• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün bana talip çıktı ?

Bende gokten zembille düştüğünü iddia etmedim zaten. Ama oglunun ABD de yasadigini ve donmek istemedigini soyledi onu Türkiye ye dondurmek icin de buradan birini bulup ogluna donme bahanesi ariyormus. Ne.kadar mantikli bu? Oglunun haberi bile yok. Oglu.dese anne sen bul ben.evleneyim diye anlarım ama kimse oglu icin bir kizin başını yakmamali! Ben.evet diyecegim oglu yok diyecek oyuncak mi bu? İhtimaller uzerine olmaz isler oyuncak degil.

anne yüreği işte...

Pardon da alyansınız yok mu parmağınızda? ya da zaten o gözle baktıklarını anlamışsınız niye araya ben evliyim diye sıkıştırmadınız uzaklaştırmadınız anlamadım yani. Bir sürü soru sorup bir de olur manasında tasdiklemişler siz hala çıtınızı çıkarmadan bir de oğlunuz ne iş yapıyor demişsiniz enteresan yani bende talip çıktı diye okuyunca evli olduğunuzu anlamadım ben konuşturmazdım bile ben evliyim zaten derdim konu kapanırdı o kadar muhabbete ne gerek?

Pardon da alyansınız yok mu parmağınızda? ya da zaten o gözle baktıklarını anlamışsınız niye araya ben evliyim diye sıkıştırmadınız uzaklaştırmadınız anlamadım yani. Bir sürü soru sorup bir de olur manasında tasdiklemişler siz hala çıtınızı çıkarmadan bir de oğlunuz ne iş yapıyor demişsiniz enteresan yani bende talip çıktı diye okuyunca evli olduğunuzu anlamadım ben konuşturmazdım bile ben evliyim zaten derdim konu kapanırdı o kadar muhabbete ne gerek?

Bu sorulara cevap verdim :)

Siz zahmet etmeyin diye kısaca yazıveriyim.

Alyansım parmağımdaydı, insanları kötü niyet gütmedikleri sürece rencide etmeyi, keyiflerini kaçırmayı sevmem, o kadar yıl okumuş biri olarak eğitimimin bana verdiği hoşgörüyle yaklaşırım olaylara.agresif olmamı gerektiren bir durum yok ve şahsıma yönelik bir şeyde yok. Ayrıca medeni durumumu sorulmadan söyleyip kendi kendine gelin güvey olma luzumsuzluğunda bulunmadım. Ya o ara sen nerden çıkardın niye üstüne alındın dense ?
Sizin kelimeleriniz arasında örtülü imanızı anlayabiliyorum, fakat benim yıllar içinde edindiğim bir sosyal statüm var. Ağız bozmam.

Son düzenleme:
O da bi sey mi benim kaynanam ablamin dugununde beni gorup eltime demis ki "bu kiz kim acaba X'e mi alsak bak ne de guzel" ( x bekar kaynim) :KK70::KK70:eltim de demis anne o Bilgece :KK70::KK70:

İroni mi yapıyorsunuz :) çok hoş..

Aslında girizgahtan sonraki kısım hakkındaki düşüncelerimi paylaşmaya odaklı bir yorumlaşma yapıldı.

Bu birazda kişinin nereden bakmak istemediyle ilgili sanırım. Zira benim baktığım yer, kayınvalidelerin bir çoğunun çalışan gelinin ilk kriteri olmasına dikkat çekmek odaklıydı.

Konu içeriğinin vurgu kısmı çalışan gelin odaklı yani :)

Bunu da bir vesile yinelemiş olayım:)

Nasılll anlamadım?:)))

İroni mi yapıyorsunuz :) çok hoş..

Aslında girizgahtan sonraki kısım hakkındaki düşüncelerimi paylaşmaya odaklı bir yorumlaşma yapıldı.

Bu birazda kişinin nereden bakmak istemediyle ilgili sanırım. Zira benim baktığım yer, kayınvalidelerin bir çoğunun çalışan gelinin ilk kriteri olmasına dikkat çekmek odaklıydı.

Konu içeriğinin vurgu kısmı çalışan gelin odaklı yani :)

Bunu da bir vesile yinelemiş olayım:)

Yok canim bildigin gercek. Kaynanam uzaktan geldigimi gormus. Yandan gormus. Cikartamamis. Cok begenmis demis hemen. Sonra ben yakina gelince aa sen miydin dedi kahkahayi bastilar :-)

Bu sorulara cevap verdim :)

Siz zahmet etmeyin diye kısaca yazıveriyim.

Alyansım parmağımdaydı, insanları kötü niyet gütmedikleri sürece rencide etmeyi, keyiflerini kaçırmayı sevmem, o kadar yıl okumuş biri olarak eğitimimin bana verdiği hoşgörüyle yaklaşırım olaylara.agresif olmamı gerektiren bir durum yok ve şahsıma yönelik bir şeyde yok. Ayrıca medeni durumumu sorulmadan söyleyip kendi kendine gelin güvey olma luzumsuzluğunda bulunmadım. Ya o ara sen nerden çıkardın niye üstüne alındın dense ?
Sizin kelimeleriniz arasında örtülü imanızı anlayabiliyorum, fakat benim yıllar içinde edindiğim bir sosyal statüm var. Ağız bozmam.
Ben evliyim demek rencide etmekmi?oglunun meslegini bile sormussunuz.bunu esiniz yapsa ne dusunurdunuz?

Ben evliyim demek rencide etmekmi?oglunun meslegini bile sormussunuz.bunu esiniz yapsa ne dusunurdunuz?

Hanımefendi siz iyi okudunuz mu sizce? Nezaket göstermem sizde laktasif agresif etkiye sebep olmuş olabilir mi? Bence öyle oldu ;)

Ayrıca şunu da eklemek isterim; benim yaşam standartlarım oldukça iyi şükürler olsun, bir mail müşavir değil 4 mail müşavir maaşıyla dahi geçinemiyorum. Siz bel altı bir üsluba elverişli olabilirsiniz fakat ben hala direniyorum.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar bugün ilginç bir olay yaşadım sizlerle paylaşmak istedim.

Kuzenimin kına gecesi için kıyafet bakmaya bebeğimin uyku saatini fırsat bilip çıktım:) babasına bırakarak. Bir mağazaya girdim 2 orta yaşlı hanım bu kız nasıl? olur mu olmaz mı mesleği ne acaba diye fısıldaşıyorlar.
Tabi ben kıyafeti giydim bakınıyorum sağıma soluma nasıl Durmuş diye.

Kadın boyun kaç kızım senin dedi :) töbe bismillah demeye kalmadan soru bombardımanına tutuldum.

Nerelisin filan soruyor kadın bir pazarda mandalina seçersin ya o biçim inceliyor.

Ne okudun dedi :) söyledim güZel dedi, öbürü kafasıyla tasdik etti okuduğum bölümü:) sonra çalışıyor musun dedi yok dedim.çalışmıyorum çalışmayı da düşünmüyorum :)

Bir ekşitti suratını ama görseniz hani nerdeyse kusacak yok yok olmaz, ı ııı olmaz :) filan derken.

O an anladım ki yeni nesil kayınvalideler çalışmayan kıza surat ekşitiyorlar, ağzınla kuş tut yok yani.
Burda açılan konularda görürdümde yok ya olmaz öyle şey derdim. Kayınvalidem memur olmadığım için beni küçümsüyor, yahut KPSS için hazırlanıyorum, eşim atandı tavrı değişti konularını abartılı sanırdım. Bizzat tecrübe ettim ki bekar olsaymışım böyle bir sorunum olacakmış.

Kadına sordum oğlun ne iş yapıyor diye mail müşavir miş karısı da illa çalışmalıymış. Yetmezmiş gibi Elime zorla tel Nosunu tutuşturdu:) senin boylarında giyimi de böyle olsun ama açık kapalı da farketmez illa çalışsın biz şurada oturuyoruz şunlarda bizi tanır diye sıraladı:)

benim cadi ex kayinvalidede oglunu doldura doldura bir oluyodu gelin çalismasin diye. demekki turkiyedekiler calisan gelin seviyorlar

Nazlma Hanım'a mesajımın devamıdır.

Sizin aklınızdan geçen anladığım kadarıyla alakadan ve meslekten - tav oldum- yani bekar olsaydım.

Ben yukarıda standardımdan bahsettim belki durumu anlarsınız diye.manevi ve maddi yönden hamd olsun imkanlar içindeyim.

Böyleşeylerden bahsetmek hoş gelmese de sizin baktığınız tarafı hesaba katarak yazmamın gerekli olduğunu düşündüm.

Piki eşiniz yapsaydı nooolurdu?

:)))

Cevabım net değilse yazın lütfen, aydınlatırım.

bende bunu diyecektim ya. Bunun nezaketlede alakasi yokki. Gayet nazik bir sekilde aciklama yapilabilirdi. Benim sahsi fikrim size evli olmaniza ragmen talip cikmasi hosunuza gitmis o kadar yani.

bende bunu diyecektim ya. Bunun nezaketlede alakasi yokki. Gayet nazik bir sekilde aciklama yapilabilirdi. Benim sahsi fikrim size talip cikmasi hosunuza gitmis o kadar yani.

Konuyu nereye bağladınız ! Pess diyorum. Bir de okuduğunuzu anlayabildiğiniz hakkında kuşku içindeyim. Biz burda çalışan gelinlerin öneminden bahsediyoruz siz hangi kafadasınız.

Okuduğunuzu anlayana kadar okumaya devam etmelisiniz yoksa kuyuya taş atan durumunda kalırsınız toplumda.

Back
X