• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün bana talip çıktı ?

Ben nişanlıyken olmuştu, yüzük parmağıma dar geliyordu değişmek ićin vermiştim. Kadına diyorum nişanlıyım kadın hani yüzüğün yokki diyor. Anladım ki yüzüksüz çıkılmıyor.

Bende yüzüksüz çıkmam, sanki parçam olmuş.eşimle bir yere yetişmemiş gerektiği zaman, iş yaparken çıkardığım yüzüğü aramaya başlarım.:)

Ben çok da yadırgamadım teyzeyi ya. Sonuç olarak kızı olan anne babalar da işsiz güçsüz adama kız vermek istemezler. Belki ben hayata biraz daha eşitlikçi yaklaştığım için öyle. Yani hayat şartları malum. Bu ülkede eğer çok çok iyi bir gelirin yoksa tek maaşla yaşamak, aile kurmak güç. Sonra kızlarımız çıkıyor burada "evlenirken kayınvalidemler hiç yardımcı olmadı" gibi şeyler yazıyorlar. Halbuki normal olan iki gencin kendi güçleriyle evlenmesi ve aile kurması. Ha zannedilmesin ki çalışmayan kadını kınıyorum. 36 yaşındayım, bu yaşıma kadar hep çalıştım ama şu an ben de çalışmıyorum.
Ama bana göre bir kadının tek taraflı"ben çalışmak zorunda değilim, kocam bana bakmak zorunda" diye düşünmesi, büyük haksızlık. Kadının hem kendine yaptığı haksızlık hem de eşine yaptığı haksızlık. Yok iki taraf da kadının çalışmamasını normal karşılıyorsa, yani hem erkek karısının çalışmamasını sorun etmiyor, hem kadın evde oturmayı sorun etmiyorsa ona da diyecek lafım yok.

Ama ben bu sitede geçinemedikleri ve kocası da kadının çalışmasını istediği halde "benden çalışmamı nasıl ister" diye yaygara koparan kadınlar da gördüm maalesef. Ve bu durum erkeklerin dünyasında kırılmayın bana ama "yamanmak" diye tanımlanıyor. Bu 'yamanmak' tabiri asla bana ait değil ya da benim düşüncem değil onu hemen belirteyim. Sadece etrafımdan edindiğim bir gözlem.

Bir kadının etrafında, baba, abi, koca, oğul vs. vs. isimler altında bir erkek olmadan da ayakta kalabilmesi benim için çok önemli. Eğer bu yaşıma kadar çalışmamış olsaydım aldığım eğitimi, ana babamın emeklerini, kendi emeklerimi, yıllarımı heba olmuş sayardım. Hatta ve hatta o okul sıralarında otururken başkasının hakkına, orada oturabilecek başka bir gencin hakkına girmiş sayardım kendimi.

Dediğim gibi bunlar sadece benim düşüncelerim. Benim gibi düşünmeyenleri de asla yargılamam ve kınamam. Ama şunu da biliyorum ki, kadınların daha özgür, daha güçlü olduğu, kendi ayaklarının üzerinde durabildiği ve hatta kadına şiddetin son bulduğu, kadın cinayetlerinin, namus cinayetlerinin, töre cinayetlerinin olmadığı, erkeğin birinci sınıf, kadının ikinci sınıf sayılmadığı bir Türkiye de yaşayabilmemiz için önce kadınların kendilerini "bakılacak, geçindirilecek, himaye edilecek, koruyup kollanacak" kişiler gibi görmemeleri gerekiyor.

Bu yazdıklarıma kızacak arkadaşlarım için tekrar ediyorum ki bir yıldır çeşitli nedenlerden dolayı ben de çalışmıyorum ve eşimin maaşıyla geçiniyorum.

Çok güzel anlatmışsınız, tamamına katılıyorum.

Ama ekonomik standartları iyi durumda olup,bir kadının hem eve hem eşine hem çocuğuna hem kendine hem çevreye hem işine bölünmesi gerekmediğini düşünüyorum. Çalışacak güçlü olacak bir konumda olup, standartlar el veriyorsa bir işten eksik kalması gerektiği düşünüyorum bende.

Demek ben o yuzden evlenemedım :KK48:çalışmıyorum :KK48:sımdı annelerden cok adamlar çalış dıyor bır kaç yıla kalmaz srn çalış ben evde çocuk bakıyım derler :KK70:

Çalışmak bir kadın için sorumluluklarını düşününce çok yük üstlendirilmiş geliyor. Allah tüm çalışan hemcinslerimize yardım etsin, kolaylık versin.

kadına bak yaa, boyunu mesleğini sormadan önce insan evlimisin bekarmısın diye sorar :KK57: :KK70: direk bebeğinin fotosunu gösterseydin ya

Çok güzel anlatmışsınız, tamamına katılıyorum.

Ama ekonomik standartları iyi durumda olup,bir kadının hem eve hem eşine hem çocuğuna hem kendine hem çevreye hem işine bölünmesi gerekmediğini düşünüyorum. Çalışacak güçlü olacak bir konumda olup, standartlar el veriyorsa bir işten eksik kalması gerektiği düşünüyorum bende.

Ben zaten şu an o durumdayım işte. Dediğim gibi bu yaşıma kadar hep çalıştım. Şu anda hayatta tek başıma kalsam büyük konuşmak istemem ama kimseye muhtaç olacak durumda değilim. Ama ben şuna da karşıyım, kadın dışarıda akşama kadar çalışacak adamla beraber ama evde de bütün işi kadın yapacak. O büyük bir haksızlık. Ki ben çalışmayı bırakana kadar ev işlerinde eşim yardımcı oldu. Aynı şekilde annem emekli olana kadar ev işlerini babamla birlikte yaptılar. Yok eğer erkek ben evde bir işe elimi sürmem, suyumu bile getireceksin diyecek kafada biriyse o zaman bir zahmet kadının sigortasını her ay tıkır tıkır yatırsın kadın da evinde otursun. Yani bizim verdiğimiz örneklerin dışında bir de bunlar var. Hem kadın dışarıda çalışsın, hem gelsin evin temizliğini yapsın, çok afedersin neredeyse tuvaletten çıkınca totomu silsin diyebilecek adamlar da var.

kadına bak yaa, boyunu mesleğini sormadan önce insan evlimisin bekarmısın diye sorar :KK57: :KK70: direk bebeğinin fotosunu gösterseydin ya

Evli olduğumu söylediğimde kadın tepki vermedi :) çalışmıyorum dediğimde zaten vazgeçti.bekar olsam, peri kızı olsam suratıma bakmazdı :) kriteri belli.

Ayol milleti evliyken istiyolar ben garibim ya bi kere de kimse istemedi yazık bana çok üzülüyorum
biz seninle mağazaların abiye reyonlarına gidip dolaşalım oralarda. o teyzelerden bana da hiç denk gelmedi daha neredesiniz ey teyzeler, bekarım, uzun boyluyum çalışıyorum da üstelik. ama yaşım 36 offsight :KK70::KK70::KK70:

Abime kiz ararsa annem hala arar sanki bana annemi anlattin arkadaş buldum tamam mi diyo ki o kizi abine ayarlaa
Ya bananee dedim anneme sora kusuyor ayarlayamam zaten zoraki diye birşey yok kiz istemiyorsa ben ne diyimmm abisine ayarlamak için benle arkadaş oldu diye düşünür kizda.
Bu arada beni Kaynanam buldu :D esimi görmedim hic. Foto gösterdi hemen bende utandim orda be:)

Ben zaten şu an o durumdayım işte. Dediğim gibi bu yaşıma kadar hep çalıştım. Şu anda hayatta tek başıma kalsam büyük konuşmak istemem ama kimseye muhtaç olacak durumda değilim. Ama ben şuna da karşıyım, kadın dışarıda akşama kadar çalışacak adamla beraber ama evde de bütün işi kadın yapacak. O büyük bir haksızlık. Ki ben çalışmayı bırakana kadar ev işlerinde eşim yardımcı oldu. Aynı şekilde annem emekli olana kadar ev işlerini babamla birlikte yaptılar. Yok eğer erkek ben evde bir işe elimi sürmem, suyumu bile getireceksin diyecek kafada biriyse o zaman bir zahmet kadının sigortasını her ay tıkır tıkır yatırsın kadın da evinde otursun. Yani bizim verdiğimiz örneklerin dışında bir de bunlar var. Hem kadın dışarıda çalışsın, hem gelsin evin temizliğini yapsın, çok afedersin neredeyse tuvaletten çıkınca totomu silsin diyebilecek adamlar da var.

Bir önceki yorumunuzda yazdığınız gibi, ülkemizin ayakta duracak donanımda kadınlara/ bireylere ihtiyacı var. Bu da eğitimle elde ediliyor.ki bu halde bile kadının çilesi bitmiyor.öbür türlüsü çok daha zor.

Olmadım:) masum bir yaşlı heyecanı. Rahatsız olmam gereken tavırları olmadı değil. Mesela kadına ' e sen oğlunu okuttun da ne oldu? bir karısına bakamayıp, çalışan kız arattığın oğlunu adamdan mı sayalım ' gibi bir şey de denebilirdi.ki o derece çalışmayan geline çok karşı.
Konuyu bdv ye actiginiza gore olmussunuz:KK66:

biz seninle mağazaların abiye reyonlarına gidip dolaşalım oralarda. o teyzelerden bana da hiç denk gelmedi daha neredesiniz ey teyzeler, bekarım, uzun boyluyum çalışıyorum da üstelik. ama yaşım 36 offsight :KK70::KK70::KK70:
Biz bence dolaşmay lım.malum bize bişi yok.bunlar dolaşıp buldukları teyzeleri bize yönlendirsin.32 yasımdayım.öğretmenim.tezli yl var.:KK51:

Bin yıl düşünsem aklıma gelmez :) mağazada kız bakınmak. Kadının tanıdığının Mağazasıymış.

Ya bende diyorum içimden, yaşlı başlı kadın çalışmak zorunda kalmış ben kendim alıyım yük olmıyım.

Abime kiz ararsa annem hala arar sanki bana annemi anlattin arkadaş buldum tamam mi diyo ki o kizi abine ayarlaa
Ya bananee dedim anneme sora kusuyor ayarlayamam zaten zoraki diye birşey yok kiz istemiyorsa ben ne diyimmm abisine ayarlamak için benle arkadaş oldu diye düşünür kizda.
Bu arada beni Kaynanam buldu :D esimi görmedim hic. Foto gösterdi hemen bende utandim orda be:)

:))

Back
X