Bu vicdan azabıyla ölüyorum. Allah beni affedermi?

hepinize teşekkür ederim, anlattım daha rahatım şimdi. Aslında alıntı yapıp toplu bir mesaj yazmıştım ama gönderene kadar sistem beni atmış.

Elbette ölümüyle kiraz getirmemeniz arasında bir bağlantı yok ama bazen sevdiklerimiz hayattayken gereken değeri vermeyince onları kaybedince içimize pişmanlık oturuyor..
Ben de anneannem yataktayken yanına gitmedim..Tam hazırlandım cıkacakken birileri geldi çok geç saatte gittiler yarın gidelim dedik, biz gitmeden vefat etmişti..
O kadar vicdan azabı duymayın...

O zaman ben camdan atayım kendimi.
Eşimin dedesi anlatılmaz o kişiyi görmek gerekti.
Elin de gözleri görmediği için fotokopilerle büyütülmüş kuran, büyütülmüş kuranı bile büyüteçle okuyan ,yolda her gördüğü insana şeker dağıtan,evliya gibi biriydi.
Şeker hastasıydı ,eşimle ziyaretine gittiğimiz bir gün kızım tırnaklarımı kes dedi.Yemek yedik içtik kapıdan çıktık iniyoruz kızım tırnaklarımı kesecektin dedi geri döndük kapıdan .
Tırnaklarını keserken yanlışlıkla etine girmişim biraz, şeker hastası olduğu için iyileşmedi iltihap oldu ve bacağını kesmek zorun da kaldılar.
Çok geçmeden de vefat etti.Allah rahmet eylesin.
Aklıma geldikçe üzülüyorum ama vicdan azabı çekmiyorum , bir şey sebep olacaktı rabbim beni vesile etti.

yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu, ben olsam yıllarca depresyondan çıkamazdım herhalde

Öncelikle başın sağolsun.
Senin bunda bir suçun yok. Vicdan azabı duymanın nedeni farklı aslında.
Ama artık bunu unutmalısın.
Anneannenin ruhuna bir şeyler yapıp hediye edebilirsin.
Bu seni rahatlatır muhtemelen.

Ama şunu unutma. Ölüm hep en son gelendir. Biz hep farklı nedenlere bağlar ya da erken deriz.
Hayatta hiç bir şey planladığımız gibi gitmez.
Biz hep dümdüz çizgi çizmek isteriz ama hayat hep çizgimizi geometrik şekle dönüştürür...

Elbette ölümüyle kiraz getirmemeniz arasında bir bağlantı yok ama bazen sevdiklerimiz hayattayken gereken değeri vermeyince onları kaybedince içimize pişmanlık oturuyor..
Ben de anneannem yataktayken yanına gitmedim..Tam hazırlandım cıkacakken birileri geldi çok geç saatte gittiler yarın gidelim dedik, biz gitmeden vefat etmişti..
O kadar vicdan azabı duymayın...

kiraz getirmedim öldü diye değil cnm benim vicdan azabım, canı istemişti getirmedim yiyemeden öldü. Bi arkadaş yazmıştı belkide kiraz getirseydin, boğazına takılıp ölücek ti, o gece vadesi gelmiş ölmüş dedi. Çok düşündüm, dedim allah büyük, belki de daha fazla vicdan azabı duymamam için getirmemi istemedi, belkide o gece benim getirdiğim kiraz yüzünden ölecekti:26:

Anneannem 2006 eylül ayında vefat etti.
Dayımın yanında yurtdısında yasıyordu.
Dayım yani oglu;birgün işten gelince halini hatrını sormuş sohbet etmişler.
Anneannem canım portakal istiyor demiş.

Dayım da yarın alır gönderirim demiş.
Ama o gece anneannem vefat etmiş.
Dayım tıpkı senin gibi son istegini yerine getiremedim diye ağlar dururdu.
Keşke o akşam çıkıp arayıp tarayıp bulsaydım diye çok üzüldü..
2007 yazında,Kuran hatmi ve yemek yedirdik..Okunan dualar,anneanemizin ruhuna ulaştı insallah.
Dayım ve diger evlatları da cok mutlu oldular.
Sen de kendince böyle şeyler yapabilirsin cnm.
Allah rahmet eylesin...

yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu, ben olsam yıllarca depresyondan çıkamazdım herhalde
Valla canım biliyordum şeker hastası olduğunu özellikle kesmek istemedim ,tırnakları da zor kesiliyordu ,ısrar ettiği için mecbur kalmıştım .
İlk zamanlar kendimi suçlu bulmuştum , kayınvalidem diğer aile fertleri her hangi başka bir yarada da olabileceğini söylediklerinden beri rahatım.Keşke ben vesile olmasaydım ama takdir.Allah ım mekanını geniş etsin sizler de bir fatiha gönderirseniz sevinirim .Öyle kimseydi ki her gördüğü insana tebliğ yapmadan bırakmazdı.Dedecim kendimi kötü hissediyorum dediğim de kızım kader demişti.Allah ım rahmet etsin .

Son düzenleme:
kiraz getirmedim öldü diye değil cnm benim vicdan azabım, canı istemişti getirmedim yiyemeden öldü. Bi arkadaş yazmıştı belkide kiraz getirseydin, boğazına takılıp ölücek ti, o gece vadesi gelmiş ölmüş dedi. Çok düşündüm, dedim allah büyük, belki de daha fazla vicdan azabı duymamam için getirmemi istemedi, belkide o gece benim getirdiğim kiraz yüzünden ölecekti:26:
Anladım canım hani bak ben böyle bir durum yaşadım vicdan azabı çekmiyorum diyorum .Kendine eziyet etme , herşey insanlar için.Üzüntü duyman normal hatırladığın da ama uzun süreli kendini yıpratman doğru değil.

Vakit gelmiş ,siz kiraz verseniz de, vermesinizde ölüm kapıya dayanmış,
Ama insanın içinde kalır tabi ki, keşke yeseydi diye.
Ama vicdan azabı çekmeyin, sizinle alakalı bir durum yok.

nasip olmayınca olmaz,, ALLAH nasip etmemiş .. bak mevlananın bir sözü var;
Nasibinde varsa eğer el getirir, yel getirir, sel getirir. Nasibinde yoksa eğer el götürür, yel götürür sel götürür.
sen kirazı getirip dönünceye kadar da ölebilirdi,, nasip üzme kendini. başınız sağolsun...

bundan nerdeyse 10 yıl önce bir bayram da dedemler bize gelmisti ve dedem o zamanki parayla pintilik yapıp o kadar az bir harclık vermistiki o an çok sinrlendim çok şey söylemek istedim ama diyemedim Allahtan ,2 gün sonra bir trafik kazası gecirip hayatını kaybettiginde çok üzüldüm çok severdim dedemi ve hala derim bazen söyleyeceklerimizi icimizde tutmak büyük bir pişmanlık vicdan azabından kurtarabilyormuş demekki iyi ki susmuşum yoksa bende sizin hissettiginiz hissederdim.

Anneannem 2006 eylül ayında vefat etti.
Dayımın yanında yurtdısında yasıyordu.
Dayım yani oglu;birgün işten gelince halini hatrını sormuş sohbet etmişler.
Anneannem canım portakal istiyor demiş.

Dayım da yarın alır gönderirim demiş.
Ama o gece anneannem vefat etmiş.
Dayım tıpkı senin gibi son istegini yerine getiremedim diye ağlar dururdu.
Keşke o akşam çıkıp arayıp tarayıp bulsaydım diye çok üzüldü..
2007 yazında,Kuran hatmi ve yemek yedirdik..Okunan dualar,anneanemizin ruhuna ulaştı insallah.
Dayım ve diger evlatları da cok mutlu oldular.
Sen de kendince böyle şeyler yapabilirsin cnm.
Allah rahmet eylesin...

kısmetinde yemek yokmuş, bende artık öyle düşüneceğim, kısmetinde yemek olsaydı anneannemin basiretim bağlanmazdı, iki adım ötedeki mutfaktan alır gelirdim. Ne kadar tesellisi olur bilmiyorum.

Hic kimse kismeti olan riziktan bir lokma fazla yiyemez.

Ve hic kimse Allah'in kendisi icin belirledigi rizki tamamlamadan ölmez.

Onun icin lutfen kendini yiyip bitirme. O kiraz onun kismeti olsaydi, senin elinden olmasa baskasinin elinden mutlaka yerdi.

İnsaallah anneanne simdi cennet meyvelerinden yiyordur doya doya.

Kiraz mevsiminde bol bol kiraz alip fakir fukaraya dagitirim senin yerinde olsam.

kase kase kiraz dağıtmak çok güzel fikir. onun için hayır yap inan kiraz yemekten daha çok iyi gelecektir ona duaların hayırlarınn

keşke hayatımızdaki herkesin birgün öleceğini bilerek davransak onlara.
bende babaannemi yeni kaybettim ve birkaç keşkem var. elden birşey gelmiyor onlar gittikten sonra. :26:

kalp alemi diye bi kitaptan okumuştum.

rızık yani insanın hayatı boyunca boğazından geçen lokma sayısı bellidir.

biz dünyaya gelmeden önce Allah rızkımızı belirler ve dünyanın çeşitli yerlerine dağıtır.

bütün peygamberler bütün alimler bir araya gelse bir insanın rızkını ne çoğaltabilirler ne de azaltabilirler.

ya insan rızkını ararmış, ya da rızık insanı ararmış.

o yüzden hiç üzülmene gerek yok. sen kiraz getirsen bile anneannen o kirazları yiyemeyecekmiş. çünkü rızkı bitmiş.

hiç kendini üzme.

Ah benim de içimi sızlattın..
Kuran okiumasını biliyorsan bol bol yasin oku,bilmiyorsan anneannenin hatrına öğren..Ona kirazdan daha iyi gelecektir.Onu yese bir faydası olacak mıydı ona şimdi.Benim de vicdan azabı duyduğum şeyler var vefat eden babam için..Önceden sağlığını ihmal etmişim babamın..Yeterince sevgimi ilgimi gösterememişim....Hiç değilse hastalığında elimden geleni yapmaya(ama var gücümle) çalıştım,babacığım beni affetmiştir,evladına kıyamaz, diye ümid ediyorum..üzdüklerim için,ihmalim için Allah affetsin beni,babacığım da(anne baba,ata hakkı hepsinden ayrı bir hak)..Hiç değilse diğer sevdiklerimize önem verelim,onların kıymetini bilelim....Ailemiz,atamız için daha büyük devasa sevgisizliklerden,kırgınlıklardan,üzmelerden,sağlık ihmalinden korunalım..Annemin üstüne titriyorum şuan ..Kiraz dağıt yazın iyi fikir..Onun sadakası olur...fakirlere maddi yardım da olur..Hem kendini affetmiş olursun belki..merhamet duygun iyi seviyede..Hiç takmamış da olabilirdin..

Son düzenleme:
kısmetinde yemek yokmuş, bende artık öyle düşüneceğim, kısmetinde yemek olsaydı anneannemin basiretim bağlanmazdı, iki adım ötedeki mutfaktan alır gelirdim. Ne kadar tesellisi olur bilmiyorum.

şimdi anneannene sorsalar emin ol kiraz olayı aklına bile gelmezdi:) yaşadığınız güzel anıları gelirdi aklına çünkü.çok çok ufak gereksiz bir takıntı seninki.o kiraz onun rızkı olsaydı emin ol yemiş olurdu. kim bilir kirazı yememesinde ne hayır vardı belki boğazına takılacaktı öyle vefat edecekti sebebi de senin verdiğin kiraz olacaktı.takdiri ilahi işte.Allah ona cennette kat kat fazlasını verecek demek ki:)

Back
X