• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Eşim de ben de Ankarlıyız. Ayaş taraflarında 45 dk filan uzaklıkta. Havası bile çok farkediyor mesela gece 2 de uyu sabah 7 de gözler cin gibi açılıyor. Keşke fırsatımız olsa da daha sık gidebilsek.
Kesinlikle temiz hava, bol oksijen insani daha dinc tutuyor. Dogudayken o kadar pis bir havasi vardi ki sehrin, yorgundum uykusuzdum surekli. Burada çam kokusuyla yasiyoruz ve resmen dinclestim :)

Disari ciktik biraz. Biraz da avm yaptik. Ben tabi iptal. Halim yok. Izgara kokulari filan geldi burnuma fenalastim. Normal yemekten tiksindim ama gidip 1 tabak midye dolma yedim .tuhafim:confused:

Biraz alisveris yaptik minik bardakta domates minik salatalik kabak patates vs aldik. Cok tuketiyorum bunlari bu aralar 38 lira tuttu.
19 lira ruj aldim sirf indirimli diye.
Midyeye ne kadar verdik bilmiyorum.

Avmde ceyrek altin 380 liraydi almadim.
Disarda kuyumcudan 374 liraya 1 ceyrek daha aldim.
Mart ayi birikimim 5 çeyrek altin olmus oldu.
Dogum icin 250 lira attim bi koseye. Kismet olursa doguma kadar 2000 lira birikecek. Hastane masraflarinin bir kismini karsilar.

Esim firinda kofte patates ve salata yapiyor suan:KK14: aksamdan corba da var

Bu arada farkettim de cogumuzun esi asker veya polis galiba :) En cok ekonomiyi biz mi yapiyoruz nedir :deli::KK19:
Asker ve polisler es secimini tutumlu hanımlardan yana yapıyorlar da diyebilir miyiz veya nöbet vs sizinkilerin mesai kavramı pek net değil ya ayrıca bir de sürekli tayin göç vs paranın kolay kazanılmadığını daha iyi mi farkediyorsunuz ve ona göre harcamalara dikkat ediyorsunuz ?🙄

Disari ciktik biraz. Biraz da avm yaptik. Ben tabi iptal. Halim yok. Izgara kokulari filan geldi burnuma fenalastim. Normal yemekten tiksindim ama gidip 1 tabak midye dolma yedim .tuhafim:confused:

Biraz alisveris yaptik minik bardakta domates minik salatalik kabak patates vs aldik. Cok tuketiyorum bunlari bu aralar 38 lira tuttu.
19 lira ruj aldim sirf indirimli diye.
Midyeye ne kadar verdik bilmiyorum.

Avmde ceyrek altin 380 liraydi almadim.
Disarda kuyumcudan 374 liraya 1 ceyrek daha aldim.
Mart ayi birikimim 5 çeyrek altin olmus oldu.
Dogum icin 250 lira attim bi koseye. Kismet olursa doguma kadar 2000 lira birikecek. Hastane masraflarinin bir kismini karsilar.

Esim firinda kofte patates ve salata yapiyor suan:KK14: aksamdan corba da var
Afiyet olsun.
Dün gece çıkışta biz de midye dolma gördük ama bana hem doktorum (ki kendisi çok rahat görünür) hem de diyetisyen gebelikte kokoreç midye uzak dur dedi.

Asker ve polisler es secimini tutumlu hanımlardan yana yapıyorlar da diyebilir miyiz veya nöbet vs sizinkilerin mesai kavramı pek net değil ya ayrıca bir de sürekli tayin göç vs paranın kolay kazanılmadığını daha iyi mi farkediyorsunuz ve ona göre harcamalara dikkat ediyorsunuz ?🙄
Ben eşimle lisedeyken tanıştım. Bu sene bilinçlendim diyebilirim. Cocuk olduktan sonra onun icin biseyler yapmaya çalışıyorum.evlendigimizden kredi ödemeye başladık kimsenin yardımı olmadan düğün eşya vs oldu. Simdi zaten paran yoksa bisey yapamiyosun ki cocugumun geleceği icin bilinçlendim diyebilirim :)

Valla hicbirini tutturamadin canim.evlendigimizde yazdiklarinin tam tersiydik.
Sonradan edindigimiz deneyimler olgunlastirdi diyelim .yani bizim icin boyle

5 kg şeker
5 kg bulgur
2 kavanoz reçel
4 lt sıvı el sabunu aldırdım eşime
60 tl de bugün harcandı şu anlık eksik yok

150 tl internet ve tel. Faturaları
220 tl doğalgaz
80 tl kapıcı
450 tl kira
40 tl cay parası
150 tl süt yoğurt aylık ödüyoruz
Ödendi 2300 civarı nakit var bir cumhuriyet alırız 750 civarıda harçlık kaldı yeter umarım

Bence o tamamen kişilik yaşanmışlık vs meselesi diye düşünüyorum. Ben kendim çalışırken nasıl zor para kazandığını yaşayarak öğrenmiştim . Evlendikten sonra da eşimin ne kadar zor şartlarda çalıştığını yağmurda karda her türlü göreve gittiğini dizlerine kadar çamura battığını üzerinden ne bombalar geçtiğini bildiğim için onun parasının bir kuruşuna kıyamıyorum bunu hep söylüyorum ona. Hep vicdan azabı duyuyorum ben evdeyim o çalışıyor çabalıyor diye söylüyorum. O bana sen evde birşeyleri yoluna koymasan paramızı tutmasan ben çalışsam da faydası yok herşey senin sayende oluyor diyor. Ama ben yine de çok üzülüyorum tabi🥺

Yok kiz ben de 1 senedir dikkat ediyorum sunun surasinda :))
Gecen seneye kadar haftada 3 gun disarida yerdim, kiramiz daha uygundu, kazancimiz daha fazlaydi ama bakiyorum millet doguda ev parasi biriktirir biz anca karın doyurmusuz.
Markete gidince ne fiyat bakardim ne birsey. Yaş kemale erince, bir de ekonomi topiklerini keşfettikce, milletin şurdan sıkıp şurdan yedigini :confused:gordukce kendi kendime gaza geldim:))
evi alinca rekor kiracagim sanirim 2000 tl gibi bir rakamla nasil gecinilir videolarimi youtubeda izlerseniz sasirmayin :))

5 kg şeker
5 kg bulgur
2 kavanoz reçel
4 lt sıvı el sabunu aldırdım eşime
60 tl de bugün harcandı şu anlık eksik yok

150 tl internet ve tel. Faturaları
220 tl doğalgaz
80 tl kapıcı
450 tl kira
40 tl cay parası
150 tl süt yoğurt aylık ödüyoruz
Ödendi 2300 civarı nakit var bir cumhuriyet alırız 750 civarıda harçlık kaldı yeter umarım
Canim kiranız cok uygunmuş ne güzel masallah

Yok kiz ben de 1 senedir dikkat ediyorum sunun surasinda :))
Gecen seneye kadar haftada 3 gun disarida yerdim, kiramiz daha uygundu, kazancimiz daha fazlaydi ama bakiyorum millet doguda ev parasi biriktirir biz anca karın doyurmusuz.
Markete gidince ne fiyat bakardim ne birsey. Yaş kemale erince, bir de ekonomi topiklerini keşfettikce, milletin şurdan sıkıp şurdan yedigini :confused:gordukce kendi kendime gaza geldim:))
evi alinca rekor kiracagim sanirim 2000 tl gibi bir rakamla nasil gecinilir videolarimi youtubeda izlerseniz sasirmayin :))
Aynen.
Doguda millet ev aldi luks araba aldi odedi bitirdi. Bulusmalarda anlatilirdi hatta ben onemsemezdim.
Biz bir ton gereksiz borc yaptik doguda.
Maasimiz fazlaydi. Kucuk biryer oldugu icin hayat pahali degildi. Lojmandaydik.
Fakat degerlendiremedik ne yazik ki.

Ben hep kosede para tutan ama hep paraya duygusal bakip harcayan biriydim
Annem cok calisti cabaladi ve o sartlada herseyi sagladi hep elele bsyleri hallettik
Tek pismanligim var.
Evlenmeden once 5 yil calistim annem ve ben sifir pesinat ile ev aldik esyalari hallettik ve tatile gidebildik. O surecte kyk kredisini odeyebilir ve az ama duzenli birikim yapabilirdim. Su an annem oduyor hala bizim icin cabalamasi beni uzuyor. Bende fazla fazla market yada ona harcamaya calisiyorum Esimle tanistigimda brz ceyiz ( onuda etrafa evhediyesi goturduk ztn :KK70:) ve 180dolar param vardi ama hepsi halloldu
Bizim ev almamiz ztn esimle tanismama sebepti cokta takmiyorum
Evlendigimden beri hep bsyler aldim kardesim evlendi onun hediyesi ceyizi evimin eksikleri kendime yaptigim masraflar hepsini dengede tutmaya calisiyorum.
Israftan kactikca bereket geliyor ztn
Esimde hep biriktirmis dugun zamani cok rahat ettik 2 ailede destekti ztn, ilk zamanlar yetememekten korkardi simdi benden beter oldu bide tl biriktirmese :KK70: haftasonu hesabini gordum sok oldum:KK70:
Bende az altin aldim diyodum :KK70:

Allah oncelikle saglik huzur mutluluk versin.
Ama mal canin yongasidir derler. Zor durumda kalinca anlasiliyor parasizlik. Kimsye muhtac olmamak onemli. Insanin parasina gucu yetiyor bu durumda.

Sadece kendin icin degil pure ben ailemi de dusunuyorum ver kosem demek yakinlarinin guclu olmasi onemli

Kizlar bsy sormak istiyorum
Sizce araba dizel mi benzinli mi
Ciddi ciddi dusunuyoruz ama su an kor noktadayiz
Esim azcok bilir ama zor karar verir
Ben brz arastirmaliyim

Kizlar bsy sormak istiyorum
Sizce araba dizel mi benzinli mi
Ciddi ciddi dusunuyoruz ama su an kor noktadayiz
Esim azcok bilir ama zor karar verir
Ben brz arastirmaliyim
Cok km yapiyorsan dizel diyorlar canim. Ben o yuzden benzinli tercih ettim. Daha ayrintili bilenler vardir belki.

Cok km yapiyorsan dizel diyorlar canim. Ben o yuzden benzinli tercih ettim. Daha ayrintili bilenler vardir belki.

Esim farkli bsy soyledi
Dizel arabanin bakimi agir olur dedi
Biz km yapariz 3. Bir sehir var, gezmeyi de severiz.
Bir kere karar verip onumuze bakmak istiyorum

Back
X