CuteMom
senin bebiş büyümüş baya, bence çokta ayrı yemek yapacagım diye ugraşma. Ben 1 yasa kadar sıfır tuz ve salcasız olarak ayrı yaptım, bir de bazı besinler alerjik oluyor ya. Zaten 7aylık falan iken basladık ek gıdaya, 18ay kadar emdiler. Ondan sonra az tuz az salcalı olarak devam ettim yemeklere onlar da yediler . Ben kendin de çık salcalı yemek sevmiyorum, acı baharatı da sonradan ekliyorum. Küçükken Atıştırmalıkları çok ayrı yapardım ben; unsuz-şekersiz-yağsız kek, yulaflı kurabiye, kayısı kurusu-muz-ceviz karışımı, şekersiz reçel gibi. Neredeyse 2yasa kadar beyaz şeker olan hiç birsey yemediler. Hala çikolata ve kakaolu birsey yemiyorlar. Teklif ediyorum bazen yiyorlar bazen reddediyorlar. Kahvaltılar da omlet/haşlama yumurta olmazsa olmazım. Hem protein hem doyurucu. Yanına zeytin peynir tahin pekmez vb. Verdim. Hafta da 1 kez; yulaf,pekmez,ceviz,muz,peynir karışımı yapardım ama onun dışında bulamaç tarzı yedirmedim. Alışsınlar diye blenderdan geçirmedim hiç.
Bebişe özellikle; sade yogurdu, muzu ve tahin-pekmezi sevdirmeni tavsiye ederim. Bunlar hayat kurtarıyor; yemeği az mı yedi yıgurtla destekle, ogun mu atladı ver muzu tok tutar(düzenli verirsen kabızlık yapmaz, yaparsa aynı zamanda kayısı da ver) tayin-pekmez bizim bas tacımız ya, hani yemek biter tatlı gelir ya bizim için onun gibi birsey

hiç hayır demezler. İnan seyahata çıktıgımızda bile yanımda bunlar varsa kendimi guvende hissediyorum