Bu terbiyesizlik değil de nedir ?

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Günaydın canlarım
2 gündür canım çok sıkkın
Burayı konu açmıştım ünv. den çok yakın arkadasımın eşi trafik kazasında vefat etti 2 ay önce
Pazar günü arkadasımın yanına gittim ziyarete bu ilk gidişimdi

Görür görmez başladık ağlaşmaya o kadar kötü ki ayakta zor duruyor hala
Neyse gelelim asıl derdime
Arkadasımın 1 yasında oğlu var çalışmıyor
Eşi ölünce 40 kuranına kadar kayınvalidesinde kalmış arkadasım
Sonrasında onlar arkadasıma hep yanımızda kal demişler bekar kaynı var onu da bahane etme demişler
Arkadasımda annemin evinde kalmak istiyorum ben oraya giderim sonrada kendi haytaımı düzene sokarım demiş
Ne olduysa bundan sonra olmuş zaten
Vayy efendim sen bizim bi oğlumuzun başını yedin senin yüzünden oldu demeler ( Kazadan önce kavga etmişler karı koca aileler de şahit olmuş buna bu yüzden diyorlarmış )
Tamam onların da acısı var ama o kızın öyle psikolojisini bozmuşlar
Diyoki çok arastırdım eceli geldiği için ölmüş benim yüzümden değil diyo artık nasıl yüklendiyseler kıza kendini suuçlamış hep

Asıl bomba geliyor
Arkadasım ve eşi ev almayı düşünüyolarmış eve bakmışlar bitane beğenmemişler
Sonra eşi annesiyle birlikte arkadasımın bileziklerini alıp kuyumcuya gitmiş değerini öğrenmeye
Sonrasında da annesine vermiş ben şimdi yola çıkcam hiç eve uğramaya vaktim yok bilezikler tır da durmasın ben senden dönüşte alırım demiş ve o yoldan da dönemedi 60bin tl falan değeri de

Ailesi de arkadasıma demiş ki ya bileziklerin ya ev eşyaların :KK51:
Terbiyesiz insanlar
Bizde sahip çıkarlar sevip sayarlar diye düşünürken ilk sırt dönen onlar oldular
Siz o kızın ev eşyasını napıcaksınız ya daha da 2 yıllık evlilerdi
Herseyden once oğlunuzun emaneti ikisi de
Arkadasım da eşimle hatıralarım var diye ev eşyasını seçmiş canım benim
Bide sen daha 23 yasındasın elin adamlarıyla yersin o paraları diyorlarmış kıza
18 yasına gelince biz kendimiz torunumuza veririz onları diyorlarmış bilezikler için

Eşi tır şoförüydü trafik kazasında kusurlu çıkmış yani çalştığı şirketi mahkemeye verse de birşey kazanamaz muhtemelen
Zaten kirada oturuyolardı , eşinin içine doğmuş gibi 4 ay önce hayat sigortası yaptırmış kendine ölünce sadece ordan 50 bin lira gelmiş bide 20 binlik arabaları vardı
Kız diyoki bilezikleri verselerdi en azından bi ev alıp oğlumun üstüne yapardım
Şimdi 700 tl kira verecek annesinin hemen karsısından tutmuş
Ölüm aylığı ve iş kazası aylığı toplasan 1500 tl ediyomuş

Aslında arkadasım istese her türlü o bilezikleri alır ama o kadar hali yok ki
Bütün duyguları alınmış gibi kimseye kızmak kırılmak yok duymuyo bile söylenenleri
Çok zor bir durum
Şu hayatta başıma gelebilecek en kötü şey geldi daha ne olabilir ki Allah oğluma sağlık versin diyor sadece

Hersey bi ölüme bakıyormuş en yakının bian da nasıl da en uzak oluyor
O aile oğlunun kemiklerini sızlatıyor orada

Yazık gercekten. Kizin abisi babasi falan yok mu bi gozdagi verip altinlari alacak? Mahkeme olaylari falan cok yipratici olur, uzadikca sinirler gerilir. Sahipsiz mi bu kiz gencecik yasinda? Ama mecbur kalirsa polise sikayet etsin altinlarimi alikoyuyorlar diye.

Canım şu snda uprasamaz ama lütfen ikna edin ve uğraşsın.
İkincisi trafik sigortası oluyor. Tüm araclar yaptıtmak zorunda. Kasko zprunlu değil ama diğeri mecburi. Ölüm va sakatlık halinde de orada para alıyor.
Lütfen altınlarını alsın şimdi olmasa da ilerde çok pişman olur. Ah şimdiki aklım olsaydı der. Onun ilerki aklı biziz.

Bası sagolsun öncelikle... Bilezikleri vermeleri gerekiyor madem vermiyorlar bu onların ayıbı arkadaşın da onlardan uzak olsun oğlunu da göstermesin..
Sağolun , arkadasıma noterde kağıt hazırlayıp imza bile attırmışlar haftada 2 gün çocuğu onlara göstermesi için
Zaten görüyorlar sürekli böyle birşeye ne gerek vardı ki diyo ama yine de imzaladım diyo
Onlara karsı hiçbir saygısızlık yapmadım onlar bana eşimin emaneti diyo hala

Allah rahmet eylesin gerçekten çok zor bi durum, çokta gençmiş arkadaşınız. Şu an onun yaşadıkları, gözünün bi şey görmemesi çok normal. sorun oğullarının kırkı çıkmadan mal derdine düşen ailede. Allah herkese vicdan, merhamet versin.

Nasıl bir acımasızlıktır bu?

Gerçekten insanlar kocasını kaybetmiş bir kadına sen bu paraları erkeklerle yersin diyecek kadar acımasız hale geldi mi?

Arkadaşınıza yardım etmeniz lazım. Belli ki bu insanların arasında kalmaktan ve kaybından ötürü sağlıklı düşünemiyor ve davranamıyor.
Gerekirse arkadaşınız yerine sizin onu savunmanız lazım şu sıralar.

Çok geçmiş olsun.

Yazık gercekten. Kizin abisi babasi falan yok mu bi gozdagi verip altinlari alacak? Mahkeme olaylari falan cok yipratici olur, uzadikca sinirler gerilir. Sahipsiz mi bu kiz gencecik yasinda? Ama mecbur kalirsa polise sikayet etsin altinlarimi alikoyuyorlar diye.
Babası anne varr onlara da tavır almışlar 52 kuranına almamışlar evlerine
Kızlarını yanlarına aldılar diye neymiş ona siz gaz veriyosunuz diyorlarmış
Polise gitsem her türlü alırım ama yapmam ki Allaha havale ettim diyo
İlerde belki de çok pişman olurum ama olsun onlar eşimin ailesi ve onlardan uzaklaşırsam sanki eşimden ayrılacakmışım gibi hissedyorum diyor kuzummm

Günaydın canlarım
Burayı konu açmıştım ünv. den çok yakın arkadasımın eşi trafik kazasında vefat etti 2 ay önce

Sonrasında onlar arkadasıma hep yanımızda kal demişler bekar kaynı var onu da bahane etme demişler
Arkadasımda annemin evinde kalmak istiyorum ben oraya giderim sonrada kendi haytaımı düzene sokarım demiş
Vayy efendim sen bizim bi oğlumuzun başını yedin senin yüzünden oldu demeler ( Kazadan önce kavga etmişler karı koca aileler de şahit olmuş buna bu yüzden diyorlarmış )
Diyoki çok arastırdım eceli geldiği için ölmüş benim yüzümden değil diyo artık nasıl yüklendiyseler kıza kendini suuçlamış hep

Asıl bomba geliyor
Sonra eşi annesiyle birlikte arkadasımın bileziklerini alıp kuyumcuya gitmiş değerini öğrenmeye
Sonrasında da annesine vermiş ben şimdi yola çıkcam hiç eve uğramaya vaktim yok bilezikler tır da durmasın ben senden dönüşte alırım demiş ve o yoldan da dönemedi 60bin tl falan değeri de

Terbiyesiz insanlar
Bizde sahip çıkarlar sevip sayarlar diye düşünürken ilk sırt dönen onlar oldular
18 yasına gelince biz kendimiz torunumuza veririz onları diyorlarmış bilezikler için

Eşi tır şoförüydü trafik kazasında kusurlu çıkmış yani çalştığı şirketi mahkemeye verse de birşey kazanamaz muhtemelen
Zaten kirada oturuyolardı , eşinin içine doğmuş gibi 4 ay önce hayat sigortası yaptırmış kendine ölünce sadece ordan 50 bin lira gelmiş bide 20 binlik arabaları vardı

Bütün duyguları alınmış gibi kimseye kızmak kırılmak yok duymuyo bile söylenenleri
Çok zor bir durum
Şu hayatta başıma gelebilecek en kötü şey geldi daha ne olabilir ki Allah oğluma sağlık versin diyor sadece

Arkadaşınız ailesi ile yaşasa bebek büyüyene kadar sonra iş bulup ayrı eve çıksa ancak o zaman güçlü olacak ve hissedecek gibi görünüyor.

Günaydın canlarım

Asıl bomba geliyor

Terbiyesiz insanlar

Çok zor bir durum

Başı saolsun.erkek tarafi da gelinin ilerde evlenecegini gelininde baskasiyla evlenecegini düşünerek doldur muslar kendilerini.bence ev alip geline küçük cocuklarin üstüne yapabilirler torunlarinin yani.allah yardimcisi olsun

Altınlar kadının hakkıdır . Küçücük çocukla ortada kalmış ,en azından iyi kötü bir ev alması için destek olmaları gerekirdi .geline el gözüyle bakıp istemeyebilirler fakat çocuk, torunları ..bu kadar çirkinleşmeye gerek yok .
Arkadaşın kendini toparlayınca dava açıp altınlarını geri alsın .

Canım şu snda uprasamaz ama lütfen ikna edin ve uğraşsın.
İkincisi trafik sigortası oluyor. Tüm araclar yaptıtmak zorunda. Kasko zprunlu değil ama diğeri mecburi. Ölüm va sakatlık halinde de orada para alıyor.
Lütfen altınlarını alsın şimdi olmasa da ilerde çok pişman olur. Ah şimdiki aklım olsaydı der. Onun ilerki aklı biziz.
Zaten kendi annesi de almasını istiyo ama arkadasım uğrasmak istemiyo daha doğrusu eşime ihanet etmiş gibi hissederim diyo bide gitmeden önce eşi kendisi vermiş ya annesine bunda da vardır birşey o verdiğine göre belki de bunun da bi sebebi vardır diyo
Ben ailesine çok kızdım ayıp etmşler dedim ama ne kadar ileri gidebilirim ki
Tır kendisinin değildi şirket aracı , o şirkette bizden 1 kurus alamaz diyolarmş

bunlar nasıl insan evlatları gitmiş hala neyin derdindeler Allah sadece evladın değil ana babanında hayırlısını versin
Amin gerçekten de öyle
Arkadasım hala çok iyi insanlar aslında diyo sürekli
Ne iyilikleri kalmış ya onları da anlıyorum evlatlarını kaybettiler beni suçlayınca acısı geçecekse suçlasınlar diyo

Bileziikler kadınındır, bence bi avukatla görüşsün birşeyler yapabilir belki.
Tabi ki onun ve hakkı
Ondan ziyade oğlunun geleceği onlar
Knedisi uğrasmak istemiyo Allah la onlarn arasında diyo
Eşi kendisi vermiş bilezileri annesine ya bunun da bir sebebi var belki de
Alırsam eşimin yüzüne nasıl bakarım öbür tarafta kendi elleriyle vermiş diyo çok duygusal düşünüyo çok

Öncelikle arkadaşınızın başı sağolsun. Her iki aile de henüz yas sürecindeler, yas süresinde insanların hatalarının kusuruna bakılmaz. Eşinin ailesi ne düşünüyor bilemiyoruz tabi, hatalılar ama onlar da oğullarının acısını yaşıyor, belki de o kavga yüzünden arkadaşınızın oğullarına sebep olduğunu düşündüklerinden böyle kinli hareket edip hata yapıyorlar. Eminim onları da yanlış yönlendiren insanlar vardır, bu insanların lafıyla gaza gelip böyle yapıyorlardır.
Arkadaşınız 2 senelik evliliğinde bu aileyi az da olsa tanımıştır. Gitsin konuşsun, uzak durmak asıl hata olur, barışmaya, sorunları çözmeye çalışsın. Bıraksın altınlar onların olsun, onları mal peşine düşmekle suçlarken kendisi aynı hataya düşmesin. Ortak noktaları 1 yaşındaki bebek, onun geleceği için barış içinde yaşamalılar.

Özetle kötü niyetli 3.kişilerin etkisinden kurtarsın eşinin ailesini. Hayat bundan sonra güzel şeyler getirsin, daha büyük bir acıyla sınamasın umarım..

Babası anne varr onlara da tavır almışlar 52 kuranına almamışlar evlerine
Kızlarını yanlarına aldılar diye neymiş ona siz gaz veriyosunuz diyorlarmış
Polise gitsem her türlü alırım ama yapmam ki Allaha havale ettim diyo
İlerde belki de çok pişman olurum ama olsun onlar eşimin ailesi ve onlardan uzaklaşırsam sanki eşimden ayrılacakmışım gibi hissedyorum diyor kuzummm

Hassas bir donemde ama ileride cok pisman olur. Bu uckagitciliklarini bile bile onlarla icli disli kalmasi mumkun mu? Illa ki zamanla kopacaklar birbirlerinden. O zaman ahvah etmeye baslar. Degmezmis diye. Kizin haberi olmadan babasi abisi kim varsa gidip konusssun derim. Masaya yumruk vurmak gerekiyorsa vursunlar.

Back
X