Bu yaştan sonra olurmu dersiniz?

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
34 yasindayim..çocukları çok seviyorum kısa sürede hemen etkinlik yaparım resim yapmayı çok severim,farkli şekillerde seslendirip masal okumayı çok severim..pür dikkat masallarimi dinler çocuklar.kucuk yavrumla odasında elimizde kalem,karton,makas acaba neyden ne etkinlik yaparız diye fikir üretiriz.tuvalet kağıdı ve havlu kağıt rulolarini veya çeşitli plastik şişeleri atmayip onlarla mutlaka etkinlik yaparız.cocuklara karşı sabirliyim ve gercekten mutlu oluyorum onlarla.baska alanda önlisans mezunuyum.fakat çocuk gelişimi üzerinde uzaktan iki yıl okusam diyorum sonra dgs den 4 yıl okuyup acaba devlette değil belki ama özeller de anaokulu öğretmeni olabilirmiyim diyorum? Bazen kendi evimde oyun grubu mu açsam dediğim oluyor.fikirlerinize ihtiyacım var.

Olur neden olmasın da neden bölümün 4 yıllığı varken 2 yıllık tercih edip dgs falan süreci daha da uzatacaksınız ki?

Olur neden olmasın da neden bölümün 4 yıllığı varken 2 yıllık tercih edip dgs falan süreci daha da uzatacaksınız ki?
Çocuklarım küçük ve önlisans mezunu olduğum için çocuk gelişimi bölümüne direk geçme hakkımin olduğunu öğrendim.sinavsiz geçiş yapıp okuyup sonra dgs düşündüm.yani küçük çocuklarla örgün öğretim cokzor

Olur neden olmasın ama o bölümü kazanması zor dgs sinavlari da cok zor ona hazirlanacahiniza direk tyt calışın. Dgs ile gecerseniz 2+4 6 yil okumus olacaksiniz yanu 2+2 değil. En iyi ihtimalle derslerinizi saydirirsiniz 5.yilda bitirirsiniz. Anaokullarinda yardımcı ablalar falan oluyor cocuk gelisimci onları da düşünün bence

Universitedeyken 42 yasinda sınif arkadasimiz vardi.Devlette degilse de,yillarca özellerde ve caninin istedigi şekilde ingilizce ogretmenligi yapti.Pisman oldugunu sanmiyorum.Hepimizden caliskandi.

Çocuk gelişiminin 4 yıllık açıköğretimi de var. 2 yıllık mezunuysanız direkt geçiş hakkınız yok 4 yıllığa ama sınavla girebilirsiniz.
2 yıllık okursanız ve dgs ile geçiş hakkı kazanırsanız dört yıllığa 2.sınıftan başlayacaksınız. Yani +3 yıl daha okuyacaksınız 5 sene edecek hiç fire vermezseniz. Yaşınızı da göz önünde bulundurursak 1 yıl büyük kayıp bence.
Bu arada dersler keyifli ama çok kolay değil, çalışmadan geçilebilecek bir bölüm değil pek. Bunu da dikkate alın. Yani iki çocukla, hiç kalmadan 4 ya da 5 senede çalışmadan bitiremezsiniz. Ciddi mesai harcamanız gerek.

Önlisans iki yıllık bile okusanız ögretmen olursunuz.bir sürü lise mezunu kız meslekte cocuk gelişimi okumuş arkadaslrım var hepsi özelde ögretmen.iki yıllıgı hemen alırlar

Ben 2+2 gibi düşünmüştüm.ozaman en mantıklısı iki yılı bitirip dediğiniz gibi yardımcı ablalık.

Ben 2+2 gibi düşünmüştüm.ozaman en mantıklısı iki yılı bitirip dediğiniz gibi yardımcı ablalık.
Yok 2+4 en iyi ihtinalle 2+3 oluyor bir de cocuk gelisimden okul öncesine dgs olmuyor diye biliyorum ama emin değilim. Cocuk gelisimden iş bulmak daha kolay ayrıca her şey gönlünüzce olsun

Benim iki yıllık okuduğum bölüm çocuk gelişimi değil yalnız farklı bir alan.o yuzden çocuk gelişimi benim için sıfırdan başlamak gibi birşey olucak.bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim.

Çocuk gelişimi ön lisans okuyup, DGSyi kazandığınızda 3.sınıftan devam edeceksiniz. Ama ben olsam direkt üniversite sınavına girip lisans okurdum DGS ile uğraşacağıma.

Sadece önlisans mezunları maalesef öğretmen olamıyor, yardımcı öğretmen/abla oluyorlar. Çok aşırı komik bir ücret teklif ediyorlar. Ben çocuk gelişimi mezunuyum, şuan yüksek lisans yapıyorum. Aşırı çok seviyorum mesleğimi. En yakın arkadaşım şuan bir hastanede çocuk gelişim uzmanı olarak çalışıyor. Çok mutlu memnun.. Eğer gerçekten çocukları çok seviyorsanız, sabırlıysanız neden olmasın ki? Yeter ki isteyin.. En kötü ihtimalle özelde öğretmen olursunuz.

Anladım orasını. 2 yıllık okuduysanız 2 yıllık açıköğretime 4 yıllık okuduysanız 4 yıllık açıköğretime sınavsız geçme hakkınız var. Sınava girer 4 yıllım herhangi bir bölüme kaydolursanız (açıköğretim de dahil) 4 yıllık ikinci üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Dgs zor süreç. Siz bunları iyice araştırın, öğrenin ona göre karar verin.

DGS ile geçiş yapmak yerine direkt dört yıllık kazanmak daha rahat olur sanırım sizin için. Kazanmak da çok zor değil başarırsınız.
Ve iki senelik okuyan çok kişi özel kurumlarda öğretmen olmamalarına rağmen onlar gibi görev alabiliyor aslında. Tabii sağlıklı bir durum değil bu pedagojik bir eğitim almamış oluyorlar ama yine de bu durumda değerlendirilebilir.

Olur niye olmasın. Harika olur hem de. Çocukları seven ve eğitmeni olan insanların çoğalması gerek.

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim dgs yatay geçiş gibi sistemlerle geçenler için sınıf kavramı yoktur. Kredi kavramı vardır. Yani mezun olması için alacağı kredi miktarı 1.sınıftaki biriyle aynıdır bölümün tüm derslerini almak zorundadır. cocuk gelisimle gelse dahi en fazla bir seneye tekabül edecek krediyi saydırabilir . O da danışman hocası,kredilerle ilgilenen hoca,bölüm başkanlığı ve öğrenci işleri insaflıysa. Kimse sen dgs ile gelmişsin senin okulun erken bitsin diye fazladan kredi vermez.Veteriner teknikerliği-veteriner hekimlik gibi içerikleri aynı olan bölümler de bile o kadar ders saydırmak çok zordur.

Etkinlikleri seviyorsanız değil, çocukları seviyorsanız ve gerçekten kararlıysanız bu yola girin derim.
Başka insanların çocukları ile ilgilenmenin kendi çocuğunuz ile ilgilenmek kadar kolay olmadığını bilin. Bin kat daha hassas olmalısınız, bin kat daha anlayışlı ve dikkatli.
Velhasıl diğer branşlar gibi değildir, tenefüs yoktur,ara yoktur, çünkü onlar emanettir, ve kendilerini henüz tam olarak koruyamayan küçük meleklerdir.
Dolayısıyla fazlasıyla sabır gerektirir. Düşünüp net kararınızı verdiğinizde ise, dünyanın en güzel mesleğidir.
Edit: Uzun uzun yazmıştım ama, sonra gerek yok dedim, bu kadarı da kafi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…