Bugüm benim doğumgünüm ama aslında en kötü günüm

incimnaz

CanArkadaşımÖzlüyorummm
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
3.602
30
66
İstanbul
slm kızlar konuya nerden başlıyacağım bilemiyorum bugün benim doğumgünüm ve her doğumgünümde olduğu gibi dün eşimle tartıştık
konu yine onun annesiydi , annesi ve teyzesi bizim apartmanın girişindeki yükseltilere dedikoducu komşuları topluyorlar ellerinde çekirdek hep beraber dedikodu yapıyorlar dışarı çıkarken mecbur kapıdan çıkmak zorundayız slm versen bir türlü vermesen bir türlü geçenlerde slm verdim slmımı alan olmadı
düşünün dışarında elimde birşeylerle eve girerken kadınlara mecbur slm vermek sorunda kalıyorum elimdeki poşetlere öyle bir bakıyorlarki insan ister istemez rahatsız oluyor çekiniyor neyse ben konuma döneyim dün akşam üstü markete alışverişe gidecektim camdan bir baktım kadınlar kapı önünde toplanmış ama annesi ve teyzesi bu sefer yoktular bende eşime bak yine toplanmış kadınlar hep annenler alıştırdı bunları buraya dedim üstelik hiçbiri bizim apartmandada oturmuyor ne işleri var dedim
başladı bana bağırmaya bende sus dedikçe son ses bağırıyor neyse beni itmeye çelıştı bende onu ittim bu sefer daha çok bağırmaya dolapları yumruklamaya başladı diğer odada oğlumda tv seyrediyor bende sinirlendim acizsin bana bağırıyorsun dedim bu daha da çok sinirlenip acizsem defol git dedi
neyse bende sinirlendim markete gidiyorum deyip çıktım gidiyordum baktım oğlumada kızıyor geri döndüm onuda aldım sokaklarda gezdik dolaştık
eşimde 1 saat sonra telden aradı nerdesiniz dedi pişman olmuş anlıyorum
eve geldim hiç iletişime girmedim
kafam karışık birazdan en yakın arkadaşıma gidicem ne yapmam gerekiyor bilemiyorum
bu arada eşim bu sene çok hastalandı yatalaktı 2 ay ben baktım ,kendisi normalde iyi kalplidir ama annesinin , teyzesinin hayatımıza her zaman karışması , benim bir türlü kadroya girememem ve panikatak hastası olmam ... bunların hepsinin birikimiyle sıkıldı sanırım
işsizim para kazanmıyorum diye oluyor bunlar aslında geçen seneye kadar çalışıyordum son 1 senedir evdeyim onun rahatsızlığı oğlumun okulu birazda mecbur kalıyorum evde ama sanki zevke evdeymişim gibi insanların gözüne batıyor
bu zamanda herkesin derdi para olmuş
kafamda düşüncem şu panikatak tedavimi ilçalarla tamamlayıp ilk bulduğum işe girmek belki boşanmak
ben aslında boşanmak istesemde oğlum istemiyor , diğer sebepte ailem destek olmaz tek başıma bu hayatta varolmakta çok zor
ama işe girmek
eğer bekar arkadaşlardan okuyan varsa ben size ibret olayım işinizi düzene sokmadan evlenmeyim çünkü eşler değişiyor bu hayatta insan herzaman tek kalabiliyor
çok karışık yazdım aslında o kadar çok sorunum varki belkide hepsinin özetini geçeyim derken anca bu kadar yazabildim
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız benim düşüncelerim karıştı okuyan herkese teşekkür ederim

oncelıkle dogum gununuz kutlu olsun.. umarım bu gunden sonra ıyı gunler sızı beklıordur...

bende senın fıkrıne katılıorum.. kadınların ısını elıne almadan evlenmesı cok garıbıme gelıor banada..

suan zaten elımde ne iş ne aşk var.. iş olması ıcın cabalıorum .. ogrencı oldugum ıcın de kalıcı ıs bıraz gecıkıcek gıbı gorunuor..

tasınma ıhtımalınız varmı?? onu merak ettım belkıde kaynananlardan uzak bı yerde yasamak aranızı duzeltebılır..

slm kızlar konuya nerden başlıyacağım bilemiyorum bugün benim doğumgünüm ve her doğumgünümde olduğu gibi dün eşimle tartıştık
konu yine onun annesiydi , annesi ve teyzesi bizim apartmanın girişindeki yükseltilere dedikoducu komşuları topluyorlar ellerinde çekirdek hep beraber dedikodu yapıyorlar dışarı çıkarken mecbur kapıdan çıkmak zorundayız slm versen bir türlü vermesen bir türlü geçenlerde slm verdim slmımı alan olmadı
düşünün dışarında elimde birşeylerle eve girerken kadınlara mecbur slm vermek sorunda kalıyorum elimdeki poşetlere öyle bir bakıyorlarki insan ister istemez rahatsız oluyor çekiniyor neyse ben konuma döneyim dün akşam üstü markete alışverişe gidecektim camdan bir baktım kadınlar kapı önünde toplanmış ama annesi ve teyzesi bu sefer yoktular bende eşime bak yine toplanmış kadınlar hep annenler alıştırdı bunları buraya dedim üstelik hiçbiri bizim apartmandada oturmuyor ne işleri var dedim
başladı bana bağırmaya bende sus dedikçe son ses bağırıyor neyse beni itmeye çelıştı bende onu ittim bu sefer daha çok bağırmaya dolapları yumruklamaya başladı diğer odada oğlumda tv seyrediyor bende sinirlendim acizsin bana bağırıyorsun dedim bu daha da çok sinirlenip acizsem defol git dedi
neyse bende sinirlendim markete gidiyorum deyip çıktım gidiyordum baktım oğlumada kızıyor geri döndüm onuda aldım sokaklarda gezdik dolaştık
eşimde 1 saat sonra telden aradı nerdesiniz dedi pişman olmuş anlıyorum
eve geldim hiç iletişime girmedim
kafam karışık birazdan en yakın arkadaşıma gidicem ne yapmam gerekiyor bilemiyorum
bu arada eşim bu sene çok hastalandı yatalaktı 2 ay ben baktım ,kendisi normalde iyi kalplidir ama annesinin , teyzesinin hayatımıza her zaman karışması , benim bir türlü kadroya girememem ve panikatak hastası olmam ... bunların hepsinin birikimiyle sıkıldı sanırım
işsizim para kazanmıyorum diye oluyor bunlar aslında geçen seneye kadar çalışıyordum son 1 senedir evdeyim onun rahatsızlığı oğlumun okulu birazda mecbur kalıyorum evde ama sanki zevke evdeymişim gibi insanların gözüne batıyor
bu zamanda herkesin derdi para olmuş
kafamda düşüncem şu panikatak tedavimi ilçalarla tamamlayıp ilk bulduğum işe girmek belki boşanmak
ben aslında boşanmak istesemde oğlum istemiyor , diğer sebepte ailem destek olmaz tek başıma bu hayatta varolmakta çok zor
ama işe girmek
eğer bekar arkadaşlardan okuyan varsa ben size ibret olayım işinizi düzene sokmadan evlenmeyim çünkü eşler değişiyor bu hayatta insan herzaman tek kalabiliyor
çok karışık yazdım aslında o kadar çok sorunum varki belkide hepsinin özetini geçeyim derken anca bu kadar yazabildim
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız benim düşüncelerim karıştı okuyan herkese teşekkür ederim

oncelıkle dogum gununuz kutlu olsun.. umarım bu gunden sonra ıyı gunler sızı beklıordur...

bende senın fıkrıne katılıorum.. kadınların ısını elıne almadan evlenmesı cok garıbıme gelıor banada..

suan zaten elımde ne iş ne aşk var.. iş olması ıcın cabalıorum .. ogrencı oldugum ıcın de kalıcı ıs bıraz gecıkıcek gıbı gorunuor..

tasınma ıhtımalınız varmı?? onu merak ettım belkıde kaynananlardan uzak bı yerde yasamak aranızı duzeltebılır..

sağol canım
taşınmamamızda benim işe girmeme bağlı oturduğumuz evin tapusu kayınvalidemin üzerinde çıkarsak kirasını falan bize vermez
genç kızlar bilsinki erkekler evlenince değişiyorlar sevgiliyken verilen sözlere aldanmayın nikahı bastıktan sonra herşey değişiyor
herşey para gerçekten aşkta parayla artık

canım işsiz olmanı kim kafana kakıyor, eşinin bu tip imalarımı var, kendisi çalışıyor mu
bana pek boşanmak istiyorsun gibi gelmedi, eşini seviyorsun galiba

ozman oncelıklı olan iş bulup gırmenız .. sonrada tasınabılıorsanız tasının derım ben..

zaten bı ınsana guvenmek cokk zorrr cook..
hele bole erkeklerı duydukcaa da

ıcım kararıor daha beter ..
o yuzden herhalde 7 senedır erkek arkadasım yok..

ben nası guvenoıp evlenıcem ılerde bende merak edıorum...

allah yardımcınız olsun...

sağol canım
taşınmamamızda benim işe girmeme bağlı oturduğumuz evin tapusu kayınvalidemin üzerinde çıkarsak kirasını falan bize vermez
genç kızlar bilsinki erkekler evlenince değişiyorlar sevgiliyken verilen sözlere aldanmayın nikahı bastıktan sonra herşey değişiyor
herşey para gerçekten aşkta parayla artık

ozman oncelıklı olan iş bulup gırmenız .. sonrada tasınabılıorsanız tasının derım ben..

zaten bı ınsana guvenmek cokk zorrr cook..
hele bole erkeklerı duydukcaa da

ıcım kararıor daha beter ..
o yuzden herhalde 7 senedır erkek arkadasım yok..

ben nası guvenoıp evlenıcem ılerde bende merak edıorum...

allah yardımcınız olsun...

canım sende çalışırsın kendini güvenceye alırsın
zaten ondan sonra istediğin kadar eş adayın çıkar
kendine güveniyorsan gerisi boş derim ben
aslında bence evlilikte biraz şans meselesi

canım işsiz olmanı kim kafana kakıyor, eşinin bu tip imalarımı var, kendisi çalışıyor mu
bana pek boşanmak istiyorsun gibi gelmedi, eşini seviyorsun galiba

canım işsiz olmamı kim kafasına takmıyor deseydin cevaplamam daha kolay olurdu
eşim çok takıyor Allah şükür bize bakıyor ama tüm hayalleride işe girmem üzerine
kendisi çalışıyor öğretmen ama istanbul gibi yerde anca geçinebiliyoruz
aslında bende öğretmenim ama ne yazıkki kadoyra giremedim 6 sene ücretli öğretmenlik yaptı bir sürü dersanede orada burada çalıştım ama kalıcı bir işe giremedim
aslında ben boşanmayı istiyorum ama aile destek değil adam gibi işimde yok kendim tek başıma yaşarım ama oğluma nasıl bakarım bilemiyorum oda 10 yaşında anne ayrılma babamdan ben ne olucam dedi dün

canım işsiz olmamı kim kafasına takmıyor deseydin cevaplamam daha kolay olurdu
eşim çok takıyor Allah şükür bize bakıyor ama tüm hayalleride işe girmem üzerine
kendisi çalışıyor öğretmen ama istanbul gibi yerde anca geçinebiliyoruz
aslında bende öğretmenim ama ne yazıkki kadoyra giremedim 6 sene ücretli öğretmenlik yaptı bir sürü dersanede orada burada çalıştım ama kalıcı bir işe giremedim
aslında ben boşanmayı istiyorum ama aile destek değil adam gibi işimde yok kendim tek başıma yaşarım ama oğluma nasıl bakarım bilemiyorum oda 10 yaşında anne ayrılma babamdan ben ne olucam dedi dün

anladım canım, öğretmenlerin işleri hele de bu zamanda çok zor, umarım iş bulabilirsiniz ve oradan taşınırsınız, sıkıntılarınızın esas kaynağı orada oturmanız gibi, merdivenlerdeki tribünden huzurla evine bile girip çıkamıyorsun, tek çözüm taşınmanız
eşinde öğretmen olduğuna göre kadroya geçmenin ne kadar zor olduğunu biliyor olmalı, sana destek olmalı, eşinin sürekli beklentilerinden bahsetmesinin ne ona ne sana faydası var

Son düzenleme:
canım Allah yardımcın olsun
dilerim önce devlette işe girersin.peki branşın ne?
alımlar mı az neden giremedin?

çocukla çalışmak daha zordur.ama oğlun
10 yaşındaymış,anladığım kadarıyla çok daha bilinçli bir çocuk,
senin ders çalışmana engel olmaz diye düşünüyorum

Anlaşılan biraz kayınvalidenden,biraz işsizlikten bunalmışsın.
Eşinle birebir sorunun yokken,boşanmayı düşünmek haksızlık gibi geliyor.

Kayınvalidenle konuşmuyor musun ? Neden selam vermiyorlar ?
En azından girip çıkmana karışmıyorlarmış.
Ben olsam kapı önündeki kadınları önemsemem.İyi günler deyip çabucak geçerim.
Arkamdan ne konuşurlarsa konuşsunlar,kendi düzenimi bozmam.

İşsizlik bu kadar sorun oluyorsa,öğretmenlik harici başka bir iş bulabilirsin.
Atanmayı beklersen sanıyorum daha çok strese gireceksin.
O yüzden saatleri uygun,maaşı yeterli bir iş bulursan kaçırma derim.
Belki işe girdikten sonra,başka eve çıkma şansınız olur.

Doğumgünün kutlu olsun.İnşallah yeni yaşınla beraber yeni mutluluklar gelir hayatına.

Allah kolaylık versin, üzüldüm adına,
ben dahil çoğu bayanın evliliğinde çaresiz zamanları olmuştur,
bir atasözü söyleyeyim : ya bu deveyi güdeceksin,
ya bu diyardan gideceksin.Yapacağın seçimleri
10 kere düşün taşın, en azından düşüncesizce alınmış yeni bir kararla
üzülmeni istemem.

çok takılmışsınız
kapı önünde otursalar ne olur evinizin içi değilki bakarlarsa baksınlar geçin gidin orda insanmı var saksımı var takılmayın
arkanızdan konuşurlarsada günahı onlara gıybet etmiş olurlar
evli kadınlarında çalışma gibi bir zorunluluğu yok dinimizce ama bunu karıştırmayalım
elbette okumuşsunuz etmişsiniz çalışmakta isteyeceksiniz ama kocanız size bu konuda dayatma hakkı yok

canım Allah yardımcın olsun
dilerim önce devlette işe girersin.peki branşın ne?
alımlar mı az neden giremedin?

çocukla çalışmak daha zordur.ama oğlun
10 yaşındaymış,anladığım kadarıyla çok daha bilinçli bir çocuk,
senin ders çalışmana engel olmaz diye düşünüyorum

canım çok sağol ama 33 oldum artık ders çalışmaktan , sınavı kazanıp atanamamaktanda sıkıldım
branşımdan az alım var bende artık bu işin peşini bıraktım
yazık harcadığım zamanıma emeklerime neyse inş iş bulurum diyorum

anladım canım, öğretmenlerin işleri hele de bu zamanda çok zor, umarım iş bulabilirsiniz ve oradan taşınırsınız, sıkıntılarınızın esas kaynağı orada oturmanız gibi, merdivenlerdeki tribünden huzurla evine bile girip çıkamıyorsun, tek çözüm taşınmanız
eşinde öğretmen olduğuna göre kadroya geçmenin ne kadar zor olduğunu biliyor olmalı, sana destek olmalı, eşinin sürekli beklentilerinden bahsetmesinin ne ona ne sana faydası var

canım eşim 37 yaşında 98 de mezun olur olmaz atamış o zamanlar sınav yoktu mezun olan sırası gelince atanıyordu o sebeple beni pek anlayamıyor bu uğurda sıkıntıdan çok hastalandım ama artık bıraktım öğretmenlik umurumda bile değil yeterki adam gibi bir iş bulayım
trübün lafına bayıldım artık bende kullanıcam

Anlaşılan biraz kayınvalidenden,biraz işsizlikten bunalmışsın.
Eşinle birebir sorunun yokken,boşanmayı düşünmek haksızlık gibi geliyor.

Kayınvalidenle konuşmuyor musun ? Neden selam vermiyorlar ?
En azından girip çıkmana karışmıyorlarmış.
Ben olsam kapı önündeki kadınları önemsemem.İyi günler deyip çabucak geçerim.
Arkamdan ne konuşurlarsa konuşsunlar,kendi düzenimi bozmam.

İşsizlik bu kadar sorun oluyorsa,öğretmenlik harici başka bir iş bulabilirsin.
Atanmayı beklersen sanıyorum daha çok strese gireceksin.
O yüzden saatleri uygun,maaşı yeterli bir iş bulursan kaçırma derim.
Belki işe girdikten sonra,başka eve çıkma şansınız olur.

Doğumgünün kutlu olsun.İnşallah yeni yaşınla beraber yeni mutluluklar gelir hayatına.

iyi dileklerin için çok sağol canım amin diyeyim
bende senin gibi düşünüyorum önemi çıkan ilk uygun işe girip çalışıcam
dediğin gibi kapı önündekileri takmıyorum artık mesala bugün önlerinden geçtim selamda vermedim kendimede dert etmedim
kayınvalidem benle konuşuyor selamımı almayanlar başka komşu kadınlardı

Allah kolaylık versin, üzüldüm adına,
ben dahil çoğu bayanın evliliğinde çaresiz zamanları olmuştur,
bir atasözü söyleyeyim : ya bu deveyi güdeceksin,
ya bu diyardan gideceksin.Yapacağın seçimleri
10 kere düşün taşın, en azından düşüncesizce alınmış yeni bir kararla
üzülmeni istemem.

sağol canım dediğin gibi ne yazıkki kadın olmak çok zor bende oğlumu düşünüyorumda bunları çekiyorum yoksa katlanır gibi değil aslında bakarsan hayat katlanılır gibi değil

çok takılmışsınız
kapı önünde otursalar ne olur evinizin içi değilki bakarlarsa baksınlar geçin gidin orda insanmı var saksımı var takılmayın
arkanızdan konuşurlarsada günahı onlara gıybet etmiş olurlar
evli kadınlarında çalışma gibi bir zorunluluğu yok dinimizce ama bunu karıştırmayalım
elbette okumuşsunuz etmişsiniz çalışmakta isteyeceksiniz ama kocanız size bu konuda dayatma hakkı yok

canım gerçektende saksı gibi görme fikri çok mantıklı saksı bile bir işe yarıyor ya neyse
keşke insanlar kulaktan dolma değilde , dini gerçekten araştırsa okusada bilse uygulasa ne güzel olurdu

doğum gününüz kutlu olsun
yeni yaşınız yepyeni güzellikler getirsin size :))

çok teşekkür ederim amin

Son düzenleme:
Doğumgününüz kutlu olsun !!
Bir kadının en güzel göründüğü yaşlarmış 30ların başları.. Evladınızla,sevdiklerinizle mutlu bir ömür size :nazar:
Branşınız nedir ? İllaki kamuyu beklemenize gerek yok. Maddi durumunuzu rahatlatmak için özel sektörde çalışın bence..

Doğumgününüz kutlu olsun !!
Bir kadının en güzel göründüğü yaşlarmış 30ların başları.. Evladınızla,sevdiklerinizle mutlu bir ömür size :nazar:
Branşınız nedir ? İllaki kamuyu beklemenize gerek yok. Maddi durumunuzu rahatlatmak için özel sektörde çalışın bence..

canım çok teşekkür ederim
branşım felsefe ama alımları çok az
yaşımda oldu 33
yaş açısından iş bulmak daha zorlaştı ama bakalım iyi bir iş bulayımda çalışıcam

yeni yaşın kutlu olsun.
inşallah bu yaşınla beraber hayatına güzellikler gelmeye başlar.

sana tavsiyem bir işe saplanıp kalma.
demek ki daha farklı bir iş seni bekliyor ama sen erteledikçe erteliyorsun bir sınav uğruna.
bence yaşın daha da geçmeden başka bir alan da seni mutlu edecek bir iş bul. hem de kendini o alanda geliştirme fırsatın olur.

ayrıca kapıda ki insanlara takılmamaya çalış. kimsenin gözünü bağlayamayız. boşver.hatta sen gösterir gibi yap.
baktıklarıyla kalsınlar.
ayrıca dedikodu yaptıklarını düşünmek yerine farklı bir konuda konuştuklarını düşün.
bu seni belki rahatlatabilir.

çocuğuna yansıtmamaya çalış. burada problemleri siz yaparsınız ama derdini çocuğunuz çeker.
sen problemlerin içinde çocuğunu boğmak yerine problemleri gölgelemeye çalış.

Back
X