Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman ben camdan atayım kendimi.
Eşimin dedesi anlatılmaz o kişiyi görmek gerekti.
Elin de gözleri görmediği için fotokopilerle büyütülmüş kuran, büyütülmüş kuranı bile büyüteçle okuyan ,yolda her gördüğü insana şeker dağıtan,evliya gibi biriydi.
Şeker hastasıydı ,eşimle ziyaretine gittiğimiz bir gün kızım tırnaklarımı kes dedi.Yemek yedik içtik kapıdan çıktık iniyoruz kızım tırnaklarımı kesecektin dedi geri döndük kapıdan .
Tırnaklarını keserken yanlışlıkla etine girmişim biraz, şeker hastası olduğu için iyileşmedi iltihap oldu ve bacağını kesmek zorun da kaldılar.
Çok geçmeden de vefat etti.Allah rahmet eylesin.
Aklıma geldikçe üzülüyorum ama vicdan azabı çekmiyorum , bir şey sebep olacaktı rabbim beni vesile etti.
Elbette ölümüyle kiraz getirmemeniz arasında bir bağlantı yok ama bazen sevdiklerimiz hayattayken gereken değeri vermeyince onları kaybedince içimize pişmanlık oturuyor..
Ben de anneannem yataktayken yanına gitmedim..Tam hazırlandım cıkacakken birileri geldi çok geç saatte gittiler yarın gidelim dedik, biz gitmeden vefat etmişti..
O kadar vicdan azabı duymayın...
yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu, ben olsam yıllarca depresyondan çıkamazdım herhalde
Valla canım biliyordum şeker hastası olduğunu özellikle kesmek istemedim ,tırnakları da zor kesiliyordu ,ısrar ettiği için mecbur kalmıştım .yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu, ben olsam yıllarca depresyondan çıkamazdım herhalde
Anladım canım hani bak ben böyle bir durum yaşadım vicdan azabı çekmiyorum diyorum .Kendine eziyet etme , herşey insanlar için.Üzüntü duyman normal hatırladığın da ama uzun süreli kendini yıpratman doğru değil.kiraz getirmedim öldü diye değil cnm benim vicdan azabım, canı istemişti getirmedim yiyemeden öldü. Bi arkadaş yazmıştı belkide kiraz getirseydin, boğazına takılıp ölücek ti, o gece vadesi gelmiş ölmüş dedi. Çok düşündüm, dedim allah büyük, belki de daha fazla vicdan azabı duymamam için getirmemi istemedi, belkide o gece benim getirdiğim kiraz yüzünden ölecekti:26:
Anneannem 2006 eylül ayında vefat etti.
Dayımın yanında yurtdısında yasıyordu.
Dayım yani oglu;birgün işten gelince halini hatrını sormuş sohbet etmişler.
Anneannem canım portakal istiyor demiş.
Dayım da yarın alır gönderirim demiş.
Ama o gece anneannem vefat etmiş.
Dayım tıpkı senin gibi son istegini yerine getiremedim diye ağlar dururdu.
Keşke o akşam çıkıp arayıp tarayıp bulsaydım diye çok üzüldü..
2007 yazında,Kuran hatmi ve yemek yedirdik..Okunan dualar,anneanemizin ruhuna ulaştı insallah.
Dayım ve diger evlatları da cok mutlu oldular.
Sen de kendince böyle şeyler yapabilirsin cnm.
Allah rahmet eylesin...
kısmetinde yemek yokmuş, bende artık öyle düşüneceğim, kısmetinde yemek olsaydı anneannemin basiretim bağlanmazdı, iki adım ötedeki mutfaktan alır gelirdim. Ne kadar tesellisi olur bilmiyorum.