Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Iyi haftasonlari kizlar, bugün hic harcama olmaz bizim, hava aşırı soğuk kahve bile almaya gidemem
Kahvalti yaptık, bulaşık yıkadım, ocak fırın sildim, çaydanlık cifledim.
Eşimin isleri cok yoğun, kızımı zor zaptediyorum, sürekli baba baba tepesine çıkmak istiyor. Bir süre tamam da bu evden çalışma işi çok zorluyor artık. Acaba ne zaman güven içinde normal hayata dönülecek yoksa hic donulemeyecek mi

Şu an için cümle kurmasa da sıkıntı değil, en az 10 tane kelimesi varsa yeterli benim bildiğim. Ki yine iki kelimeyi söylemiş benim kızım 26 aylıkken iki kelimeyi birleştirdi biz nörolojiye da gittik Denver 2 testi de yapıldı . Bir sıkıntı yoktu. Siz netten Denver 2 testi Türkiye standartizasyonu deyin orda bir görsel var ona göre yaklaşık kontrol yaparsınız. Tabi her zaman dikkatli olmak da fayda var içinize sinmeyen bir şey olduğunda bir uzmana gidersiniz yine . Bir de genelde tek alan değil de özellikle 2 alanda gerilik varsa çok önemsiyorlar, mesela hem cümle yok hem de koşamıyor örneğin gibi. Yani sosyal gelişimi, dil gelişimi ve motor gelişim olarak hepsine bakmak lazım Tekerlemeleri çok faydalı buluyorlar , bol bol tekerleme ve şarkı söyleyebilirsiniz ki muhtemelen yapıyorsunızdur bu arada dans edebilir yada hareket yaptırabilirsiniz. Zevk aldığı hareketlerle birlikte öğrenme daha kolay oluyormuş.
Eğer kitap seviyorsa q bebek in 18-24 ay ev 24 ay üzeri için dil gelişim kitapları güzel. Ama ders verir gibi değil tabi çocuk eğlenmediği sürece hiç bir şeyi zorla öğretemiyoruz

Kızım 15 aylık, bizde henüz çok kelime yok.Anne, gol,kalk,koş,kuş,mama hatirladiklarim. Bu kadar bile olabilir, bilemedim. İlk kızım ve bizim en güzel aktivitemiz yemek yerken kitaplarla hasır nesir olmak ya da ben bir iş yaparken onun kitap karıştırması.
T Tutunamayanlar777 in bahsettiği q bebek yayınlarının kitaplarını bende tavsiye ederim.Dil gelişimi 1 kitabini yeterince tukettikten sonra bugün diğer 3 kitabını aldım,geldiler.
Gorumcemin oğlu kizinizla aynı ayda.O da kelimeleri tekrar ediyor,kelimeleri var ama henüz iki kelimeyi yanyana getirmemiş. Ben bunun gelisimsel bir surec olduğunu düşünüyorum. Kelimeleri varmış vakti gelince dilediği gibi de kullanicak.
Sosyal medya da 23-24 aylık bebeklerin iki hatta üç kelimeyi yanyana getirip cümle kurduklarını,akıcı konustuklarini görünce ben de daha şimdiden evham yapar gibi oluyorum ama frenlemeliyim kendimi.Daha küçükler ve kendi hızlarında büyüyorlar.

Son düzenleme:
Bizde de esim esnek mesai çalışıyor bir gun gidip diğer gün gitmiyor ve o evdeyken ben nefes alabiliyorum. O yokken ev savaş alanı.

Sıfır harcama.Yarin ekmek alınır.Pazartesi kizim menenjit aşısının son dozunu olucak.Ve birkaç eksik alınır harcama olarak.

20 30mkelimesi var her zaman kullanmaz ama işine gelince söylüyor. dediğiniz kitaplara da hemen bakacağım

haklısınız aslında ama insan bazen bir sıkıntı olmasın olursa hemen önlem alayım diye düşünüyor işte

pure hazel ben de 2020 için 1 gr altın hedef yazdırmıştım 3 gr aldım. Sene içinde biara baktım listeden silinmiştim. O yüzden haberdar etmedim.

8 ocakta bu sene içinde yükseldiğinde bozdurup borca vermek için 1 gr altın daha aldım. Bu sene yatırım amaçlı gr hedefim yok maalesef çünkü hedefim borçları kapatmak ve yatırımımı şansım yüzüme gülerse borsaya yapmak ayda 50 100 tl arası o da :) oluşan kârlarla da takviye yapıp yeterli miktar olunca borçlara ara ödeme yapmak istiyorum. Umarım şansım yaver gider herkesin birikimi yatırımı bereketli olsun inşallah :) martta da doğumum var bu arada yani masraflı bir yıl bizi bekliyor :))

Saglik personeli ve yaşlılar asilanmaya devam ediyor Pure.. daha o gruplar bitmedi. Bize sağlık merkezimizden her hafta bilgilendirme maili geliyor, randevu uygulamasına kayit olun bekleyin diyorlar.

Herkese günaydın dün herkes sokak ve parklardaydı. Devriye polisler gezip uyardı hep .örneğin bir baba ve anne bebek arabasında da çocukları polise denk geldi,kaldırımda 3-5 dk tartışır gibilerdi sonra bu aile geri dönüp yürümeye başladı. Aradan 20 dk geçti başka bir aile çocukları ile kaldırımdalardı parka doğru yürüyorlardı. Polisler hangi birini geri evine çevirsin. Abartmıyorum hareketli insanları saymaya çalıştım 57 idi ama başka insanlarda market kuruyemiş balıkçıdan çıkıyordu. Yazın kimseyi evde tutamazlar bence. Ben cadde üzerinde oturuyorum normal zamanda böyle yürüyen insan hiç yok , herkes arabası ile balıkçı be marketlere gelir,sadece parkta spor yapanlar oluyor. Ama dün eline poşet alan sokaktaydı. Eşimde kalabalığı görünce sadece gerçekten marketten ihtiyacı olup yürümek zorunda kalanlara acıdı. Onun dışındakiler ailecek yürümeye çıkmıştı resmen.

Hava güzelse fırsatı kaçırmak istememislerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…