Bu veterinere güvenmeli miyiz?

deedoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
46
2
48
35
İstanbul
Kedimizi aldığımız ve hala kedinin ihtiyaçları için düzenli olarak görüştüğümüz bir veteriner var ancak adama bir türlü güvenemiyorum.
Birincisi kedimizin cinsi iran kedisi ve bize 600tlye sattı. Araştırmalar yapmıştım, o yüzden pahalı geldi ancak biz bilmeyiz herhalde diye ses etmedik aldık geldik.
Tuvalet kabı bilmem neyi diye 200-250tlye de eşyalarını kakaladı. Tabii iş bunlarla da kalmıyor.
Seslere tepki vermediğini fark edip kendisine götürmesek kulağına bir bakayım demeyecek ama şimdilerde her götürdüğümüzde bakıp bir miktar para almayı da ihmal etmiyor.
İltihap var diye kaç aydır kulağına damla damlatıyoruz, bu üçüncü mü dördüncü mü ne oldu artık. Onu bile bahane ediyormuş gibi gelmeye başladı.
Ayrıca doğduğundan beri bir genel muayane etmişliği de yok, illa bizim mi dememiz lazım kulağına bile biz demesek bakmayacaktı. Yani neredeyse bu işlerden anlamadığını düşünücem.
Aşılarından da çok para aldığını düşünüyoruz ama emin olamadık, bir ara kulak damlası iki aşı derken 150-200 aldı yine.
Sizce adam bizi kazıklıyor mu? Başka bir veterinere de götürmeli miyiz?

başka bir veterinere götürün.zaten bu veterinerin kediyi muayene etmemesi bile başlı başına büyük bir yanlış.:ssz::ssz::ssz::ssz:

Kedimizi aldığımız ve hala kedinin ihtiyaçları için düzenli olarak görüştüğümüz bir veteriner var ancak adama bir türlü güvenemiyorum.
Birincisi kedimizin cinsi iran kedisi ve bize 600tlye sattı. Araştırmalar yapmıştım, o yüzden pahalı geldi ancak biz bilmeyiz herhalde diye ses etmedik aldık geldik.
Tuvalet kabı bilmem neyi diye 200-250tlye de eşyalarını kakaladı. Tabii iş bunlarla da kalmıyor.
Seslere tepki vermediğini fark edip kendisine götürmesek kulağına bir bakayım demeyecek ama şimdilerde her götürdüğümüzde bakıp bir miktar para almayı da ihmal etmiyor.
İltihap var diye kaç aydır kulağına damla damlatıyoruz, bu üçüncü mü dördüncü mü ne oldu artık. Onu bile bahane ediyormuş gibi gelmeye başladı.
Ayrıca doğduğundan beri bir genel muayane etmişliği de yok, illa bizim mi dememiz lazım kulağına bile biz demesek bakmayacaktı. Yani neredeyse bu işlerden anlamadığını düşünücem.
Aşılarından da çok para aldığını düşünüyoruz ama emin olamadık, bir ara kulak damlası iki aşı derken 150-200 aldı yine.
Sizce adam bizi kazıklıyor mu? Başka bir veterinere de götürmeli miyiz?

Eşyalarının fiyatlarını internetteki pet ürünleri siteleriyle karşılaştırabilirsiniz.

Her muayenede yeni muayene ücreti alabilir. Buna hakkı var. Çoğu veteriner daimi hastalarından her defa muayene ücreti almaz ama.
Aşıya vs götürdüğünüzde kulaklarına, gözlerine, dişlerine vs bakması gerekir eğer çok sık görmüyorsa. Sonuçta siz veteriner değilsiniz ve bazı şeyleri fark etmeyebilirsiniz.

Aşı ve muayene ücretleri için Veteriner Hekimler Odası'nın fiyatları esastır. Linkte bulabilirsiniz, bu ücretler alt limittir. Ücret öderken de uygulama başına aldığı ücretleri kalem kalem sorun. Böylece en azından liste fiyatları ile hekiminizin aldığı ücretleri kıyaslayıp normal fiyatlar mı alıyor, çok mu fahiş fiyatlar veriyor görme imkanınız olur:
http://www.ist-vho.org.tr/ivho_fiyat_2014.pdf

Ayrıca aylarca geçmeyen kulak enfeksiyonu olmaz, olmamalı. Hayvana zararlı. Eğer uzun süredir geçmiyorsa kullandığı ilaç enfeksiyonu gidermiyor demektir, ya ilacın etki etmediği bir durum var ya da enfeksiyon değil mantar vb. bir rahatsızlığı var. Gerekiyorsa sert çıkın en azından ne olduğunu saptasın.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, diğer hafta boş zaman bulursam başka veteriner bakmayı düşünüyorum.

Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Bu hayvan hastanelerinde ufak muayeneler yapılıyor mu?
Yani biz aşıları orada yaptırsak olur mu? Bir de doğduğundan beri hiç muayene ettirilmedi.
Bir baştan aşağı muayene ettireyim diyorum ama bu hastaneler böyle şeyler yapıyor mu tam bilemedim.

Eğer bu hastaneler böyle şeyler yapıyorlarsa veteriner yerine buralara götürmeyi düşünüyorum da...

Cevaplarınız için teşekkür ederim, diğer hafta boş zaman bulursam başka veteriner bakmayı düşünüyorum.

Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Bu hayvan hastanelerinde ufak muayeneler yapılıyor mu?
Yani biz aşıları orada yaptırsak olur mu? Bir de doğduğundan beri hiç muayene ettirilmedi.
Bir baştan aşağı muayene ettireyim diyorum ama bu hastaneler böyle şeyler yapıyor mu tam bilemedim.

Eğer bu hastaneler böyle şeyler yapıyorlarsa veteriner yerine buralara götürmeyi düşünüyorum da...

Yapılıyor ama hayvan hastaneleri genelde pahalıdır. Öncesinde telefonla muayene ücretlerini öğrenmenizi öneririm, sürpriz yaşamayın :)

Genel muayene derken sanırım rutin bir göz, kulak, ağız muayenesi, ateşinin ölçülmesi, genel anlamda vücudunun elle muayenesi diyorsunuz değil mi? Bunların dışındakiler farklı kategorilere giriyor normalde.

Bir de aklımdayken söyleyeyim, kulak enfeksiyonu için 2 hafta içinde kontrole gittiyseniz hekiminizin kontrol ücreti alması gerekirdi, tam muayene değil.

Son düzenleme:
Yapılıyor ama hayvan hastaneleri genelde pahalıdır. Öncesinde telefonla muayene ücretlerini öğrenmenizi öneririm, sürpriz yaşamayın :)

Genel muayene derken sanırım rutin bir göz, kulak, ağız muayenesi, ateşinin ölçülmesi, genel anlamda vücudunun elle muayenesi diyorsunuz değil mi? Bunların dışındakiler farklı kategorilere giriyor normalde.

Bir de aklımdayken söyleyeyim, kulak enfeksiyonu için 2 hafta içinde kontrole gittiyseniz hekiminizin kontrol ücreti alması gerekirdi, tam muayene değil.

Çoooook teşekkür ederim. :) Hastaneyi bir arayacağım, eğer fiyatlar uygunsa hastaneye götüreceğim hep, hem daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama diğer haftadan itibaren başka veterinerler de bakacağım.

Evet, genel muayene derken öyle bir şey kastediyorum. :)

Sadece kulaklarına bakıp tırnaklarını kesiyor ve her seferde 15 tl alıyor, bilemiyorum artık kakaladı mı bizi yoksa uygun fiyat bu mudur ama yine de artık o adama güvenebileceğimi sanmıyorum.

Sadece kulaklarına bakıp tırnaklarını kesiyor ve her seferde 15 tl alıyor, bilemiyorum artık kakaladı mı bizi yoksa uygun fiyat bu mudur ama yine de artık o adama güvenebileceğimi sanmıyorum.

Kendisine göre bir ücret belirlemiş herhalde. Çok fazla bir ücret değil, tırnak kesme işlemi için alıyordur muhtemelen. Başka bir şey için gidilmemişse çoğu veteriner böyle ücretler alıyor işlemler için.
Benim asıl dikkatimi çeken kaç aydır kulağının enfekte olduğunu söylemeniz. Yani belli ki tedavi işe yaramıyor, o zaman niye tedaviyi değiştirmiyor veya kulaktan örnek alıp tahlile yollamıyor?

Baska bi veterinere gidip fiyat konusunda konusmani; gerekirse tek tek fiyat almani tavsiye ederim canim
Veterinerden veterinere degistigini soyluyorlar fiyatlarin...
Ayrica satin almak yerine keske sahiplenme yolunu tercih etseydiniz:50:
Barinaklar ve sokaklar muhtac kedilerle dolu,
600lira cok ucuk bi rakam bence o paraya 2 -3 tane kedinin bi suru masrafi karsilanirdi diye dusunuyorum:50:

Kendisine göre bir ücret belirlemiş herhalde. Çok fazla bir ücret değil, tırnak kesme işlemi için alıyordur muhtemelen. Başka bir şey için gidilmemişse çoğu veteriner böyle ücretler alıyor işlemler için.
Benim asıl dikkatimi çeken kaç aydır kulağının enfekte olduğunu söylemeniz. Yani belli ki tedavi işe yaramıyor, o zaman niye tedaviyi değiştirmiyor veya kulaktan örnek alıp tahlile yollamıyor?

Herhalde ilk seslere pek tepki vermediğini fark edişim Kasım'a denk geliyordu ama tam hatırlayamıyorum. Bu üçüncü-dördüncü falan olmuştur aynı damlayı kullandığımız, her götürdüğümüzde iltihap geçmemiş henüz diyor. Gerçi şu an epeyi iyi duyuyor, bir sorun yok ama bir türlü iltihap geçmedi artık neyse bilemiyoruz biz de... Benim bu konuda en çok sinirimi bozan da biz diyene kadar kulaklarını hiç muayene etmemesi... Sonuçta daha yeni doğmuş, insan bir bakar değil mi? Hem şimdi götürdüğümüz de hep bakıyor ve sanki hep kulakları temizlenmeliymiş gibi davranıyor, o halde neden önceden bakmak hiç aklına gelmedi?

Baska bi veterinere gidip fiyat konusunda konusmani; gerekirse tek tek fiyat almani tavsiye ederim canim
Veterinerden veterinere degistigini soyluyorlar fiyatlarin...
Ayrica satin almak yerine keske sahiplenme yolunu tercih etseydiniz:50:
Barinaklar ve sokaklar muhtac kedilerle dolu,
600lira cok ucuk bi rakam bence o paraya 2 -3 tane kedinin bi suru masrafi karsilanirdi diye dusunuyorum:50:

Bu işlerde çok acemi olduğumuz için bilemedik biz de ne yapacağımızı aslında, barınak falan hiç düşünemedik zaten. Ama bundan sonra dikkatli olacağım bu konuda, çevremdekileri de uyaracağım, teşekkürler. :)

Bu konuyu başka bir sitede de açmıştınız. Adam sizi alenen kazıklamış.

Back
X