bugün doktora gittim ve aklıma takılan birşey var

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
15+4 günlük hamileyim daha önce başka bir doktora gidiyordum.bana daha önceki doktorum ikili test ense kalınlığında anormallik varsa ikili test yapılır demişti.sizin bebeğin ense kalınlığı normal bence gerek yok zaten önemli olan üçlü test zaten onun sonucuna göre bakılıyor dedi ama istiyorsanız yaptırın dedi.bizde üçlü test öenmli diye yaptırmadık.ben bir gün sonra bulunduğum ilçedeki doktora gittim kontorele devlet hastanesine bana çok az kanaman var plesanta diye bir yer varmış orda dikkat etmen gerek dedi ama bana doktorum kanamayla ilgili birşey dememişti.doktoru değiştirdik bugün gittik ikili testi sordu bizde yaptırmadık doktor bize üçlü daha öenmli dedi bence gerek yok dedi dedik.ikili test üçlüden daha öenmli yaptırmanız gerekirdi dedi ama süre geçtiği için yaptıramıyoruz.eşimle çok korkuyoruz ve pişman olduk.bide kanamayı bu doktorda söyledi çok öenmli dedğil ama dikkat etmen gerekir bebek biraz aşağıya düşmüş dedi çok korkuyoruz ve üzülüyoruz.inşlh. birşey olmaz.bu arada kızım olucakmış..

canım öncelikle canını hiç sıkma bebeğin hala seninle dinlen yat iş falan yapma ikili test üçlüdenn daha önemlidir doğru ama kesinliği de yok yaptırmayan çok insan var. benim doktorum bulunduğu yerde en iyi kadın doğumculardan biri.arkadaşımın gittiği doktor da ona bebeğin aşağıda demiş kız çok korkuyordu dedim bir de benim doktoruma git ben de konuşmuştum daha önce doktorumla asla böyle birşeyi kabul etmiyor bebek sadece doğum sırasında aşağıya iner onun dışında kiminin karnında aşağıda durur kiminin karnında yukarda demişti.ki ben de inanıyorum buna. ama araştır bulunduğun yerde veya oraya yakın en iyi kadın doğumcu kimse bir de ona git derim kafanda soru işareti kalmasın.plesantanda kanama varsa bu önemli o yüzden dinlen yat ev işi falan yapma ve bir doktora daha git içini rahatlat.güzel şeyler düşün canım.

canım öncelikle canını hiç sıkma bebeğin hala seninle dinlen yat iş falan yapma ikili test üçlüdenn daha önemlidir doğru ama kesinliği de yok yaptırmayan çok insan var. benim doktorum bulunduğu yerde en iyi kadın doğumculardan biri.arkadaşımın gittiği doktor da ona bebeğin aşağıda demiş kız çok korkuyordu dedim bir de benim doktoruma git ben de konuşmuştum daha önce doktorumla asla böyle birşeyi kabul etmiyor bebek sadece doğum sırasında aşağıya iner onun dışında kiminin karnında aşağıda durur kiminin karnında yukarda demişti.ki ben de inanıyorum buna. ama araştır bulunduğun yerde veya oraya yakın en iyi kadın doğumcu kimse bir de ona git derim kafanda soru işareti kalmasın.plesantanda kanama varsa bu önemli o yüzden dinlen yat ev işi falan yapma ve bir doktora daha git içini rahatlat.güzel şeyler düşün canım.
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı söylediklerini uygulucam.

canım 2 li test sadece ihtimali ölçen bir test buyüzden ense kalınlığı normalse kimi doktor gerek görmüyor. benim doktorumda yapmamıza gerek yok demişti. 2 li testinizde ihtimal yüksek çıksa bile 3 lü test zamanını bekleyip onun sonucunu görmemiz gerekir ve aradaki zaman sizi boşuna tedirgin eder hiç gerek yok demişti. yani boşuna psikolojik olarak yıpranırsınız 2 li testin kesinliği yok eğer ultrasondaki ense kalınlığından şüphelense zaten isterdi doktorun 2 li yi. sen içini ferah tut hamilelikte moral çok önemli.

doktorların kimisi 2li testi kimisi 3lü testi daha önemli görür. benim gittiğim hastanede 2 farklı doktora muayene olmuştum o 2li test zamanı bir doktor 2li çok önemli değil 3lü yaptır derken diğeri 2liyi mutlaka yaptır demişti.testi farklı bir yerde yaptırdım ( ikisini de yaptırdım) ve yaptırdığım yerde mutlaka 2sininde yapılması gerekiyor dediler.yani bu biraz tercih meselesi. 2li test bazı önlemleri almada daha erken haftalar olduğu için sanırım kimi doktor tarafından gerekli görülüyor. doktorlarda tercih meselesi olduğunu belirtiyor zaten bu durumun. kafanıza takmayın yani.ense kalınlığı normalse zaten o yüzden gerek görmemiştir doktor.

plasenta'da kanama benimde vardı sizinki ile hemen hemen yakın haftalarda.şuanda 32.haftamdayım şükür geçti ama benimki sanırım daha ciddiydi.sizin yapmanız gereken istirahat etmek,kendinizi fazla yormayın,birkaç hafta içinde düzelir umarım.ayrıca bebeğin aşağıda olmasına gelince o dönemdeki kontrollerde aşağıdaydı benimde bebeğim.yani genelde zaten bebek büyüdükçe yukarı doğru çıkıyor.o kontrollerde karnımı açsamda ultrasonda en aşağıya bakardı doktor,zamanla yukarı çıkıyor korkmayın,kendinizi yormayın.

ayrıca başka bir konunuz da gebelikte cinselliği sormuşsunuz.doktorunuz söylemiştir diye umuyorum ama bu durumda cinselliği tavsiye etmemişti doktorum kesinlikle yasak demişti hatta.aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:
kesinlikle kafaya takma derim. Özel hastaneye gittiğimiz için resmen zorla yaptırdılar bize yoksa ben istemiyorum diye çok söylemiştim doktoruma. Yaş riskim de yoktu. Ama kuzenim 30undan sonra ilk çocuğunu ve 35inden sonra da 2. çocuğunu yaptırmak üzere, hiçbir testi yaptırmadı. Çocuklarıda sağlıklı. Problem yok. Zaten o testleri yaparken de diyorlarki bu haftaya kadar problem yok. Sonrası Allah Kerim. 2linin alternatifi 3lü var. Pişman olduysanız bile 3lü daha önemli. Hatta arkadaşa onu da yaptırmayım zamanı gelince direk detaylı ultrasona sokmuşlar. Yani hiç bir önemi yok merak etmeyin.

Benimde ilk hamilelğim. İnsan herşeyi kafaya takıyor, doktordan çıktıktan sonra. Şunu niye sormadım, buna niye böyle dedi, kilosunu normal miydi, karnıma niye sancı giriyor. Endişelenecek çok şey arıyorz. Ama içimizde bir canlı var. Hemde kıpır kıpır.

Back
X