Bugün değilse ne zaman dedim, 10 kilo fazlamla vedalaşmaya karar verdim :)

papyon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
259
5
118
41
İstanbul
merhabalar,

sonunda ben de kendi diyetime başlıyorum, birçok diyet yöntemi okudum, hepsini birbiriyle karıştırıp benim beslenme vee yaşama alışkanlıklarıma en uygun olanı yapmaya başlıyorum.

Boy: 165
kilo: 62.5
çalışma koşulları: masa başı

başlangıç değerlerim yukarıdaki gibi. bundan sonra gün gün nasıl beslendiğimi sizlerle paylaşacağım. umarım bir faydam dokunur, en azından azmim örnek olur belki

Son düzenleme:
Sabah aç karna kilo: 61.9 :) hemde henüz rejime başlamadığım halde, kararlılığım yetti herhalde :)

Bu arada vücut ölçülerini de yazmakta fayda var:

Kalça : 95
Bel: 72
Göğüs: 92
Kol: 27
Baldır: 56

Evim- işim arası 20 dakika yürüme mesafesi olduğu için çok şanslıyım. Günlük 40 dakika yürüyüşü bu şekilde tamamlamış oluyorum.
Dün toplam 13700 adım atmışım. Adımsayar kullanmakta çok faydalı bence, motivasyon açısından.

Bugünkü sabah kahvaltımı yaparken yazıyorum bütün bunları. Kahvaltım ne mi? Tabiiki Müsli + süt. İşe geç kalma ihtimalim olduğu durumlarda tükettiğim kurtarıcım.

Zaten öyle çok fazla da kilon yok :) Adımsayarlar biraz hatalı gösteriyorlar ama fikir veriyor. Benim bir arkadaşım kullanıyordu. Oturduğun yerde bile hafif hafif sayıyorlar :)

teorik olarak fazla kilom yok gibi görünüyor ama çok sevimli!!! bir göbeğim var, amacım ondan kurtulmak :)
ben telefonuma pedometer uygulaması yükledim, biraz fazla sayıyor gibi ama olsun bana güç veriyor :)
hedef günde en az 10000 adım :)

sabah-öğlen arası:

yeşil çay
ılık su

öğle yemeği:

çorba- 200 kalori
etli nohut- 370 kalori
yoğurt

öğleden sonra, 3-4 adet kuru kayısı, 5-6 adet kuru siyah üzüm, 1 adet elma ve en son olarak da saat 5' te bir adet simit yedim.
yaptığım diyette gün içindeki beslenmemi çok azaltmadan sadece akşam yemeğinin kalorisini en aza indirmeyi hedefliyorum. Akşam yemeğini sadece bir kase yoğurtla yapacağım. sonra yatana kadar acıkırsamda tabiiki yeşil elmaaa...

akşam yemeği 1 tabak sebze yemeği, sonra saat 9 buçukta bir tane yeşil elma.
ilk defa çikolataya hayır diyebildim

13400 adım.

bugün bu şekilde bitti.umarım haftasonu da aynı kararlılıkla devam edebilirim.

Kilo: 60.8
Eriyorum resmen :))

Sabah kahvaltısı:
Simit + şekersiz çay

Sabah aç karnına 1 bardak ılık su.

Öğle yemeğinde et döner + yoğurt
Akşam yemeğinde sarma + yoğurt

Ara öğünlerde açlık bastırmak için yeşil elma, kuru kayısı ve her aklıma geldiğinde ılık su.

Tam bugünü de sağ salim atlattım derken, akşam sevgilimle dışarı çıktığımda patates kızartması yedim
Az önce de 2 avuç çekirdeği yemekten kendimi alamadım

Suçluluk duygusuyla yürümeyi abarttım ve 25000 adım :)

Yarın sabah tartıda göreceğim değer beni korkutuyor

Dünkü kaçamaklardan sonra tartıda gördüğüm değer : 60.9

Sabah kahvaltısı haftasonun olduğu için biraz torpili oldu :)
Sucuklu yumurta + 2 dilim kepek ekmeği + diğer bütün kahvaltılıklar :)

bugün yediklerimi anlatmaya utanıyorum
neyse bugün bitti artık, yarına bakalım :)

18000 adım :)

bugün çok iyi anladımki, haftasonları benim diyet programıma dahil olmamalı :)
sadece 10000 adım hedefimi tutturabildim..

tartıya çıkmadım bile..

bu işi daha fazla uzatmadan bir düzene girmeliyim

Haftasonu yapılan bütün kaçamaklara rağmen bu sabahki kilom 61.1.

Dünkü adım sayısı 10000.

Haftasonundan sonra yediğim içtiğine dikkat etmektense akşam 8 den sonra kalori almamaya ve günlük 10000 adımı tamamlamaya karar verdim.

Anladımki benim yapabileceğim bu kadar. Çünkü ne zaman yemeyi kıssam ilk fırsatta fazlasıyla yiyemedilerimin acısını çıkarıyorum.

bu hafta çok savsakladım, hiç dikkat etmedim, yürüyüşte yapamadım. o yüzden de tartıya çıkmadım :)

ama hemen pes etmiyorum, devam ediyorum

merhabalar,

yaklaşık 2 haftalık boşvermişlikten sonra bugün tekrar silkelendim kendime geldim.

sabah tartıda gördüğüm değer malesef başa geri döndüğümü gösteriyor: 62,5
neyseki bundan fazlası olmuyor.

dün akşam 1 saat hızlı tempo yürüyüş yaptım. ve o çok sevdiğim dondurmayı yememek için ciddi bir savaş verdim ve kazandım :)

2 günde bir 1 saat hızlı tempo yürüyüş ve yediğim tatlı miktarına azaltmak benim çözümüm bu olacak inşallah.

evet bayanlar, bakalım görelim neler olacak :)

uzunca bir aradan sonra tekrar günlüğüme döndüm.. ve haala aynı kilodayım. ama bu defa inanılmaz hırslıyım ve istediğimi elde etmeden pes etmeyeceğim.

1 hafta önce tartıya çıktığımda 63 kiloyu gördüm ve artık yeter dedim. Bile bile kendimi bu hale getirdim ve eski halime dönmek için ne gerekiyorsa yapmak zorundaydım.

Evet 1 hafta önce düzenli yürüyüş ve düzenli beslenmeyle bu sürece başladım.

Yediğim herşeyi bir yere not ediyorum, günlük 1200 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum. Geçsem bile max. 200 kalori fazla oluyor.
Kalorisini bilmediğim yada öğrenemeyeceğim hiçbirşeyi yemiyorum.
Günlük 10000 adımdan daha fazla adım atmaya çalışıyorum.

Şimdilik verdiğim kilo 1 haftada 1.8 kg. Şu anki kilom: 61.2. Vermem gereken 8.2 kilo daha var.

Tek özlemini çektiğim şey çikolata ( onu da bitter olarak, az miktarda ve mümkünse öğleden önce tüketmeye karar verdim.

Sayfama bir şekilde yolu düşen olursa, lütfen bir selam vermeden gitmeyin, sizlerin desteği de istediğimi elde etmemde çok yardımcı olacak bana.

Papyoncum ben bu 4 ayda şunu anladım ki (bu süre zarfında malumun diyetteyim)en kolay verilen kilo ilk on kilo ekmeyi kes tatlı maximum haftada bir mümkünse 7 den sonra birşey yeme 10 olmazsa 8 kesin gider 1,5 ayda.Tabii kilo vermeni engelleyen herhangi bir rahatsızlığın yoksa(tiroid,insülin direnci gibi)Vermen gereken en azından birçok insana göre az sayılır haydi bakalım kolay gelsin

çok şükür bir rahatsızlığım yok, çok acelem de yok. sakin sakin bir daha geri almamak üzere atmak istiyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

Gün sonu raporu:

Toplam alınan kalori: 1415
Adım: 17200

Bu sabahki kilo: 61.2

Uyuyumda zayıflayayım inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…