• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

4-5 sene öncesi faizler ucuzdu. ben bekarken 5 yıl önce ev almişim. 50 bin babam yardim etti. birazda para birikimim vardi 33 bin kredi çektim. 3 yıl ödedim bitti çok şükür şimdi evimi kiraya veriyorum. yeni bi ev almak istiyorum. bunun için birikimi yapmaya çalışıyorum
hayatimda hiç kredi kart kullanmadim. eşim kullaniyor ondan yararlanabiliyorum :)
peki sen nasıl erken bitirmek için nasıl yapacaksiniz?
ev aldığı evinde mi oturuyorsunuz? tapusu senin üstünde mi?
Erken bitirmek için yıllık gram altın hedefi koydum. Onu biriktirip ara ödeme yapacağım. Şu an aldığımız evde oturuyoruz. Krediyi eşim çektiği için tapu onun üstüne.

bugün sıfır harcama gibi duruyor bakalım eve giderken bişey çıkmazsa

Valla maaşı beklemiyoruz kk var çekiyoruz oluyor bu ay kk 3400 kusur vericez maaş gelmeden de diğer ayı doldurmaya çalışıyoruz

Demek ki ben de bıraksam biz çift maaşla bile zor geçinicez eşim birikim konusunda hiç destekçi değil borca da girmiyoruz sayesinde

Ev kredisini 10 yıllık çekmiştik. 4 yılını ödedik, 6 yıl kaldı. Ama borçlu olmak beni de çok rahatsız ettiği için ara ödemeler yapıp, erken bitirmeyi hedefliyorum. Aylık 4300 TL ödeme yapıyorum.

Krediyi 0’89 dan çekmiştik. Sonrasında faizler epey yükseldi. Borca girmeden olmuyor gerçekten. Biz her ay bu miktar parayı mümkün değil kenara koyamazdık. Borç olunca mecbur ödeniyor.
Evet oranlar eskiden çok iyiydi, 4300 aylık odeme çok uygun bence. Ben çekersek kısa vade tutup cabuk bitirme derdindeyim. 10 yıl bana çok ya, butun planları ona gore ayarlamak sanırım zoruma gider :işsiz: ama sen de muhtemelen özellikle düşük odeyim elimde birikim yapacak para kalsın diye düşündün. Zor bu işler kafa yormak gerek

Evet oranlar eskiden çok iyiydi, 4300 aylık odeme çok uygun bence. Ben çekersek kısa vade tutup cabuk bitirme derdindeyim. 10 yıl bana çok ya, butun planları ona gore ayarlamak sanırım zoruma gider :işsiz: ama sen de muhtemelen özellikle düşük odeyim elimde birikim yapacak para kalsın diye düşündün. Zor bu işler kafa yormak gerek
Özlem denizmen gelirinizin %40 ını geçmesin diyor ödediğiniz kredi

Trendyol de ürünlerin indirimli halleri bile normal fiyatlar değil

Ben normalde 40 tlye aldigim bir urun yerine ayni urun + 15 tllik 1 urun + 40 tl lik urune 47 lira verdim bana 90 100 arasi olacakti ki yine indirim beklerim
Gozume kestirdigim bir kac sey daha var ama persembeyi bekliyorum
Ben ordan aldigim herseyi asiri dip fiyati olursa aliyorum ve denk geliyor
Benden sonra 2 arkadasim daha aldi hatta

Ben normalde 40 tlye aldigim bir urun yerine ayni urun + 15 tllik 1 urun + 40 tl lik urune 47 lira verdim bana 90 100 arasi olacakti ki yine indirim beklerim
Gozume kestirdigim bir kac sey daha var ama persembeyi bekliyorum
Ben ordan aldigim herseyi asiri dip fiyati olursa aliyorum ve denk geliyor
Benden sonra 2 arkadasim daha aldi hatta
Baktığım ürünlerin daha indirimli hallerini başka yerlerde gördüm bende en indirimli yerden almaya çalışıyorum

Merhaba kızlar 🤣 sabah organikçiye gittim 3 kg ev yoğurdu aldım 10 tl ödedim . Marketten de ekmek aldım 1 tl ödedim eve döndüm. Arkadaşlarım geldiler kurabiye kahve ile oturduk . Onlar gittiler ezogelin çorbası , bulgur pilavı salata , cacık yapıp masa hazırladım . Üzerimi değişip biraz makyaj yaptım eşim geldi Yedik kaldırdım. Doğalgazımız kapalı artık . Mutfakta sıcak suyu aşırı harcıyorum ya kendimi durdurmam lazım.

Back
X