Bugün ne aldin kaç tl harcadin

M mutemadiyenuzgun aslında gelirleri güze.borçları mı var ?sizden yardım istemişler. en azından kardeşler paylaşmalı faturayı.birinden istemek onun da durumu sıkışıklığı doğru değil. durumunuzu eşiniz açıklamalı.
Kavga ettik. Ailesine söyledi. Ben yokken ailesi varmış. Onun parasına ben karışamazmışım. Çünkü dış kapının mandalıyım ben.

Asla doldurmak istemem ancak bir soz var yemeyenin Malini yerler. Sen kontrolunden kis ama onlara para gonderilsin; bu da iyiymis. Ancak is burda Esine dusuyor onun dusunmesi soylemesi lazim. Hani sizin durumlar iyi olsa onlar da sikisik olsalar anne babalara yardimci olursunuz da boylesi insanin gucune gider. Cok Merak ediyorum sen 490 liralik dogalgaz yakabiliyor musun evinde? Tahmin ediyorum mutlaka tasarruf ediyorsundur.
Ne 490 lirası. Pazar Arabası almadı. Peynir bitti evde maaşı bekliyoruz. Kursa gidiyorum cebimde 5 kuruş para yok.

He tabi dış kapının dış mandali olduğundan hamilesin sinir oldum ya
Benim annem bin lira alıyor şu an. Ablamla yaşıyor. İki bin lira falan giriyor eve. Annem hala bana birşeyler alıyor hediye. Açlıktan ölse para istemez. Ben böyle yüzsüzlük görmedim.

elecda elecda bende sana yazacaktim, ipek hanimda tereyagi cesidi cok hangisini alsam anlayamadim
Tuzsuz acik renk hafif seviyoruz, tavsiyen olurmu?
Sinoptan gelmisti ama bitmek uzere.
Marketten almak istemedim
İpek Hanım Çiftliği-Yayık tereyağı olanı alıyorum. Tuzsuz ve hafif bir yağ canım. Kars olan yayık var bi de onu alma, o ağır çünkü.

M mutemadiyenuzgun hos degil evet herkes kizar ama artik madem verecek karar vermis sen kendini ve bebegini uzme bebek hisseder bugunler cok onemli bebekten kesme gerekirse eksiye gec doktoruna git evlat olmayi biliyorza baba olmayi da bilecek
Kredi kartı yok. Banka kartı var sadece o da onda. Eksiye geçemiyorum o yüzden.

Ne 490 lirası. Pazar Arabası almadı. Peynir bitti evde maaşı bekliyoruz. Kursa gidiyorum cebimde 5 kuruş para yok.
Canım merhaba bir tavsiyem olacak :)
Üzülme hiç başının gözünün sadakası olsun.
Anladığım kadarı ile naif bir insansın.
Bu işten çok da kötü olmadan kurtulmak istiyorsun ki bizlere de yazdın.
Eşin bu 490tl yi verirken eşimin doktor kontrolü için lazımdı ama bu seferlik böyle olsun desin. Diyemiyorsa eğer bebek olunca bebek var artık biz de yetişemiyoruz bir 100tl varsa verir misiniz desin bez alacam desin. Bak bir daha isteyemezler zaten. Eşin de koca adam farkındadır her şeyin. Ama kullandırmayın artık kendinizi. Benim kv ve kayınpederin de hep bizim paramızda gözü vardır . O ağlıyorsa sen değil de kocan yakınsın şöyle yetmiyor şöyle zamlı yetemiyorum geçinmek zorlaştı diye laf etsin hep.

Bütün takıları neredeyse onlara verdik. O yüzden bu ay iki bine yakın bankaya attırdım. Çocuk olcak malum. Bu ay baya zorluk yaşadık. 300 lira borçlandık. Dediğim gibi peynir yok. Buzdolabımız ve diğer Beyaz eşyalarımız ikinci el alındı evlenirken. Buzdolabı koku yapıyor karlı oluyor yicekler. Değiştirelim diyorum. Çöp kutusu alalım pazar arabası alalım. Param yok diyor annesine para yolluyor. Sözde evlendikten sonra çok iyi bakacaktı bütün kadınlar bana imrenecekti hepsi yalanmış.

Kredi kartı yok. Banka kartı var sadece o da onda. Eksiye geçemiyorum o yüzden.
Tek kurusunu verme sen kendine ve bebegine harca. O da evi gecindirsin masraflari karsilasin Eger artirabiliyorsa ailesine oyle gondersin. Cok sinirlendim Esine, karisinin cebinde iki lira olacak o aileye para yollama derdinde olacak. Evlat olmayi bilirken az adam olsun es ve baba olmayi da ogrensin.

Benim annem bin lira alıyor şu an. Ablamla yaşıyor. İki bin lira falan giriyor eve. Annem hala bana birşeyler alıyor hediye. Açlıktan ölse para istemez. Ben böyle yüzsüzlük görmedim.
Kızın aileleri verici oluyor ama erkek tarafı sıkıntılı ne koparsak kar diye bakıyorlar o kadar okuttuk bize de baksın mantığı oluyor maalesef ben bir keresinde söyledim annem hep bir şey alır gelir hiç eli boş gelmez dedim bir sonrakine ellerinde bir şeyler geldiler. Zeytin yağı almış bir sürü bize bittikçe veriyor ben de sinir oldum beş bana ise bel kendine ise paylaş ne dilendiriyorsun

Canım merhaba bir tavsiyem olacak :)
Üzülme hiç başının gözünün sadakası olsun.
Anladığım kadarı ile naif bir insansın.
Bu işten çok da kötü olmadan kurtulmak istiyorsun ki bizlere de yazdın.
Eşin bu 490tl yi verirken eşimin doktor kontrolü için lazımdı ama bu seferlik böyle olsun desin. Diyemiyorsa eğer bebek olunca bebek var artık biz de yetişemiyoruz bir 100tl varsa verir misiniz desin bez alacam desin. Bak bir daha isteyemezler zaten. Eşin de koca adam farkındadır her şeyin. Ama kullandırmayın artık kendinizi. Benim kv ve kayınpederin de hep bizim paramızda gözü vardır . O ağlıyorsa sen değil de kocan yakınsın şöyle yetmiyor şöyle zamlı yetemiyorum geçinmek zorlaştı diye laf etsin hep.
Dedi zaten kontrole gidemedik parayı attırdı bankaya diye. Babası bana sen kimsin parada sözün olamaz dedikten sonra ben daha bişey diyemem. Boşanmaya gidecek gibi duruyor. Ben üniversite mezunu insanım. O kadar puan yapıp okudum. Bu hallere düşecek kişi değildim. Eşimin beş kuruş parasına kaldım çok kötü bir durum. Zaten o da annesinin hakkıymış onu da vermez artık.

Bütün takıları neredeyse onlara verdik. O yüzden bu ay iki bine yakın bankaya attırdım. Çocuk olcak malum. Bu ay baya zorluk yaşadık. 300 lira borçlandık. Dediğim gibi peynir yok. Buzdolabımız ve diğer Beyaz eşyalarımız ikinci el alındı evlenirken. Buzdolabı koku yapıyor karlı oluyor yicekler. Değiştirelim diyorum. Çöp kutusu alalım pazar arabası alalım. Param yok diyor annesine para yolluyor. Sözde evlendikten sonra çok iyi bakacaktı bütün kadınlar bana imrenecekti hepsi yalanmış.
Bütün bunları kayınvaliden biliyor mu peki? Yoksa eşin yok anne bizim paramız var sen al kullan diyerek mi veriyor ?

Back
X