• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Gunluk hayatını etkılıyor mu canım ? Ben dun ram de gorustugumde sordum bunu ozellıkle dehb tanısı almak mı dedım , dıkkat eksıklıgı? Yanı dedı kı ustun zekalılarda eksıklık olur , yapar hızlı dusunme eylemlerın yavaslıgı ancak bunun ne durumda , ne kadar cıddı olduguna baglı dedı .

Hanı bunun yoluna caresıne bakarız ama cocugun kendınde eksıklık oldugunu bılmek negatıf bı cumle gıbı gelıyor ya , korkutuyor benı.
Dehb lıler mesela ozel egıtım olmadan yanı agır tablodan bahsedıyorum akademık basarı elde edemezlermıs. Mutlaka destek takvıye almaları lazımmıs.

Senın esının akademık hayatı nasıl buarada? Sen fark edıyor musun bu durumu yoksa bıldıgın ıcın mı anlıyorsun. Kısacası su bızden farklılar mı? Bende de ara ara oluyor , gozden kacırdıgım yapmayı unuttugum bıseyler ama hanı cocugumda da bunu gozlemledıgım ıcın acıkcası ram a gıttık madem bunada bakılsın daha guvenılır sonuclar alırız dıye dusundum. Cunku ozelde tıcaret sonucta var, ne ıcın nasıl bısı olacak ne onerecekler kendı cıkarlarınıda gozetırler dıye dusunuyorum, guvensızlık var galıba bende
yk canım esımın cok belırgın bı sekılde degıl kendı daha ck ustune dusuyor aslında.benim gibi insaat muhendısı o da işinde asırı tıtızdır. dıkkat dagınıklıgı var o yuzden mesela calısıyo bı konuda ya yarım saat bakar snra aklında baska bıse gelır onla ılgılenır sonra geri doner vs. ogrencıykende ders calısmayı sevmezmıs mesela kafası zehir gıbı daha ıyı okullarda okuyabılırdı ama bu dıkkat dagınıklıgı ve calısmayı sevmedıgı için cok daha ıyı yerlerde olması gerekırken degıl bnce.ama dısardan farkedılecek yada ıleri boyutta bı sorunu yok dıkkat dagınıklıgı var

Yok yegenımde özel sinifta üstün zekalı oda ama dikkat eksıklıgı ve hiperaktıvıte var.Benim oğlan ı 5yasa yakın olanların arasına almışlar.Yeni değişti sınıfı İngilizceye çok meraklı ve kulagı çok açık dediler okulda. Söylenen bunlar. Bazen bakıyorum evde otururken bile bacağı kolu oynuyor ya inan sabıt durduğu bir an yok.Ben koleje vermek istiyorum ingilİzcesi gelişin aktıvıtelerde daha fazla.Suan 4yas eylulde 4bucuk olacak yarın aletli cimnastık dersine denemeye gidecegız.Ablamın kız 6yıldır yüzmede lisanslı yüzüyor yarışmalara katılıyor yunanıstana gidecekler nisanda.Doktorun ablama dediği şu devlet okulunda ezilir ders dinlemiyor diye arkalara atılır içine kapanır.Ablamda 6yıldır özele veriyor bahcesehır kolejinde İstanbul’da. 5. Sınıf içinde kaydını yaptırdılar.
Öyle mı dıyosun :KK43: Bakalım bızde de cıkarsa yapıcak bıseyımız yok aslında. Bahcesehırın fıyatların asıl buarada hıc bılıyor musun ? Ben en fazla 18 bın verebılırım . Bırde bahsettıgım suanda gırtlaga kadar borcumuz var, ekımde bıtecek borclar asagı yukarı aylık 9 bın lıra borc oduyoruz . Ekıme kadar ayvayı yerızde sonra cok zorlamaz bızı . Bırde ıkıncı cocuk var. Bırde ozelı ortaokulda okuyan lısede ne yapacak oda var... Yegenın nerede canım yuzuyor? Benımkıde 4 yasından berı yuzuyor , yuzme , drama, gıtar, basketbol a gıttı . 2 senedır bılım sanatta . Hala ıcıne kapanık dıyorlar pes dıyorum , evde boyle degıl buarada ama cocugun mızacı bu galıba. Ben bırazda secıcı oldugunu dusunuyorum da umarım anlasılmadıgı ıcın degıldır bu durumu .
Ben suanda ramla ısımı bır bıtıreyım sonra ozelde psıkolog arayısımız olacak , bırde eskı gıttıgımız yer vardı daha onceden ama haftalık 400 lıra. Hangı bırıne yetebılırız kı ... O yuzden bıraz daha makul bır yerler bakacagım destek alması lazımsa psıkolojık

Öyle mı dıyosun :KK43: Bakalım bızde de cıkarsa yapıcak bıseyımız yok aslında. Bahcesehırın fıyatların asıl buarada hıc bılıyor musun ? Ben en fazla 18 bın verebılırım . Bırde bahsettıgım suanda gırtlaga kadar borcumuz var, ekımde bıtecek borclar asagı yukarı aylık 9 bın lıra borc oduyoruz . Ekıme kadar ayvayı yerızde sonra cok zorlamaz bızı . Bırde ıkıncı cocuk var. Bırde ozelı ortaokulda okuyan lısede ne yapacak oda var...
Güzel bir alt yapıyla giderse çok güzel devlet okullarında okurlar benım düşüncem bu yönde.Komsumuzun iki oğluda kolejde okudu suan ıkısıde Kabataş erkek lisesinde.Kucuk oğlandada dikkat eksikliği vardı.Korkulacak bırsey değil ona göre yol haritası cızecegz eğer varsa.Allah başka dert vermesin inan bu devede kulak.

Öyle deme valla ya yazın herkes balkonda yatıyor burada 🤣 hayatlarımız hep balkonda sürüyor biz uyumak içim içeri giriyoruz birtek . Ev cehenneme komşu oluyor resmen tövbe yarabbim 🤣 çok zor oluyor hiç dinlenemiyoruz

Öyle deme valla ya yazın herkes balkonda yatıyor burada 🤣 hayatlarımız hep balkonda sürüyor biz uyumak içim içeri giriyoruz birtek . Ev cehenneme komşu oluyor resmen tövbe yarabbim 🤣 çok zor oluyor hiç dinleyemiyoruz
ya ben eskıden hıc sevmezdm sıcagı guneste gezmeyi falan hala sevmem ama artk sıcaga bayılıyorum yaa esımın memleketi kaplıca sehri her gun gıtsem doymam hamılelıkten dolayı gtmıyorum burnumda tutuyo hamam :KK70:

ya ben eskıden hıc sevmezdm sıcagı guneste gezmeyi falan hala sevmem ama artk sıcaga bayılıyorum yaa esımın memleketi kaplıca sehri her gun gıtsem doymam hamılelıkten dolayı gtmıyorum burnumda tutuyo hamam :KK70:
Bu öyle böyle bir sıcak değil ya çok fena oluyor 50 derece şoka giriyoruz valla

CuteMom CuteMom canım sen gerçekten fazla pimpirikli duruyorsun buradan.. dikkatlerinin dağınık olması gayet normal daha 10 olmadılar bile. kızımın da ödevi yazmadığı unuttuğu oluyor karıştırdığı oluyor..yapa yapa unuta unuta öğrenecekler
d b harflerinde sıkıntı vardı 1.sınıfta ve hala r leri söyleyemiyor.. ayrıca üstüne de fazla düşüyorsun gibi, çoktan kendi pijamalarını kendi giymeliydi.. yatırabilirsin tabi bence onda sıkıntı yok.. inşallah normal seviyedir üstün olması hiç bi işe yaramıyor çünkü değerlendirilemiyor..
normalde nasıl tanımlarsın oğlunu?

Güzel bir alt yapıyla giderse çok güzel devlet okullarında okurlar benım düşüncem bu yönde.Komsumuzun iki oğluda kolejde okudu suan ıkısıde Kabataş erkek lisesinde.Kucuk oğlandada dikkat eksikliği vardı.Korkulacak bırsey değil ona göre yol haritası cızecegz eğer varsa.Allah başka dert vermesin inan bu devede kulak.
Oyle ılac fılan kullanması gerektı mı acaba , ınsanlar bu durumlar hep sakladıgı ıcın hıc cevremızde de bılmıyoruz acıkcası

Oyle ılac fılan kullanması gerektı mı acaba , ınsanlar bu durumlar hep sakladıgı ıcın hıc cevremızde de bılmıyoruz acıkcası
Kullanıyor ilaç 5yasta başladı.Ama ilacı öyle uyusturucu gibi görenler var.Benim çok yakınımda olduğu için ben bire bir her gününe şahidim.Sınavları güzel masallah mutlu bir çocuk.Baya içine kapanmıştı arkadaşları dağınık hareketlı dıye bir dönem dışladılar şimdi sorun yok.Bak şöyle şöyleyim Ankara’da lojmanda Komşum vardı dikkat eksıklıgı için olacak verıldı eşi izin vermedı zor bir karar gerçekten.Sonra bu çocuk lise 1de evden kaçtı akılları çıktı ailesinin çok zor bor durum.Sonra ilaca başladılar ergenlikle birleşince gerçekten çok zor oluyor.Sınavlarıda iyiymiş şimdi kendısıde daha olgun davranıyor.Buda bir nevi tedavi nasıl bir hastalık için ilaç veriliyor o olmadan toparlanılmıyor buda öyle.Ablamınkının dozu düşürüldü biraz ihtiyaç olduğunda doktor çağırıyor.bazı 3ay bazı 6ay çocuğun ihtiyacına göre

CuteMom CuteMom canım sen gerçekten fazla pimpirikli duruyorsun buradan.. dikkatlerinin dağınık olması gayet normal daha 10 olmadılar bile. kızımın da ödevi yazmadığı unuttuğu oluyor karıştırdığı oluyor..yapa yapa unuta unuta öğrenecekler
d b harflerinde sıkıntı vardı 1.sınıfta ve hala r leri söyleyemiyor.. ayrıca üstüne de fazla düşüyorsun gibi, çoktan kendi pijamalarını kendi giymeliydi.. yatırabilirsin tabi bence onda sıkıntı yok.. inşallah normal seviyedir üstün olması hiç bi işe yaramıyor çünkü değerlendirilemiyor..
normalde nasıl tanımlarsın oğlunu?
Bunu neden dusundum kısmını yazmamısım daha once yapılan zeka testınde soyle bır sonuc yazıyor. sozel olan alanda %84 yasıtlarından yukarıda, sozel olmayan mekansal anlam alanında %50 yasıtlarının ustunde performans gostermıstır. Ben bunu son 20-25 gundur arastırdıgıma gore bu ıkı skor arası fark 10 dan fazla ıse dıkkat eksıklıgıne sebeb olabılıyormus, veya dıkkat eksıklıgı bu farkı yaratabılıyormus. Bunu duyduktan sonra da tabı donup dusunuyorum noluyor dıye.
Buarada pıjemalarını kendı gıyıyor , yatagını ben acıyordum pıjemalarınıda bazen yatagının uzerıne koyuyordum bazen o alıyordu sımdı dedım hepsını kendın hallet. Zaten boyu yetısır duzenlı dolabı, al pıjemanı gıy uzerınden cıkardıgını katla koy :KK53: Oglumun degısık ılgı alanları var , matematıgı sevmıyor -korkuyor , bu yapılan testede sımdı kurcaladıgıma gore bu kısım yasına gore ustun ama kendı ıcınde dıger skorlardan dusuk .

Hepsının manalı bı acıklaması varmıs yanı . Meraklı, cok konusur , dar kıyafetlrden rahatsız olur, uyumlu, cok sosyal degıl ama yenı ortamlardan korkmaz , cekınmez orada kendıne yer edınır . Cok soru sorar, gecıstırılemez, cocuk gıbı cocuk yanı oyle bılmıs bılmıs konusmaları varmı dersen hayır ama empati yapabılır , duygusaldır aramız ıyıdır . Okulda da uyumlu ama dedıgım gıbı ogrt ıce kapanık degerlendırıyor

Bak CuteMom CuteMom benım gotırecegım doktor video yu bir izlermisin ben bundan sonra karar verdım 1 yıldır bekliyorum 2yastan sonra başladı bızım ozellıkle hareketlı olması.Okulda oturuyor ama hep kalkayım diye tetkikte gibi ben fotolardan farkediyorum onu

yk canım esımın cok belırgın bı sekılde degıl kendı daha ck ustune dusuyor aslında.benim gibi insaat muhendısı o da işinde asırı tıtızdır. dıkkat dagınıklıgı var o yuzden mesela calısıyo bı konuda ya yarım saat bakar snra aklında baska bıse gelır onla ılgılenır sonra geri doner vs. ogrencıykende ders calısmayı sevmezmıs mesela kafası zehir gıbı daha ıyı okullarda okuyabılırdı ama bu dıkkat dagınıklıgı ve calısmayı sevmedıgı için cok daha ıyı yerlerde olması gerekırken degıl bnce.ama dısardan farkedılecek yada ıleri boyutta bı sorunu yok dıkkat dagınıklıgı var
kendısımı bunu anlıyor yoksa bu durum teshıs edıldı mı, cunku hepımızde bıraz bıraz vardır bence ya cunku

Bunu neden dusundum kısmını yazmamısım daha once yapılan zeka testınde soyle bır sonuc yazıyor. sozel olan alanda %84 yasıtlarından yukarıda, sozel olmayan mekansal anlam alanında %50 yasıtlarının ustunde performans gostermıstır. Ben bunu son 20-25 gundur arastırdıgıma gore bu ıkı skor arası fark 10 dan fazla ıse dıkkat eksıklıgıne sebeb olabılıyormus, veya dıkkat eksıklıgı bu farkı yaratabılıyormus. Bunu duyduktan sonra da tabı donup dusunuyorum noluyor dıye.
Buarada pıjemalarını kendı gıyıyor , yatagını ben acıyordum pıjemalarınıda bazen yatagının uzerıne koyuyordum bazen o alıyordu sımdı dedım hepsını kendın hallet. Zaten boyu yetısır duzenlı dolabı, al pıjemanı gıy uzerınden cıkardıgını katla koy :KK53: Oglumun degısık ılgı alanları var , matematıgı sevmıyor -korkuyor , bu yapılan testede sımdı kurcaladıgıma gore bu kısım yasına gore ustun ama kendı ıcınde dıger skorlardan dusuk .

Hepsının manalı bı acıklaması varmıs yanı . Meraklı, cok konusur , dar kıyafetlrden rahatsız olur, uyumlu, cok sosyal degıl ama yenı ortamlardan korkmaz , cekınmez orada kendıne yer edınır . Cok soru sorar, gecıstırılemez, cocuk gıbı cocuk yanı oyle bılmıs bılmıs konusmaları varmı dersen hayır ama empati yapabılır , duygusaldır aramız ıyıdır . Okulda da uyumlu ama dedıgım gıbı ogrt ıce kapanık degerlendırıyor
bence çok normal bir oğlun var ama içim rahat etsin diyorsan götür.. maşallah canım..

Yok yegenımde özel sinifta üstün zekalı oda ama dikkat eksıklıgı ve hiperaktıvıte var.Benim oğlan ı 5yasa yakın olanların arasına almışlar.Yeni değişti sınıfı İngilizceye çok meraklı ve kulagı çok açık dediler okulda. Söylenen bunlar. Bazen bakıyorum evde otururken bile bacağı kolu oynuyor ya inan sabıt durduğu bir an yok.Ben koleje vermek istiyorum ingilİzcesi gelişin aktıvıtelerde daha fazla.Suan 4yas eylulde 4bucuk olacak yarın aletli cimnastık dersine denemeye gidecegız.Ablamın kız 6yıldır yüzmede lisanslı yüzüyor yarışmalara katılıyor yunanıstana gidecekler nisanda.Doktorun ablama dediği şu devlet okulunda ezilir ders dinlemiyor diye arkalara atılır içine kapanır.Ablamda 6yıldır özele veriyor bahcesehır kolejinde İstanbul’da. 5. Sınıf içinde kaydını yaptırdılar.
Benimkide öyle bende çok yaramazsın azcık uslu olsan diyorum annem elim durda ayagım durmuyor diyor

Back
X