- 11 Mart 2013
- 33.756
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.121
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
- #64.001
Tucecim çok aşırı merak donemi bu dönemde emmez, karanlık sessiz ortamda ve uyku arası tikacaksin ancak.. Yıpratma kendini yine atak dönemidir. Ya çok tavsiyeli konuşuyorum gibi olabilir ama biz çok yakın geçmişte ayni şeyleri yaşadık o yüzden deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.Valla zeyno bence de 39 günlüktü meme reddi başladı şu zamana kadar daha uğraşıyorum . Birde şöyle birşey var artık kimseye çocuk yedi uyudu vs demeyeceğim . Kv ve görümcelerim bebek doğunca ne kadar iştahlı nasıl memeyi tuttu filan dediler tamam kötü niyet yok ama sürekli bu söylendi valla bitti meme işi bizde . Birşey olduğu zaman bol bol emzir çocuk sakinleşir diyorlar mesela memeyi veriyorum almıyor nasıl bol emzirebilirim ki ? Şuan bebek uyurken emziriyorum hep uyku sersemi alıyor Çünkü gece de kalkmıyor öyle emmek için . Artık saat kuracağım emzirmem lazım. Meyve için ürün aldık kullandık bebek sevdi kayısı koymuştum içine . Eşim video çekmiş ailesine yolladı. Aaaa nasıl emiyor kayısıyı yedi valla filan dediler şuan hiç birşey yemiyor. Emeceği zaman da kucağımda emmez yatağa yatıyoruz ben üzerine eğilip göğsümü ağzına verİyorum . Eşim odaya girse emmiyor mesela . Kapı zil telefon hiç bir ses olmayacak
Gece emmek için uyanmazsa uyandırıp emzirmeyin diyorlar, ablam bebek hemşiresi o da ayni şeyi söyledi doktorumuz da öyle. Yine de sen bilirsin tabii..
Biraz daha büyüdüğü için ihtiyaclarinin farkında oluyormuş.
Emmediği dönemde sagip vermeyi denedin mi? Hem bu donem süt içmiş olur hem de senin sütün azalmamis olur.
Ayrıca bebek ek gidaya geçmiş olsa bile hala su ihtiyacını süt veya mamadan karşılıyor. Sıcak havalarda önemli. O yüzden birinden birini içse iyi olur.
Bu arada ben de kv ile konuşurken esimi surekli uyarıyorum. O da şunu seviyor bunu yiyor diyip duruyor. Bazen denk geliyor görüntülü konuşurken. ilk kaşığında çocuk ağzını açıyor hemen bak bak bak nasıl yiyor diyolar. Yahu daha ilk kaşık çocuk meraktan ağzını açıyor zaten. Sonra günlerce çocuk emmiyor kuş kadar yiyor. Zaten normalde az yiyen bir bebek daha önce de demiştim kilosuna göre en az 160 ml mama içmesi gerekirken 90 falan iciyor

Allah nazarlardan saklasın yavruları

[/QUOTE]
Doktor bana da demişti emzirmek için uyandırma diye ama aç kakıyor gibime geliyor