- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Katakulli konusunda haklısın :)
Yok yaa, inovasyon bizim alanda yok yani bişey geliştirilecek bi sektör değil. Yeni bişey icat edilsin vs durumu yok. Bizde bi siyasi gelişme olur dolar fırlar, borsa ayrı tepki verir. Bazen kriz patlar hayatın içine eder. Ama artık bu tepkileri de alamıyoruz. Geçenlerde başbakanla alakalı bi durum oldu, çok önemli bi gelişme aslında ama piyasalar sadece birkaç gün tepki verdi sonra da geçti. Sadece birkaç gün o da üç gün mü ne. Kanıksanmış artık bazı şeyler. Faiz desen zaten indiriyorlar, bankaya para yatırmanın bile anlamı yok. Bizde ekstra bişey yok, borsayla forexle uğraşan adamsan karlıysan kralsın.![]()
Kamu düşünmüyorum. Kpss A için sinir sistemimi bozmaya, gençliğimi harcamaya hiç niyetim yok.Asistanlığı ya da kpss-a yı zorla.
Kamuda işe yaramaz yerler kadar kaliteli bürokratların olduğu iyi kurumlar da var.
Yellen konuşsa 1 hafta kendine gelemez mi? 1 hafta az bence, o kadar çok dışa bağımlıyız ki etkisi daha da uzun sürer. 2013'te o zamanın FED başkanı Bernanke faizi arttıracağını haber verdi, 2015'te arttırıldı ama o vakte kadar bütün dünyada "faiz artacak" açıklaması nedeniyle dengeler değişmişti, tabi en çok etkilenenlerden biri de bizdik.adam istifa etti dolar fırladı bir iki hareket durdu sonra..
bizim ekonominin bizle alakası yok..
yellen bir konuşsun piyasalar 1 hafta kendine gelemez ama..
ben senin yerinde olsam akademik kariyer yapardım.. tabi bunu şimdiki aklımla söylüyorum.. işletme mezunuyum bu arada..
Kamu olarak KPSS A zaten düşünmüyorum, olma ihtimali o kadar düşük bişey için efor harcamayacağım. Düz memurluğu da bi baltaya sap olamazsam düşünürüm ama üzülürüm de yani düz memur olursam. Allah göstermesin. Kısmet.Malesef yapamadım, ama inanın yapmayı çok isterdim. Babam emekli olacağı için kestirmeden iş sahibi olacağım bir bölüm yazdım, şimdi pişman mıyım pek sayılmaz ama yine de ideallerimin peşinden koşmak isterdim. Arkadaşlarıma imreniyorum, alakasız bir bölümde yüksek lisans yapacağım ben de. Ama çalışmak akademik kariyere engel değil en azından kamuda bir işe girerseniz, akademik kariyerinize devam edebilirsiniz.
Gençliğini harcamak mı alt tarafı bir sene ders çalışacaksın. Allah gönlüne göre versin o vakitKamu düşünmüyorum. Kpss A için sinir sistemimi bozmaya, gençliğimi harcamaya hiç niyetim yok.
KPSS A hakkında fazla bilgi sahibi değilsiniz sanırım. Alt tarafı bir sene ders çalışmakla olacak bir iş değil o. Onun asıl sorunu mülakatları. Detaya girmeyeceğim, uzun hikaye.Gençliğini harcamak mı alt tarafı bir sene ders çalışacaksın. Allah gönlüne göre versin o vakit
Bu saydığın bölümler BANA GÖRE tamamen hobi olarak okunası şeyler. :) Ciddi anlamda özellikle edebiyat ve tarihte akademik kariyer yapılmayacaksa ülkemizde önü pek açık değil. Benim tarih okuyan bi tanıdığım geçen sene mezun oldu, yüksek lisansa başladı. Gerekçesi de şuydu: Yapabileceğim en iyi şey akademik kariyer. Çünkü biliyor başka bir getiri elde edemeyeceğini. Keşke kimsenin maddi kaygısı olmasa.Söylediğiniz gibi arkadaşlarım var ama adamlar babadan zengin. Hayatları boyunca para kazanmak gibi dertleri olacağını sanmıyorum. Biri edebiyat ve tarihi okuyor diğeri de sinema televizyon ve siyaseti çift Anadal yapıyor ikisi de.
Standart kişiler için maddiyat on planda bence. Ben maddi kaygılarım olmasa şuan farklı şeyler yapıyor olurdum.
Ikisi de hobi olarak okuyor zaten. Birinin babası yazar, adamın takıldığı çevre bile farklı. Kıskanmıyor değilim. Keşke.Bu saydığın bölümler BANA GÖRE tamamen hobi olarak okunası şeyler. :) Ciddi anlamda özellikle edebiyat ve tarihte akademik kariyer yapılmayacaksa ülkemizde önü pek açık değil. Benim tarih okuyan bi tanıdığım geçen sene mezun oldu, yüksek lisansa başladı. Gerekçesi de şuydu: Yapabileceğim en iyi şey akademik kariyer. Çünkü biliyor başka bir getiri elde edemeyeceğini. Keşke kimsenin maddi kaygısı olmasa.
Yabancı dil var.
Konuşmasına konuşuruz da, mülakatlar öyle stresli oluyor ki insan bazen Türkçe'de ne diyeceğini şaşırıyor. Kısmet.Teorinde pratiğinde sağlam olacak , e, e demeden akıcı konuşman şart mülakatta yabancı dil konuşturuyorlar , ki iyise iş bulursun
Neymiş bu Kpss-A anlat bakalım bana belki senin kadar iyi bilmiyorumdur.KPSS A hakkında fazla bilgi sahibi değilsiniz sanırım. Alt tarafı bir sene ders çalışmakla olacak bir iş değil o. Onun asıl sorunu mülakatları. Detaya girmeyeceğim, uzun hikaye.
Konuşmasına konuşuruz da, mülakatlar öyle stresli oluyor ki insan bazen Türkçe'de ne diyeceğini şaşırıyor. Kısmet.
Tamam, tavsiye için teşekkür ederim. Ama ne bu ısrar ben anlamadım. Anlat bakalım neymişden girip gereksiz özgüvenden çıkmışsınız resmen. Siz beni tanımazsınız, ben sizi tanımam. Bir cevap verdiysem bir bildiğim vardır öyle değil mi? Kendimce bazı şeyler uygun değil demek ki öyle söylemişim. Piyasa şartlarını gayet iyi biliyorum, herkeste ne kadar özgüven varsa bende de o kadar var. Yapabileceklerim belli, yapamayacaklarım da, uğraşırsam yapacaklarım ve hiç uğraşmayacaklarım da. Ben kendimi çok iyi biliyorum, laf sokarak nasihat vermeniz de bana göre gerekli değil. Tavsiyenizi verirsiniz, bu kadar, biter yani. Bu üslup da sizin tercihiniz, başka bir yorum yazmayacağım size.Neymiş bu Kpss-A anlat bakalım bana belki senin kadar iyi bilmiyorumdur.
O sınavlardan bir kısmı ingilizce olan mülakatlardan ben de geçtim, torpilim falan da yoktu. Gözde müsteşarlıklardan birinde kamudaki çoğu kurumla ve üniversitelerle dirsek temasında çalıştım, o nedenle birçok kurumun çalışan profilini şartlarını bilirim o nedenle tavsiye ettim. Atla deve de değil yani çalıştıktan sonra yapılır, benim sinir sistemim falan bozulmadı. Şimdiden çalışıp iyi bir kuruma girersen akıllılık etmiş olursun. Ha niyetim yok başka alana yöneleceğim dersin o başka.
Valla gereksiz bir özgüven var üzerinde şu an ama piyasa şartlarını görünce iner o özgüven nasılsa. Bol şanş sana.
E bilmiş bilmiş konuşup başka türlü cevap beklemeyeceksin. Israr diyor yahu tamamen yanlış anlamış olayı. Neyse hadi selametle bayan özgüven.Tamam, tavsiye için teşekkür ederim. Ama ne bu ısrar ben anlamadım. Anlat bakalım neymişden girip gereksiz özgüvenden çıkmışsınız resmen. Siz beni tanımazsınız, ben sizi tanımam. Bir cevap verdiysem bir bildiğim vardır öyle değil mi? Kendimce bazı şeyler uygun değil demek ki öyle söylemişim. Piyasa şartlarını gayet iyi biliyorum, herkeste ne kadar özgüven varsa bende de o kadar var. Yapabileceklerim belli, yapamayacaklarım da, uğraşırsam yapacaklarım ve hiç uğraşmayacaklarım da. Ben kendimi çok iyi biliyorum, laf sokarak nasihat vermeniz de bana göre gerekli değil. Tavsiyenizi verirsiniz, bu kadar, biter yani. Bu üslup da sizin tercihiniz, başka bir yorum yazmayacağım size.