bugün oldu bu olay, hala sinirliyim ve içimi buraya dökmek istedim. lise son sınıfım, bugüne kadar lisede hiç böyle bir durum yaşamamıştım hatta sevdiğim arkadaş bildiğim insanlardı. ben sınıfta kimseyle pek samimi olmayan biriyim bu arada, kendi halimde takılırım. bir grup kendi aralarında dini konulardan konuşuyordu. sonra birden bana sordular siz gusül alıyor musunuz, bizim komşumuz var onlar normal duş alıyor, sizde böyle şeyler var mı, sizin mezheptekiler var şehitlere şöyle diyor böyle diyor... ve bir de üstüne biri benim mezhebime küfür etti. sonra bir de "yanlış anlama sana demiyoruz" dediler. beynime kan sıçradı. bağırdım birden bu ülkede diri diri yakildik bana bu konularda soru sormayin vs dedim. daha da ve birsey diyemediler ondan sonra sustular. hala çok sinirliyim. sınıftaki herkesten nefret ediyorum bugün sildim hepsini bana laf atmayan insanlardan olsa bile. sırf bu yüzden iletişim kurmasinlar numaram okuldaki kimseden olmasin diye sinif grubuna bile girmek istemiyorum. o derece hepsine karşı kin besledim ve ne yapacagimi bilmiyorum. bu arada bu kişiler barlara giden, içki içen insanlar ama ramazan olunca böyle dindar kesiliyorlar. bile bile kendimi uzak tutmayı dusunuyorum artık bana arkadaşça yaklaşanlar olsa bile. soru amacı asla provokatif değil o yüzden silinmesini istemiyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an. ramazan yaklasiyor malum ve iş yerinde de aynı şeyi yaşacağım muhtemelen. sırf bunu haftalardır düşünüp stres yapıyordum bu yüzden. ne zaman son bulacak artık bu durum? ve sizce ben ne yapayım okul ortaminda nasil davranayim bu insanlara karsi?