bugün mezhebim yüzünden dışlandım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

z3lis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2022
139
25
18
bugün oldu bu olay, hala sinirliyim ve içimi buraya dökmek istedim. lise son sınıfım, bugüne kadar lisede hiç böyle bir durum yaşamamıştım hatta sevdiğim arkadaş bildiğim insanlardı. ben sınıfta kimseyle pek samimi olmayan biriyim bu arada, kendi halimde takılırım. bir grup kendi aralarında dini konulardan konuşuyordu. sonra birden bana sordular siz gusül alıyor musunuz, bizim komşumuz var onlar normal duş alıyor, sizde böyle şeyler var mı, sizin mezheptekiler var şehitlere şöyle diyor böyle diyor... ve bir de üstüne biri benim mezhebime küfür etti. sonra bir de "yanlış anlama sana demiyoruz" dediler. beynime kan sıçradı. bağırdım birden bu ülkede diri diri yakildik bana bu konularda soru sormayin vs dedim. daha da ve birsey diyemediler ondan sonra sustular. hala çok sinirliyim. sınıftaki herkesten nefret ediyorum bugün sildim hepsini bana laf atmayan insanlardan olsa bile. sırf bu yüzden iletişim kurmasinlar numaram okuldaki kimseden olmasin diye sinif grubuna bile girmek istemiyorum. o derece hepsine karşı kin besledim ve ne yapacagimi bilmiyorum. bu arada bu kişiler barlara giden, içki içen insanlar ama ramazan olunca böyle dindar kesiliyorlar. bile bile kendimi uzak tutmayı dusunuyorum artık bana arkadaşça yaklaşanlar olsa bile. soru amacı asla provokatif değil o yüzden silinmesini istemiyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an. ramazan yaklasiyor malum ve iş yerinde de aynı şeyi yaşacağım muhtemelen. sırf bunu haftalardır düşünüp stres yapıyordum bu yüzden. ne zaman son bulacak artık bu durum? ve sizce ben ne yapayım okul ortaminda nasil davranayim bu insanlara karsi?

Bizim üniversitede mezhebi hakkinda rahat konusan tek bir tane adam vardi. Digerleri soru yöneltilmesini istemiyordu, cünkü daha önce negatif yorumlar aldiklari icin..zor isler bunlar. Insanlar birbirine saygili olmayi ögrenemedi bir türlü. Agresiflesenler bir ayri salak kategorisi zaten. Üzülmeyin. Sorunlu olan siz degilsiniz

Ya ben zaten karşıya mezhep şu bu soran insanın niyetinin iyi olmadığını düşünüyorum. İnanç çok kişisel bir konu. Bi bu bi de maaşın ne kadar neyi ne kadara aldın vs diye evin ekonomisini soranlar. Bunlar insanın kişisel alanları girmemek lazım.

evet. dini konu yasak olması nedeniyle çok belirtmek istemedim
Anladım canım zaten çünkü benim mezhebim de aynı ve malesef bu tür olaylarla bende karşılaştım ne yazık ki böyle örümcek kafalı insanlar hala aramızda. Bende beni ben olduğum insanlarla iletişim kurdum sana da tavsiye ederim

Son seneymiş birkaç ay kalmış okul bitince isimlerini bile hatırlamayacaksınız, bu tarz dini siyasi tartışmalara girmeyin katılmayın derslerinize gidip gelin sadece. Saçma sapan kafa yapısındaki insanlar maalesef hayatımızın her alanında karşımıza çıkacak iş hayatı olsun eş ailesi olsun…En güzeli bu tarz konulara hiç girmemek.

hem okuyup hem çalışıyor musun? İşyeri derken?

Kimseyi umursamadan hayatınızı yaşayın kim ne düşünürse düşünsün herkes aynı görüş ve inanışa mı sahip sanki siz kimseyi sorgulamıyorsanız size birşey diyene sen kendi dinini yaşa diyip geçin.

Son seneymiş birkaç ay kalmış okul bitince isimlerini bile hatırlamayacaksınız, bu tarz dini siyasi tartışmalara girmeyin katılmayın derslerinize gidip gelin sadece. Saçma sapan kafa yapısındaki insanlar maalesef hayatımızın her alanında karşımıza çıkacak iş hayatı olsun eş ailesi olsun…En güzeli bu tarz konulara hiç girmemek.
ben bu kisilerle zaten samimi degildim ama kendi aralarinda konusup birden bana soru yonelttiler ama saygisiz bir şekilde, saldiri amacli yani ve sinirlendim tersledim

Aklıma lisede yaşadığım zorbalıklar geldi konunuz ile. Derslerinize odaklanın diyeceğim ama o yaşlarda insan elbet o ortamdan etkileniyor. Ama son senedesiniz pek bir şey kalmadı zaten. İnanın çoğunu bir daha hiç görmeyeceksiniz.

Aklıma lisede yaşadığım zorbalıklar geldi konunuz ile. Derslerinize odaklanın diyeceğim ama o yaşlarda insan elbet o ortamdan etkileniyor. Ama son senedesiniz pek bir şey kalmadı zaten. İnanın çoğunu bir daha hiç görmeyeceksiniz.
sadece okul degil is yerinde de oruc tutmadigim icin ayni seyi yasamaktan, insanlarin bakislarindan kendi aralarinda konusmalarindan yoneltecekleri sorulardan korkuyorum. yemek yemeye cekiniyorum. tekstil ortami bir de masa basi is degil insanlarin cogu dindar cevreden gelen kisiler

bugün oldu bu olay, hala sinirliyim ve içimi buraya dökmek istedim. lise son sınıfım, bugüne kadar lisede hiç böyle bir durum yaşamamıştım hatta sevdiğim arkadaş bildiğim insanlardı. ben sınıfta kimseyle pek samimi olmayan biriyim bu arada, kendi halimde takılırım. bir grup kendi aralarında dini konulardan konuşuyordu. sonra birden bana sordular siz gusül alıyor musunuz, bizim komşumuz var onlar normal duş alıyor, sizde böyle şeyler var mı, sizin mezheptekiler var şehitlere şöyle diyor böyle diyor... ve bir de üstüne biri benim mezhebime küfür etti. sonra bir de "yanlış anlama sana demiyoruz" dediler. beynime kan sıçradı. bağırdım birden bu ülkede diri diri yakildik bana bu konularda soru sormayin vs dedim. daha da ve birsey diyemediler ondan sonra sustular. hala çok sinirliyim. sınıftaki herkesten nefret ediyorum bugün sildim hepsini bana laf atmayan insanlardan olsa bile. sırf bu yüzden iletişim kurmasinlar numaram okuldaki kimseden olmasin diye sinif grubuna bile girmek istemiyorum. o derece hepsine karşı kin besledim ve ne yapacagimi bilmiyorum. bu arada bu kişiler barlara giden, içki içen insanlar ama ramazan olunca böyle dindar kesiliyorlar. bile bile kendimi uzak tutmayı dusunuyorum artık bana arkadaşça yaklaşanlar olsa bile. soru amacı asla provokatif değil o yüzden silinmesini istemiyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an. ramazan yaklasiyor malum ve iş yerinde de aynı şeyi yaşacağım muhtemelen. sırf bunu haftalardır düşünüp stres yapıyordum bu yüzden. ne zaman son bulacak artık bu durum? ve sizce ben ne yapayım okul ortaminda nasil davranayim bu insanlara karsi?
Allah Kuranda bolunmeyin diyor illa da bolunecegiz diye uğraşıyoruz eşim alevi ben Sünni ailedenim biz mezhep kullanmıyoruz Kuran yeter ! Peygamber yeter ! Tavsiye ederim .. yeterince bölündük bir de böyle bolunmeyelim Allah aşkına ! Zaten dinsizlerin istediği inananları bölmek birbirine kırdırmak bok beyinliler de geç ne bu şiddet bu celal...

kendinizi neden dışlamaya çalışıyorsunuz ki.
cahil her yerde..
hayatınızı kendinizi soyutlayarak geçirmenize fırsat verdirtmeyin.

Yani bu tutumlar hep aileden görülenler canım eğer sen onlara mezhebinin doğrusunu anlatmaz isen yarında onların çocukları başkasına yapacak, sen hoşgörü ile doğru bildikleri yanlışları anlat onlara.

Ya ben zaten karşıya mezhep şu bu soran insanın niyetinin iyi olmadığını düşünüyorum. İnanç çok kişisel bir konu. Bi bu bi de maaşın ne kadar neyi ne kadara aldın vs diye evin ekonomisini soranlar. Bunlar insanın kişisel alanları girmemek lazım.
Ya evet hic sevmiyorum maas soranları ustune konysanlari ne ilginc insanlar.

Önemsemeyin. Bakın insanlar her zaman ayrıştıracak birsey bulurlar sizi mezhebinize göre beni ırkıma göre onu memleketine göre A'yı B'ye göre. aynı bölgede yaşayanlar illere göre ilde yaşayanlar ilçeye göre. Ama bu toplumda kimseyi ayrıştırmayan insana insan gözüyle bakarak yaşayanlar var. Mezhebi dinini bırak nereli olduğunu bilmediğim arkadaşlarım var bana ne ne farkeder izmirli olsa ne samsunlu olsa ne vanlı olsa ne. yaşadıkça yaşabileceğiniz insanlar bulacaksınızdır. üzülmeyin

bu arada bu kişiler barlara giden, içki içen insanlar ama ramazan olunca böyle dindar kesiliyorlar.

bunlar hiç bitmiyor ömrünün sonuna kadar karşılaşacaksın

ben öğrenciyken yurtta oda arkadaşım vardı hafta sonları sevgilisinin evinde kalırdı gelir gelmez abdest almaya koşardı bi yandan bizim başımız açık diye bizi beğenmezdi inceden inceye laf sokardı

lafa gelince ak pak hepsi

mümkün olduğunca böyle tiplerden uzak durmaya çalışacaksın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X