Bu ülkede maddi kaygı duymadan herhangi bir işe kalkışmak

Aslında iş hayatında başarıda dengesiz insanları iyi idare edebilme becerisine bağlı ülkemizde bunlardan bol,bol bulunur

E bilmiş bilmiş konuşup başka türlü cevap beklemeyeceksin. Israr diyor yahu tamamen yanlış anlamış olayı. Neyse hadi selametle bayan özgüven.
Konuyu gelip sabote ettiniz, saçma sapan bir ego mücadelesine girdiniz ondan sonra da hadi selametle falan filan. Altında ne yattığını bilmediğiniz bir cevaptan ötürü polemiğe girmeye kalkıyorsunuz. Gerçekten daha fazla prim vermeyeceğim, bir cevap daha yazdığınız takdirde size tek cevabım KİB butonu olacak. İyi geceler.

Aslında iş hayatında başarıda dengesiz insanları iyi idare edebilme becerisine bağlı ülkemizde bunlardan bol,bol bulunur
Evet. Benim "altta kalamama" durumum var bir de biraz ve bu tarz insanların idaresi bazen de hiç cevap vermemekten geçer. Bana yarın öbür gün manyak bir şef, amir, üst denk gelir de dediği laflara cevap verirsem kapının önüne koyarlar. :KK70: Onu biraz törpülemem lazım. Ha canımı sıkar mı o tarz insanlar, sıkmaz o ayrı konu.

İyi geceler KK'nın güzel hanımları, çok şükür bir dert konusu değil fakat belki aranıza soruma cevap verebilecek olan vardır diye düşünüyorum. Özellikle bunu deneyimleyen insanlar varsa belki yardımcı olurlar. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra okuduğu bölümü sevdiği için yüksek lisans ve hatta akademik kariyer yapan var mı? Belki hemen lisans bittikten sonra başladınız belki de belli bir süre geçti ondan sonra başladınız. Şöyle ülkemize bakıyorum da, öğrenciler okudukları bölümü sevmiyorlar, çalışanlar işlerinden memnun değiller, getiri olarak sadece maddiyata bakılıyor vs. Ve ben bu manzaradan, mezuniyetime kısa süre kala şans eseri sürekli olumsuz hikayelerle karşılaşmaktan çok bunaldım. Tamam hayat şartları falan filan da yahu kimse memnun değil mi işinden gücünden, mesleğinden? Biraz kendimi anlatayım, İktisat (ekonomi) okudum, bi aksilik olmazsa mezun olacağım takriben 2 ay sonra falan. Evet bu bölümü kendim seçtim, evet bu bölümün yığınla işsizi var falan ama hani insanlar görücü usulü evlenirler de sonradan eşlerine aşık olurlar ya hani, bende de ona benzer bişey oldu. Özellikle son sınıfa doğru okuduğum bölümü çok sevdim. Asla "keşke sağlık ya da mühendislik okusaymışım vs" falan demiyorum, hiç demedim de zaten. E öğrenmenin sonu yok, ekonominin de sonu yok resmen. Şimdi bizim bölümün mezunları için yüksek lisans şart değil özel sektörde istisnalar hariç. Lisans eğitimi yeterli oluyor. Yani yüksek lisans yapayım diye kolları sıvarsam maddi bir getiri beklemeyeceğim. Biliyorum ki ben yüksekle yetinmem, o bitince doktoraya falan da geçerim. Bizim dersimize giren hocaların ağzından bir kere bile "akademik kariyer yapın, tavsiye ederim" lafını duymadım. Ekonomist olmayı özellikle son zamanlarda çok istemeye başladım. O televizyonlarda çıkıp da ekonomik durum değerlendirmesi yapan adamlara bayılıyorum. Özellikle Mahfi Eğilmez :) Fakat gönül ister ki bu ülkede maddi kaygı duymadan yaşayalım. Orası meçhul işte. Var mı aranızda gerçekten çok istediği için akademik kariyere sahip olan? Fırsat maliyetini görmezden gelen? Ve tavsiye eder misiniz? Ekonomi olmak zorunda değil bu, genel anlamda soruyorum. Not: KPSS A gibi bir tavsiyede bulunmazsanız sevinirim. :)
Not ortalamanız ve Ales sınavınızın ortalaması baz alınarak tubitak bursu veriliyor.
Başarı bursu ve geri odemesi yok. Eğer yeterince idealist ve maddi kaygidan uzak durmak isteyenler icin bir yol :)
yanılmıyorsam YL için 1500 doktora için 1750 lerde miktar. Tabi bu eskiden böyleydi değişiklik var mı bilmiyorum.

Akademik kariyere sahip değilim henüz. Doktora Tezim beklemede.
Bende daha fazlasını öğrenmek için devam ettim. Yüksek lisans bitirdiği bölüm çok az üniversitede vardı, burslu kabul aldım, sonra doktora geldi devamında.
Ama Türkiye de akademik seçimlerde düzgün işlemiyor malesef. Hayal kırıklığına uğradığım çok şey oldu.
Bir kere kesinlikle en ala üniversitenin bile hocaları yetersiz. Geniş vizyona sahip insanlarla karşılaşmak çok zor.
Bazı devlet üniversitelerinde de amele gibi kullanmaya meraklı insanlar seni bekliyor.
Hadi Şansın yaver gitti desen, bu sefer okulun kurallarında boguluyorsun.
Benim doktora tezim için baska enstituden hoca ile çalışmam gerekiyordu, hoca da kabul ediyordu ama yasaktı mesela :)
Hadi onu da bir şekilde asiyorsun,
Bu sefer (belki bölümle alakalıdır) materyal eksikliği, imkan darlığı. Harika fikirlerin var, bir sonraki adım için yol gösterecek kimse yok.
Ben çareyi bazı ücretli web siteleri vardı konumla alakali eğitim veren oralara üye olmakta bulmuştum mesela. Oraları forumlarında dünyanın öbür ucundan yardım alarak karinca misali ilerleyerek bazı şeyleri öğrendim.
Kimisi öğretmiyor, kimisi vaktini ayırmak istemiyor, kimisi de bilgiyi saklıyor.
Vs vs..
Umarım aradigini bulursun.

Evet. Benim "altta kalamama" durumum var bir de biraz ve bu tarz insanların idaresi bazen de hiç cevap vermemekten geçer. Bana yarın öbür gün manyak bir şef, amir, üst denk gelir de dediği laflara cevap verirsem kapının önüne koyarlar. :KK70: Onu biraz törpülemem lazım. Ha canımı sıkar mı o tarz insanlar, sıkmaz o ayrı konu.
Bu arada çalışan biri olarakta şu söylediğinize katilmak birlikte, bu durum sadece is yerinde değil, okulda misliyle var. Ve evet eyvallah demek zorunda kalıyorsunuz.
Allah iyi insanlara karşılaştırsın :)

Back
X