• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Bizde para hiç ayrı gayrı olmadı kazandığımız tüm parayı havuza ortak koyup ordan harcıyoruz tasarrufu da aynı şekilde yapıyoruz. Zaten kara kaplı bir defterimiz var tüm harcamalarımızı oraya yazarız. Bir dönem ben çalışmadım o dönemde de aynı şekilde yürüdü. Ama eşim israf eden birisi olsaydı belki daha farklı olabilirdi

Bizde para hiç ayrı gayrı olmadı kazandığımız tüm parayı havuza ortak koyup ordan harcıyoruz tasarrufu da aynı şekilde yapıyoruz. Zaten kara kaplı bir defterimiz var tüm harcamalarımızı oraya yazarız. Bir dönem ben çalışmadım o dönemde de aynı şekilde yürüdü. Ama eşim israf eden birisi olsaydı belki daha farklı olabilirdi
Bu da gayet güzel bir yöntem. Evliliğin başlarında biz de bu şekilde yapıyorduk. Ancak ona aldığım hediyenin parasını görüyor falan fazla şeffaf geldi bana bu durum:)) Sonradan bütçeyi ayırdık. Bu şekilde daha rahat ettik.

Bizde para konusunda hiç problem yaşamadık, ayrı şehirlerdeyiz, kira aidat onda faturalar bendeydi mutfak ortak geri kalan kişisel harcamalar fatura yol ücreti vs herkes kendisi yönetti. Aileye hediye harçlık yada diğer harcamaları sadece haber vermek için söylüyorum oda söylüyor. Birikim ikimizde yapıyoruz o tl de parası olmasını da istiyor ben altıncıyım. Bu ara ben kk ile harcama yapıyorum o bana bir miktar gönderiyor.

Bu da gayet güzel bir yöntem. Evliliğin başlarında biz de bu şekilde yapıyorduk. Ancak ona aldığım hediyenin parasını görüyor falan fazla şeffaf geldi bana bu durum:)) Sonradan bütçeyi ayırdık. Bu şekilde daha rahat ettik.
Ay sonu evet görünüyor kim kaça ne almış 😆ama bu durum bizi rahatsız etmiyor.

Bugün arkadaşa gittim daha sonra eşimle B12 iğnemi vurulmaya gittim
Markete götüremedim bize uzaktı indirimin olduğu market yorgunum dedi eve geldik ama istediğim ürünlerin hepsi orda indirimde
Bana söyle ben alırım yarın dedi ama kendim almam lazım :)

Merhaba eşim iş dönüşü ekmek ve şalgam aldı 4 tl galiba . 25 tl de doğal bir sabun varmış ondan sipariş verdi 🤣

Bugun buyume rakamlari aciklandi.
Küçülmůşüz.
Yuzde 3.
Nufus göcmenlerle iyice artiyor ve sonumuz hayrola

Resen çıkmış bana da doğum izninde olacağım halde iade ettim bende ücreti çok düşük aksama kadar beklemeye degmez
Ne kadar biliyor musun daha önce yurtdışında görev aldım o zaman 3 gibi gidip gece dönmüştüm kızım küçük oldugu için uykudayken gelmiştim 1 öğün ek gıda vermişti annem çıkar mı bilmiyorum deneyim şansımı dedim

Ne kadar biliyor musun daha önce yurtdışında görev aldım o zaman 3 gibi gidip gece dönmüştüm kızım küçük oldugu için uykudayken gelmiştim 1 öğün ek gıda vermişti annem çıkar mı bilmiyorum deneyim şansımı dedim
Sandık başkanı 124 üye 115 güncel
Bir kaç saatlik sınav görevlileri ücretleri bundan fazla olduğu için sabah 7 den akşam 18 e kadar durmak zor gibi geldi bana

Selamlar günaydın mesajından sonra daha yeni girebildim:) atlaya atlaya okumaya çalıştım. elecda elecda paylsşımda ev kredisi,mutfak,okul sana fazla düşmüş gibi geldi bana :KK48: ha gelirle orantılı ise o ayrı. Şaka bir yana herkesin bütçe yürütürken uyguladığı yöntem farklı olabiliyor. Biz ortsk yönetiyoruz, gider fazla suAn eşiminkini harcıyoruz benimkini biriktiriyoruz gibi bir durum oluyor ama biriken de ikimizin parası sonuçta. Buarada istediğimiz gibi bi ev bulamadık, beğendiğimiz de bizim istediğimiz fiyata inmedi. Kaldı gibi şimdilik.
@orkidekaramel hosgeldin, cogunluk 1yılda biriktirebileceğin rakamı soylemiş, ama ben baska bir konuyu merak ettim. Çocukta varmış o rakamlara nasıl idare edebiliyorsun evi? Kim bakıyor cocuga, umarım eşin birAn once iş bulur.

Selamlar günaydın mesajından sonra daha yeni girebildim:) atlaya atlaya okumaya çalıştım. elecda elecda paylsşımda ev kredisi,mutfak,okul sana fazla düşmüş gibi geldi bana :KK48: ha gelirle orantılı ise o ayrı. Şaka bir yana herkesin bütçe yürütürken uyguladığı yöntem farklı olabiliyor. Biz ortsk yönetiyoruz, gider fazla suAn eşiminkini harcıyoruz benimkini biriktiriyoruz gibi bir durum oluyor ama biriken de ikimizin parası sonuçta. Buarada istediğimiz gibi bi ev bulamadık, beğendiğimiz de bizim istediğimiz fiyata inmedi. Kaldı gibi şimdilik.
@orkidekaramel hosgeldin, cogunluk 1yılda biriktirebileceğin rakamı soylemiş, ama ben baska bir konuyu merak ettim. Çocukta varmış o rakamlara nasıl idare edebiliyorsun evi? Kim bakıyor cocuga, umarım eşin birAn once iş bulur.
Benim maaşım eşimden yüksek canım. Eşim kamuda mühendis olarak çalışıyor. Ödemeleri düştükten sonra ikimizin eline kalan para aynı:) Bizde de birikim hedefi ortak, borç ortak. Maaşlardan kalan kısım bireysel:)
Eve ne tarafta bakıyordunuz?

Benzine yine zam var kızlar 15 kuruş 😳

Benim maaşım eşimden yüksek canım. Eşim kamuda mühendis olarak çalışıyor. Ödemeleri düştükten sonra ikimizin eline kalan para aynı:) Bizde de birikim hedefi ortak, borç ortak. Maaşlardan kalan kısım bireysel:)
Eve ne tarafta bakıyordunuz?
Bende oyle tahmin ettim canım:) ee ortak birikim hedefiniz varsa bunun için herkes çabalıyorsa bütçeniz ayrı değildir zaten. Hani para paylaşıldığında bir taraf biriktiriyor diğer taraf harcıyorsa o sıkıntı:) krediyi nekadar oduyorsun çok mu bitmesine?oturduğumuz civardan bakmak istiyoruz bir taraftan borçlu olmak hoşuma gitmiyor ama borca girmeden de olmayacak gibi. Hayırlısı bakalım düşük oranlar seçimden sonrada devam edebilir piyasa çok durgun

Back
X