Bugün ne pişirsem?

Tam hatırlamıyorum ama sogan sarımsak baharat harmanlayıp löp eti bekletmistim buzdolabından sonra buzluğa atıp biraz sertleşmesini bekledim hafif buz tutmaya başlayınca ince ince kestim ama çok da ince olmadı :/
Lezzet olarak bı tık yakalamıştım ama tamda hazır gibi değildi lezzeti ama idare ederdi
1 kg yagli dana kiymasi
2 orta boy kuru sogan
4 dis sarimsak
4 yemek kasigi irmik
3 yenek kasigi yogurt
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber

Kiyma haric hepsini rondoya koydum cektim hepsini hic putur kalmiycak sekil. Baharatlar gox karariyla buarada..Kiymayla birlikte yogurdum. Sonra strece sardim rulo seklinde birer pisirimlik...buzluga attim.. bu sekilde donduktan sonra tamamdir. Yapacagin zmnda bi 30-40 dk oncesi cikarip bi yandan dilimliyosun bi yandan pisiriyosun.

Kesme isini ben fileto bicagiyla yaptim ince oluo baya.. ama tabiiki hazirlar gibi olamaz ne kesimi ne tadi.. kim bilir icine neler katiyolar hazir donerlere.. ha istersen hazir doner baharati satiliyo.. onlardan kullanirsin bu baharatlarin yerine..

Merhaba hanimlarr
Dün davetliydik
Bugün de disardan siparis edicez. Evde sadece yaparsam corba yaparim :)

gunluk illa bi kac cesit yapiyorum simdi Ramazan oldugundan.. Ramazandan sonra boyle olmaz, cunku bu kadarina gerek yok.. gunduzde yemek yedigin icin her zaman bu kadar ac olmuyosun zaten. Cocuklarada illaki yedikleri birsey olmasi gerekiyo.. en kucugum 7 aylik bu yuzden ona sulu bi yemek olmasi gerekiyo ozellikle corba mesela.. o da buyusun diye gozune bakiyorum.. hayalim ucununde oturup yemeklerini kendileri yemeleri :) ben yapcam onlar yicek sicak sicak:)
Haklısın canım. Zaman çok hızlı geçiyor. İsteklerin olacak inşallah. Benimki küçük kafa rahat. Bazen çorba bazen başka yemekler meyvesi kuru yemisi falan gün geçiyor.

1 kg yagli dana kiymasi
2 orta boy kuru sogan
4 dis sarimsak
4 yemek kasigi irmik
3 yenek kasigi yogurt
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber

Kiyma haric hepsini rondoya koydum cektim hepsini hic putur kalmiycak sekil. Baharatlar gox karariyla buarada..Kiymayla birlikte yogurdum. Sonra strece sardim rulo seklinde birer pisirimlik...buzluga attim.. bu sekilde donduktan sonra tamamdir. Yapacagin zmnda bi 30-40 dk oncesi cikarip bi yandan dilimliyosun bi yandan pisiriyosun.

Kesme isini ben fileto bicagiyla yaptim ince oluo baya.. ama tabiiki hazirlar gibi olamaz ne kesimi ne tadi.. kim bilir icine neler katiyolar hazir donerlere.. ha istersen hazir doner baharati satiliyo.. onlardan kullanirsin bu baharatlarin yerine..
Seninki kıyma ile yapılıyormuş ben bütün kırmızı etten denemiştim :)

Seninki kıyma ile yapılıyormuş ben bütün kırmızı etten denemiştim :)
Ay naptin bacim yaprak doner yani:) o her babayigidin harci degildir zaten:)) bak bunu dene gercekten guzel. Iskender yap istersen ekmegin arasina koy yesillikle.. ister lavasla durum yap ayranla mis gibi

Ay naptin bacim yaprak doner yani:) o her babayigidin harci degildir zaten:)) bak bunu dene gercekten guzel. Iskender yap istersen ekmegin arasina koy yesillikle.. ister lavasla durum yap ayranla mis gibi
Evet yaprak döner :))
Ama beğenmişti yiyenler ama senin tarifi deneyeceğim muhakkak bı maaş alalım eve kıyma girsin ondan sonra :D

:KK53: binanenaley tanismamizi da bir geyik sağladı. Bazen geyikler iyidir diyelim. Konumuzu dagitmayalim. İftara ne var bakalım?
Kuzu etiyle bir şeyler yapıyor annem, o yüzden mutfağa giremiyorum. Kardeşim ve bana hamburger yapacak, menüyü bilmiyorum

Kuzu etiyle bir şeyler yapıyor annem, o yüzden mutfağa giremiyorum. Kardeşim ve bana hamburger yapacak, menüyü bilmiyorum
Hmm hamburger de hoştur. Normalde sevmem de eşim bir yerden söylemişti tadı hala dagimda. Kuzu hiç yemiyor musun o zaman?

Back
X