Bu yer yüzünde hic iyi kaynana yokmu?

benim kayınvalidemde kaynanasından cok cekmiş.. nişanlım hep derdi o cekti gelinlerine cektirmez diye..
zaten kadını da tanıyorum akrabalık baglarından ötürü..
kaynanasından ceken cektirmez diye dusunuyorum.. Allaha sükürde iyidir ,elmamı soyup verdigi olur ..biz kücükkende severdi bizi.. Allah sorun vermesin inşallah hicbirimize..:nazar:
Birde benim kayınvalidemle kayınbabam anladıgım kdryla şöyle düşünüyor,iyilik edersem iyilik görürüm ki evlatlarım mutlu olur.. elden ayaktan düşersem bakarlar.. mantıkları cok hosuma gidiyor..
tabi iyilik yapıpta gelınden kötülük görende cok cevremde .Allah onlardanda esirgesin

zaten baştan azda olsa belli olur olgun biri olup olmaığı benim belliydi ilk tanıdığımda anlamıştım çocuk gibi olgunlaşamamış oldugunu ama öyle çok seviyordumki kabullenip bile bile evlendim. çok kıskanır. herşeyi sadece beni değil çocuk gibi herkesi kıskanır. daha yeni evliydik annemi azarladı bana niye Xhanım diyorsun bana dünür diye hitap edeceksin beni dünür olarak görmüyormusun diye. böyle sudan sebeplerle soğuttu kendini iyice. yeni evliydik yüksek lisansım devam ettiği için haftanın 2 günü annemlerin bulunduğu şehre gidip annemlerde kalıyodum. bunuda sorun yaptı. nasıl kalırmışım. eşimi dolduruşa getirdi. çok cahilce davranıyo ama memur emeklisi bu hareketler beklenmez yani.ağzıda bozuk küfürlü falan rahat rahat konuşuyo argo. şimdi evleneli 6 yıl oldu benimle pek uğraşamıyo artık eşimle uğraşıyo. benim yanımda sen evlenince salaklaştın iyice bile dedi. tuhaf idare ediyorum. napiym.

Vallahi erkeklerin anakuzusu ve sorumluluk sahibi olmamaları birde boktan meslekleri olduğu sürece kaynana mağdurları çok olacak

Arada saygı ve mesafe olduğu müddet.e hemen hemen her kayınvalide iyidir bana göre. İstisnalar kaideyi bozmaz :)

Son düzenleme:
Olmaz mı hiç,benim annem melek gibi bir insandır..Yorulmayayım üzülmeyelim diye gözümün içine bakar..Bir keresinde evimiz temizlenecekti baktım eğilmiş yerleri siliyor anne ne yapıyorsun kalk çabuk dedim tuttum kaldırdım..Kızım sen yapma senin bel fıtığın var dedi canım benim :61: Bir kere bile kalbimi kırmadı..
Kendi annem beni böyle düşünmedi açıkçası..
Belki de mesafe var aramızda senede 2 defa görüşüyoruz telefonları saymıyorum tabi o yüzden aramız iyi kalıyor olabilir ama ben zannetmiyorum kadının yüzünde bile başka bir nur var.Kötü olan onca mesafeden bile huzursuz ederdi.O yüzden korkmayın her kadın bir değil..Bir de eşinizin annesine başkasına anlatırken bile kaynana değilde hep anne derseniz sizin içinde onun içinde psikoloji açısından daha güzel olur..Zaten oldum olası sevmem kaynana,görümce,elti laflarını..

Merak ediyorum herkesin genelikle kaynanasiyla sorunu var neden caba? Neden hic biride demiyorki kaynanam ile aram iyi mutluyum diye. Kaynanalarin hepsimi kötü? Sevgi ve saygida kusur etmezsen yinedemi kötülük görürsün? Ben bunu merak ediyorum acikcasi, kendim diyorumki eger ben kaynanama iyi davranirsam saygili bir sekilde herhalde oda bana iyi davranir fakat okuyorum sagda solda herkes sikayetci??? Cidden iyi kaynana yokmu?

Benide en cok bu kaynana konusu korkutuyor. Sizinde dediginiz gibi herkes kaynanasindan sikayetci. Aslinda söyle bir kolsu komsumuzu gözümün önüne getirdigim zaman daha cok 'kötü kaynanlar' gözümün önüne geliyor. Ama en azindan bir tane teyzemiz var o gercekten iyi bir kaynana. Yani kaynana degil gercekten bir anne. Yani ne kadar cok kötü kaynana olursa olsun elbet iyileride vardir. Bu yüzden ümitsizlige düsmemek gerekir. InsaAllah hayirli ve iyi huylu kayinvalidelerimiz olur. Ve bencede, eger biz kayinvalidemize karsi saygili sevgili davraniyorsak o bize neden durduk yere kötülük etsin ki. Hatta dinimizde bize kötü davranana bile iyi davranmamiz gerektigi öneriliyor. Bunu basarabilsek ne kadar güzel olurdu dimi.​

Olmaz mı hiç,benim annem melek gibi bir insandır..Yorulmayayım üzülmeyelim diye gözümün içine bakar..Bir keresinde evimiz temizlenecekti baktım eğilmiş yerleri siliyor anne ne yapıyorsun kalk çabuk dedim tuttum kaldırdım..Kızım sen yapma senin bel fıtığın var dedi canım benim :61: Bir kere bile kalbimi kırmadı..
Kendi annem beni böyle düşünmedi açıkçası..
Belki de mesafe var aramızda senede 2 defa görüşüyoruz telefonları saymıyorum tabi o yüzden aramız iyi kalıyor olabilir ama ben zannetmiyorum kadının yüzünde bile başka bir nur var.Kötü olan onca mesafeden bile huzursuz ederdi.O yüzden korkmayın her kadın bir değil..Bir de eşinizin annesine başkasına anlatırken bile kaynana değilde hep anne derseniz sizin içinde onun içinde psikoloji açısından daha güzel olur..Zaten oldum olası sevmem kaynana,görümce,elti laflarını..

Allah nazardan saklasin insaAllah. Allah aranizda ki muhabbeti artirsin insaAllah. Belki gercekten arada ki mesafe sebebiyle sorun yasamiyorsunuzdur. Ama bencede bi insanin icinde fesatlik oldugumu onu uzaktada olsa yakindada olsa bir türlü belli ederdi. Ve kesinlikle katiliyorum, kayinvalideye anne diye yaklasildigi zaman hem kendisinin hemde esinizin daha cok hosuna gidecektir. Sizde bu sicak yaklasimin faydalarini göreceksinizdir eminim. Hem Allah katinda da belki sevaba girmis oluruz. Kayinvalidemizi kendi anamiz gibi kabul ettigimiz icin ona saygida sevgide hürmet etmekte kusur etmedigimiz icin. Tabi bunu hak eden var hak etmeyen var. Ama bence asil erdem bu güzel davranisi hak etmeyene bile gösterebilmekte. Allah hepimize sizin anneniz gibi bir kayinvalide nasip etsin insaAllah.

Allah nazardan saklasin insaAllah. Allah aranizda ki muhabbeti artirsin insaAllah. Belki gercekten arada ki mesafe sebebiyle sorun yasamiyorsunuzdur. Ama bencede bi insanin icinde fesatlik oldugumu onu uzaktada olsa yakindada olsa bir türlü belli ederdi. Ve kesinlikle katiliyorum, kayinvalideye anne diye yaklasildigi zaman hem kendisinin hemde esinizin daha cok hosuna gidecektir. Sizde bu sicak yaklasimin faydalarini göreceksinizdir eminim. Hem Allah katinda da belki sevaba girmis oluruz. Kayinvalidemizi kendi anamiz gibi kabul ettigimiz icin ona saygida sevgide hürmet etmekte kusur etmedigimiz icin. Tabi bunu hak eden var hak etmeyen var. Ama bence asil erdem bu güzel davranisi hak etmeyene bile gösterebilmekte. Allah hepimize sizin anneniz gibi bir kayinvalide nasip etsin insaAllah.

İnşallah,çok sağolun..Ben kendi annemden bu güne kadar hiç sevgi görmedim hatta anne demek bile içimden gelmedi o yüzden eşimin annesinin bana gösterdiği sevginin kıymetini biliyorum ve kaynana kelimesi bana çok itici geliyor...Bilmiyorum evet kötü kalpli insanlarda var ama eşimizin annesine kaynana değil de anne gibi davranırsak belki daha güzel olur herşey..Belki kötü bir kalbi bile yumuşatabiliriz..

vallahi annem diye söylemiyorum, gelinlerinin çayına kadar getirdi ama gelinleri kaynanalık yaptı kadını delirttiler...iyiler varda onlarda ölüp bu dünyadan göçüp gidiyorlar...

Merak ediyorum herkesin genelikle kaynanasiyla sorunu var neden caba? Neden hic biride demiyorki kaynanam ile aram iyi mutluyum diye. Kaynanalarin hepsimi kötü? Sevgi ve saygida kusur etmezsen yinedemi kötülük görürsün? Ben bunu merak ediyorum acikcasi, kendim diyorumki eger ben kaynanama iyi davranirsam saygili bir sekilde herhalde oda bana iyi davranir fakat okuyorum sagda solda herkes sikayetci??? Cidden iyi kaynana yokmu?

Sanırım sen bekarsın canım :9::9:

İnşallah,çok sağolun..Ben kendi annemden bu güne kadar hiç sevgi görmedim hatta anne demek bile içimden gelmedi o yüzden eşimin annesinin bana gösterdiği sevginin kıymetini biliyorum ve kaynana kelimesi bana çok itici geliyor...Bilmiyorum evet kötü kalpli insanlarda var ama eşimizin annesine kaynana değil de anne gibi davranırsak belki daha güzel olur herşey..Belki kötü bir kalbi bile yumuşatabiliriz..

Öz annenizle yasadiginiz sogukluktan yana üzgünüm. Ama herseyde bir hayir vardir. Annenizden göremediginiz sefkati sevgiyi esinizin annesinden görmeniz cok güzel bir sey gercekten. Allah razi olsun kendisinden. Gercekten iyi kayinvalideye gelin gitmek herkese nasip olmuyor. Kesinlikle, kötülüge bile iyilikle karsilik vermek kati bir kalbi bile yumusatabilir.​

benim düşüncem de de kaynana kelimesi hiç hoş değil yeryüzünde elbette iyi ve kötü vardır. ama genelde insan kendine nasıl davranılmasını istiyorsa çevresinede öyle davranmalı. ben çok sevooooorum kayınvalidemi. hem evlendikten sonra artık hep iç içe olucağız madem ,neden artık yabancı bir kadın gibi davranırlar ki. oda bir annen .valla ben benim kayınvalidemi hiç bir şeye değişmem Allah mutluluğumuzu artırıyo zaman geçtikçe. çok ta hamarattır kendileri :6: :56: :7:

Son düzenleme:
benim düşüncem de de kaynana kelimesi hiç hoş değil yeryüzünde elbette iyi ve kötü vardır. ama genelde insan kendine nasıl davranılmasını istiyorsa çevresinede öyle davranmalı. ben çok sevooooorum kayınvalidemi. hem evlendikten sonra artık hep iç içe olucağız madem ,neden artık yabancı bir kadın gibi davranırlar ki. oda bir annen .valla ben benim kayınvalidemi hiç bir şeye değişmem Allah mutluluğumuzu artırıyo zaman geçtikçe. çok ta hamarattır kendileri :6: :56: :7:

Hehe oooh birde kadeh de kaldiriyorsunuz birlikte demek ki. :) Saka bir yana Allah muhabbetinizi artirsin insaAllah. Yokmu böyle esinin annesiyle arasi cok iyi olan. Bu tür güzel örneklere ihtiyaclarimiz var hanimlar. Icimiz kararmis zaten kayana gelin tartismalari yüzünden. :)

Son düzenleme:
ay Allaha şükr kaynanamla çok iyiyz en sonki kavgadan sonra bayağı değişmiş tabi tavır aldım kaç ay görüşmedim artık eskisi gibi gitmyorum hatta hiç gitmiyorum şimdi değerli oldum inşallah değişmez altından başka bişey çıkmaz valla inş. . böyle devam ederse çok seviyorum yaptıklarına rağmen dmek ki neymiş sen kendini geri çekince kıymetli oluyosun .. günahını almııyım belkide oğlu için yapıyodur çünkü artık kimseeye güvenmiyorum . . eşim hariç tabi.Allahtan eşim ailesndn önce beni tutuyor ana kuzusu filan değil anacı değil yani .. benmkisi karıcıı:D yani karıcı derken eş anlamında karıcıı:52::52:

benim kayınvalidemde çok iyidir.4 yıllık evliyim hiç bir sorunumuz olmadı.onun kayınvalideside çok iyiymiş oda bana karşı çok iyidir.o kayınvalidesinden ne gördüyse aynısını bize yaptığını söyler hep.çalıştığım için geldiğinde aynı annem gibi yemeğimi yapar,ütülerimi yapar.şans meselesi galiba.bide kızı yok ondan bizi bu kadar seviyor sanırımm.:1::1:

Back
X