• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün mezhebim yüzünden dışlandım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben bu kisilerle zaten samimi degildim ama kendi aralarinda konusup birden bana soru yonelttiler ama saygisiz bir şekilde, saldiri amacli yani ve sinirlendim tersledim
bayılırlar birini hedefleyip dışlamaya
sanane ya sanane ister alevi ister dinsiz olsun
saygı duymayı öğrenemedik bir türlü

gerektiği kadar iletişim kur yeter canım
üniversite sınavında başarılar.. sevgiler

İnsanlar ne diyecek diye kendini geri çekip çekindiğini belli edersen daha çok üstüne gelirler. Gayet kendinden emin bir şekilde ortada dolanacaksın orası sadece onların okulu değil taviz verme. Onların senden hiç bir üstün yanı yok bunu unutma. İş konusuna gelince staj bitene kadar bence bu konulara girme açılırsada lafı çevir ortamdan çık çünkü sen orda kalıcı değilsin onları önemsemen için hiç bir sebep yok. Okulda da bir iki dengesiz yüzünden herkesde soyutlama. Daha bunun üniversite ayağı var orada da köşe bucak milletten kaçamazsın. Eğer sana ısrarla bişey soran olursada sanane kardeşim aynı mezaramı giricez sen kendi işine bak deyip çık işin içinden.

Kendi adıma din kültürü öğretmeni olarak böyle ayrimlarin insanları sadece birbirine düşürmek için yapildigini, mezhep dediğimiz şeyin peygamberimiz doneminde olmadığını sonrasında anlamayı, yaşamayı kolaylastirmak için ortaya çıktığını, açık açık kimin Şii kimin Sünni, kimin alevi kimin Sünni olduğunun hiç bir fark oluşturmadığını, Bunu soranlarin art niyetli olduğunu ve bu sorunun Müslümanım şeklinde tek cevabı olduğunu, geri kalanların insanların sonsuz saygı duyulması gereken kendi düşünce yaşayış tecihleri olduğunu anlatıyorum. Umarım sınıfından geçen hiç bir çocuğum boyle bir konuşma içine girmemiştir ve de girmez...

Bu illa senin alevi olmanla ilgili bir konu degil.Büyük bir mesele cünkü toplumumuzun her kesiminin yaşadıgı problem .Malesef insanlar birbirine saygı duymayı ögrenemiyorlar. Alevi degilim.alevi cok arkadasim var hicbirine özel inancı sorusu sormadım.Biri benim inancımdan sorular sordu açıkladım.Kimseyi dıslamak haddimiz degil.Zaten kendinde demissin bunlar ramazanda dindar kesiliyor diye.İste o cahil kesime aldiris etmeden yaşaman lazım.Onlardan uzak durman senin faydan icin.Her anlamda yıpratır öyle insanlar.Kendini üzme.
Bilincli insanlarla arkadaslik yapmaya calis.Rahatszlgmdan dolayi kac ramazandır bende oruc tutmuyodum.Kimseyi ilgilendiren bir durum degil.Canını sıkma.

Liseden beri görüştüğüm 20 yıldır can ciğer olduğum evimde evinde kaldığım yediğim içtiğim can dostum kardeşim alevi. Biz de lise de öğrendik mezhebini. Ayrıştırmadık başkalaştırmadık asla mevzu açıp konuşmadık bile kalbi kırılıp üzülmesin diye. Ne olursa kim olursa neye inanırsa inansın iyi bir insan mı evet diğer detaylar kimseyi bağlamaz. Sizde sakin olun, yaş itibariyle pişman olurlar söylediklerinden belki büyüklük sizde kalsın.

Hala böyle şeylerin konuşuluyor olması korkunç.
Ben eşimle farklı mezhepiz.. bir gün bile sorun yaşamadık evliliğimizde.
İleride kendi çevreni kendin oluşturacaksın hiç üzülme canım benim.
Oku, ayaklarının üzerinde dur.. duruşun dik olsun bak o zaman biri cesaret edebiliyor mu?
Çevremde her türlü görüşe, inanca sahip hatta inanca sahip olmayan insanlar var ama hepsi o kadar kaliteliler ki asla böyle saçma sapan muhabbetlerimiz olmuyor.
Bir kaç cahile bakıp, sakın hayata karşı kinlenme.
Bir ablan olarak söylüyorum..
Gerçek Allah korkusu olan insanlar, kalp kırmaz.
Bunlar şovcu.

Dusundum de ben cevremde kimsenin mezhep bilmiyorum yakin arkadasimi bile bilmem. Butun iş yerine, sinifta herkese soylemeye gerek var miydi bilemedim. 🤷
Yaptiklari tabi yanliş ama herkesi kendinizden uzaklaştirmayij, herkes onlar gibi degil.

Canım böyle cahil ve kötü niyetli insanlara her yerde denk gelebilirsin. Ben de lisedeyken çok sevdiğim sıra arkadaşım din dersinde ‘o mezheptekiler ateist olurmuş biliyor musun’ demişti, benim o mezhepte olduğumu bilmeden. O da cahil ailesinden duyduklarını söylüyor sağda solda işte. Sinir oldum ama hiçbir şey demedim. Üniversitede ise hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Zaten senin mezhebini bile bile bu şekilde konuşuyorlarsa gerçekten kötü niyetlidir bu insanlar, iletişimini kes. Üniversiteye gidince bir daha görmeyeceksin hiçbirini.

sadece okul degil is yerinde de oruc tutmadigim icin ayni seyi yasamaktan, insanlarin bakislarindan kendi aralarinda konusmalarindan yoneltecekleri sorulardan korkuyorum. yemek yemeye cekiniyorum. tekstil ortami bir de masa basi is degil insanlarin cogu dindar cevreden gelen kisiler

Benim iş yerimde oldukça muhafazakar, oruç tutmuyorum, ağır mide hastasıyım ama bu yaşıma kadar kimseye bununla ilgili açıklama yapmadım. Herkesin tuttuğu oruca saygım var, yanlarında yiyip içmem ama yemek saatinde gider mutfakta yemeğimi yerim. Bir iki soracak olan oldu neden tutmuyorsun diye hayırdır dedim sorgu meleği misin ? bitti bu kadar ne mezheple ne inançla ilgili kimseye hesap vermem sizinde duruşunuz bu olsun. Şu an içinde bulunduğumuz şartlarda kimse kimsenin müslümanlığını zaten beğenmiyor ama şöyle ama böyle hep bir eleştiri var bu konuda hassasiyet gösterirseniz dikkat çekersiniz.

Dusundum de ben cevremde kimsenin mezhep bilmiyorum yakin arkadasimi bile bilmem. Butun iş yerine, sinifta herkese soylemeye gerek var miydi bilemedim. 🤷
Yaptiklari tabi yanliş ama herkesi kendinizden uzaklaştirmayij, herkes onlar gibi degil.
ben alevi oldugumu hicbir zaman soylemedim zaten. sadece okulda ramazanlarda oruc tutmadigim zaman nedenini sormuslari mezhebim farkli demistim o sekilde bildiler. is yerinde zaten kimse bilmiyor ama ramazan geliyor ve yine ayni seye maruz kalmaktan korkuyorum tabii onlar olgun insanlar ama emin olamiyorum

bugün oldu bu olay, hala sinirliyim ve içimi buraya dökmek istedim. lise son sınıfım, bugüne kadar lisede hiç böyle bir durum yaşamamıştım hatta sevdiğim arkadaş bildiğim insanlardı. ben sınıfta kimseyle pek samimi olmayan biriyim bu arada, kendi halimde takılırım. bir grup kendi aralarında dini konulardan konuşuyordu. sonra birden bana sordular siz gusül alıyor musunuz, bizim komşumuz var onlar normal duş alıyor, sizde böyle şeyler var mı, sizin mezheptekiler var şehitlere şöyle diyor böyle diyor... ve bir de üstüne biri benim mezhebime küfür etti. sonra bir de "yanlış anlama sana demiyoruz" dediler. beynime kan sıçradı. bağırdım birden bu ülkede diri diri yakildik bana bu konularda soru sormayin vs dedim. daha da ve birsey diyemediler ondan sonra sustular. hala çok sinirliyim. sınıftaki herkesten nefret ediyorum bugün sildim hepsini bana laf atmayan insanlardan olsa bile. sırf bu yüzden iletişim kurmasinlar numaram okuldaki kimseden olmasin diye sinif grubuna bile girmek istemiyorum. o derece hepsine karşı kin besledim ve ne yapacagimi bilmiyorum. bu arada bu kişiler barlara giden, içki içen insanlar ama ramazan olunca böyle dindar kesiliyorlar. bile bile kendimi uzak tutmayı dusunuyorum artık bana arkadaşça yaklaşanlar olsa bile. soru amacı asla provokatif değil o yüzden silinmesini istemiyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an. ramazan yaklasiyor malum ve iş yerinde de aynı şeyi yaşacağım muhtemelen. sırf bunu haftalardır düşünüp stres yapıyordum bu yüzden. ne zaman son bulacak artık bu durum? ve sizce ben ne yapayım okul ortaminda nasil davranayim bu insanlara karsi?
[/QUOTE sizin mezhebinizi bilemediklerini için öğrenmek amacıyla sormuslardir belki, ama hiçbir şekilde kimse kimseye küfür edemez, bütün mezhepler hak sonucta . Şuan çok sinirlisiniz fakat bütün sınıfa karşı sakın ön yargılı davranmayın. Size uymayan insanlarla konuşmayın. Kendinizi üzmeyin, 3,5 kendini bilmez için . Herseyimiz birbirine denk bile olsa böyle cahil insanlar muhakkak her yerde olacaktır. Üstünlük sadece takva ' dır.

çalıştığım yerlerdeki hiç birinin meshebini bilmedim, sorgulamadımda... bana soranda olmadı...

ama lisedeyken; alevi sunni, manav muhacır, kürt türk vs kavramları olmuştu... ailemde de manav vs konuşması olmayınca.. aklıma meyveler gelmişti. en yakın arkadaşım kürttü çok severdim... oda beni severdi. ailesini de çok sevmiştim... alevi sunni de ailemde öyle konuşulmazdı...

çocukların yetiştirme tarzından oluyor. ötekileştirerek yetiştirilen çocuklar da malesef bu tarz şeyler var.

liseden sonra sorun olmaz... evleneceğin zaman soranlar olur. zaten tanımaya başladığında farklılıkları anlıyorsunuz.

Alevilerde musluman onlarda oruc tutuyorlar. Alevilikte mi farkli farkli anlamadim tam bilmiyorum kusura bakmayin. Ben cogu yerde artik tutanlardan cok tutmayanlari goruyorum zaten takilmayin bosverin. Tutmuyorum deyip gecin mezhebinizi soylemeyin.

bugün oldu bu olay, hala sinirliyim ve içimi buraya dökmek istedim. lise son sınıfım, bugüne kadar lisede hiç böyle bir durum yaşamamıştım hatta sevdiğim arkadaş bildiğim insanlardı. ben sınıfta kimseyle pek samimi olmayan biriyim bu arada, kendi halimde takılırım. bir grup kendi aralarında dini konulardan konuşuyordu. sonra birden bana sordular siz gusül alıyor musunuz, bizim komşumuz var onlar normal duş alıyor, sizde böyle şeyler var mı, sizin mezheptekiler var şehitlere şöyle diyor böyle diyor... ve bir de üstüne biri benim mezhebime küfür etti. sonra bir de "yanlış anlama sana demiyoruz" dediler. beynime kan sıçradı. bağırdım birden bu ülkede diri diri yakildik bana bu konularda soru sormayin vs dedim. daha da ve birsey diyemediler ondan sonra sustular. hala çok sinirliyim. sınıftaki herkesten nefret ediyorum bugün sildim hepsini bana laf atmayan insanlardan olsa bile. sırf bu yüzden iletişim kurmasinlar numaram okuldaki kimseden olmasin diye sinif grubuna bile girmek istemiyorum. o derece hepsine karşı kin besledim ve ne yapacagimi bilmiyorum. bu arada bu kişiler barlara giden, içki içen insanlar ama ramazan olunca böyle dindar kesiliyorlar. bile bile kendimi uzak tutmayı dusunuyorum artık bana arkadaşça yaklaşanlar olsa bile. soru amacı asla provokatif değil o yüzden silinmesini istemiyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an. ramazan yaklasiyor malum ve iş yerinde de aynı şeyi yaşacağım muhtemelen. sırf bunu haftalardır düşünüp stres yapıyordum bu yüzden. ne zaman son bulacak artık bu durum? ve sizce ben ne yapayım okul ortaminda nasil davranayim bu insanlara karsi?
Ay ne ayıp tamamen aileden gördükleri aldıkları terbiye ile alakalı cahillik işte inşaallah zamanla farklılıkların güzelliğini anlayacak kapasiteye ulaşırlar çocuklarımızı bilinçli yetiştirmeliyiz baksanıza bilim üzerine konuşup tartışmaları gereken yerde din mezhep konuşuyorlar bunlar konuşulması değil yaşanması gereken konular neye inanıyorsan ona uygun yaşa ama bizde oda yok dediği gibi gusülü mezhebi sorgularız alkol alırız şaka gibi bir milletiz. Siz canınızı sıkmayın siz savunma yaptıkça daha çok size ve mezhebinize saldıracaklar en iyisi o kafadaki insanlarla görüşmemek

bende aleviyim lisede oldu bu tarz saçmalıklar ama zaten lisedekilerden komple nefret ediyordum . ama herşey birazda olgunlukla alakalı üniversite de alevi olduğumu bilen arkadaşlarım asla alevi olmamla ilgili yorum yapmadı ki bende moralim bozulmasın diye söylemeyii tercih etmiyorum. ama üzücü bir olay :(

Ben de ateistim.İs yerinde,yani öğretmenler odasında konuşurken genelde bu konu açıldığında hakaret ediliyor.Ateist olduğumu bilmiyorlar.Direkt soru sorulmadikca söylemiyorum.Basliyorlar hakaret etmeye,küçük görmeye.Bana komik geliyor. Zaten birçoğu ikircikli bir hayat sürüyor.E o zaman onlari niye ciddiye alayım değil mi?

Türkiye gerçekleri malesef. Burada mezhebin yüzünden, dinin yüzünden, memleketin yüzünden, anne babanın işi yüzünden, maddi durumun yüzünden, işin maaşın yüzünden ve daha birçok şeyden etiketlenir, yaftalanır ve dışanırsın. En eğitimlisinden en yobazına şu memlekette karşısında duran kişiye insan olarak değer verip saygı duymayı bir öğrenemedi. Onları etiketleri ile değilde davranışları ve kendilerine karşı saygısı ile insan olarak görmeyi bir beceremedi. Üzülme kimsenin dini inancı başkasını bağlamaz, çekinme de kendi dini inançların için seni dışlayan kişiden hayır gelmez zaten. Bizim memlekette zaten hiç kimse sadece kendi inancına bakmayı bilmez. Dinin temeli şahsidir, senin inancın ve yaptıkların ile sorumlusun ama memlekette herkes sanki elalemin namazı orucu sana sevap yazacakmış gibi onun hayatına karışmaya pek meraklı. Başımıza gelen herşeyde bundan geliyor zaten. Senin ile öyle saçma sapan konuşan arkadaşların eminim elin Avrupalı , Amerikalı ve Koreli ünlüleri ve hayatlarını eminim soluksuz takip edip özeniyor dur. Genç yaşında toplumun çok pis bir yüzü ile karşılaşman kötü olmuş ama emin ol herkes senin arkadaşların gibi sığ değil. Malesef senin mezhebinde olanlardan da sini ve şafi müslümanlara kötü gözle bakanlar var. Bu bizim memleketin yarası. Sana bir ablan olarak vereceğim en büyük tavsiye sen sadece karşındakini insan olarak gör ve ona göre muamele et. Bizi ancak bu kurtarır. O çapsız arkadaşların yüzünden bu hikayede taraf olmak sadece durumu zorlaştırır. Bunu düzeltmek istiyorsak taraf olmayı bırakmamız lazım. Hayatında seni sen yapan inançlarında dahil hiçbir şeyden utanma çekinme ama karşındakine de bunlar yüzünden ön yargı ile bakma.

Ben malatyalıyım, burda Alevi Sünni sayısı eşit neredeyse, hiç böyle Alevilere saldırmadım. Saçma sapan sorular sormadım.

Millet kendi içinin pisliğini yansıtıyor, üzerinize alınmayın lütfen onların karaktersizliği.

Sonuçta nadir olarak insan kendi dinini kendi seçiyor genelde baban hangi dindense o dinden oluyorsun. Demek ki tek övünecekleri özellikleri dinleri ( o da nasıl bir övüntü ise 😒)

Hep de derim ‘Aleviler sayesinde Doğu şehrine göre Malatya daha güvenli kadınlara’ diye.

Sunni bir aileden gelen biri olarak sizleri çok seviyorum 😘 Sevgiyle kucaklıyorum 😘

bende aleviyim lisede oldu bu tarz saçmalıklar ama zaten lisedekilerden komple nefret ediyordum . ama herşey birazda olgunlukla alakalı üniversite de alevi olduğumu bilen arkadaşlarım asla alevi olmamla ilgili yorum yapmadı ki bende moralim bozulmasın diye söylemeyii tercih etmiyorum. ama üzücü bir olay :KK43:
her haltı takip ediyorlar her boş konuyu biliyorlar ama diri diri yakildik diye çıkıştığım zaman ne zaman ne yakilmasi vs dediler hiçbir şeyden daha haberleri bilgileri yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X