Bugun bebişin için ne yedin :-)

Sofradan kalkıyorum ne yesem diye düşünüyorum:)) beyaz ekmek yemiyorum genelde çok tahilli yiyorum .. bol yeşillik et yoğurt tüketmeye çalışıyorum. Arada kaçamak yapsam da genel bir düzenim var diyebilirim... hayirlisiyla sağlıcakla kucağımiza alırız bebislerimuzi inşallah :))
aminn, inşllh.. Gebelikte beslenmenin bebeğin hem fiziki gelişimi için hemde kimyası için çok etkilş olduğunu duşunuyorum. Zararlı olduğu aşikar olan şeyleri neredeyse hiç tuketmiyorum. Mesela kola,cips,sosis tarzı şeyler.. Çunku bunlar bebeğin aynı zamanda maneviyatına ruhaniyetinede çok etki ediyor...
bilmiyorum ben mi çok ince duşunuyorum ama boyle işte :-)

aminn, inşllh.. Gebelikte beslenmenin bebeğin hem fiziki gelişimi için hemde kimyası için çok etkilş olduğunu duşunuyorum. Zararlı olduğu aşikar olan şeyleri neredeyse hiç tuketmiyorum. Mesela kola,cips,sosis tarzı şeyler.. Çunku bunlar bebeğin aynı zamanda maneviyatına ruhaniyetinede çok etki ediyor...
bilmiyorum ben mi çok ince duşunuyorum ama boyle işte :-)

Haklısın canım katılıyorum. .yıllardır içmem kolayı zaten babası nadir içer benden dolayi pek aramaz bol ayran çay icerdik normalde de:))) sosisi zaten sevmem konserve balığı severim o da yararlı değilmiş sanırım yemiyorum artık. . Cips cikolata arada kaçamak yapıyorum. .Hamile kaldıktan sonra doğal olmayan şeylerden lezzet almıyorum zaten çok enteresan:KK49:

Haklısın canım katılıyorum. .yıllardır içmem kolayı zaten babası nadir içer benden dolayi pek aramaz bol ayran çay icerdik normalde de:))) sosisi zaten sevmem konserve balığı severim o da yararlı değilmiş sanırım yemiyorum artık. . Cips cikolata arada kaçamak yapıyorum. .Hamile kaldıktan sonra doğal olmayan şeylerden lezzet almıyorum zaten çok enteresan:KK49:
ne guzel işte :-) valla bende kıyamet kopsa akşam çayının yanına cips koyardım ama demekki annelik oyle kutsal ki bebeğim için ağzıma surmuyorum.. Sadece bi kere yedim hamileliğimde ve vijdan azabından oldum..
ben elimden geldiğince organik yemeye çalışıyorum çunku marketten alınan herşey katkı maddelerle dolu.. Rabbim inşllh sağlıcakla nasib etsşn hepimize evladımızı ;)

Her yediğimi yazmıycam tabi ama hamile oldugumu öğrendiğimden beri hergün düzenli olarak sabah ve akşam olmaküzere 2 bardak sür her ara öğünde bir avuç kadar fındık yada ceviz her sabah kahvaltıda bal veya pekmez ve hergün meyve tüketmeye önem veriyorum arkdaşlar...

Her yediğimi yazmıycam tabi ama hamile oldugumu öğrendiğimden beri hergün düzenli olarak sabah ve akşam olmaküzere 2 bardak sür her ara öğünde bir avuç kadar fındık yada ceviz her sabah kahvaltıda bal veya pekmez ve hergün meyve tüketmeye önem veriyorum arkdaşlar...
bende yediğim pekmezin çok faydasını gordum. Sizede aç karna yemenizi oneririm. O şekilde daha çabuk kana karışıyor

Her gün süt içip yumurta yemeye başladım, normalde hiç sevmem :) yoğurt tüketmeye çalışıyorum her öğlen yemeği yanında. Gün içinde badem, ceviz, fındık, kaju, siyah kuru üzüm yiyorum bi avuç kadar. Meyve tüketmeye çalışıyorum. Normalde her gün çikolata yerdim, hamileliğimi öğrendiğimden beri hiç canım istemiyor ne hikmetse :) Kahve içmiyorum, asitli içecekler yok, çay çok canım isteyince açık küçük bir bardak içiyorum. Bügün kahvaltı da biraz da yeşil biber yedim çatur çutur :)

Bebisi birak kendim icin bile yiyip icemiyorum ki :(
İnanilmaz bi sekilde ilk haftalarda bulantinin esamesi yokken suan mutfaga giremez durumdayim.
Sütü ilkk haftalarda biraz zorladim ama pek aram olmadigi icin surekli icemiyorum maalesef.
Yumurtayi da bulantim olmadigi sabahlar 1 tane haslama yemeye calisiyorum.
Bugunlerde pek birsey yiyemiyorum ama en azindan kola cips abur cubur gereksiz kalori verecek besinlerden uzak duruyorum.
Elimden bu geliyor simdilik maalesef bebisim affetsin :(

Back
X