Bugün ne pişirsem?

Dün menüm harikaydı yazamadım Ban şaşkınlığı ile :KK70:

Dün akşam iftar menüm

Kremalı kabak mantar ikilisi
Musakka(kasarli)
Pirinç pilavı
Semizotu yoğurtlu
Mevsim salatası
Acı biber turşusu
Sarma (komşudan)
Tavuk yahni (komşudan)
Çok harikaydı ben bayıldım
Voooovvvv... Müthişşş:kk77::kk77:

Sen tarifversene muhallebili tiramisu tarifi varsa?
Şekerim hiç yapmadım. Nefis yemek tariflerinden araştırdım. Biri pişirmeden krema yapmış. Biri de muhallebi yapmış üstüne labne koymuş. Nişasta falan da var bunda. Orijinal tarifte yok. Nasıl yapacağımı bilemedim ay. Sen nasıl yapıyorsun tarif alayım.

Esim dur dedikçe soda var benchallderim dedim o kadar çok yedim ki

Dedim ramazan boyu hep az yedim bugün b@ri karışma :-)
İyi yapmışsın arada lazım. Dün tavuk dönerle kuru fasulye yapmıştım. Çok lezzetli olmuştu ya. Kendimi zor frenledim. Bugün yine fasulye yiyeceğiz. Pilav bitmişti yeniden yapacağım bir de cacık yeter.

İyi yapmışsın arada lazım. Dün tavuk dönerle kuru fasulye yapmıştım. Çok lezzetli olmuştu ya. Kendimi zor frenledim. Bugün yine fasulye yiyeceğiz. Pilav bitmişti yeniden yapacağım bir de cacık yeter.
Bende de bugün taze fasulye var tabi forumu birkaip mutfağa girebilirsem :))

Şekerim hiç yapmadım. Nefis yemek tariflerinden araştırdım. Biri pişirmeden krema yapmış. Biri de muhallebi yapmış üstüne labne koymuş. Nişasta falan da var bunda. Orijinal tarifte yok. Nasıl yapacağımı bilemedim ay. Sen nasıl yapıyorsun tarif alayım.
Benimki yumurtali ve yillar oluyo yapmayali hatirlamiyom tarifi..birine muhallebi yapiyosun iste.. turk usulu:) onu yapayim en iyisi.. uzerinede krema yaparim genede.. malzemeyi aldrdm esime.. ilk firsatta yapicam az sonra

Benimki yumurtali ve yillar oluyo yapmayali hatirlamiyom tarifi..birine muhallebi yapiyosun iste.. turk usulu:) onu yapayim en iyisi.. uzerinede krema yaparim genede.. malzemeyi aldrdm esime.. ilk firsatta yapicam az sonra
Benim her şey var. Labneyi de dün aldırmıştım kalkıp yapayım iftara dinlenmiş olur mu ki acaba? Bir gün bekletiyorlarmis normalde.

Benim her şey var. Labneyi de dün aldırmıştım kalkıp yapayım iftara dinlenmiş olur mu ki acaba? Bir gün bekletiyorlarmis normalde.
Ya evet o kedi diline bagli.. kimi kedi dili ayni gun yumusuyo guzel oluyo kimide ayni gun sert oluyo biraz.. valla sert mert yaparsam yerin kacisi olanaz:))

Ben susuz yapıyorum oda çok lezzetli geliyor bana salçayı soğanı kavuruyorsun

Patatesleri biraz kalın elma dilimi yapıp üzerine koyuyorsun içine yarım su bardağı su en kısık ateşte pişiriyorsun

Piştiginde içinde su kalmıyor salça ve soğanlı oluyor

Yemek yapamadığım zaman kurtarıcıdır kendisi ayrıca oğlum eşim de sever
Patates kavurmasi gibi.. kahvaltiya yaparim bende bazen

Ya evet o kedi diline bagli.. kimi kedi dili ayni gun yumusuyo guzel oluyo kimide ayni gun sert oluyo biraz.. valla sert mert yaparsam yerin kacisi olanaz:))
Kremasini pişirdim soğumaya bıraktım. Öbüründen yapmaya guvenemedim. Muhallebi gibi yaptım. 3 bardak süt iki kaşık un bir kaşık nişasta iki yumurta sarısı beş kaşık şeker bir paket de vanilya koydum. Sogusun labne ekleyip cirpacagim.

Kremasini pişirdim soğumaya bıraktım. Öbüründen yapmaya guvenemedim. Muhallebi gibi yaptım. 3 bardak süt iki kaşık un bir kaşık nişasta iki yumurta sarısı beş kaşık şeker bir paket de vanilya koydum. Sogusun labne ekleyip cirpacagim.
Benden hizli ciktin bacim ben daa cocuklarin karnini doyuruom.. sonra basliycam

Ohf diyorumki ogff.. su saatte aciktim.. bide kekmi yapsam? Havuclu cevizli? pek yenmiyo dimi gerci Ramazanda? Baska birsey yapmak daha mantikli gibi.. kremam var evde.. rulo pastami yapsam muzlu?
Valla benim tatliyla aram yok o yüzden rulo pasta olur kek yenmez pasta daha guzel

Back
X