• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün aslında birisi ya da birileri için çok kötü bir gün...

zeyzey3428

Olduğu kadar, olmadığı kader.
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2014
6.484
3.431
198
Sabah her zamanki gibi 6.30'da uyandım işe gitmek için hazırlandım. Çok susamıştım. Mutfağa gittim suyumu içerken bir çığlık duydum.
- Anneeeeeee
diye.
Korktum. Bu kıza bişey mi yapıyorlar acaba diye. Hemen cama koştum. Bu arada bu çığlık devam ediyordu.
Camdan baktığımda bir kaç bayan daha camda sesin noldunu anlamaya çalışıyordu bu arada saat 7 ydi.
Çığlık daha da yükselirken eşimi uyandırdım. O da baktı sesin noldunu anlamadı.
Tek bir kelime yükseliyordu.
- Anne...
Bağıran kız hasta olsa yanındakiler çoktan uyanmıştı. Yanındakiler hasta olsa neden bu kadar çığlık atsın. Sabah sabah kafam demek ki gerçekten durmuştu.

Ayakkabılarımı giyip apartmandan indim. Kapıdan çıktım.
Biri kızın çığlına soru sormuş olmalı ki. Gelen sesin kelimesine kelime eklendi.
- Annem öldü.
bu sefer annem öldü deyi haykırıyordu. Gözlerim doldu. Çok üzüldüm. Tanımıyordum ama içim gitti.
Hemen annemi aradım. Ağlaya ağlaya.
Seni çok seviyorum annem dedim.

Seni çok seviyorum anne.

Bu sabah kimileri çok mutlu uyandı ama benim tanımadığım ilk kez sesini duyduğum komşum kötü bi karanlığa uyandı bu sabah.
Allah rahmet etsin. Onu tanımıyorum ama içimde dışarı çıkmayanları çıkardı.
İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.. Hayat böyle bizim en mutlu günümüz bir başkası veya başkaları için kapkaranlık bir gün olabiliyor. Bir kısım doğan bebeğine sevinip mutluluktan gözyaşı dökerken diğer bir kısım hayatından kopup gidene feryad ediyor. :KK61:

Allah rahmet eylesin. Okurken gozumden yas geldi. Kizcagizin Allah yardimcisi olsun.

Hergün sükretmek icin o kadar cok sebep varkiiii

Evet şükretcek o kadar çok şey varki ve bazen bu tip üzücü olaylar insanın kendine gelmesini sağlayıp kendi başına gelmeden aklı başa getiriyor.
Allah sabır versin.
Hala kızın çığlıkları kulağımda

offf gece gece hiç iyi olmadı okuduğum.çok üzüldüm kızın durumuna yaa.allah rahmet eylesin annesini.
gözümden yaşlar süzüldü okurken.
allah hiç bir evlada anne baba kaybı yaşatmasın.düşüncesi bile çok üzücü,ürkütücü.korkutucu.onlar bizim başımızın tacı.allahım çok görmesin onları bize.
vefat edenleri allaht rahmet eylesin

Bu sabah kimileri çok mutlu uyandı ama benim tanımadığım ilk kez sesini duyduğum komşum kötü bi karanlığa uyandı bu sabah.
Allah sevenlerine sabır versin.
Ebedi aleme göçene de rahmet diliyorum.

Anlamı nedir? Merak ettim.

Kendi dertlerimi büyüttügüme utandım...İnsanlarin basına neler geliyor, unutuyoruz cidden...Dandirik seyleri büyütüp memleket meselesi yapıyoruz.

Allah rahmet eylesin :( ben cok kusuk yaşta babami kaybettigimdem en buyuk korkum anneme bisey olmasidir. Allah basimizdan eksik etmesin

Allahtan geldik ve donusumuz O'nadir.
Ya da Allahtan geldik Allaha donecegiz.

Olum anlarinda ya da basimiza bir musibet geldiginde vs. Allahi hatirlamamiz icin soylenmesi tavsiye edilir.

Esimle evlenecegimiz gun, mezun oldugumuz gun, dogum gunumuzde vs. vs. hep bunu dusunurum.
Ben bugun burada bu kadar mutluyken kim bilir kim dunyanin neresinde aci cekiyor..
Ama hayat bu biraz.
Dogum oldugu kadar olum de var.
Allah gecinden yasatsin diyecegim geliyor..

Sabah her zamanki gibi 6.30'da uyandım işe gitmek için hazırlandım. Çok susamıştım. Mutfağa gittim suyumu içerken bir çığlık duydum.
- Anneeeeeee
diye.
Korktum. Bu kıza bişey mi yapıyorlar acaba diye. Hemen cama koştum. Bu arada bu çığlık devam ediyordu.
Camdan baktığımda bir kaç bayan daha camda sesin noldunu anlamaya çalışıyordu bu arada saat 7 ydi.
Çığlık daha da yükselirken eşimi uyandırdım. O da baktı sesin noldunu anlamadı.
Tek bir kelime yükseliyordu.
- Anne...
Bağıran kız hasta olsa yanındakiler çoktan uyanmıştı. Yanındakiler hasta olsa neden bu kadar çığlık atsın. Sabah sabah kafam demek ki gerçekten durmuştu.

Ayakkabılarımı giyip apartmandan indim. Kapıdan çıktım.
Biri kızın çığlına soru sormuş olmalı ki. Gelen sesin kelimesine kelime eklendi.
- Annem öldü.
bu sefer annem öldü deyi haykırıyordu. Gözlerim doldu. Çok üzüldüm. Tanımıyordum ama içim gitti.
Hemen annemi aradım. Ağlaya ağlaya.
Seni çok seviyorum annem dedim.

Seni çok seviyorum anne.

Bu gece KK beni çok ağlattı az önce bi arkadaş da eşini kaybetmiş çok kötü oldum şimdi bu offf... konunuzu okurken ilk aklıma eşiyle kavga eden bi kadın sesi falan duydunuz sandım sonra - annem öldü.. cümlesini okuyunca resmen içimden bişey koptu.. dediğim gibi diğer arkadaşın konusunda da bi an eşimi kaybettiğimi ve babamı şimdi de annemi düşününce biraz fazla ağır bi gece oldu benim için. Ama çok şükür ki hayattalar sadece düşüncesi bile beter etti beni :(

Allahım suan bu duyguyla nefes alan herkese sonsuz sabırlar versin yarabbim yüreklerine su serpsin inşallah ben ölümün ne kadar anlık olduğunu aslında ilk kez 8 yıl önce 20 haftalık bebeğimi hamileyken kaybettiğimde öğrendim inanamadım bile bu kolay olamaz diye çünkü daha öğlen kontrole gitmiştik bi saat sonra kanamam başladı bi gün sonra artık o benimle değildi suan yazarken bile ağlıyorum üstünden 8 yıl geçti Allahım bana iki melek nasip etti çok sükür yavrularımı öpüyorum kokluyorum ama kaybettiğim bebeğim benim yaram.. Allah düşmanımı bile evladıyla sınamasın........ rabbim hele bu acıyı yaşamış kimsenin kucağını boş koymasın.

Sonda yazan duanin anlami ne ?

Yukarıda bir arkadaş söylemiş ama bende yazıyım.
Bakara suresinden bir ayet bu. Başınıza bir müsibet geldiğinde okunması tavsiye edilir. Biz Allah'tan geldik tekrar Allah'a denceğiz. Demektir.

Bu gece KK beni çok ağlattı az önce bi arkadaş da eşini kaybetmiş çok kötü oldum şimdi bu offf... konunuzu okurken ilk aklıma eşiyle kavga eden bi kadın sesi falan duydunuz sandım sonra - annem öldü.. cümlesini okuyunca resmen içimden bişey koptu.. dediğim gibi diğer arkadaşın konusunda da bi an eşimi kaybettiğimi ve babamı şimdi de annemi düşününce biraz fazla ağır bi gece oldu benim için. Ama çok şükür ki hayattalar sadece düşüncesi bile beter etti beni :KK43:

Allahım suan bu duyguyla nefes alan herkese sonsuz sabırlar versin yarabbim yüreklerine su serpsin inşallah ben ölümün ne kadar anlık olduğunu aslında ilk kez 8 yıl önce 20 haftalık bebeğimi hamileyken kaybettiğimde öğrendim inanamadım bile bu kolay olamaz diye çünkü daha öğlen kontrole gitmiştik bi saat sonra kanamam başladı bi gün sonra artık o benimle değildi suan yazarken bile ağlıyorum üstünden 8 yıl geçti Allahım bana iki melek nasip etti çok sükür yavrularımı öpüyorum kokluyorum ama kaybettiğim bebeğim benim yaram.. Allah düşmanımı bile evladıyla sınamasın........ rabbim hele bu acıyı yaşamış kimsenin kucağını boş koymasın.

Yukarıda bir arkadaş söylemiş ama bende yazıyım.
Bakara suresinden bir ayet bu. Başınıza bir müsibet geldiğinde okunması tavsiye edilir. Biz Allah'tan geldik tekrar Allah'a denceğiz. Demektir.

O akşam eve gittiğimde kuran sesi yankılanıyordu. İçim tekrar kötü oldu. Kadın kim bilir ne haldeydi. Duyduğuma göre annesine bakıyormuş ve gençmiş kız. Allah sizede sabır versin. Tüm yyakınını kaybetmişlere Allah sabır versin.
Bazen düşünüyorum. Annem babam eşim dostum ya bişey olsa diye , hayat bu biticke evet hepimiz oraya gidicez ama düşünürken bile ağlıyrm

Back
X