Simdilik daha kucukler diye yavastan aliyorum, kendimce okuyup arastiriyorum, ama kesinlikle dedigin gibi bir bilene danismak gerekiyor, cok detay var. Sen de benim ufkumu ac, cok ihtiyacim var, madem burada yasayacagiz iyice entegre olmak istiyorum, oncesinde nasil olsa donecegiz diye umursamamistim.
Turkiye`de de yatirim yapmak geliri doviz olan icin riskli bence, biz bizzat deneyimledik, suan evi satsak alirkenki bozdurdugumuz altin ve dovizin yarisi bilemedim %60 si yapiyor. Turiye`de de neredeyse iki aylik kira gelirimiz emlak ve gelir vergisine gidiyor.
Ben gecenlerde Amerika`da yatirimla ilgili bir video izledim, ondan etkilendim galiba, Massachusetts`te vergiler yuksek ama dusuk olan baska eyaletler var, mesela Florida`da gibi, 150K civari bir daire alip 1200-1300$ kiraya verebilirsin, eline aylik 900-1000 kalir, vergiyi giderleri falan cikarirsan. 150K gibi bir yatirim icin aylik 900-1000 iyi geldi bana. Tabi bu rakamlar benim tahminim, biraz online sitelere baktim, kaca satiliyor, kaca kiraya gidiyor diye.
Turkiye`deki kira gelirimiz 1900 TL, 150$ bile etmiyor saka gibi. Oysaki cesaret edip buradan kucuk bir daire alsaydik, ayni yatirima 1000$ alacaktik belki. Ya iste ben yasadiklarimdan yola cikiyorum, bir baskasinin gorusu deneyimi farklidir.
Insanla ugrasmak da zor, Allahtan kiracimiz iyi insanlar, hic ugrastirmadilar, ama benim annemler ve kiz kardesim iki sokak otedeler, hep ilgilendiler sagolsun.