Kedimizi aldığımız ve hala kedinin ihtiyaçları için düzenli olarak görüştüğümüz bir veteriner var ancak adama bir türlü güvenemiyorum.
Birincisi kedimizin cinsi iran kedisi ve bize 600tlye sattı. Araştırmalar yapmıştım, o yüzden pahalı geldi ancak biz bilmeyiz herhalde diye ses etmedik aldık geldik.
Tuvalet kabı bilmem neyi diye 200-250tlye de eşyalarını kakaladı. Tabii iş bunlarla da kalmıyor.
Seslere tepki vermediğini fark edip kendisine götürmesek kulağına bir bakayım demeyecek ama şimdilerde her götürdüğümüzde bakıp bir miktar para almayı da ihmal etmiyor.
İltihap var diye kaç aydır kulağına damla damlatıyoruz, bu üçüncü mü dördüncü mü ne oldu artık. Onu bile bahane ediyormuş gibi gelmeye başladı.
Ayrıca doğduğundan beri bir genel muayane etmişliği de yok, illa bizim mi dememiz lazım kulağına bile biz demesek bakmayacaktı. Yani neredeyse bu işlerden anlamadığını düşünücem.
Aşılarından da çok para aldığını düşünüyoruz ama emin olamadık, bir ara kulak damlası iki aşı derken 150-200 aldı yine.
Sizce adam bizi kazıklıyor mu? Başka bir veterinere de götürmeli miyiz?
Cevaplarınız için teşekkür ederim, diğer hafta boş zaman bulursam başka veteriner bakmayı düşünüyorum.
Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Bu hayvan hastanelerinde ufak muayeneler yapılıyor mu?
Yani biz aşıları orada yaptırsak olur mu? Bir de doğduğundan beri hiç muayene ettirilmedi.
Bir baştan aşağı muayene ettireyim diyorum ama bu hastaneler böyle şeyler yapıyor mu tam bilemedim.
Eğer bu hastaneler böyle şeyler yapıyorlarsa veteriner yerine buralara götürmeyi düşünüyorum da...
Yapılıyor ama hayvan hastaneleri genelde pahalıdır. Öncesinde telefonla muayene ücretlerini öğrenmenizi öneririm, sürpriz yaşamayın :)
Genel muayene derken sanırım rutin bir göz, kulak, ağız muayenesi, ateşinin ölçülmesi, genel anlamda vücudunun elle muayenesi diyorsunuz değil mi? Bunların dışındakiler farklı kategorilere giriyor normalde.
Bir de aklımdayken söyleyeyim, kulak enfeksiyonu için 2 hafta içinde kontrole gittiyseniz hekiminizin kontrol ücreti alması gerekirdi, tam muayene değil.
Sadece kulaklarına bakıp tırnaklarını kesiyor ve her seferde 15 tl alıyor, bilemiyorum artık kakaladı mı bizi yoksa uygun fiyat bu mudur ama yine de artık o adama güvenebileceğimi sanmıyorum.
Kendisine göre bir ücret belirlemiş herhalde. Çok fazla bir ücret değil, tırnak kesme işlemi için alıyordur muhtemelen. Başka bir şey için gidilmemişse çoğu veteriner böyle ücretler alıyor işlemler için.
Benim asıl dikkatimi çeken kaç aydır kulağının enfekte olduğunu söylemeniz. Yani belli ki tedavi işe yaramıyor, o zaman niye tedaviyi değiştirmiyor veya kulaktan örnek alıp tahlile yollamıyor?
Baska bi veterinere gidip fiyat konusunda konusmani; gerekirse tek tek fiyat almani tavsiye ederim canim
Veterinerden veterinere degistigini soyluyorlar fiyatlarin...
Ayrica satin almak yerine keske sahiplenme yolunu tercih etseydiniz
Barinaklar ve sokaklar muhtac kedilerle dolu,
600lira cok ucuk bi rakam bence o paraya 2 -3 tane kedinin bi suru masrafi karsilanirdi diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?