• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu terbiyesizlik değil de nedir ?

Günaydın canlarım
2 gündür canım çok sıkkın
Burayı konu açmıştım ünv. den çok yakın arkadasımın eşi trafik kazasında vefat etti 2 ay önce
Pazar günü arkadasımın yanına gittim ziyarete bu ilk gidişimdi

Görür görmez başladık ağlaşmaya o kadar kötü ki ayakta zor duruyor hala
Neyse gelelim asıl derdime
Arkadasımın 1 yasında oğlu var çalışmıyor
Eşi ölünce 40 kuranına kadar kayınvalidesinde kalmış arkadasım
Sonrasında onlar arkadasıma hep yanımızda kal demişler bekar kaynı var onu da bahane etme demişler
Arkadasımda annemin evinde kalmak istiyorum ben oraya giderim sonrada kendi haytaımı düzene sokarım demiş
Ne olduysa bundan sonra olmuş zaten
Vayy efendim sen bizim bi oğlumuzun başını yedin senin yüzünden oldu demeler ( Kazadan önce kavga etmişler karı koca aileler de şahit olmuş buna bu yüzden diyorlarmış )
Tamam onların da acısı var ama o kızın öyle psikolojisini bozmuşlar
Diyoki çok arastırdım eceli geldiği için ölmüş benim yüzümden değil diyo artık nasıl yüklendiyseler kıza kendini suuçlamış hep

Asıl bomba geliyor
Arkadasım ve eşi ev almayı düşünüyolarmış eve bakmışlar bitane beğenmemişler
Sonra eşi annesiyle birlikte arkadasımın bileziklerini alıp kuyumcuya gitmiş değerini öğrenmeye
Sonrasında da annesine vermiş ben şimdi yola çıkcam hiç eve uğramaya vaktim yok bilezikler tır da durmasın ben senden dönüşte alırım demiş ve o yoldan da dönemedi 60bin tl falan değeri de

Ailesi de arkadasıma demiş ki ya bileziklerin ya ev eşyaların :KK51:
Terbiyesiz insanlar
Bizde sahip çıkarlar sevip sayarlar diye düşünürken ilk sırt dönen onlar oldular
Siz o kızın ev eşyasını napıcaksınız ya daha da 2 yıllık evlilerdi
Herseyden once oğlunuzun emaneti ikisi de
Arkadasım da eşimle hatıralarım var diye ev eşyasını seçmiş canım benim
Bide sen daha 23 yasındasın elin adamlarıyla yersin o paraları diyorlarmış kıza
18 yasına gelince biz kendimiz torunumuza veririz onları diyorlarmış bilezikler için

Eşi tır şoförüydü trafik kazasında kusurlu çıkmış yani çalştığı şirketi mahkemeye verse de birşey kazanamaz muhtemelen
Zaten kirada oturuyolardı , eşinin içine doğmuş gibi 4 ay önce hayat sigortası yaptırmış kendine ölünce sadece ordan 50 bin lira gelmiş bide 20 binlik arabaları vardı
Kız diyoki bilezikleri verselerdi en azından bi ev alıp oğlumun üstüne yapardım
Şimdi 700 tl kira verecek annesinin hemen karsısından tutmuş
Ölüm aylığı ve iş kazası aylığı toplasan 1500 tl ediyomuş

Aslında arkadasım istese her türlü o bilezikleri alır ama o kadar hali yok ki
Bütün duyguları alınmış gibi kimseye kızmak kırılmak yok duymuyo bile söylenenleri
Çok zor bir durum
Şu hayatta başıma gelebilecek en kötü şey geldi daha ne olabilir ki Allah oğluma sağlık versin diyor sadece

Hersey bi ölüme bakıyormuş en yakının bian da nasıl da en uzak oluyor
O aile oğlunun kemiklerini sızlatıyor orada

Herkes kendi eceli ile ölür. Allah'ın takdiri dışında ölemez.. Arkadaşın avukata versin. Evi de altınları da alır.. Alamazlar. Uğraşmasın onlarla..

Arkadadiniza soyleyin trafikk sigortasi yapilan firmayla gorussun oradan da yuklu bir miktar gelir. Onun cani gitmis simdi umursamaz ama bir evladi var. Onu dusunmesi lazim. En azindan hayatlarini kurarlar o parayla . Allah yardimcisi olsun

Ben olsam altınlarımı çaldılar diye polise giderdim o anda. Hırsızlık yaptıkları ayıbı mı kalmış? Bekar kayna harcayacaklar muhtemelen o altını, yeni eşyayı. Pişman olur sonra almadığına. Evi alsa en azından 1500 TL ile geçinir. Kendi iş bulur çocuk biraz büyüyünce. Yoluna bakar. Ölüm kötü ama kendini de çocuğu da düşünmek zorunda.

Yasal yollara başvursun. Ne demek canım altınlara el koymak, ya eşya ya altın demek. Ay sinir oldum. Hayrını görmesinler vicdansızlar.

Eşi annesine birakacagina , karısının emanetlerini kendisine verseydi böyle olmazdı.

Her kapıdan çıktığında , her yatağa yattığında beş dakika sonrası olmayabilir diye düşünmeli insanlar.
..

Madem istemiyor , almasın. Hem istemeyip hem ev alırdım ben onunla demesi istiyor anlamına geliyor altınları.

Öyleyse peşine düşsün.

Bilezikleri alsın öncelikle ev eşyasına mahkeme kararı ile zaten alır bilezikleri ispat edemez ama

Resmen pislik. Aileye bak, evlatları ölmüş neyin peşindeler, iğrenç insanlar. Benim abim vefat etti 10 yıl önce, diğer konunada yazmıştım zaten. İncelemede sorun arabada çıktı. Biz sülalecek mahvolduğumuz için bir şey yapmadık o zaman. Sanki oradan gelecek parayı onun vefatını fırsata çevirir gibi davranmak olarak düşündük. O zaman herşeye yumduk gözümüzü acımızı çektik, halimiz yoktu . Şimdiki aklım olsa kesinlikle firmaya dava açardım. Onların yüzünden abimi kaybettim asla peşini bırakmazdım. Arkadaşını yönlendir, şimdi o koptu hayattan ama beş yıl sonra ah salak kafam diyecek. Gerçekten yakınsan bu konuda destek ol. Hatta bak ben o kadar pişmanım ki gerekirse bana özelden yaz ben bile konuşurum arkadaşınla. Keşke birileri bize destek olsaydı, zaman geçip acı küllenince pişman olacağımızı anlatsaydı. Ayrıca arkadaşın psikolojik destek alsın. Ve ona şunu mutlaka söyle ;psikolojik destek almak demek eşini unutmaya çalışmak anlamına gelmez.. Evladın için yaşamak zorundasın, güçlü durmak zorundasın ve güç psikolojide başlar.

Bu tarz durumlarda kanunları çok seviyorum. İnsanların merhameti ya da "iyilik"lerine mahal vermiyor hiç. Ne pislik bırakıyor ne pasak.

Resmen pislik. Aileye bak, evlatları ölmüş neyin peşindeler, iğrenç insanlar. Benim abim vefat etti 10 yıl önce, diğer konunada yazmıştım zaten. İncelemede sorun arabada çıktı. Biz sülalecek mahvolduğumuz için bir şey yapmadık o zaman. Sanki oradan gelecek parayı onun vefatını fırsata çevirir gibi davranmak olarak düşündük. O zaman herşeye yumduk gözümüzü acımızı çektik, halimiz yoktu . Şimdiki aklım olsa kesinlikle firmaya dava açardım. Onların yüzünden abimi kaybettim asla peşini bırakmazdım. Arkadaşını yönlendir, şimdi o koptu hayattan ama beş yıl sonra ah salak kafam diyecek. Gerçekten yakınsan bu konuda destek ol. Hatta bak ben o kadar pişmanım ki gerekirse bana özelden yaz ben bile konuşurum arkadaşınla. Keşke birileri bize destek olsaydı, zaman geçip acı küllenince pişman olacağımızı anlatsaydı. Ayrıca arkadaşın psikolojik destek alsın. Ve ona şunu mutlaka söyle ;psikolojik destek almak demek eşini unutmaya çalışmak anlamına gelmez.. Evladın için yaşamak zorundasın, güçlü durmak zorundasın ve güç psikolojide başlar.
Öncelkle başınız sağolsun, çok incesiniz tesekkürler
Arkadasımın çok üstüne gidemiyorum bu konuda, annesi de mantıklı ol kızım bak böyle böyle olur ileride diye anlattığı halde belki pişman olcam ama olsun Allah'a havale ettm onların ayıbı onlar utansın diyo
Bende sonuçta eşinin ailesi, çok birşey diyemiyorum sanki kötülercesine konusmusum gibi oluyo o istemiyorum diynce zorlamaya giriyo biraz
Birkaç kez söyledm yok dedi halim de yok eşime de bunu yapamam dedi

Günaydın canlarım
2 gündür canım çok sıkkın
Burayı konu açmıştım ünv. den çok yakın arkadasımın eşi trafik kazasında vefat etti 2 ay önce
Pazar günü arkadasımın yanına gittim ziyarete bu ilk gidişimdi

Görür görmez başladık ağlaşmaya o kadar kötü ki ayakta zor duruyor hala
Neyse gelelim asıl derdime
Arkadasımın 1 yasında oğlu var çalışmıyor
Eşi ölünce 40 kuranına kadar kayınvalidesinde kalmış arkadasım
Sonrasında onlar arkadasıma hep yanımızda kal demişler bekar kaynı var onu da bahane etme demişler
Arkadasımda annemin evinde kalmak istiyorum ben oraya giderim sonrada kendi haytaımı düzene sokarım demiş
Ne olduysa bundan sonra olmuş zaten
Vayy efendim sen bizim bi oğlumuzun başını yedin senin yüzünden oldu demeler ( Kazadan önce kavga etmişler karı koca aileler de şahit olmuş buna bu yüzden diyorlarmış )
Tamam onların da acısı var ama o kızın öyle psikolojisini bozmuşlar
Diyoki çok arastırdım eceli geldiği için ölmüş benim yüzümden değil diyo artık nasıl yüklendiyseler kıza kendini suuçlamış hep

Asıl bomba geliyor
Arkadasım ve eşi ev almayı düşünüyolarmış eve bakmışlar bitane beğenmemişler
Sonra eşi annesiyle birlikte arkadasımın bileziklerini alıp kuyumcuya gitmiş değerini öğrenmeye
Sonrasında da annesine vermiş ben şimdi yola çıkcam hiç eve uğramaya vaktim yok bilezikler tır da durmasın ben senden dönüşte alırım demiş ve o yoldan da dönemedi 60bin tl falan değeri de

Ailesi de arkadasıma demiş ki ya bileziklerin ya ev eşyaların :KK51:
Terbiyesiz insanlar
Bizde sahip çıkarlar sevip sayarlar diye düşünürken ilk sırt dönen onlar oldular
Siz o kızın ev eşyasını napıcaksınız ya daha da 2 yıllık evlilerdi
Herseyden once oğlunuzun emaneti ikisi de
Arkadasım da eşimle hatıralarım var diye ev eşyasını seçmiş canım benim
Bide sen daha 23 yasındasın elin adamlarıyla yersin o paraları diyorlarmış kıza
18 yasına gelince biz kendimiz torunumuza veririz onları diyorlarmış bilezikler için

Eşi tır şoförüydü trafik kazasında kusurlu çıkmış yani çalştığı şirketi mahkemeye verse de birşey kazanamaz muhtemelen
Zaten kirada oturuyolardı , eşinin içine doğmuş gibi 4 ay önce hayat sigortası yaptırmış kendine ölünce sadece ordan 50 bin lira gelmiş bide 20 binlik arabaları vardı
Kız diyoki bilezikleri verselerdi en azından bi ev alıp oğlumun üstüne yapardım
Şimdi 700 tl kira verecek annesinin hemen karsısından tutmuş
Ölüm aylığı ve iş kazası aylığı toplasan 1500 tl ediyomuş

Aslında arkadasım istese her türlü o bilezikleri alır ama o kadar hali yok ki
Bütün duyguları alınmış gibi kimseye kızmak kırılmak yok duymuyo bile söylenenleri
Çok zor bir durum
Şu hayatta başıma gelebilecek en kötü şey geldi daha ne olabilir ki Allah oğluma sağlık versin diyor sadece

Hersey bi ölüme bakıyormuş en yakının bian da nasıl da en uzak oluyor
O aile oğlunun kemiklerini sızlatıyor orada
olacak is mi, insan oglunun emaneti gelin ve torununa para hesabi mi yapar.. ne demek ev eşyası vs o eşyalara insan oturabilir mi, bakabilir mi.. gercekten cok tuhaf... Hem ölümden kazadan kiz neden suclu olsun, ecel bu.

mahkemeye vermesi lazım
aklını başına getirin kızın
belki kendini içten içe suçladığı için böyle aklıyor ama onun suçu değil
ecel bu ya biz kimiz ki önüne geçebiliriz

Back
X