Bugün ne pişirsem?

Ben de menümü yazayım
Şehriye çorbası
Kanat ızgara
Patates( daha nasil yapacağıma karar veremedim. Bir arkadaş salçalı soğanlı yapıyormuş belki onu denerim. Tarif hoşuma gitti)
Közlenmiş patlıcan ve yancilari salatası
Güllaç
Çorba da değişebilir akşam yazarım değişirse.
Ben çok susadım kızlar yaaaa:mad:
Himmmm misssss missssss afiyet olsunnnn

Ney ney... O ne kız? Tarif ve fotoğraf alırız merak ettik...
Ayriyeten geçmiş olsun Allah düşürmesin.
Bana değil bebişim marid içerde mapısta kaldı daha da açılmadı banı

Iyyy ama ben sunumda sıfır numarayım
Güzel görünürse yollarım

Golyandro sanırım Türkiye’de var ama kullanılmıyor pek
Böyle aynı maydanoz gibi ama itici bir kokusu var
Alışınca çok güzel vazgeçilmez
Çok basit aslında bu yemek,aslında bir Gürcü yemeği
İstediğin tavuk parçalarını,tencereye diz istersen bunu sadece sebzelerden de yapabilirsin ,patlıcanı kabağı enli ve düz olacak şekilde kes
Hiç birşey koymadan kısık ateşte pişir
Biraz taze golyandro,iki diş sarımsak,acı biber toz da olur ve yedi sekiz ceviz içi,birazda tuz
Bunları döv havanda
Kıvamlı bir hal alacak zaten
Tavuklar yada sebzeler pişince borcama diz ve üzerini bu havanda dövdüğün karışımla kapla
İşte bıkadar :))

Vişneli kek ise bildiğimiz klasik sade kek,kalıba koy ve üzerine vişneleri yerleştir fırına at işte bitti :))
Ama ben kekin içine iki adet limon kabuğu rendeliyorum

Bana değil bebişim marid içerde mapısta kaldı daha da açılmadı banı

Iyyy ama ben sunumda sıfır numarayım
Güzel görünürse yollarım

Golyandro sanırım Türkiye’de var ama kullanılmıyor pek
Böyle aynı maydanoz gibi ama itici bir kokusu var
Alışınca çok güzel vazgeçilmez
Çok basit aslında bu yemek,aslında bir Gürcü yemeği
İstediğin tavuk parçalarını,tencereye diz istersen bunu sadece sebzelerden de yapabilirsin ,patlıcanı kabağı enli ve düz olacak şekilde kes
Hiç birşey koymadan kısık ateşte pişir
Biraz taze golyandro,iki diş sarımsak,acı biber toz da olur ve yedi sekiz ceviz içi,birazda tuz
Bunları döv havanda
Kıvamlı bir hal alacak zaten
Tavuklar yada sebzeler pişince borcama diz ve üzerini bu havanda dövdüğün karışımla kapla
İşte bıkadar :))

Vişneli kek ise bildiğimiz klasik sade kek,kalıba koy ve üzerine vişneleri yerleştir fırına at işte bitti :))
Ama ben kekin içine iki adet limon kabuğu rendeliyorum

Golyandro derken kişnişten bahsediyorsun sanırım maydonoza benziyor ama değil deyince aklıma tek gelen şey kişniş. :) Ben bazı yemeklerin içinde yiyebiliyorum bazılarında yiyemiyorum.

Kızlar yaaa ne diycem sizden güzel fikirler gelir kesin.

Ben bir "özel" arkadaşımı bu hafta yemeğe alacağım da. :oops: Ne yapayım, kafam çorba oldu. Ne sever onu da bilmiyorum, dan diye sorsam da ayıp olur sanki. Böyle hem herkesin sevebileceği, hem de baya etkileyici olabilecek menüleriniz varsa paylaşır mısınız? :)

Golyandro derken kişnişten bahsediyorsun sanırım maydonoza benziyor ama değil deyince aklıma tek gelen şey kişniş. :) Ben bazı yemeklerin içinde yiyebiliyorum bazılarında yiyemiyorum.
Hahhhhh işte o galiba kişniş deniyor sanırım bazı yerlerde
Herşeyde yenilmiyor evet dediğin gibi
Ve çok az kullanılmalı
Sarımsakla birleşince çok güzel olur
Şade tek başına yenilebilecek gibi değil
Burda en çok tüketilen şey
Ama ne kendi şehrimde gördüm ne başka yerde
Böyle çok fena kokusu olur ama çok tat verir çorbaya tavuğa

Kızlar yaaa ne diycem sizden güzel fikirler gelir kesin.

Ben bir "özel" arkadaşımı bu hafta yemeğe alacağım da. :oops: Ne yapayım, kafam çorba oldu. Ne sever onu da bilmiyorum, dan diye sorsam da ayıp olur sanki. Böyle hem herkesin sevebileceği, hem de baya etkileyici olabilecek menüleriniz varsa paylaşır mısınız? :)
Bak hiç kimse heleki bir erkek kurufasulyeye hayır diyemez :KK70:
Ama çok riskli tabiki doktor civanım belki makarna seviyordur
Bence her erkek makarna sever risk Yok

Hahhhhh işte o galiba kişniş deniyor sanırım bazı yerlerde
Herşeyde yenilmiyor evet dediğin gibi
Ve çok az kullanılmalı
Sarımsakla birleşince çok güzel olur
Şade tek başına yenilebilecek gibi değil
Burda en çok tüketilen şey
Ama ne kendi şehrimde gördüm ne başka yerde
Böyle çok fena kokusu olur ama çok tat verir çorbaya tavuğa

Garip aslında bizde çok yaygın olmaması. Tazesi aslında bazı soslarla falan da güzel gidiyor. Rusyada Borodinsky ekmeği vardır belki bilirsin geleneksel bir ekmek, onun içine koyarlar toz halini, tohumunu da üstüne serperler. Onu çok severim ben mesela, çok da sağlıklı bir ekmek.

Garip aslında bizde çok yaygın olmaması. Tazesi aslında bazı soslarla falan da güzel gidiyor. Rusyada Borodinsky ekmeği vardır belki bilirsin geleneksel bir ekmek, onun içine koyarlar toz halini, tohumunu da üstüne serperler. Onu çok severim ben mesela, çok da sağlıklı bir ekmek.
Duymadım o ekmeği bakacam ama

Back
X