Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Hayir yoktu, teselli mi bilmem ama arkasindan aglayacak kucuk bir cocugunun olmamisi iyi bir sey belki. Zaten kanser rahimde olunca, tedaviden dolayi anne olma sansini kaybetmisti. Arkadaslarla aramizda hatim yapiyoruz, elimizden duadan baska bir sey gelmiyor.
Allah rahmet eylesin canım🙏🙏🙏

Nasi para birikebilirim önerisi olan varmi bizimde aldığınız maaş bize yemtmiyo nerdeyse yeni evliyiz bide çocuk istiyoruz masraflar oluyo ne yapicam bilmiyorum valla :KK43:

Merhaba
Öncelikle borç varsa onu kapatıp biraz da para biriktirmeden çocuk düşünmemenizi tavsiye ederim. Çocuk gerçekten büyük bir maliyet gerektiriyor.
Birikim tavsiyesi evinize giren aylık paraya ve giderlerinize göre değişir
Mecburi giderlerinizi hesaplayıp ayırıp( kira, faturalar, mutfak parası gibi) maaşınızın geri kalan kısmından bir miktar birikim ayırıp, kalan parayla geçinmeye çalışabilirsiniz.
Ay sonu elimde para kalırsa birikime atarım düşüncesi asla tutmaz. Önce birikim ayırıp sonra kalanla geçinmek gerekiyor.
Bunun dışında birşey alacağınız zaman hemen gidip almak yerine bu şeye gerçekten ihtiyacım var mı diye bi düşünmek gerekiyor bence, ben öyle yapıyorum. ( hayati ihtiyaçlardan bahsetmiyorum ekstra şeyler örneğin kıyafet,elektronik alet , ev veya mutfak eşyası vs gibi )
Bunun dışında indirimleri takip etmek oldukça işe yarıyor
Haftalık veya aylık mutfak alışverişi yaparken ihtiyaç listesi yapmak ve bu listeye uymak gereksiz ürün alımını engelliyor
Gerçekten güzel indirim görmüş ürünlerden stok yapmak için fazladan bir tane alıyorum mesela temizlik malzemesi deterjan wc kağıdı şampuan vs gibi. Sonraki ay bu masraftan kurtulmuş oluyorum indirimden aldığım için kârlı oluyorum.

Hayir yoktu, teselli mi bilmem ama arkasindan aglayacak kucuk bir cocugunun olmamisi iyi bir sey belki. Zaten kanser rahimde olunca, tedaviden dolayi anne olma sansini kaybetmisti. Arkadaslarla aramizda hatim yapiyoruz, elimizden duadan baska bir sey gelmiyor.
Cok uzuldum ya Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun..

günaydın 6 tane küçük süt aldım 5.75 verdim a101 den aldım.akşam yemeğe komşuma davetliyiz giderken 1 tepsi poğaça götüreyim diyorum eve geçince yaparım diye düşünüyorum birazda meyve alırım çocuklar var yesinler

Günaydınlar herkese 💕
Bugünü niyeyse hep cuma sanıyorum 🙈

Bugün A 101 aktuel de 40''li famila kokulu wc kağıdı var 34.90
Ayrıca bebek banyo küveti, maşrapa,kova aldı eşim hamilelere duyrulur.Tek tip şeffaf balık desenli gelmiş sadece biz zaten onu istiyorduk.
E bebekten de içine yumuşak içi dolgulu file alırız.
Toz şeker 2 kg
Un 2kg
15li yumurta
1lt meysu
Söyledim hepsi nekadar tuttu bilmiyorum.
Ayrıca doğalgaz faturası gelmiş ve şoookkklardayiz😳😳
180 m3 yakmişiz ve gelen fatura 351 tl 😡😡😡
Acaba daha nekadar canımızı çıkartmaya devam edicekler.
Evde yokuz gündüz ve aksamları da 6 da eve giriyoruz, oglan 9 da yattığı için hayat bitiyor evde ve bende hamilelikten sebep hem erken uyuyorum hemde 3 aydır neredeyse toplamda fırın 4-5 kez ancak çalışmıştır bulanti ve halsizlikten sebep birşey yapamıyordum.
Geçen hafta gelen elektirik faturası 138 tl idi😡😡
Iki fatura zaten 500 lira yapıyor daha kar falanda yağmadı yani evin derecesi 21-22 de duruyor.

Slm kızlar
Zaman yetmiyor çocuklarla 😑
Yeni uyudular teli elime aldım
Bugün komsum davet etti oraya gittik kayinvalidemle güzel geçti birkaç arkadaş daha geldi oturduk yedik içtik evden çıkmıyordum günlerdir
Harcama yapmamaya çalışıyoruz toparlanmamiz lazim
Kızıma akika keseceğiz cumartesi 1000 tl kv verdiği para duruyor onunla yapacağız ertelemek istemiyorum
Allah Kabul etsin şimdiden bizde konuştuk eşimle o konuyu yurtdışına gönderelim dedi bencede iyi olur biz burda çok şükür elimizden geleni yapıyoruz az çok

Günaydın eşim gidince biraz daha uyudum . Uyandım ki annem kahvaltı hazırlıyor kv oturuyor her zamanki gibi . Markete gidecektim artık kahvaltıdan sonra . Bugün annemle oğluşun beşiğini yerleştireceğiz sonra annem evi süpürecek ben sileceğim bir de toz alırız tamamdır halıları sereceğiz. Akşama domates çorbası yapacağım annem pek yapmaz birlikte yapalım öğreneyim çok güzel yapıyorsun dedi bende alıştım ya hemen yapıyorum. Birde mantı ve salata yapacağız .

Günaydınlar herkese 💕

Ayrıca bebek banyo küveti, maşrapa,kova aldı eşim hamilelere duyrulur.Tek tip şeffaf balık desenli gelmiş sadece biz zaten onu istiyorduk.
Toz şeker 2 kg
Un 2kg
15li yumurta
1lt meysu
Evde yokuz gündüz ve aksamları da 6 da eve giriyoruz, oglan 9 da yattığı için hayat bitiyor evde ve bende hamilelikten sebep hem erken uyuyorum hemde 3 aydır neredeyse toplamda fırın 4-5 kez ancak çalışmıştır bulanti ve halsizlikten sebep birşey yapamıyordum.
Iki fatura zaten 500 lira yapıyor daha kar falanda yağmadı yani evin derecesi 21-22 de duruyor.
Metreküp hesapladım da şimdi 1.95 gibi pahalı ya of. Bizim kombi çok dandik 4 Petek yanıyor günlük 10 TL harcıyor yanlız en düşükte yanıyor 37 derece filan evde 20 derece oluyor güneş filan yoksa . Ayda 300 TL eder ve kar yağmur vs yok daha Yağsa ne olacak acaba 600 TL mi ödeyeceğiz

Günaydınlar herkese 💕

Toz şeker 2 kg
Un 2kg
15li yumurta
1lt meysu
bizimde 150 aidat ısınma ve sıcak su 415 gelmiş yuh diyorum dedim eşime ne kadar rahat insanlar ya da çok zenginler kimsenin tasarrufa gidelim dediği yok evler 4+1 salon ve odanın biri zaten kullanılmıyor en azından onların ısısı düşürülse binanın girişinde 2 petek var onlar yanıyor onları kapatın demi kara kış daha gelmedi.Elektrikte 100 den aşağı gelmez oda en az fırın ocak herşey fazlasıyla çalıştı

Günaydın eşim gidince biraz daha uyudum . Uyandım ki annem kahvaltı hazırlıyor kv oturuyor her zamanki gibi . Markete gidecektim artık kahvaltıdan sonra . Bugün annemle oğluşun beşiğini yerleştireceğiz sonra annem evi süpürecek ben sileceğim bir de toz alırız tamamdır halıları sereceğiz. Akşama domates çorbası yapacağım annem pek yapmaz birlikte yapalım öğreneyim çok güzel yapıyorsun dedi bende alıştım ya hemen yapıyorum. Birde mantı ve salata yapacağız .
en güzeli annenin yapması benim kv geldiğinde annem bişey yapacak olsa şöyle yapalım biz şöyle severiz şu tencerede pişirelim herşeye karışıyormuş annem en sonunda kızım bu oğlunun evi diyemi yapıyor anlamıyorum ben elimi neye atsam başka bişey söylüyor o geldiğinde ben çok gelmem gelirsemde bişey hazırlamam alınma gücenme bana böyle yapıyor baktığı 1 çocuk ben 4 tane büyüttüm bana akıl veriyor canımı sıkıyor demişti hiç unutmam.

Metreküp hesapladım da şimdi 1.95 gibi pahalı ya of. Bizim kombi çok dandik 4 Petek yanıyor günlük 10 TL harcıyor yanlız en düşükte yanıyor 37 derece filan evde 20 derece oluyor güneş filan yoksa . Ayda 300 TL eder ve kar yağmur vs yok daha Yağsa ne olacak acaba 600 TL mi ödeyeceğiz
Bizim kombi de 6 yıllık demirdöküm markası.ev 90 m2 ve evde tişörtle falan da gezmiyoruz üstümüzde uzun kollu pamuklu swet oglanin üstünde ekstra penye yelek ayağında pandit,bende de yelek ve panduf oluyor. ev gündüz 20 de akşam 21 de oğlanı falan banyo yaptırınca 22 ye getiriyoruz termostadi.Daha ne yapmalı çözemedik bebek olunca mecbur 23-24 de olması lazım sıcaklığın ozaman kesin bize 700 falan gelir.Ve dediğim gibi henüz kar yok,don yok.

sorma tugçe
bizimde en son fatura 328 tl geldi
sabah kapat akiam aç yaptık
bu ay hep açıktı sanırım 600 tl gelir

Benim de doğalgaz 332 tl geldi

ve genelde en düşükte yandı toplasan 10 gün falan ikinci seviyeye getirmişimdir

4 petek yanıyor mutfak ve banyo peteklerinde sorun var su akıtıyolar onları yakmıyorum tamir edilmesi gerekli

kombimiz çok eski demirdöküm eve yazın taşındık ev sahibi yeni kombi taktırmaya yanaşmadı.

Kara kış gelince ne yapacağız hiç bilmiyorum heralde 700 falan öderiz

eski evimiz merkezi sistemdi valla daha rahattı aidatla ikisi birleşince bile en fazla 450 falan ödüyorduk kar yağışlı soğuk aylarda

Metreküp fiyatı şehirden şehire değişiyormu ? Ben isyanlardayım ya 246 m3 kullanmışız 530 tl fatura geldi ben şok.
Termostat 21 de gündüzleri 20 ye düşürüyorum çoğu zaman kombimiz yepyeni evde yalıtım var.Toplam 6 petek açık offf çok ya

bizimde 150 aidat ısınma ve sıcak su 415 gelmiş yuh diyorum dedim eşime ne kadar rahat insanlar ya da çok zenginler kimsenin tasarrufa gidelim dediği yok evler 4+1 salon ve odanın biri zaten kullanılmıyor en azından onların ısısı düşürülse binanın girişinde 2 petek var onlar yanıyor onları kapatın demi kara kış daha gelmedi.Elektrikte 100 den aşağı gelmez oda en az fırın ocak herşey fazlasıyla çalıştı
Bu pahalılikta binanın girişinde doğalgaz ile ısınan petek yakmak cok gereksiz ve boşu boşuna israf.Biz evde bile tişörtle gezelim 25 derece olsun ev diyemiyoruz.Hep idare etmeyle gün geçiriyoruz.Oglumun yatağının yönünü bile değiştiriyoruz peteğin önüne çekiyoruz gece üşümesin üstü açılınca diye.
Bu halde iken bu paraların gelmesi çok can sıkıcı oluyor malesef.

Metreküp fiyatı şehirden şehire değişiyormu ? Ben isyanlardayım ya 246 m3 kullanmışız 530 tl fatura geldi ben şok.
Termostat 21 de gündüzleri 20 ye düşürüyorum çoğu zaman kombimiz yepyeni evde yalıtım var.Toplam 6 petek açık offf çok ya
Değişmiyor tek fiyat doğalgaz.

Evet değişiyor ya

Back
X