- 11 Mart 2013
- 33.653
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.016
- 798
- 32
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #50.701
Oğluma gelenlerle evdeki kendi altınlarımızı ayırdık benBirde herkese bir soru sormak istiyorum.Cocuklariniza bebekken gelen altınları kendi yani evinizin ve çekirdek ailenizin altını paranız birikiminizi gibi görüp mesela ev araba veya bir yatırım yaparken kullaniyirmusunuz?Yoksa ayrımı tutuyorsunuz onu.
Yani daha basit olarak atıyorum çocuğunuza 20 çeyrek altin geldi doğumda sizinde 30 tane altınıniz var(keşke hepimizde olsa) bizim 50 altınımiz var gozuylemi bakıp hesaba birikime çocuğunuzun altınlarını katip araba alırken ev alırken veya borç öderken v.s 50 altın mi bozduruyorsunuz.yoksa 30 altın mi ?
Offf be karışık sordum bir türlü toparlayamadım
Ben ayrı tuttunBirde herkese bir soru sormak istiyorum.Cocuklariniza bebekken gelen altınları kendi yani evinizin ve çekirdek ailenizin altını paranız birikiminizi gibi görüp mesela ev araba veya bir yatırım yaparken kullaniyirmusunuz?Yoksa ayrımı tutuyorsunuz onu.
Yani daha basit olarak atıyorum çocuğunuza 20 çeyrek altin geldi doğumda sizinde 30 tane altınıniz var(keşke hepimizde olsa) bizim 50 altınımiz var gozuylemi bakıp hesaba birikime çocuğunuzun altınlarını katip araba alırken ev alırken veya borç öderken v.s 50 altın mi bozduruyorsunuz.yoksa 30 altın mi ?
Bende oyle yapiyorum büyük oğlumun doğum altinlarinin yarısını kullandık ev alırken şimdi onlari tamamlamaya çalışıyoruz ve bebişin altinalariyla abisinin altınlarını birleştirmeyi düşünüyoruz ikisine eşit böleriz diye düşünüyoruz.Ayrica oğlumun bayram harçlığı v.s gibi paralarinida ev ihtiyacı için kullanmıyoruz zorda kalırsak mesela 100 tl oğlumun parasından borç alıp geri koyuyoruz.Oğluma gelenlerle evdeki kendi altınlarımızı ayırdık ben
Oģlumun ćok altını vardı doğumu doğum günü sünneti. Hep araba için bozdurdum.ama çok pişmanım. Hiç gerek yokmuş.şimdi güzel bi Arabamız var eşim sağolsun her sene yeniler ama kuzumun altınları yokBirde herkese bir soru sormak istiyorum.Cocuklariniza bebekken gelen altınları kendi yani evinizin ve çekirdek ailenizin altını paranız birikiminizi gibi görüp mesela ev araba veya bir yatırım yaparken kullaniyirmusunuz?Yoksa ayrımı tutuyorsunuz onu.
hayırlı olsun inş hemen evinize geçersiniz.Sütlerinizi depo yapın derin dondurucuda.ilk sütleriniz çok değerli ve zaten hastaneden çıkınca sütünüz azalacak depolara çok ihtiyaç duyacaksınız.Yeni doğan hemşiresiyim bu arada
Biz hataydayız burda metreküp fiyatı fazla.
Bizim her ay farklı Hesapta olmayan şeyler başımıza geldiği icin boyle bisey yapmak hic mümkün olmuyoKızlar bizde tek bir kredi kartı var onuda tatil satın aldıgımızda ya da eve büyük yüklü bir miktarda eşya aldıgımızda kullanırız
Maaş yatınca bütün giderlerin parasını ayırırız ödenecek fatura varsa öderiz
Kendimize bir bütçe ayırırız kişisel ihtiyaç yeme içme vb onun dışında kalan parayı birikime atarız ya da altın alırız
Bizde işler bu şekilde yürüyor☺
Bizim ekstra bi yerden para geliyo esim hakemlik yapiyo futbol aşığı kendisi burda yeni başladı aylik 450 lira felan ama zevk icin yapiyo zaten o parayı senin dediğin gibi bi hesaba yatıralım diyoruz aylik insallah dusundugumuz gibi olursa tabiAslında şöyle birşey olabilir.
Bir hesap açıp aylık 100dolar veya 3gram altın vs vs çocuklar için.
Ama bir mülk edinirken birikmiş para öyle cazip geliyor ki eninde sonunda kullanılıyor.
Birde herşey çok pahalandi. Maaslar eridi gitti bu durumda.
Ben yakında birikim dahi yapamicami düşünüyorum.
Çocuklar şuan küçük.
Şöyle eğitim hayatlari tam anlamıyla başlayınca büyük meblağlar harcanacaktir
Hayırlı kazançlarınız olsun inş. Güzel birikim olurBizim ekstra bi yerden para geliyo esim hakemlik yapiyo futbol aşığı kendisi burda yeni başladı aylik 450 lira felan ama zevk icin yapiyo zaten o parayı senin dediğin gibi bi hesaba yatıralım diyoruz aylik insallah dusundugumuz gibi olursa tabi
Dogrudur cnm takip ediyordum tv biz bozuldu sonra telefonun kırıldı yanlış hatırlamıyorsamBizim her ay farklı Hesapta olmayan şeyler başımıza geldiği icin boyle bisey yapmak hic mümkün olmuyo
Bizim hepsi bir yerde bazen bende diyorum acaba doğrumu yapıyorumBirde herkese bir soru sormak istiyorum.Cocuklariniza bebekken gelen altınları kendi yani evinizin ve çekirdek ailenizin altını paranız birikiminizi gibi görüp mesela ev araba veya bir yatırım yaparken kullaniyirmusunuz?Yoksa ayrımı tutuyorsunuz onu.
Ay hadi inşallah :) Gerçekten adamlar hurda arabalarını değerlendirdiler.hayır yani dolar durduğu yerde duruyo, arabalara noluyoda bu kadar artırıyorlar.fırsatçı çok.Inşallah ötv indirimi olurda sıfır alırız.Yazarsan sevinirim canımHaberlerde var arastır istersen maliyede calışıyorum ama eşim söyledi banada öyle olursa 0 bakarız 2.el piyasası çoştuya devlet öyle bir plan yapıyomuş bisey duyarsam yazarım
Ay kıyamam paşanın herseyini dizmişin.kiraz çekirdekli bel kemeri aldım ekstra gazlı bebeklere iyi geliyomuş yüz örtüleri yapılmış iki taraftanda ben kundak aldım çocugu sıkmayan cinsten kolları çok oynayıbca uyumuyorlar dışarı çıkınca hijyenik olsun diye emzik biberon temizleyici aldım şapka omuz örtüsü aldım birinin kucagına verince dısardan gelcekler enfeksiyon kapmasın hemde kendi çıkartırsa falan mantıklı geldi arkadasım sırt örtüsü almış onlarıda begendim hop diye cek çıkar.eldiven şapka çok düşüyor deniyor tekli aldım.çok patikli sey almadım boyu ne kadar olur bezde cekicek arkadasım 1 poset getirdi gecen gün nirine ver diye yaza denk geliyor tulumlar elbiseler aldık kız olunca tokası bandı ayakkabısı nereye bakcagını sasırıyosun kokoşlugu çok severim bende.biz yatak koruması falan aldık içinden cibinlik hediyeside cıktı yaz için çok mantıklı geldi malum sinekler yalnız bırakmıyolar.tırnak makası ve törpü aldım ben hangisi kullanışlı bilemedim.onlar acil degil zaten nolur nolmaza kaşık aldım ilac vs için arkadasımda ilk yemek tabak takımı almış arılı falan kapı süsü içinde kendim yapıcam keçeden modeller begendik deniycem eşimin kuzeni yapar olmadı çikolata sadece yaptırcaz ben doğum hediyesi vermiycem onun yerine bir yere bagış yaparız annem kol ve bacaklara takılan çorap gibi gözüküyor motor becerisini geliştiriyomuş bide kitap almış bayıldım düğmeler cırt cırtlı harfler hayvanlar dokunmak beyin kıvrımını geliştiriyomuş bakalım daha neler cıkıcakPaylaşımın için teşekkür ederim alyacim.ben simdi butun olanlari sayayim da eksikler ciksin meydana
Muslin 2 tane büyük 2tane küçük 4 tane var
20 tane ağız mendili
10 tane popo kurulama mendili
2 adet penye battaniye
2 adet peluş battaniye
2 adet nevresim takımı
1 adet pike
1 triko battaniye
1 triko ici pelus tulum battaniye
1 alt açma seti
5 takım patiksiz yeni doğan alt üst takım
5 takım patikli yeni doğan takim
2 tane yeni doğan tulum
10 çift corap
5 adet yeni dogan eldiven
2 adet yeni doğan penye yelek
7 tane yeni doğan badi
7 tane 3 aylık badi
1 adet yeni doğan penye hırka
232li molfix 3-6kg bez
1 paket kullan at alt açma
Islak mendil 2 paket molfix ile geldi ama onu hastanede ben kendi elimize falan kullanırım.
Evde olanlar oğlumdan kalanlar daha doğrusu;
Giyisi yok oğlumdan kalan hep verdik 10 yıl birde giyisi saklayamazdım zaten.
Buhar makinası
Temaslı ve temassız ateş ölçer
Bebek telsizi
Mama sandalyesi sunny beybi tepsili ve tekerlekli
Süt sağma makinası
Nebilizatör(hastayken hava veriyorduk oğluma hala gerek oldukça kullanıyoruz)
Bir sürü oyuncak etkinlik kartları v.s var
Oğlumun bebek battaniyeleri penye pamuklu ve pike olarak toplamda 8 tane var. kaz tuyu bebek yorganı ve yastığı,2 takım alt açma seti de var bunların hepsini kullanacağım.
Ayrıca 6 aylık 4 takım kıyafet 2 tane peluş kapşonlu mont hırka ve 2 tane de 6 aylık tulumu var.
Yeni doğan olarak sadece alacağım giyisi tam.set hastane çıkışı seti penye battaniyesi ile takım olan 10' lu setten almadim hep alt ust şeklinde aldık.
Ya 0lar pahalı gecen gün toyota baktık 2019 160000 2.el pazarında rşim baktı 130000 2013 model hiç mi eskimedi dalga gecer gibi bakalım inş güzel haberler veririz.0.79 veriyor ev kredisine müteahhid firmadan alırsan inşaat halindeyken 500000 26 ay sonra dediler tamam güzel kendimizi sıksak öderiz ama 4 ay en az öteleme veriyor kira çocuk derken vazgectik içimde kaldı ama bayıldık projeyeAy hadi inşallah :) Gerçekten adamlar hurda arabalarını değerlendirdiler.hayır yani dolar durduğu yerde duruyo, arabalara noluyoda bu kadar artırıyorlar.fırsatçı çok.Inşallah ötv indirimi olurda sıfır alırız.Yazarsan sevinirim canım
Ben evlenmeden basladıgım bireysel emekliliğim vardı hep çocugum dogunca ücretsiz izne çıkarım diye düşünerek biriktirmiştim düğün takılarımız duruyor benim üzerimde kendi birikimimde var çocugada gelir elbet ben rabbim nasip ederse ev almak için kullanmak istiyorum ona kalıcak zaten durumum elverirse borcumu öderim küçük küçük döviz altın alıyorum onun için kiram olmazsa zaten rahatlıkla birikirBirde herkese bir soru sormak istiyorum.Cocuklariniza bebekken gelen altınları kendi yani evinizin ve çekirdek ailenizin altını paranız birikiminizi gibi görüp mesela ev araba veya bir yatırım yaparken kullaniyirmusunuz?Yoksa ayrımı tutuyorsunuz onu.
Siz nerde oturuyordunuz canım?ev önemli tabi inşallah en kısa zamanda gönlüne göre bir evin olur.Belki biraz daha araştırsan yine içine sinen,kesene uygun bir ev bulursun.Inşallah olurYa 0lar pahalı gecen gün toyota baktık 2019 160000 2.el pazarında rşim baktı 130000 2013 model hiç mi eskimedi dalga gecer gibi bakalım inş güzel haberler veririz.0.79 veriyor ev kredisine müteahhid firmadan alırsan inşaat halindeyken 500000 26 ay sonra dediler tamam güzel kendimizi sıksak öderiz ama 4 ay en az öteleme veriyor kira çocuk derken vazgectik içimde kaldı ama bayıldık projeye
TL olarak değil de 250 liralık dolar veya altın şeklinde yapsa daha iyi olabilir. TL enflasyon karşısında erir giderAblam çocuğu için her ay 250 lira yatırıyor hesabına ve 18 yaşına kadar kimse tarafindan cekilemiyecek böyle bişey de yapılabilir. Üniversite için tüm egitim parası çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?