Küfretmesi ve kapının önünde kornaya falan basması yanlış ve ayıp. Ama dizi izlemesine karışması gayet normal..Nedenini şöyle açıklayayım. Tv de yayınlanan hangi dizi adaba uygun. Ya karısını aldatıyor ya karısı intikam için başkasına gidiyor bunlardan başka ne var dizilerde.Hangisi islama uygun. Dinimiz islam diyoruz. Sonra dizide uygun şeyler çıkmıyor izlemesen olur diyen adama psikologa gitsin ayrıl bu adamdan deniyor.
Cevap vermeyecektim ama duramadım...
Zannediyorum konu sahibi, dizilerin gerçekle alakası olmadığını, diyalog ve çatışmaların alt metinlerini algılayıp irdeleyebilecek yaşta.
Kaldı ki herkes her şeyi izleyebilir, bunlardan kendine pay çıkarmak ya da bunlara özenmek bireyin kendi biriktirdiklerinin getirisi olur.
Değil babası, annesi kocası veya sevgilisi karışsa da sonuç değişmez.
Bugüne kadar ben neredeyse suç, cinayet ve gizem dizilerinin tamamını izlemiş bulunmaktayım ve kalan sezonları günde en az 6 bölüm olmak üzere bitiriyorum.
Potansiyel katil miyim şimdi:44:Oradan öğrendiklerim cinayet işlemenin incelikleri mi???
İzlediğim diziler yabancı olmasına rağmen ben yine içlerinde dini içerik bulabiliyorum, inancımı sağlamlaştıracak metinleri okuyabiliyorum, bunlar bakış açınızla alakalıdır.
Size cevap vermemin en büyük sebebi ise burada beyefendiyi normal karşılamanız yani dolayısıyla bir nevi sansüre, irade ve erişim özgürlüğüne kısıtlamayı onaylamanız.
Neyse ben içimden geçenleri ifade edebildim umarım, mesele dizi veya başka bir şey değil, bir insanın zevk veya davranışlarına ket vurmaya çalışılması.
Bu yönde bir daha okuyun konuyu derim.