• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yaştan sonra okunur mu

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Kızlar benim bir derdim var ben şuan öğretmenim ama liseden beri hakim savcı olmak isterdim sözelim çok iyidir çalışmayı da çok seviyorum hiç dersaneye gitmeden kendim çalışarak 88 puan aldım kpssden ve atandım ben şimdi ygs ye çalışıp hukuku kazanıp mesleğimi bırakmadan dışardan bitirmek istiyorum mümkünmü bu çok mu zor bişey başarabilir miyim liseden eşit ağırlık çıkışlıyım.

24 yaşındayım hala okuyorum. neden olmasın ki? kapa kulaklarını kim ne ötüyosa ötsün değerli olan bizim hayallerimiz.

Yaşım 30 veteriner olmak istiyorum ben de öğretmenim. İşi bırakmadan okuyabileceğime inansam, birileri de gaz verse ne güzel olurdu ama hep "bir bayan için en ideal meslek öğretmenliktir" sözünü duyuyorum.

Ben de aynı şekilde nasıl olur bilmiyorum yapan var mı başaran var mı yeni sisteme göre nasıl çalışmam lazım bilmiyorum

olur

öyle dışarıdan hukuk okuyan çokkkk

hatta eskiden hem öğretmen olarak çalışıp hem avukatlık yapanlar bile vardı da onu sonradan kaldırdılar

hem size bakan alanında tecrübeli der; yaşınız olduğu için ne bilsin yeni mezun olacağınızı

Yaşım 30 veteriner olmak istiyorum ben de öğretmenim. İşi bırakmadan okuyabileceğime inansam, birileri de gaz verse ne güzel olurdu ama hep "bir bayan için en ideal meslek öğretmenliktir" sözünü duyuyorum.

sınıf öğretmeni idin yanılmıyorsam; esasen veterinerliği kazanırsan sanki yarım gün devam yarım gün iş ile bir şekidle biter gibi

4 olmaz da 6 yıl olur yanii

hadi bu sene sınava gir; bir dene kendini

En mutlu insan sevdiği işi yapan insandır. Okumanında yaşı yoktur. Başarılısında madem uzatmadan bitirirsin de okulu. Bence hiç düşünme başla.

yorumumu yazmışım da size sınava mutlaka girin yazmamışım; bence girin deneyin ne kaybedersiniz ki

ama sadece şunu söyleyeyim; özellere heves etmeyin; zira çok para uzun yıllar yıpranırsınız

Yapilabilir elbette. Ben tm çıkışliyim, ogretmenlik mezunuyum. Mezun olduktan bir yil sonra dilden iyi bir puan alarak hayalim olan bir dil bölümüne girdim :) hayallerinizden vazgeçmeyin bence. İkinci öğretim okuyabilirsiniz.

ben varim elimde kac tane diplomam var hic kimseye soylemiyorum hicbiryerede yazmiyorum okuayi cok seviyorum halen daha okuyorum ustelik 33 yasindayim 3 cocuk annesiyim aslada kocunmuyorum halen daha okula devammi diyenlere hafifce gulerek geciyorum 3 gun ogretmenlik yapip 2 gun okula gidiyorum cok aktif yasiyorum vucudumda acayip dinc hissediyorum arada beyin yorgunlugum oluyor firat bulup sekerleme yaparsam oda geciyor neden olmasin istedikden sonra hersey yaparsiniz emin olun:KK66:

Lisedeki fizik öğretmenim önce öğretmenlik okuyup atanmış,sonra da Konya'da Hukuk kazanıp mezun olmuş. Devam zorunluluğu yokmuş o zamanlar şuan durum ne bilmiyorum ama. Sorarsanız hala öğretmenlik yapıyor ve çok rahat olduğunu söylüyor. Hukuk okumak çok istemiş ama hiçbi zaman avukatlık yapmamış. Siz de okuyabilirsiniz bence ama atanmış öğretmen olarak istifa etmeye karar vermek zor bence...

Kızlar benim bir derdim var ben şuan öğretmenim ama liseden beri hakim savcı olmak isterdim sözelim çok iyidir çalışmayı da çok seviyorum hiç dersaneye gitmeden kendim çalışarak 88 puan aldım kpssden ve atandım ben şimdi ygs ye çalışıp hukuku kazanıp mesleğimi bırakmadan dışardan bitirmek istiyorum mümkünmü bu çok mu zor bişey başarabilir miyim liseden eşit ağırlık çıkışlıyım.
Okumanın yaşı yok okuyabilirsiniz elbette.
Ama sınava girmek istiyorsanız şimdiden başlayın calismaya. Çünkü ilk adım olan ygs Mart ayında. Hukuk için lys gireceksiniz birde haziran ayında. Ygs den ham 180 geçince lys girmeye hak kazanırsınız.

Başvurunuzu herhangi bir liseden yaparsınız ilk etapta orada resim falan cekecekler. Şifre verecekler.
Hukuk Fakültesinde devam zorunlulugu yok mu peki.

Ben hakim ya da savcı olmak istiyorum avukatlık değil birde hakimlik sınavına girmem gerekicek yani

Ben hakim ya da savcı olmak istiyorum avukatlık değil birde hakimlik sınavına girmem gerekicek yani

o zaman pek hoşuna gitmeyecek bir haberim var

ama bu azmini kırmasın sen bitirinceye kadar değişir

hakimlik sınavına girme yaş sınırı 35; daha büyükleri sınava almıyorlar

ama avukat olup 3 yıl avukatlık yaparsan başka bir sınav var; ona girme yaş sınırı 45

yani her zaman değişebilir bunlar ve azmin elinden bir şey kurtulmaz

ben de heves ettim bir şeyler okuyayım diye ama devam zorunluluğu olmayan yahut az sıkıştırılan bir bölüm aklına gelen bana da yazsın

ben öyle o işi yapayım; atanayım vs de demiyorum

yani 4 yıl öğretmenlik okuyayım; 2-3 yıl KPSS çalışayım vs beni aşar yaş 35 zaten yolun yarısı :)

ben varim elimde kac tane diplomam var hic kimseye soylemiyorum hicbiryerede yazmiyorum okuayi cok seviyorum halen daha okuyorum ustelik 33 yasindayim 3 cocuk annesiyim aslada kocunmuyorum halen daha okula devammi diyenlere hafifce gulerek geciyorum 3 gun ogretmenlik yapip 2 gun okula gidiyorum cok aktif yasiyorum vucudumda acayip dinc hissediyorum arada beyin yorgunlugum oluyor firat bulup sekerleme yaparsam oda geciyor neden olmasin istedikden sonra hersey yaparsiniz emin olun:KK66:
Maşallah, ben pek istikrar gösteremiyorum. Daha doğrusu beni çalışmaya sevk edecek bir şeyler arayışındayım. Bir ara açık öğretime yazıldım, çok sıkıcı geldi. Bir şey öğrenmiyordum, sınava gir çıktan başka yaptığım yoktu bıraktım.

Back
X