bugün hersey bitti

ben telefonda yok deyince anasını da almıs benim memlekete geldiler...nişanlım 1 saatlık mesafede bir memlekette..neyse annesi aramıs babamı ..biz dısarda bir caybahcesıdeyız..gelin konusalım demiş..ya kadın bizim eve ayak basmıyor..babamı kız babasını kendi ayagıa cagrıyor...neyse babam yok dedi işim var dedi..benım babam dünya iyisidir..sonra duramadı yerınde gitti yanlarına..
cok iyi konusmuslar..nişanlım ben sevıyorum demiş..kaynanam ben istiyorum demiş..haftaya nikah olsun demısler..amacları tayine kadar yani 13 agustosa kadar nikahı yetiştirmek...babam da kızım bilir demiş..beni arayıp sordu babam..bende yok ben bukadar kısa bir sürec içinde hersey bukadar kötüyken hayatımla ilgili önemli bir karar alamam,nikah olamaz dedim..babamda söylemiş..onlarda gitmişler...

madem kaynanan istiyorum demişte neden evinize ayak basmıyor hamınefendi..ilerdede mi böyle olacak yoksa oğlunuda mı yollamayacak artık size evlendiğiizde....canım saf davranma keşke şu an olaya bir dakikalığına bizim gözümüzle bakabilseydin neler olurdu neler hayatında....sakın sakın uzak dur onlardan..daha utanmadan nasıl gelmişler bende onu anlamadım hani telefonda diyordu ya annesine bitti bitti diye...iki günde ne değişti ,ailen ne diyor bugünkü konuşmadan sonra çok merak ediyorum

madem kaynanan istiyorum demişte neden evinize ayak basmıyor hamınefendi..ilerdede mi böyle olacak yoksa oğlunuda mı yollamayacak artık size evlendiğiizde....canım saf davranma keşke şu an olaya bir dakikalığına bizim gözümüzle bakabilseydin neler olurdu neler hayatında....sakın sakın uzak dur onlardan..daha utanmadan nasıl gelmişler bende onu anlamadım hani telefonda diyordu ya annesine bitti bitti diye...iki günde ne değişti ,ailen ne diyor bugünkü konuşmadan sonra çok merak ediyorum

ailem de istemıyor..ben de son cevabımı verdim..olmaz dedim..o da msj atmıs..2 yıllık emegımıze yazık oldu allah yolunu acık etsın demiş..beni suclu gibi hissetmeme neden oluyor güya..artık ben de yoluma bakıcam..umarım pişman olmam:(

ailem de istemıyor..ben de son cevabımı verdim..olmaz dedim..o da msj atmıs..2 yıllık emegımıze yazık oldu allah yolunu acık etsın demiş..beni suclu gibi hissetmeme neden oluyor güya..artık ben de yoluma bakıcam..umarım pişman olmam:(

Olmazsın, asıl devam etseydi ilerde pişman olabilirdiniz...

Böylesi daha hayırlı olmuş;inceldiği yerden kopmuş.

Bir arkadaşın dediği gibi;olmuyorsa vardır bir hayır.Bazı şeyleri zorlamanın anlamı yok.

Nie pişman olacaksın kardesim Allah askına cocuk oyuncağı mı bu isler artistligi yapıyorlar sonra gelip istiyoruz diyorlar
Hatanın büyüğünü yapmaktan dönmussun bende bı arkadasın dediği gibi sadaka ver derim
Evlenince hadi ben kızdım gidiyorum bitti diyeceğin kadar basit diil
Ailenin istemediği bişeyden hayır gelmez
Kaldı ki oyle biri icin asla ama asla ailemi üzmem

senin bu olayda zerre kadar suçun yok ki..hiç kendini suçlu hissetme.. asıl suçlu olan herşeyi çocuk oyuncağı sanan karşındaki.insan...emeği hiçe sayıp düğüne günler kala sözünden dönen iki aileyi birbirne düşman edende kendi...şimdi belki üzülürsün ama okul açılırsa iş güç derken aklına bile gelmez hatta yeni insanlar karşına,sen yeterki kararlı ol...

Ailelerin istememesi gerçekten üzücü bir durum. Aileler çok hevesliyse nişanlılık döneminde arabuluculuk yapıp nişanlılıları barıştırabiliyorlar. Ama istemiyorlarsa zaten stersli bir dönem, onlar da sorunlara tuz biber oluyorlar. Evlenince de sorunlaar yaşanmaya devam ediyor. Umarım pişman olmayacağın bir karar olur.

hakkınızda hayırlısı olsun canım olmaz demekle iyi yapmışsın belliki nişanlın annesinin ağzına bakan biri evlenicede çok çektirir bu kadın size iki yıllık emeğe niye yazık olsun evelipte birde çocuk olurda boşanırsanız asıl o zaman yazık olur:50::50::50:

önceki konunda da yorum yapmıştım canım. görünen köy kılavuz istemez. eski nişanlında sana ve ailene saygı hiç görmedim, sözünden dönmesi güvenilmez biri olduğunu da gösteriyor. şu an emeklerinin ziyan olduğunu hissetmen normal. ama bu duyguların bir süre sonra geçer, gider. zararın neresinden dönülürse kârdır bence. gidilecek son noktaya kadar gitmişsin, elinden gelen her şeyi yapmışsın, lütfen rahatlamaya çalış. ben de bazı benzerlikleri olan bir ilişki yaşamıştım. o yüzden duygularını anlıyorum. bir daha sevemem sanmıştım. ama eşimle tanıştıktan sonra, eski beraberliğimin sevgi değil sadece bir takıntı olduğunu görmüştüm. iyi ki dik durup, kararımı uygulamışım. eşimle çok ama çok mutluyum. allah bozmasın. sen de bu sıkıntıyı atlattığında, karamsarlığın gidecek. hayata daha umutlu bakacaksın, bundan hiç şüphen olmasın. allah yolunu açık etsin canım.

pişman olacağını zannetmiyorum.her hayırda bir şer her şerde bir hayır var derler.belki de senin kaderin değildi.

belki de bu kişiyi tanıman ve geçmişte bırakman ileride evleneceğin erkeği tanıdığında şükretmene sebep olacak.

eminim bu msj ı okuyupta hatırlayan ve şükreden o kadar çok kişi vardır ki ....

bence sen o şanslılardan birisin.

önceki konunda da yorum yapmıştım canım. görünen köy kılavuz istemez. eski nişanlında sana ve ailene saygı hiç görmedim, sözünden dönmesi güvenilmez biri olduğunu da gösteriyor. şu an emeklerinin ziyan olduğunu hissetmen normal. ama bu duyguların bir süre sonra geçer, gider. zararın neresinden dönülürse kârdır bence. gidilecek son noktaya kadar gitmişsin, elinden gelen her şeyi yapmışsın, lütfen rahatlamaya çalış. ben de bazı benzerlikleri olan bir ilişki yaşamıştım. o yüzden duygularını anlıyorum. bir daha sevemem sanmıştım. ama eşimle tanıştıktan sonra, eski beraberliğimin sevgi değil sadece bir takıntı olduğunu görmüştüm. iyi ki dik durup, kararımı uygulamışım. eşimle çok ama çok mutluyum. allah bozmasın. sen de bu sıkıntıyı atlattığında, karamsarlığın gidecek. hayata daha umutlu bakacaksın, bundan hiç şüphen olmasın. allah yolunu açık etsin canım.

evet hatırlıyorum yorumunuzu tesekkür ederim ilginiz destegınız için..saygı görmedım demişsiniz cok dogru bende saygı görmedım..umarım ben de sizin gibi mutlu olacagım bir kişi ile tanısır geçmişime sizin gibi bakarım..suan durmaksızın arıyor..tutustu iyice..ac bikaç bişe söyleyecegım sonra aramayacagım diye msjlar atıyor...acmıyorum ve acmayacagım..beni etkilemesine izin vermeyecegım...etrafımda benı suclayan insanlar da var..neden kabul edip o istemeıgım sehre gitmemısım..seven insan gidermıs..ya hakeden bir kişi olsa zaten durmam giderim..ama bu kadar kırıcı seyden sonra nasıl kabul edeyım..benı anlayan ailem ve sizlersiniz..

evet hatırlıyorum yorumunuzu tesekkür ederim ilginiz destegınız için..saygı görmedım demişsiniz cok dogru bende saygı görmedım..umarım ben de sizin gibi mutlu olacagım bir kişi ile tanısır geçmişime sizin gibi bakarım..suan durmaksızın arıyor..tutustu iyice..ac bikaç bişe söyleyecegım sonra aramayacagım diye msjlar atıyor...acmıyorum ve acmayacagım..beni etkilemesine izin vermeyecegım...etrafımda benı suclayan insanlar da var..neden kabul edip o istemeıgım sehre gitmemısım..seven insan gidermıs..ya hakeden bir kişi olsa zaten durmam giderim..ama bu kadar kırıcı seyden sonra nasıl kabul edeyım..benı anlayan ailem ve sizlersiniz..

insanlar her şey söyler canım. çünkü onlar sadece görünen kısmıyla ilgililer. eski nişanlının baştan söz verip, sözünden cayması, caymasını da seni rencide edecek şekilde ailesinin yanında despotluk yaparak söylemesi büyük bir saygısızlık. bırak arasın. eski erkek arkadaşım da, böyle arayıp durmuş, önce bana kendimi suçlu hissettirecek şeyler söylemişti. ben önemsemeyince de duygu sömürüsüne başlamıştı. en sonunda da tehditler savurdu. sonra da sustu. ben telefon numaramı değiştirmiştim, bana ulaşabileceği hiç bir alan bırakmamıştım. kararın kesinse bunu yapabilirsin.

nişanlım daha dogrusu artık eski nişanlım son kez görüşmek için ,durumu kurtarmak için bize gelecekti..annesini de ikna etmiş..annesi normalde beni istemıyordu...neyse annesi ben onların evine ayak basmam dısarda biyerde konusalım demiş..bende kendi aileme bunu söyledim..bizimkilerde nasıl olur da bukadar tepkili olur böle seler dısarda konusulurmu dedi..bende nişanlımı aradım..bu dogru olmaz bizim eve buyrun gelin dedim..annen de gelmek istemıyorsa zorlama zorla güzellik olmaz tek sen gel konusalım dedim..o da kızdı sinirlendı bana..biz daha aileleri bir araya getıremıyoruz dedi..bu işin olacagı yok dedi..sana da bana da dısarda adam cok dedi..en cok bu sözü yaraladı beni..sonra telefon acıkken annesinin yanına gitti anne biyere gitmiyoruz bitti bu iş dedi..sonrada telefonu yüzüme kapattı...işte benim 2 yıllık emegım böyle çöpe gitti..düzeltmeye calısırken bile herseyı yaktı gecti..

ay ana kuzusuymuş o ya,yat kalk dua et haline ayrıldığın için,eğer evlenseydin geri dönüşü olmayan bi sürece girerdin,herşey bu kadar kolay olmazdı senin için,ama erkekler evlendikten sonra da kaybedecek bişi olmadığını düşünür geneli,onlara kolay boşanmak,neyse geçmiş olsun sevindim senin adına,kesinlikle üzülme.hayırlısı dile Allah'tan.

Back
X