• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu yaşlarda...

Ben iştahlı bir insan değildim.Ben de 17 yaşındayım.
Ama son 1 ayda her şeyden canım çekmeye başladı.Kolaya ara verdiğimden midir bilmem günde 5-6 bardak çay içiyorum ki ben günde en fazla 1 bardak içen bir insandım....
Ama dikkat etmeliyiz bence.Çünkü ergenlikte kilo kolay alınıp,kolay veriliyor.1-2 yıl sonra bizim için çok zor olur alınanları vermek :KK43:
Her ne kadar şekerli çay favorim olsa da şekeri bırakacağım ben :KK43: Salata ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum şu aralar.Aslında çok kilolu değilim ama yediklerim beni çok şüphelendiriyor :KK43:
Bu arada mide bulantısı tatlılarda bende de oluyor.Ben 9.sınıfta yoğun bir mide bulantısı geçirmiştim.Üstelik tatlı ile alakalı falan da değildi.Ondan sonra hiç bir şerbetli tatlıdan canım çekmedi.2 yıl geçmiş aradan hala aynıyım.Şerbetli tatlı görünce en fazla 1 tane yiyebiliyorum midem bulanıyor fazlasında.Baklava-kadayıf en sevdiğim tatlılardandı.Şimdi en fazla 1 tane onu da bayılarak yemiyorum.

geçmiş olsun :(
şekerli çayı ben diyetisyene gittiğim zamanlarda bıraktım . bir dahada içmedm . istesemde içemiyrm çok tatlı gelmeye başladı . ben kilolarımı çok çabuk aldım ama maalesef çok çabuk veremyrmm :( sen okuldan eve geldiğin zaman nasıl besleniyorsn ? yemek yedkten sonra yürüyüş yapıyr msn ?

canim kas yag oranima filan da baktir kilodan daha onemli. seni korkutmak istemem ama senin boylarinda 45-47 arasi biseydim simdi 158 ve 56. beslenmene dikkat et fast food ve abur cubur yeme. zamaninda dikkat etmedim oyle pismanim ki. universiteye geldigimden beri 6 kilo aldim bu da 3 yilda :(

evet dahiliyeye hiç gidemedim yaş sınırı var diye ama yukarıda gidilebilir denilince şaşırdm bir sorayım yoksa ben mi yanlış blyrm dedm :KK43:
Mhrs randevu sisteminden baktım,kendi şehirim için devlet hastahanesi 16 yaş ve üzeri yazıyor.Bizim burada bakıyorlar.

canim kas yag oranima filan da baktir kilodan daha onemli. seni korkutmak istemem ama senin boylarinda 45-47 arasi biseydim simdi 158 ve 56. beslenmene dikkat et fast food ve abur cubur yeme. zamaninda dikkat etmedim oyle pismanim ki. universiteye geldigimden beri 6 kilo aldim bu da 3 yilda :KK43:

teşekkür ederim inş hemen verirsiniz aldığınız kiloları
bende ileride pişman olmak istmyrm :(
diyetisyen dışında kas ve yağ oranıma nerden baktırablrm ?
annemin gittiği diytsyen kas ve yağ oranına bakmştı hatta metabolizma yaşını söylemişti
ama şimdi nerden öğrnblrm ?

geçmiş olsun :KK43:
şekerli çayı ben diyetisyene gittiğim zamanlarda bıraktım . bir dahada içmedm . istesemde içemiyrm çok tatlı gelmeye başladı . ben kilolarımı çok çabuk aldım ama maalesef çok çabuk veremyrmm :KK43: sen okuldan eve geldiğin zaman nasıl besleniyorsn ? yemek yedkten sonra yürüyüş yapıyr msn ?
Yürüyüş yapacak pek vakit kalmıyor ne yazık ki...Eve geldiğimde saat 4 buçuğa yakın oluyor ancak ayaklarımı uzatıp yemeği yiyebiliyorum ondan sonra zaten bir bakıyorum saat 5 buçuk...Sabahları desem servis 7 de alıyor kaçta kalkıp kaçta gideceğim olmuyor yani yürüyüş okul zamanı :KK43:
Beslenmemi hiç sorma...Geçen yıl okuldan geldikten sonra direk kola ya da ice tea-yanına cips bisküvi vs. o tarz şeylerdi.Çok pişmanım ama :KK43: Kilodan değil de sağlığımı çok bozdum.Özellikle de kola.Yazın her gün su gibi içtim neredeyse.O yüzden kestim artık içmiyorum kolayı.Kahveyi de içmiyorum :KK43: O da selülit yapar diyorlar emin değilim ama.
Şimdilerde de bazen makarna yapıyorum.Zaten hazır dürüm tarzı şeyleri yiyemiyorum fazla.Bazen de çay + bisküvi :D Şimdilik şekeri kısmaya bakıyorum ama ne kadar başarılı olabilirim bilmiyorum...

dikkat et mutlaka gencim eritirim diye çok yeme hastaliklar bu yasinda cikar valla ilerde ugrasmak zorunda kalirsin

Siyah çayıda fazla tüketmeyin,annemde çok fazla çay içer 5-6 bardak dan bile fazla vitamin eksikliği var doktor hem şeker hastası olduğu için hem de siyah çayı çok tükettiği için olduğunu söyledi.
Gerçekten mi :KK35:
Bilmiyordum bunu çok teşekkür ettim.

yaşım 17. acayip iştahlı bir insanım. acaba bu yaşlarda olabilecek bir şey mi
ileride verebilir miyim aldığım kiloları ?
ama bi yandan korkuyrm her nekadar ileride kilo verecek olsamda şimdiden hastalıkları getirmeye başladı bu kilolar
bana tavsiye verir msnz
ergenlikte istah fazla olur diyolar ama yasla cok ilgisi oldugunu dusunmuyorum, yapi ile ilgili bence.. ne kadar kilolusun bilemiyorum ama saglik sorunu demissin, o nedenle dikkat etsen daha iyi

Back
X