- 16 Haziran 2011
- 16.357
- 71.863
- 798
- Konu Sahibi Pembe PanjurluEv
-
Ayy tırstım gece gece, teşekkür ederim canım.
Kahve falı gibi basit birşey değil anlaşılan, korkarım zaten ben, bi felak nas okuyup kaçıyorumRica ederim. Kimseyi tedirgin etmek istemem. Ancak son yıllarda , yıldıznameyi de "şakasına fal bakıyoruz" seviyesinde anlatıyorlar insanlara. Kökeni anlatılandan daha ağır olan konuları hafifleştirmemek gerekiyor bence.
En temizi en baştan uzak durmak.
Kahve falı gibi basit birşey değil anlaşılan, korkarım zaten ben, bi felak nas okuyup kaçıyorum
Aynen. Rüyaları yorumlamanın bile gizemi var aslında, o bile basit değil mesela. Evrene gönderilen enerjiyle ilgilidir belki, o öyle söyledi diye öyle olmasını bekliyorsun ve en sonunda gerçekleşiyor.
Eski din alimlerinin konuyla ilgili anlatımları vardır internette. Basit bir fal vs diye değerlendirilmediğini biliyorum.
Ben kahve falını da basit bulmuyorum. İnsanın bilinç altında her söylenen bir şekilde yer ediyor çünkü.
Yıldızname baktıklarını biliyordum ama hiç araştırma gereği duymamıştım pek ilgimi çekmiyordu Yazıyı geceleyin okumaktan tırstım gündüz gözüyle okuyacam neymiş bu yıldızname merak ettim"Yıldız falı yıldızların konum ve hareketlerinin bir işaret sistemi oluşturduğuna, bu sayede insan hayatının evrelerinin bilinebileceği iddiasına dayanır. Arapça’da buna ilmü’t-tencîm / ilmü ahkâmi’n-nücûm, Batı dillerinde astroloji, Türkçe’de müneccimlik, yıldız falı ve yıldız bakıcılığı adları verilir. Yıldız falına bakmak üzere yazılmış kitaplara da yıldıznâme denir. Bunlar falcılık tekniğiyle yazılmış bilimsellikten uzak eserlerdir."
Yazının tamamı sayfasında yer alıyor.
Forumda dini konular yasakken; yıldıznamenin, fal ve astroloji başlığında serbest olması bana garip geliyor. Neden derseniz ; yıldıznameye geçmişte yıllarca hocalık yapmış din alimleri bakarmış. Bir kısmı kendi hayatlarındaki önemli olaylar için yıldızname baktıklarını ; olay gerçekleşince tövbe edip , bakmayı bıraktıklarını anlatmışlar.
En iyisi en baştan uzak durmak.
Yıldızname baktıklarını biliyordum ama hiç araştırma gereği duymamıştım pek ilgimi çekmiyordu Yazıyı geceleyin okumaktan tırstım gündüz gözüyle okuyacam neymiş bu yıldızname merak ettim
Aynen. Rüyaları yorumlamanın bile gizemi var aslında, o bile basit değil mesela. Evrene gönderilen enerjiyle ilgilidir belki, o öyle söyledi diye öyle olmasını bekliyorsun ve en sonunda gerçekleşiyor.
Tüm heyecanli konularda yasaklı oluyor arkadaşYasaklı konu bu cıkalım bu sulardan..
Arkadaslar bana da hayatinda herseyin olacak ama omur boyu evlilikte sikinti yasayacaksin hic bi zaman tam.anlamiyla mutlu olamicaksin falan dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?