bugun ise basladim :(

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
373
canım ılk ıs deneyımın ıse gozune zor gelmıstır .

aglayacak kadar zorlayan neydı senı tatlım

Arkadaslar merhaba bugun bi avmde kitapcida kasiyer olarak ise basladm ve sandigimdan daha zor gecti eve geldm agladm kac saat ordan kacmamak icin zor tuttum kendimi birde ilk is deneyimim ve kasada baslamak dahada yordu beni yarin bi daha gitmk istemiyorum ams cvrem git die cok zorluyo lutfn yardm edin :((

daha önce hic calismadin galiba tatlim?

Meslegin baska bir brans mi ney zor geldi müsterilerle iletisim mi yoksa is arkadaslariyla olan muhabbet mi ?

ah canım ya. ben de üniversitede part time çalışmıştım yemekhane de ilk gün çok kötüydü ben neden buradayım neden çalışıyorum o 3 saati zor etmiştim. ilk günü atlatırsan gerisi kolay bence. zamanla her şeye alışıyoruz. eğer çalışmam gerekiyosa koyverme kendini bi kaç gün daha git dene derim ben

ah canım ya. ben de üniversitede part time çalışmıştım yemekhane de ilk gün çok kötüydü ben neden buradayım neden çalışıyorum o 3 saati zor etmiştim. ilk günü atlatırsan gerisi kolay bence. zamanla her şeye alışıyoruz. eğer çalışmam gerekiyosa koyverme kendini bi kaç gün daha git dene derim ben

aynen katiliyorum....

hic calismadinsa ilk zamanlar zor gelebilir ise ve ortama alismadigin icin ama biraz zaman gecsin alisirsin,
bende kuaforde ise girmistim ilk o zaman ordan kacmak istedim resmen zaten ertesi gunude gitmedim:9::9:
daha sonraki islerde ise ilk zamanlar zorlandim ama alisinca insan izinliyken bile ozluyor :55:

Kasanin sorumlulugunu almk cok farkli ilk defa caliyorum hesabim kitabimdan cok iyi degil bazi musterilerde agrasif kendimi cok kotu hissediyorm bi sifir fazla atsam yanlislikla neler olur kasada olmasam asla sikayet etmezdm ama cok yogun ve ilk gundn bna biraktilar isi gozlerm doldu surekli orda zor tuttum kndimi

işinden memnun değilsen başka işlerede başvur canım. satış danışmanlığı da olabilir.
kasiyerliğe mecburiyetten mi başladın?

Kasanin sorumlulugunu almk cok farkli ilk defa caliyorum hesabim kitabimdan cok iyi degil bazi musterilerde agrasif kendimi cok kotu hissediyorm bi sifir fazla atsam yanlislikla neler olur kasada olmasam asla sikayet etmezdm ama cok yogun ve ilk gundn bna biraktilar isi gozlerm doldu surekli orda zor tuttum kndimi

kasa barkotlu degilmi hesabi sizmi yapiyorsunuz :26:

insanlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çalışınca anlıyosun canım. ilk başta en iyi bildiğin iş bile olsa bi durgunluk, bilememezlik olur. iş arkadaşların yardımcı olursa alışırsın gün geçtikçe.

Bi arkadasmla basvurmustuk tum magazalara calisalim diye beni aradilar ve bugun icin cagirdilar hemen kasada ise basladm para ustu verirken fazla vermisim mesela musteri farkketti sonra vericegm para ustunu bi ara hesapliyamadm musteri su kadar vericeksn die uyardi fis cikarirken yanlislar yaptm baya banka kartlarini bilmiyorum bunlar zamanla ogrenilir belki ama hem musteri bnden pratiklik bekliyo hemde is verenim hata yapmami istemiyo sanki bu gun orda gecirdigim bi gun bi ay gibiydi eve gelmk icin can attim eve gelnce tutamadm kndimi agladm ailem arkadaslarmda git die baski yapiolar napicagmi bilemiyorum

biraz daha dene bakalım.
eğer işinden memnun değilsen seviceğin bir işi seçmelisin.
tabi acil paraya ihtiyacın yoksa.

:1: Ben geldim aklima is basvurusunda bulundum aradilar iki gün sonra ise alindim... Magzada yalniz calisacagimi bilmiyordum neyse patron ne dediyse tamam yaparim fln dedim geldi catdi gün kaldim mi yalniz :1: Acayip heycan yapiyorum tabi titriyorumda aman olcakmi yapabilcekmiyim vs derken yaptim en önemlisi kendine güvenceksin aman müsteriler agresif fln düsünme yeni baslamissin cok normal yavas calissanda baktin sabirsizlaniyorlarmi sende daha ilk haftan oldugunu fln söyle hersey yavas yavas gelir insallah basarirsin :34:

Her ilk isin, bir zorlugu vardir, sakin pes etme devam et derim ben.Daha once is deneyimi olan bir insan bile yeni bir yerde ise basladimi bisruru zorluklarla karsilasir ama tecrube olur bu insan icin. En kotu ihtimal canina tak ettiginde isi birakirsin, kaybedecek biseyin yok ama deneyimlerin yanina kar kalir...
Bol sanslar...
:3:

Bi arkadasmla basvurmustuk tum magazalara calisalim diye beni aradilar ve bugun icin cagirdilar hemen kasada ise basladm para ustu verirken fazla vermisim mesela musteri farkketti sonra vericegm para ustunu bi ara hesapliyamadm musteri su kadar vericeksn die uyardi fis cikarirken yanlislar yaptm baya banka kartlarini bilmiyorum bunlar zamanla ogrenilir belki ama hem musteri bnden pratiklik bekliyo hemde is verenim hata yapmami istemiyo sanki bu gun orda gecirdigim bi gun bi ay gibiydi eve gelmk icin can attim eve gelnce tutamadm kndimi agladm ailem arkadaslarmda git die baski yapiolar napicagmi bilemiyorum

ben insanlara da sinir oluyorum. tamam işiniz çabuk olsun istiyosunuz ama karşındaki çabalıyosa da bi anla azcık dur. canım eğer paraya ihtiyacın varsa çekilmeyecek değil ama ihtiyacın yoksa kendini de yıpratma.

istemiyorsan gitme canim baska islere bak tezgahtarlik filan gibi kasadan daha kolay ama giyim degilde aksesuar filan gibi yerler olsun giyimde zor cunku:31:

canım iş yerinde ilk gün herzaman kötü geçer kendini aptal gibi hissedersin genellikle :/
ben de bir seferinde ilk günümde işi bıraktım ertesi gün gitmedim ama şöyle düşündüm ben bu işi yapmak istemiyorum ömrümü böyle geçiremem dolayısıyla burda zaman kaybetmeme gerek yok dedim
senin gibi eve geldiğimde ağladım ağlayacaktım
kimsenin dediğine de aldırış etmedim
sonuçta önemli olan benim ne istediğim....

Bugun allahim musteri gelmesin die dua ettm resmen yinede cok kisi vardi ve en durgun gecen gunlerden biriymis acil paraya ihtiyacim yok aslnda birikim amacli ve aileme destk icn calismk istiyordm ben yarin oraya bi daha nasl gidicem cok kotu hissediyorum

başka bir iş bulursun şuan çalıştığın alan bulunmayacak bir iş değil ki daha basitten başlarsın iş hayatına adapte olursun
ailene de anlatırsın durumu ben bunun altından kalkamıcam çok kötü hissediyorum başka bir iş bulucam dersin zorla gönderecek halleri yok canım sıkma canını

Son düzenleme:
Bana zora geldinde kaciyomusn diolar paranin sorumlulugu yuksek bna gore bisey olsa benm ustume kalck yarin buyuk ihtimalle gidemicem ama arayip adama ne dicm onuda dusunuyorm inanim sunlari yazarken bile gozlerm doluyo

Back
X