Bu yaştan sonra üni'ye başliyabilirmiyim ?

54LazKizi61

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
412
119
103
Selam Kizlar, Hatunlar öncelikle kendimi ve durumumu anlatayim 25yasindayim 2 cocuk annesiyim (5 yas ve 1.5 yas)
Evde Canım çok sıkılıyordu yani bayadir bi uğraş arıyordum kendime ben lise mezunuyum almanyada okudum şuan türkiyede evliyim alman vatandaşıyım bunuda belirtiyorum çünkü yabanci öğrenci alımı farklı oluyor galiba ünilere.
Demem oki dedimki kendi kendime boş işlerle uğraşıcağıma üniye gidim mesleğimi elime alim kimbilir belki öğretmen bile olurum
Demem oki sizce napayım bunca sene okul ortamından ayrıydım başaramam hiç bulaşmimmi?
Veya benim durumumda olan yabancı uyruklu ögrenci olanlar istedikleri üniye nasıl yazılıyor ?
Çok karışığım kızlar bi okuma hevesim geldiki anlatamam eski kitaplarımla pratik yapmaya başladım

Her üniversitenin yabancı öğrenciler için ayırdığı bir kontenjan vardır. Vakıflarda biraz daha artıyor bu. YÖSü araştırıp başvurunuzu yapın. Okullara sınav sonucunuz ile birlikte tek tek basvuruyorsunuz.

Bizim okulda uluslarası öğrenci çok fazla hepsi de böyle gelmiş. Ingilizce bilenler tam burslu oluyor genelde. Biliyorsanız sizin için avantaj okur IELTS ya da TOEFLa da girin bu arada.

Okula çocuklarıyla gelenler bile var çok sevimliler bence. Neden yapamayasınız 25 genç bir yaş.

yapan var, bizzat gördüm tanış oldum.
ben beceremedim o ayrı, master yarım kaldı.

ama siz yaparım diyorsanız yaparsınız, kendinize inanın yeter.

bir arkadaşım daha yeni masterını tamamladı, biri 1 diğeri 2 yaşında çocukları var.

Yabanci dil okurdun belki. Almanca ögretmeni olursun. Ben de Almanyadayim . 26 yasindayim. Cocugum var. Burda tekrar okumak istiyorum. Master yapmak istiyorum. Sen türkce biliyorsun. Almanca cocukken ögrenmek ayricaliktir degerlendir. Benim almanca bir konum var. Bayadir paylasim yapamadim. Arada etiketlesem yardim eder misin? Yani gerek olursa :)

Ablacım bizim sınıfta 40 yasında abla var bitane çokda güzel gelip gidiyor vallahi :) Hamilemiz var 2 tanede, yani sen yeter ki iste neden olmasın :))

okursun istegin avrsa cokta huzel okursun bence,
yabanci ogrenciler icin durumalr nasil tam bilmiyorum ama arastirip baslayabilirsin.
bitiremezsen yarim kalir birsey kaybetmezsin, denemelisin bence.

Valla bizim sınıftakilerin en genci 25 yaşında düşünün. Hiç geç değil.

Kesinlikle okumalisiniz,bu kadar hevesli olmaniz cok guzel, hevesinizi kirmak isteyen olursa izin vermeyin.

Yasiniz cOok genc albay bi tanidik hukuk fakultesinde okuyo yani ordan pay bicin,yabanci ogrencilerin universiteye girmesi sanirim daha da kolay bu sizin icin avantaj.
Simdiden hayirli olsun.

kesinlikle destekliyorum 25 cok cok genc bence baslamalisin, hemen arastir yabanci ogrenci sinavindan yararlanabiliyrmusun sonucta turkiyede yasiyorsun artik ama bir arastir derim.

2 hafta once istanbul universitesinin sinavi vardi keske takip etseydin gec degil su an da bak baska üniversiteler gec yapiyordur belki sinavi.
Bu arada 25 gec mi demissin ya 22 yasinda ilk universitemi, 26 yasinda evliyken yuksek lisansimi tamamladim, su an 33 yasinda evli cocuklu formasyon aliyorum ve 2. Universitemi okuyorum

Bizim bölümde de 34 yaşında bir abla var, aynı zamanda yan dal olarak mühendislik okuyor. Not ortalaması hepimizden yüksek
Kendinize güvenin :)

25 yaş geç değil. Ben 32 yaşımdayım. Bebeğim olacak. Rahat bebek olursa seneye dgsye girip mühendislik okumak istiyorum. Bu arada farkli alandan yüksek lisans mezunuyum.

Kesinlikle okuyun altin bilezigi olmali bir bay ve bayanin yoksa kimse sen kimsin ki deyip karsinda bile konusturmuyor yeri gelince.Diplomaya bakar oldu hersey.45 yasindaki halam okuyor ilkokul mezunuydu simdi liseye gecti aciktan gerisini siz dusunun.. O bile artik agirima gidiyor diyerekten basladi

Tabiki canim seve seve yardim ederim :)

Merhaba ben yabanciyim hemde evliyim 9 aylik bebegim var bu sene yos sinavina girdim puanima gore bir yer dusunuyorum yos sinavi kolaydir mesela ben istanbul uni yose girdim 70 soru vardi gayet kolay geldi ki ben liseyi bitireli 6 yil olmus hic les etme benim burda kimsem yok bebegimi baktirmaya falan ama okumayi kafaya koydum hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama hangi universite istiyorsaniz onun sinavina girin tercih yapin turk ogrencilere gore yabancilarin kazanmasi daha kolaymis. Sormak istedigin konu olursa yardimci olmaya hazirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…