• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kizlar merhaba elimde biraz tl var. Fizikilerim ve esimin döviz duruyor.
Bu tl ile hesabimdan altin yapmayi dusunuyordum fakat piyasa bicak sırti.

Simdi 4bin kadar karta borcum var.
2700 kadar arabaya borc kaldi.2 tane de kotu borc var.
Bunlari kapatirsam nisan 15ten itabaren guzel paralar atacagim kenara.
Valla ciddi cidfi dusunmeye basladim piyasanin bu oynakligindan sonra
Neyi düşünmeye basladın canım? Ben arada mesaj atladım sanırım:)

Kredi kartını hiç eksik yatırmam ben de, hem borçlu olmak hoşuma gitmiyor hem de bir sonraki ayda azalmıyor ki o borç daha da artıyor. Kredi kartı kullarak bir nevi gelir-harcama uyumsuxluğu yaratıyoruz, bu ay aldıgını onumuzdeki ay gelirden oduyorsun. E hepsini odemeyince o katlanıp duruyor, 3ay oncekinin giderini bu ayki gelire aktarınca elde para kalmıyor tabi. Kart kullanmaya cok alıştım, intetnetten çok alışveriş yaparım çok pratik yanımda çok az nakit taşırım. Ama bunların yanında 5tl bile eksik yatırmam. Yani bilinçli kullandıgımı dusundugumden kapatma gereği hissetmiyorum. Buay normalden fazla geldi aslında 3500gibi. Ama hastane ilaç masrafımız çoktu, bir de faizsiz nakit avans cektim kurbanda kullanırım diye 250onun taksidi var. Eşimin maası yattı ödemeleri yaptık kalan bekliyor şuan altın dolar yukselişte

Bugün komşular vardi poaca kısır kıymalı börek yaptim birde tatli. Yedik ama cocuklar durmadi tabi doğal olarak. Aksam da kıymalı börek yeriz. Bizim de bu ay kredi karti borcumuz 1500 lira bu ay lens alicam araba masraflari bu aylik boyle olsun. Kredi karti borcu kalınca bende rahat edemiyorum gerçekten. Ama bu ay hesap kesim tarihi bitince elektirik süpürgesi alicam supurgem cok fena.

Adalet okuyan o kadar çok kişi var ki, 4yıllık hukuka tamamlayan oranı yuzde kaç merak ediyorum
Eşimin devrelerinden var tamamlayan ama özelde okuması için baya bir para lazım zamanıda yok heves etti birsey demedim baktı çalışamıyor 2.yıl kayıt yaptırmadı.Tamamlayan var ama masa başı çalışıyor olsa belki yapılabılır eşim hep arazıde.

Kredi kartını hiç eksik yatırmam ben de, hem borçlu olmak hoşuma gitmiyor hem de bir sonraki ayda azalmıyor ki o borç daha da artıyor. Kredi kartı kullarak bir nevi gelir-harcama uyumsuxluğu yaratıyoruz, bu ay aldıgını onumuzdeki ay gelirden oduyorsun. E hepsini odemeyince o katlanıp duruyor, 3ay oncekinin giderini bu ayki gelire aktarınca elde para kalmıyor tabi. Kart kullanmaya cok alıştım, intetnetten çok alışveriş yaparım çok pratik yanımda çok az nakit taşırım. Ama bunların yanında 5tl bile eksik yatırmam. Yani bilinçli kullandıgımı dusundugumden kapatma gereği hissetmiyorum. Buay normalden fazla geldi aslında 3500gibi. Ama hastane ilaç masrafımız çoktu, bir de faizsiz nakit avans cektim kurbanda kullanırım diye 250onun taksidi var. Eşimin maası yattı ödemeleri yaptık kalan bekliyor şuan altın dolar yukselişte
ya eskıden cok kampanya oluyodu faizsiz nakit avans diye epeydir kolluyorum yazdan beri hatta hiç olmadı hangi banka bu

Cnm Fuzuli şeyler değil bebiş gelecek ihtiyaçlar alındı öyle düşün. Bak az da kaldı gelmesine . Ağız tadı işe ödensin inş borçlarımız :KK66:
İnşallah ödenir geçen ay bebek için alınan çok şey vardı ama bu ay toplasan 400 TL yi bulmaz.mesela alınacak bir şey yok ama ben demedigim halde eşim markete uğramış bir kaç bir şey almış 50 TL karttan çekip gelmiş böyle şeyleri çok oluyor maaşa az kaldı para yok demiyor durmadan kk dan çekiyor

İnşallah ödenir geçen ay bebek için alınan çok şey vardı ama bu ay toplasan 400 TL yi bulmaz.mesela alınacak bir şey yok ama ben demedigim halde eşim markete uğramış bir kaç bir şey almış 50 TL karttan çekip gelmiş böyle şeyleri çok oluyor maaşa az kaldı para yok demiyor durmadan kk dan çekiyor
Benim eşimde öyle . Farkına varmıyor. O yüzden onu markete pek yollamıyorum. Ekmek alıp çıkacak mesela sakız cips falan alıp geliyor.

Kizlar benben00 benben00
kronikuykucu kronikuykucu
Suveybe13 Suveybe13
Yaklasik 3500 lira olan k.karti borcumu kapattim az once.
Yaklasik 2800 lira kalan arac kredimi de odedim.
2 kalem daha odeyecegim borclar kapanacak . Sadece ev kredim 1300 lira kalacak.
Istesem o krediyi de kapatiriz ama paraz döviz ve altinda. Esimin gorev parasi vsde vardi biliyosunuz.
Yani ev vs alacak olsak paramiz var cok sukur.
Su kucuk ama mide bulandiran borclari hallediyoruz kapatiyoruz.

Slm kızlar
Bugün önceki günden kalan enginar ve patlıcan yemeği var
Yanına pirinç pilavı yaptım üç küçük parça et vardı onu da tavada pişireceğim salatanın üzerine koyacağım .
Salı: balık salata
Çarşamba: kuru fasulye ve pilav
Perşembe: mantı salata (misafir var gündüz. Kalan olursa onlardan da yeriz)
Cuma: çorba salata köfte
Umarım unutmam bu listeyi :)

Bugün komşular vardi poaca kısır kıymalı börek yaptim birde tatli. Yedik ama cocuklar durmadi tabi doğal olarak. Aksam da kıymalı börek yeriz. Bizim de bu ay kredi karti borcumuz 1500 lira bu ay lens alicam araba masraflari bu aylik boyle olsun. Kredi karti borcu kalınca bende rahat edemiyorum gerçekten. Ama bu ay hesap kesim tarihi bitince elektirik süpürgesi alicam supurgem cok fena.
Ya süpürgeyi taksitle al bence :KK48:

ya eskıden cok kampanya oluyodu faizsiz nakit avans diye epeydir kolluyorum yazdan beri hatta hiç olmadı hangi banka bu
Vakıf, gecen ay kullandım hatta yazdım burda da. 1000tl 4tskdit, Altın alırım dedim ama duruyor oyle, kredi kartı her turlu yüksek geliyor hiç değilse caktırmadan tasarruf olur. Arada donem harcamalarına bakınca aa fazla olmuş deyip frenliyorum kendimi. Tasarruf aslında ama psikolojik etkisi harcama gibi:KK48: ayırdım o parayı bi kurbanı karsılar birini de bagışlarız zaten

Nakit avans mı cekiyor karttan? Onun faizi olmalı, el harçlığı ayırsana bütçeden, ay sonuna ihtiyaç olursa ordan kullansın

Back
X