, zaman zaman insanliktan cikmislar. Hatta kemal ozleme mobbing uygulamis yarismanin son zamanlarinda. Sen izlemedin herhalde videoyu?

Arka planda ne tartimislar, neler olmus o baska . Juri eleme geceleri yanlis kisiyi elemediler, oraya cikan 2 kisiden elenmesi gereken gitti hep bana gore, orada yanlis yok. Ancak kamera arkasi olanlar ve aralarindaki cekismeler yarismacilarin elenmesi icin soyledikleri isimlere etkiyordu orada adalet yoktu. Ozellikle Nur ve Tugce karsısına Ikizler i cıkardı yarısmacılar ki elenmelerini garanti etmek icin, jurinin yapacak bir seyi yoktu orada. Juri nin asıl yanlısı final gecesi idi, oraya gelmeyerek cok yanlıs yaptılar.
Kemal ben Özlem e küsüm konusmuyorum onla demisti son hafta ici orayı gordum.

Son düzenleme:
Arka planda ne tartimislar, neler olmus o baska . Juri eleme geceleri yanlis kisiyi elemediler, oraya cikan 2 kisiden elenmesi gereken gitti hep bana gore, orada yanlis yok. Ancak kamera arkasi olanlar ve aralarindaki cekismeler yarismacilarin elenmesi icin soyledikleri isimlere etkiyordu orada adalet yoktu.
Kemal ben Özlem e küsüm konusmuyorum onla demisti son hafta ici orayı gordum.
O kadarla kalmamis iste ustune yurumus ozlemin nur yerlitas durdurmus. ivana ve oyku de o sirada arkalarini donmusler, goz yummuslar yani hemcinslerine hakaret edilmesine. Benim gozumde ordakiler medyanin bize sundugu kuklalardan baska bir sey degil. Bence sen de bu kadar ciddiye alma ordakileri ve de yarismayi. Hersey oyundan ibaret...

O kadarla kalmamis iste ustune yurumus ozlemin nur yerlitas durdurmus. ivana ve oyku de o sirada arkalarini donmusler, goz yummuslar yani hemcinslerine hakaret edilmesine. Benim gozumde ordakiler medyanin bize sundugu kuklalardan baska bir sey degil. Bence sen de bu kadar ciddiye alma ordakileri ve de yarismayi. Hersey oyundan ibaret...
bu olayın vıdeosumu var nerde yazıyo?

Yapimcilar Hafta basina 250 bin alioyormus ShowTV den. Yeni kanal da 750 bin alacaklarmis her haffta icin.
Nur Yerlitas bir reklamdan 700 bin i cebine koruyor bu yarisma sayesinde.

Oradaki yarismacilar aylar boyu calisiyorlar, sadece 1 kazanan 100 bin aliyor. Gercekten cok komik.
Kazanan 500, ikinci 300, ücüncü 200, dördüncü 100, besinci 50 , altıncı 20 geri kalan 10 ar bin lira gibi olmalı ödüller. 10 milyon yapımcılara ödeniyorsa 1 milyon butcede yarısmacılara cok rahat ayırabilirler bir sezon icin. Cünkü orada en cok onlar emek veriyor ve program asıl izlettiren onlar.
Hic kimse onların orada kendini bile göstermesi bile onlar icin bir lutuf, onların yerinde olmak isteyen bedavaya calısacak yuzlerce genc kız var diye klasik laflar demesin. Futbolcular final kazandımı bile prim alıyorlar o kadar milyon maas almarının ustune.
Bu kadar buyuk rakamların dondugu yerde biraz ödülleri yeterli ve adil ve yapmaları lazım.

Son düzenleme:
Yapimcilar Hafta basina 250 bin alioyormus ShowTV den. Yeni kanal da 750 bin alacaklarmis her haffta icin.
Nur Yerlitas bir reklamdan 700 bin i cebine koruyor bu yarisma sayesinde.

Oradaki yarismacilar aylar boyu calisiyorlar, sadece 1 kazanan 100 bin aliyor. Gercekten cok komik.
Kazanan 500, ikinci 300, ücüncü 200, dördüncü 100, besinci 50 , altıncı 20 geri kalan 10 ar bin lira gibi olmalı ödüller. 10 milyon yapımcılara ödeniyorsa 1 milyon butcede yarısmacılara cok rahat ayırabilirler bir sezon icin. Cünkü orada en cok onlar emek veriyor ve program asıl izlettiren onlar.
Hic kimse onların orada kendini bile göstermesi bile onlar icin bir lutuf, onların yerinde olmak isteyen bedavaya calısacak yuzlerce genc kız var diye klasik laflar demesin. Futbolcular final kazandımı bile prim alıyorlar o kadar milyon maas almarının ustune.
Bu kadar buyuk rakamların dondugu yerde biraz ödülleri yeterli ve adil ve yapmaları lazım.
Yok artık sende iyice saçma konuşuyorsun vernas..Adı üzerinde yarışma 13 yarışmacıya birden ödül versinler o zaman yarışmanın ne anlamı kalır? Ordaki kızların hepsi bir şekilde kendilerini tanıtmak,reklam yapmak amacıyla çıkıyorlar oraya çıkmasınlar o zaman..Zorla mı çıkartıyorlar onları? Ayrıca bu memlekette gerçekten ünlü olmaya çalışan o kadar çok kız var ki..Emin ol onlar olmasada ekrana çıkacak bir sürü yarışmacı bulunur..Onlar kendi ceplerindende harcama yapmıyorlar üstelik belirli bir bütçe veriliyor onlara ve sponsorları var..Saç,makyaj,yeme,içme tüm masraflarıda oradan karşılanıyor zaten..Onların yaptığı orda kendisini gösterip,çene yapmak..Başka yaptıkları birşey yok..İstemeyen çıkmasın onlar gibi binlercesi var elbet o program yürür onlar olmadanda..

Zaten yarisma ve sans oyunlarindan odul de en dusuk ulkelerdeniz. Bizde asil kazanan kanal, yapimcilar ve orada calisan ünlüler. Bu tip yarısmalarda sonuc yarısmacılardan cok, sektorü büyütmek ve marka ünlüler (juri) cıkarmak oluyor. Su ana kadar hangi kazanan yarısmacı uzun vadede bir yere geldi? Her zaman Juri daha buyuk kariyer yaptı.

Sans oyunlarındada cok buyuk fark var mesela Amerika 100 milyon dolara kadar cikiyor loto oyunlarinda bir kisinin kazandigi. Evet orada gelirler cok buyuk ancak odullere o gelirleri yansıtıyorlar. Turkiye de ne kadar büyüsede pasta oradaki gibi yeterli öduller vermezler su sıralar daha oturmadı sistem. Talep dengeside önemli, avrupa ve amerika da reytinglerde 1. olan uzun bir yarısmada 100 bin euro gibi ödül pek kimsenin ilgisini cekmez, ancak bizde farklı ne is olsa yaparım asgarı ücrete mantigıyla cok kisi oldugu gibi bu talebi sonuna kadar ucuza kullanan bir isveren sectoru var. Film sektorundede en uzun ve en cok dizi ceken ülkeyiz avrupada oyuncular orada en fazla 8 saat calisırken bizde sınır yok. Henüz bir yasa ve sendika yok Türkiye de Televizyon ve Sanat dünyası icin oradaki gibi.

Kazanan yarısmacıların ve yarısmaların kısa bir sure sonra ilgi gormemesinin sebeblerinden biri de, yayın formatları, uzun vadelı planlamadan cok kısa vadeli yuksek getiri getiren planlama ile cabuk tuketmeye ve izleyicileri hızlı sogutmayı ve bıktırmaya olanak vermesi. Avrupa da 4-5 sene oynayan bir program Turkiye de format transfer edilip uygulandıgında 1-2 sene suruyor. Daha fazla reyting alıyor ancak ömrü daha kısa oluyor.

Son düzenleme:
Zaten yarisma ve sans oyunlarindan odul de en dusuk ulkelerdeniz. Bizde asil kazanan kanal, yapimcilar ve orada calisan ünlüler. Bu tip yarısmalarda sonuc yarısmacılardan cok, sektorü büyütmek ve marka ünlüler (juri) cıkarmak oluyor. Su ana kadar hangi kazanan yarısmacı uzun vadede bir yere geldi? Her zaman Juri daha buyuk kariyer yaptı.

Sans oyunlarındada cok buyuk fark var mesela Amerika 100 milyon dolara kadar cikiyor loto oyunlarinda bir kisinin kazandigi. Evet orada gelirler cok buyuk ancak odullere o gelirleri yansıtıyorlar. Turkiye de ne kadar büyüsede pasta oradaki gibi yeterli öduller vermezler su sıralar daha oturmadı sistem. Talep dengeside önemli, avrupa ve amerika da reytinglerde 1. olan uzun bir yarısmada 100 bin euro gibi ödül pek kimsenin ilgisini cekmez, ancak bizde farklı ne is olsa yaparım asgarı ücrete mantigıyla cok kisi oldugu gibi bu talebi sonuna kadar ucuza kullanan bir isveren sectoru var. Film sektorundede en uzun ve en cok dizi ceken ülkeyiz avrupada oyuncular orada en fazla 8 saat calisırken bizde sınır yok. Henüz bir yasa ve sendika yok Türkiye de Televizyon ve Sanat dünyası icin oradaki gibi.

Kazanan yarısmacıların ve yarısmaların kısa bir sure sonra ilgi gormemesinin sebeblerinden biri de, yayın formatları, uzun vadelı planlamadan cok kısa vadeli yuksek getiri getiren planlama ile cabuk tuketmeye ve izleyicileri hızlı sogutmayı ve bıktırmaya olanak vermesi. Avrupa da 4-5 sene oynayan bir program Turkiye de format transfer edilip uygulandıgında 1-2 sene suruyor. Daha fazla reyting alıyor ancak ömrü daha kısa oluyor.
O zaman yarışmacılarda aklını kullansın kendilerini kullandırtmasınlar..Ünlü olmak için bedava bile çıkarlar ekrana..Hiçbir yarışmada tüm yarışanlara ödül verilmez sadece kazanana verilir..Doğrusuda budur zaten..Herkese para verilse yarışmanın anlamı kalmaz.Bence verilen 100bin de az bir rakam değil..Dediğim gibi zaten sponsorları var,kıyafet almak için bütçe veriliyor,yeme,içme,saç,makyaj herşey program tarafından karşılanıyor..Programın servisine binerek çekimlere geliyorlar..Ekran karşısına çıkıp reklamlarınıda yapıyorlar daha ne olsun? Şartlar böyleyse bundan memnun olmayanda katılmasın kimse silah zoruyla getirmiyor onları oraya..

23.12.2014 Medya Haberi

PROGRAMIN MALİYETİ NE KADAR?
Programın 'büyük ödülü' 100 bin TL. Yani diğer yarışmalarla kıyaslanamayacak denli 'küçük' bir meblağ. Her hafta her bir yarışmacıya 1500 TL kıyafet parası verildiği belirtiliyor. Üstelik bu maliyet, 20 binlerden başlayıp her geçen hafta eleme olduğundan giderek azaldı. Üstüne bir de sponsorlar devreye girince maliyet daha da düştü. Jüriye ne kadar ödendiği ise elbette bilinmiyor.
Tüm bunlar alt alta toplandığında gerçekten maliyet olarak şu anda bu reytingi alan pek çok dizi ve yarışmadan oldukça düşük düzeylerde. Getirisi ise hayli yüksek.
İşte bu ekonomik tablo birçok kanalın da gerçekten imrendiği bir durum. Ve yarışın kızıştığı şu ortamda deyim yerindeyse bir 'televizyon kurdu' olan Acun, hızlı davranıp daha yarışma bitmeden devreye girdi. TV 8'i aldıktan sonra bazı dizileri ve programları transfer eden Acun Ilıcalı, Bu Tarz Benim'e finale bir hafta kala adeta 'çengel' attı.

Yazinin devamı: www.radikal.com.tr/hayat/acun_ilicali_3_kati_para_verdi_bu_tarz_benimi_kapti-1256918

23.12.2014 Medya Haberi

PROGRAMIN MALİYETİ NE KADAR?
Programın 'büyük ödülü' 100 bin TL. Yani diğer yarışmalarla kıyaslanamayacak denli 'küçük' bir meblağ. Her hafta her bir yarışmacıya 1500 TL kıyafet parası verildiği belirtiliyor. Üstelik bu maliyet, 20 binlerden başlayıp her geçen hafta eleme olduğundan giderek azaldı. Üstüne bir de sponsorlar devreye girince maliyet daha da düştü. Jüriye ne kadar ödendiği ise elbette bilinmiyor.
Tüm bunlar alt alta toplandığında gerçekten maliyet olarak şu anda bu reytingi alan pek çok dizi ve yarışmadan oldukça düşük düzeylerde. Getirisi ise hayli yüksek.
İşte bu ekonomik tablo birçok kanalın da gerçekten imrendiği bir durum. Ve yarışın kızıştığı şu ortamda deyim yerindeyse bir 'televizyon kurdu' olan Acun, hızlı davranıp daha yarışma bitmeden devreye girdi. TV 8'i aldıktan sonra bazı dizileri ve programları transfer eden Acun Ilıcalı, Bu Tarz Benim'e finale bir hafta kala adeta 'çengel' attı.

Yazinin devamı: www.radikal.com.tr/hayat/acun_ilicali_3_kati_para_verdi_bu_tarz_benimi_kapti-1256918
Ben ne diyorum sen ne yazıyorsun..Neyse ilgilenmiyorum artık iyi akşamlar..

Özlem Özden ve Nur Bozar aynı projede!

"Bu Tarz Benim" isimli moda programının ezeli rakipleri Özlem Özden ve Nur Bozar'ın yolu aynı projede kesişti.

Vatan Gazetesi'nden Gülşen Yüksel'in bugünkü yazısı..

Hayalleri gerçek oldu!

‘Bu Tarz Benim’ yarışmasının öne çıkan isimleri Özlem Özden ile Nur Bozar, TV sektörüne girme emellerine ulaştı. İkiliyi yakında bir şarkı yarışmasında izleyeceğiz...

“BU TARZ BENİM” yarışmasının Türkan Şoray'a benzerliği ile dikkat çeken ismi Nur Bozar ile hiç susmayan yarışmacısı Özlem Özden amaçlarına ulaştı. İkili yakında ATV'de ekrana gelecek bir şarkı yarışmasında görev alacak. Özlem Özden jüri üyesi koltuğunda oturacak. Programın sahne arkası sunuculuğunu ise Nur Bozar üstelenecek.

Asıl kazanan Özlem ve Nur!

“Bu Tarz Benim” yarışmasının gerçek kazananları Özlem Özden ile Nur Bozar oldu. Bu iki ismi yakında şarkı yarışmasında izleyeceğiz.

“Bu Tarz Benim” yarışması sönük bir finalle ekrana veda etti. Yarışmadan geriye akıllarda sadece iki isim kaldı. Türkan Şoray’ın gençliğine benzetilen Nur Bozar ile kimseden lafını esirgemeyen ve hiç susmayan Özlem Özden. Her ne kadarAycan-Nurcan Şencan kardeşler yarışmanın birincileri olarak ilan edilseler de bana göre kazananlar Nur Bozar ve Özlem Özden oldu. Yarışma süresince bu iki isim sosyal medyanın gündeminden düşmedi. Özellikle de Özlem Özden. Nur Bozargittikten sonra yarışmayı tek başına sırtladı desem abartmış olmam. Özlem’i seven kadar sevmeyenler de çoktu ama bir şekilde kendinden bahsettirmeyi hep başardı. Elendikten sonra twitter’da “Özlem’i reyting için kullandılar, şimdi ortada bıraktılar” tarzında yorumlar çoğunluktaydı.

Bu kez terletecek

Yarışmanın diğer yıldızı Nur Bozar’ın programdan olaylı ayrılışından sonra, TV 8’e transfer olacağı yazıldı çizildi. Ancak doğru çıkmadı. Peki artık yarışmada bittiğine göre bu iki isim bundan sonra ne yapacak? Özlem Özden’i çok yakında jüri üyesi olarak izleyeceğiz. Yani sanılanın aksine Bu Tarz Benim’in yapım şirketi Production House onu ortada bırakmadı. Ocak ayında başlatacakları şarkı yarışmasının jüri koltuğuna oturttular. Bu kez terleyen değil, terleten tarafta olacak Özlem. Bakalım o koltukta Özlem’i susturabilecekler mi? Jüride eski Türkiye güzelleri de olacak, henüz isimler netleşmediği için yazmıyorum. Büyük ödülü haftalık 50 bin lira olan yarışma son anda bir değişiklik olmazsa ATV’de yayınlanacak. Yarışmanın sunuculuğu için Asuman Krause düşünülüyor. Sahne arkası sunuculuğunu ise Nur Bozar yapacak.

Böylelikle Nur’un en büyük hayalerinden biri gerçek olacak. Diğer hayali oyunculuktu. Yakında onu da yapar. Daha önce iki kez güzellik yarışmasına katılan ancak başarılı olamayan Nur, bir TV programı sayesinde amacına ulaştı. Hadi hayırlısı...

GÜLŞEN YÜKSEL / VATAN - MAKARON

http://www.sacitaslan.com/ozlem-ozden-ve-nur-bozar-ayni-projede-haberi-220554

Nur siradan biri di, tarz ida davranislari da güzelligide cok kotu veya iyi degildi. Ancak Nur un ünlü olmasının tek sebebi bazı yarısmacılar tarafından magdur edilmesi ekranlarda. Aslan payı Aysegül dedir burada, o olmasa buyuk ihtimalle Nur yarismaya devam edip 4-8 hafta icinde normal sekilde elenicekti. Digerleri kadar konusulurdu en fazla, pek dikkat cekmezdi. Aysegül istemeden de, Nur icin inanilmaz bir firsat oldu. Eger Nur degilde mesela Gizem e ayni seyleri yapsaydi, ayni popularite yi Gizem yakalardi.
Özlem ise Nur dan cok farklı, asla magdur edilen degildi, zaman zaman magdur edendi. Istıkrarsız tazı ile gelebilecegi en ust noktaya geldi yarısmada, davranısları ile Nur ve Ezgi dahil herkeze cephe aldı agır sozler soyledi, hepsi kamoyundan destek almak icn taktikdi. Nur un magdur edilip destek almasını kendisine uyarlamaya calıstı. Son haftalarda "ben tekim onlar bana karsı birlesmis onlar zengin ben halk tanım" izlenimini yaymaya calısması sosyal medyayı takip edip stratejisini ona gore ayralaması bunların gostergesi. Özlem %15-20 lık kesimden destek almıssada, Aysegül gibi %60-75 lik kesiminde antipatisini kazandı cok sayıda sikayet aldı program Özlem yuzunden. Cogunluk neden halen yarısmada tutuldugu sorusunu sıkca sordu. Cevap Reyting oranlarında yatıyordu. Özlem reyting icin kullanıldı ancak Özlem de kendi reyting icin herkezi herseyi kullandı yarısmada.
Bu yarısmada en basarılı kisi Aysenur olmustur aralarında en genc (19) yasında sıradısı tarzı ile gelip 3. olması büyük basarı dır.

Son düzenleme:
Back
X