Merhaba hanımlar bugün ilginç bir olay yaşadım sizlerle paylaşmak istedim.
Kuzenimin kına gecesi için kıyafet bakmaya bebeğimin uyku saatini fırsat bilip çıktım:) babasına bırakarak. Bir mağazaya girdim 2 orta yaşlı hanım bu kız nasıl? olur mu olmaz mı mesleği ne acaba diye fısıldaşıyorlar.
Tabi ben kıyafeti giydim bakınıyorum sağıma soluma nasıl Durmuş diye.
Kadın boyun kaç kızım senin dedi :) töbe bismillah demeye kalmadan soru bombardımanına tutuldum.
Nerelisin filan soruyor kadın bir pazarda mandalina seçersin ya o biçim inceliyor.
Ne okudun dedi :) söyledim güZel dedi, öbürü kafasıyla tasdik etti okuduğum bölümü:) sonra çalışıyor musun dedi yok dedim.çalışmıyorum çalışmayı da düşünmüyorum :)
Bir ekşitti suratını ama görseniz hani nerdeyse kusacak yok yok olmaz, ı ııı olmaz :) filan derken.
O an anladım ki yeni nesil kayınvalideler çalışmayan kıza surat ekşitiyorlar, ağzınla kuş tut yok yani.
Burda açılan konularda görürdümde yok ya olmaz öyle şey derdim. Kayınvalidem memur olmadığım için beni küçümsüyor, yahut KPSS için hazırlanıyorum, eşim atandı tavrı değişti konularını abartılı sanırdım. Bizzat tecrübe ettim ki bekar olsaymışım böyle bir sorunum olacakmış.
Kadına sordum oğlun ne iş yapıyor diye mail müşavir miş karısı da illa çalışmalıymış. Yetmezmiş gibi Elime zorla tel Nosunu tutuşturdu:) senin boylarında giyimi de böyle olsun ama açık kapalı da farketmez illa çalışsın biz şurada oturuyoruz şunlarda bizi tanır diye sıraladı:)