Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Gunaydin kizlar. Bu sabah erkenciydik yine. Kizim kucakta uyumaya alismis kac gundur tek basina yatakta uyumayi kabul etmiyor. Son bir kac ay saat basi uyaniyordu hep bende anlamiyordum niye bu kadar sık uyaniyor falan diyordum. Kucagimda uyuttugumdan beri az uyaniyor. Sicakligimi istiyormus yavrum. Oglanda uyanir az sonra. Dun diger kardesimde geldi yanimiza sabah ailecek kahvaltiya oturacagiz cok ozlemisim bir arada kahvalti etmeyi. Sonra yine park yuruyusu yapariz. Bu arada kizlar burdaki market fiyatlarini gorunce istemsizce sinirleniyorum ya. Gunluk sutun litresi 95 cent 10 lu organik yumurta 3.5 euro. Muzun kilosu 99 cent en kaliteli olan 1.99 euro. Bebek atistirmaliklari mamalari cok ucuz. 6 euroya 800 gramlik devam sutu bulunuyor ya saka gibi. Turkiyedeki fiyatlar gozumun onune geldikce icten ice soyleniyorum valla.

Gunaydin kizlar. Bu sabah erkenciydik yine. Kizim kucakta uyumaya alismis kac gundur tek basina yatakta uyumayi kabul etmiyor. Son bir kac ay saat basi uyaniyordu hep bende anlamiyordum niye bu kadar sık uyaniyor falan diyordum. Kucagimda uyuttugumdan beri az uyaniyor. Sicakligimi istiyormus yavrum. Oglanda uyanir az sonra. Dun diger kardesimde geldi yanimiza sabah ailecek kahvaltiya oturacagiz cok ozlemisim bir arada kahvalti etmeyi. Sonra yine park yuruyusu yapariz. Bu arada kizlar burdaki market fiyatlarini gorunce istemsizce sinirleniyorum ya. Gunluk sutun litresi 95 cent 10 lu organik yumurta 3.5 euro. Muzun kilosu 99 cent en kaliteli olan 1.99 euro. Bebek atistirmaliklari mamalari cok ucuz. 6 euroya 800 gramlik devam sutu bulunuyor ya saka gibi. Turkiyedeki fiyatlar gozumun onune geldikce icten ice soyleniyorum valla.
Çok kötü canım ya pahalılık burda. Muz burada 10 karı oradaki fiyatın.en basit örnek. Hem kalitesiz leş gibi ürünler hem pahalı. 😡😡

Günaydın herkese benim maaşında 400 civarı artmış. Birkaç aya daha da azalır vergi dilimiyle. 15 yıldır çalışıyorum ve aylık maasım sadece çocuğun okul taksitine denk geliyor.
Bugüne kadar da hep kredilere gidiyordu. Şükrediyorum elbette kimseye muhtaç olmadan yaşadığımıza. Ama sanki hayatımdan da çalınıyor gibi geliyor. Sadece borç ödemeye çalışıyoruz hiç güzel anılar, farklı ülkeler, farklı hobiler ekleyemiyoruz hayatımıza. Bunları geçtim kuruyemiş almak bile lüks oldu artık.

Günaydın herkese benim maaşında 400 civarı artmış. Birkaç aya daha da azalır vergi dilimiyle. 15 yıldır çalışıyorum ve aylık maasım sadece çocuğun okul taksitine denk geliyor.
Bugüne kadar da hep kredilere gidiyordu. Şükrediyorum elbette kimseye muhtaç olmadan yaşadığımıza. Ama sanki hayatımdan da çalınıyor gibi geliyor. Sadece borç ödemeye çalışıyoruz hiç güzel anılar, farklı ülkeler, farklı hobiler ekleyemiyoruz hayatımıza. Bunları geçtim kuruyemiş almak bile lüks oldu artık.
Ev borcu oderken aybi boyle hissediyordum. Yani ömür boyu borc mu odeyecegiz diyordum. Ev araba aldik sukur Alalh herkese nasip etsin. Ama.bundan sonra gercekten kendimi cok cok zorlayacak bir borcun altina girmeyi istemiyorum ve düsünmuyorum. 2. Bir yatirimlik ev planim var ama.acrlrm yok ne zaman olursa.Ödemeleri bunaltmayacak sekulde az az yaparim. Evet dedigin gibi hobiler seyahatler vs de olmali ve bu tarz seylerin insana cok farkli bakis acilari kazandirdigina inaniyorum.

Ev borcu oderken aybi boyle hissediyordum. Yani ömür boyu borc mu odeyecegiz diyordum. Ev araba aldik sukur Alalh herkese nasip etsin. Ama.bundan sonra gercekten kendimi cok cok zorlayacak bir borcun altina girmeyi istemiyorum ve düsünmuyorum. 2. Bir yatirimlik ev planim var ama.acrlrm yok ne zaman olursa.Ödemeleri bunaltmayacak sekulde az az yaparim. Evet dedigin gibi hobiler seyahatler vs de olmali ve bu tarz seylerin insana cok farkli bakis acilari kazandirdigina inaniyorum.
Ev ve araba da zaruri ihtiyaç artık. Aksi durumda aynı miktarı kira ve taksiye verecektik. Sadece bunlar için yıllarımı vermiş olmak zor geliyor. Bir kere geldiğim dünyada indirim kovalayıp kredi ödeyerek ölmek istemiyorum. Güzel şeylerde eklemek istiyorum artık yaşım ilerliyor.

Selamlar 🤠
Kahvaltı masasındayız hala
Bugünkü menümüz balık salata ve kola olucak
Harcamamızda balık ücreti olur.
Eşim gelirken getirecek 🐟 :)
Ev dünden temiz, sabah dolap içlerini düzenledim.
bir post makine çalışır masa örtüleri ve mutfak bezleri vs.
Kahvaltıdan sonra mutfağı toplayıp sonra oğlumla ilgilenirm.

29 yaşının bana kattığı çok şey oldu kızlar 30 a yaklaşmış olmanın verdiği bir şey galiba.
Vazgeçtiğim çok insan oldu iyiki de vazgeçtim.
Önümü daha iyi görmeye başladım önümdeki engelleri kaldırdım.herkesi kendimi hayatı daha iyi anladım.
Elimdekilere sahip çıkıp nasıl daha iyi yapabilirim derdindeyim.
Bilmiyorum içimi dökmek istedim sizlerde de böyle bir dönüm noktası oldu mu
29 yaş benim için bir dönüm noktası diyebilirim.
Canım gecikmeli de olsa doğum günün kutlu olsun 🌸 ben de 31 yaşındayım, 30dan sonra hafif kazayaklarımın belirgin olması keyfimi kaçırsa da :D yaş almak güzel şey insanları daha iyi anlıyorsun olgunlaşıyorsun ve hayattan daha çok tat alıyorsun, acısıyla da tatlısıyla da baş etmek insana özgüven katıyor. Güzel senelerin olsun inşallah önünde.

Dersim yoktu bugün rahatım. İnternetten vitamin, kuruyemiş ve lösev dükkandan mandalina siparişi verdim. Koltuktan bile kalmadan 600 lira harcamış oldum. Akşam için dışarıdan balık sipariş edeceğiz. Yine durmadan harcıyorum kartlar yükselti baya. 😞
Lösev dükkanda çeşitler artmış bakmayalı, peynir sipariş etme niyetindeyim ben de

Çok kötü canım ya pahalılık burda. Muz burada 10 karı oradaki fiyatın.en basit örnek. Hem kalitesiz leş gibi ürünler hem pahalı. 😡😡
Aynen ya ulkedeki enflasyon icler acisi vaziyette. Ama hala hersey yolundaymis gibi davraniliyor insan en cok buna kiziyor.

Tünaydın kızlar 🌸 geriden gelip okumaya çalıştım biraz ama telefon yavaşlıyor epey şu aralar. Ailemin yanına geldim dün bugün döneceğim, akşam menümde de annemin dolaptan ne aşırabilirsem o var :))

Bu ay tek sefere mahsus yüklü bir kk extresi ödeyip, babam ve kardeşime de göndermem gereken bir ödeme daha ve de kiramdan sonra elimde bişey kalmayacağından birikime şubatta başlayacaktım. Ama psikolojik olarak aaa başladım hissi olsun diye imkanları zorlayıp 1 gr altın alma niyetindeyim bakalım başarabilecek miyim. Böylece 2021 hedefimin 80de 1ine ulaşmış olacağım büyük mesafe :D

Back
X