Bu ülkede neden ötenazi hakkı yok? [Nefret içerir]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediginiz ulkelerden birinde olsaydiniz intihar egiliminiz oldugu dusunulur ve zorunlu yatisiniz yapilarak psikiyatrik tedaviniz baslanirdi. P.S. Yurtdisinda yasiyorum.

Devlet insan yasamini korumak uzerine calisir, saglikli bir insani oldurmeyi hicbir etik ve yasal dayanakla aciklayamazsiniz. Zaten saglikli bir insanin olmek istemesi genellikle altinda yatan depresyon sebebiyle olur ve depresyon bir illuzyondur, iyilesince boyle dusunmezsiniz. Dolayisiyla hicbir ulke sizin intiharinizi yasal zemine dayandirip yardimci olmaz, anlasilabilir bir talep degil bu.

Allah hastalık vermesin düşünsene dayanılmaz acilardasin ve ölumu bekliyorsun onlar dese bu dediğini hani belki derim ama saglikliysan şayet daha okadar gencsinki önünde ne güzel günler var sadece kendini kötü enerjiyle doldurma derim,ayrıca her guleni mutlu sanma inan ne dertler var Allah dermansız dert vermesin bu yollarında geçip bı 5 sene sonra ne saçma şeylere uzulmusum kendimi mahvetmisim diyeceksin inanki,eğer inancliysan bol bol dua et rabbim şefkatli merhametlidir kalbini ferahlatacak bir şey cikariverir karşına 🙏

25
Ömrüm geldi neredeyse 25'inde dayandı. Tek bir hayalimi gerçekleştirmedim şu hayatta. Sokakta, internette gördüğüm insanlara imrenerek geçiyor günlerim.

Ne zaman mutlu bir çift görsem, ne zaman güzel görünüşlü-güzel giyimli birini denk gelsem. Ne zaman arkadaşı ile gülerek sohbet eden birine rastlasam nasıl bir ezik ve nasıl bir üretim hatası olduğumu fark ediyorum.

Ben yapamıyorum kardeşim, benim kodumda bu yok. Ben yaşamayı beceremiyorum. Ne yapsam eğreti duruyor bende. Bana olmuyor yani anlayın. İstediğin kadar imkan tanı, şans ver benden bir halt olmuyor, OLAMAZ...

Şimdi bakın politikanın hararetli zamanları, herkes bir şeyler uyduruyor, bin dereden su getirip kendi tarafını haklı çıkartmaya çalışıyor. Ancak ben soruyorum neden Hollanda, Belçika, Kanada vb. gibi medeni ülkelerde olan ötenazi hakkı bizim ülkemizde hiç tartışma konusu bile olmuyor?

Ben yaşamak zorunda mıyım kardeşim? Zorla mı? İstemiyorum, olmuyor, yapamıyorum. Herkese gerekli gereksiz vaatler dağıtan devlet neden bu ülkede isteyenin acısız bir şekilde hayata veda etmesi için gerekli tıbbi kuruluşları kurmuyor? Neden bu hak sağlanmıyor, görmezden geliniyor?

Size soruyorum çok modernler, madem ki o ülkeleri her alanda referans alıyorsunuz, bu konuda neden bize oyundan çekilme hakkını dahi tanımıyorsunuz? Neden bu konuda ikiyüzlüsünüz?

Boş laflar hepsi...
25 yaş ve hayattan küsmek, otenazi istegi? Şu devrin insanlar, en çok da gençler uzerindeki en buyuk belasi zaten diger hayatlara imrenmek. Neden kiyasliyorsun? Ve herkesin mutlu oldugunu nerden biliyorsun? Tutalim mutlular bu neden sizi depresyona sokuyor? Hayatiniz daha yeni başliyor. Ama odaklanmişsiniz surekli gezip tozan canim cicimli çiftlere. Nasil ilerlemeyi, başarili olmayi düşünüyorsunuz bu durumda? Düşünce yapinizi degistirmenizi oneririm. Sakıncali bir düşünceye sahipsiniz.

Sizin durumunuzda olanlara sırt çantası gezginliği öneriyorum. Otobüsle trenle dura kalka gidebildiğiniz kadar doğuya gidin. Maddi durumunuzu bilmediğim için doğu dedim çünkü batıya göre çok daha ucuz ve vize problemleri yok. İran'dan güney doğu Asya'ya kadar hem çalışıp hem gezin. Öyle süper lisan bilmenize de gerek yok. Tarzanca ve sözlük yardımıyla iletişim kurabilirsiniz. Standartlarınızı çok düşük tutmak kaydıyla aylarca dışarıda kalabilirsiniz. Günlük 10-15 dolara belki de daha altına yaşayabilirsiniz. Hostellerde daima günlük haftalık çalışanlar olur. 3 gün ya da 1 hafta o şehirde kalırsınız, hem çalışır biraz para tutarsınız hem de çamaşır temizlik vs işlerinizi halledersiniz. Avrupalı çoğu genç bu şekilde gezer. Aileleri git gez, dünyayı gör der ama beş kuruş vermez. Kimi 1 hafta barda çalışır kimi hostelde temizlik yapar kimi de market vs satın alma işlerini yapar. Akşama da bütün hostel hep beraber yemek yer, herkes birbiriyle tanışır.

Hayata bakış açınız vizyonunuz değişmezse gelin burada bana istediğinizi yazın. Ben daha hiç bir şey görmemişim yaşamamışım diyeceksiniz. Ya yolda başıma bir şey gelirse diyorsanız da zaten en kötüsünü göze almışsınız.

Öncelikle hasta olduğunuzu kabullenin ve hemen bir psikologtan, psikiyatristen randevu alın.Neden bu şekilde düşündüğünüzü altında yatan sebepleri öğrenin.

Sen ve hayatın değerli olduğunuzdan olabilir mi?belki yüzün gülecek belki imrendiğin hayat bir adım ötede karargah kuracak.hani şu dayandı dediğin yaş senin daha hayatının başı ya.küsme hayata tek sözüm bu!biz de sırça köşkte tutunmuyoruz hayata ama buradayiz işte..

Canım bende 25 yaşındayım,ötenazinin bazı durumlarada hak olduğunu düşünen bir insanım bende ama bak bazı durumlarda. Senin ki sanki ülkenin şu anda içinde bulunduğu ekonomik ve sosyolojik sıkıntıların,kendi hayatının da sorunlarıyla birleşmesinden ötürü depresyona girerek alınan bir karar gibi olmuş. Bence ötenazi sadece iyileşme umudu olmayan,çok acı çeken insanlara uygulanmalı.

kardesim bize niye atarlaniyorsun? Otenazinin ne demek olduğunu bazi arkadaslar belirtmis bir de ben şunu ekleyeyim, yani oyle o ülkelerde de her cani isteyene otenazi yapmıyorlar, o yuzden buna uzulmeyi birak.Eki Görüntüle 3252868
Aslında biraz eksik olmuş . Önce başvuruyorsun ve geçerli sebeplerden dolayı onaylanırsa İsviçre’deki kliniğe gidiyorsun. İlacı hazırlayıp önüne sunuyorlar ve kendi ellerinle onu enjekte ediyorsun. Ayrıca oldukça pahalı bir intihar yöntemi

Mutlu insan görünce çok seviniyorum bana da mutlulukları bulaşıyor enerjim yükseliyor.
Güzel giyinen kişiyi yukarıdan aşağı süzüp hımm güzel kombin bu renk çok yakışmış otur 10 diyorum.
Politikadan bıhhhtımm seçim bitse de kurtulsak sohbet etmeyi özledim.
Sizde 25 yaşında ölmeyi düşünüp sızlanacagınıza gidip birşeyler yapın.
Yürüyüş yapın,avm de almasanızda ürünlere bakın,spor yapın 25 yaşında ölmek nedir dünyanın derdi biter mi

Ömrüm geldi neredeyse 25'inde dayandı. Tek bir hayalimi gerçekleştirmedim şu hayatta. Sokakta, internette gördüğüm insanlara imrenerek geçiyor günlerim.

Ne zaman mutlu bir çift görsem, ne zaman güzel görünüşlü-güzel giyimli birini denk gelsem. Ne zaman arkadaşı ile gülerek sohbet eden birine rastlasam nasıl bir ezik ve nasıl bir üretim hatası olduğumu fark ediyorum.

Ben yapamıyorum kardeşim, benim kodumda bu yok. Ben yaşamayı beceremiyorum. Ne yapsam eğreti duruyor bende. Bana olmuyor yani anlayın. İstediğin kadar imkan tanı, şans ver benden bir halt olmuyor, OLAMAZ...

Şimdi bakın politikanın hararetli zamanları, herkes bir şeyler uyduruyor, bin dereden su getirip kendi tarafını haklı çıkartmaya çalışıyor. Ancak ben soruyorum neden Hollanda, Belçika, Kanada vb. gibi medeni ülkelerde olan ötenazi hakkı bizim ülkemizde hiç tartışma konusu bile olmuyor?

Ben yaşamak zorunda mıyım kardeşim? Zorla mı? İstemiyorum, olmuyor, yapamıyorum. Herkese gerekli gereksiz vaatler dağıtan devlet neden bu ülkede isteyenin acısız bir şekilde hayata veda etmesi için gerekli tıbbi kuruluşları kurmuyor? Neden bu hak sağlanmıyor, görmezden geliniyor?

Size soruyorum çok modernler, madem ki o ülkeleri her alanda referans alıyorsunuz, bu konuda neden bize oyundan çekilme hakkını dahi tanımıyorsunuz? Neden bu konuda ikiyüzlüsünüz?

Boş laflar hepsi...
Ya offf sacmalayin be .cok intihar etmek isteyen otenaziyi beklemez.acisiz ölümler varda muneyle kazan uzaya firlatir beni.yani 25 yasina gelmissiniz disarda iyi sohbeti olan gulen birinin hep guldugunumu saniyosunuz beni gorseniz dunyanin en mutlu insani sanirsiniz o zmaan cunku agzim hic kapanmiyor.ama oyle degil.dertlerim cok rahatsizliklarim var kaldiki buyuk saglik sorunlari. Yas oldu 35.farkli hayallerim vardi ama tam tersi seyler oldu. Tamamiyle zit bie hayatim var hayallerime. E boylede cokta kotu degilmis.olsaydi cok guzel seyler olurdu ama suandada kotu degil.gezebiliyorum bir deniz havasi beni o an dunyanin en mutlu insani yapabilir cok sevdigim kiz arkadaslarimla sohbetin gezmenin eglenmenin dibine vurabilirim.hep polis olmayi cok istedim ama 3 senedir evde yatiyorum.maasim yine var. Calismak cok guzel bir duygu ama sagliktan sebep evde oldugum icin bos kalmiyim diye kurslara turlara sohbetlere katiliyorum.insgram influencr lar turediginden beri cogu insan mutsuz. Evet evlerde eksik cok buluyoruz. Linklerde neler neler var. Yuzleri filtreli ve hepsi puruzsuz. Linklerde pazar kalitesinde urunler linkleyip kendileri zaralar oysholar chakralar guesleer alan insanlar bunlar. Yani sirtimizdan para kazaniyorlar. Onlara hic aldanma ozenme. Mutlu ols gervcekten bir ara bende takildim kendimde evimde hep eksik buluyodum hepsini takipten ciktim gorme duyma bakma.

Bu yaptığınız çok acımasızca. Daha ağır kelimelerde var ama yeri değil.

bana yazmamışsınız ama alıntılamak istedim bana hiç acımasızca gelmedi açıkçası.
konu sahibesi de 25 yaşında olduğuna göre intiharında bir seçenek olduğunu biliyordur eminim. şu yazdığı tamamen şımarıklık. isyan edecek şeyi kalmamış herhalde bir de buna isyan edeyim demiş. çünkü gerçekten hayatına son vermek isteyen kişi gelip konu açmaz. bu ülkede onun ima ettiği şekliyle ötenazi olsaydı kalkıp niye var diye isyan ederdi.
depresyonda olabilir başka bir sorunu olabilir tedavi olmakta bir seçenekken imkansızın peşinde hakları elinden alınmış gibi mağdur ağzıyla ağlaşmak komedi.

Önce bir sözlük açıp otenazi ne demek onu öğrenin
Yaş 25 ama bilgi 0
Sonra da bir psikoloğa gidin tedavi olun zira depresyondasiniz
Başlığı okuyunca ailenizde ağır hasta var sandım ama konu bambaşka çıktı ( ağır cehalet içerir)

Aslında biraz eksik olmuş . Önce başvuruyorsun ve geçerli sebeplerden dolayı onaylanırsa İsviçre’deki kliniğe gidiyorsun. İlacı hazırlayıp önüne sunuyorlar ve kendi ellerinle onu enjekte ediyorsun. Ayrıca oldukça pahalı bir intihar yöntemi
Yurtdışında sgk karşılıyor sanıyorsa demek.

bana yazmamışsınız ama alıntılamak istedim bana hiç acımasızca gelmedi açıkçası.
konu sahibesi de 25 yaşında olduğuna göre intiharında bir seçenek olduğunu biliyordur eminim. şu yazdığı tamamen şımarıklık. isyan edecek şeyi kalmamış herhalde bir de buna isyan edeyim demiş. çünkü gerçekten hayatına son vermek isteyen kişi gelip konu açmaz. bu ülkede onun ima ettiği şekliyle ötenazi olsaydı kalkıp niye var diye isyan ederdi.
depresyonda olabilir başka bir sorunu olabilir tedavi olmakta bir seçenekken imkansızın peşinde hakları elinden alınmış gibi mağdur ağzıyla ağlaşmak komedi.
Ağır depresyonda olabilir . Kötü bir olay yaşamış olabilir. Herkes 25 yaşında çok olgun dusunemeyebilir. Simariklik diyorsunuz neye göre kime göre 25 yaşında neden aşık olamiyorum sevgilim yok diye bir dünya konu açan varken 25 yaşında hayattan hiç bir beklentisi olmayacak kadar çaresiz kalan biri için gerçekten çok ama çok acimasiz.

Ağır depresyonda olabilir . Kötü bir olay yaşamış olabilir. Herkes 25 yaşında çok olgun dusunemeyebilir. Simariklik diyorsunuz neye göre kime göre 25 yaşında neden aşık olamiyorum sevgilim yok diye bir dünya konu açan varken 25 yaşında hayattan hiç bir beklentisi olmayacak kadar çaresiz kalan biri için gerçekten çok ama çok acimasiz.

aynı düşünmüyoruz ama bu platform zaten bunun için var farklı fikirleri görmek değerlendirmek için.
zaten ben kendi yorumumu yaptım o sebeple bana göre şımarıklık diyebiliriz.
sevgilisi olmayan vs gibi açılan konular en azından içinde hayat gailesi barındırıyor bence. pes edip kaçmak istemek bencilce kimsenin böyle bir hakkı olmamalı hiçbir ebeveyn yaşı kaç olursa olsun bunu yaşamamalı kimseninde yaşatmaya hakkı yok. o sebeple şımarıkça buluyorum.
konuyu açan üye ölmek istiyorum dese haklısınız eh ben ölmek istiyorum ama devlet eliyle olsun nasıl bir istek o kadar keyfime düşkünüm ki biri benim yerime yapıversin beni uğraştırmasın der gibi.
özetle konudan bana geçen bu. size farklı hissettirmiş olabilir tabi hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz ama bu bizi acımasız yapmaz bunu demek istiyorum.

Boş laflar hepsi...
Ötenaziye iyileşme şansı olmayan ağır hastalar için karşı değilim zaten işin özü de bu ama her imkanı olupta hayatta güzelliklere odaklanmak yerine herşeye olumsuz gözle bakan kişiler için bir kaçış yolu olmamalı.
Sizin çareniz iyi bir psikoterapi gerekirse ilaç kullanımı .

Öncelikle Hollandadan selamlar, burda isteyen ötenazi yaptıramaz. Eger sağlık sorununuz varsa, hastaysanız o zaman yaparlar. Izin verilmesi icin baya bi şartlarda uyması lazim. Cogu doktor bu durumda biraz kendini çekiyor. Sonradan kisinin ailesi davacı olabilir, belki piskolog yardimi alsaydı gerekmezdi diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X